X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podrzucicie linka do tych zapiekanek? Bo ja nie mam pojęcia jakie zamówić ...

mamuśka1 lubi tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dalile a Twóje koty są wychodzące? Ja postanowiłam że będę go wypuszczala ale u nas bramy pozamykane a płot murowany więc raczej nie wyjdzie - no i 8 kg kota.. I wiecie zauważyłam że trochę mniej się leni..
    A jak pierwszy raz wyszedł to wpierdzielal trawę jak królik- może jakiś witamin mu brakowało?

Maka - trwa pomaga kotu przetrawić kłaczki :) wskazane żeby ją jadł :)

jusella lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dziewczyny - Tatusiek chyba mnie zastrzeli :/ - byłam w schronisku po kociambera i przywiozłam... dwa. Jeden by został, smutny taki był i tak się na mnie patrzył... no nie miałam sumienia zostawić go samego... Dobrze, że Tatusiek daleko, to może mi się za bardzo nie oberwie przez telefon :-D - jak zacznie za bardzo psioczyć, to powiem, że Bunio mnie boli i że słabo mi po pobraniu krwi... Chociaż jak znam Tatuśka, to jakby ze mną pojechał to też byśmy dwa przywieźli. Z tego co mi w schronisku powiedzieli to 2 dziewczynki to są ale uwierzę jak zobaczę. Na razie nie sprawdzam, bo nie chcę bardziej ich zestresować.

http://static.pokazywarka.pl/i/6645078/666058/0-02-01-5c95387a0499e58add4b04c0fc0a7774f5d40492cf65d7834e2548c6abb3b5e7-full.jpg
    http://static.pokazywarka.pl/i/6645078/322076/0-02-01-87e83227579c64d2ad052e11f2f77324c906f3cb9ee6dbebfeefddc72c0de593-full.jpg
    http://static.pokazywarka.pl/i/6645078/751939/0-02-01-b629974820ee5edfa9789fae5eed7c4d67e7a1de29361edfb40410892d1385df-full.jpg
    http://static.pokazywarka.pl/i/6645078/898453/0-02-01-f1e3c9de18a3bb7f0cbd83df2ab693810cfe0fdfb983196e1ecaddb51f1350fd-full.jpg

Przecudne! jestem wielką kociarą :P

jusella lubi tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię kotów Ale takie małe są słodkie :) ja miałam króliczka :) miniaturkę :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • olcia_2209 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka wrote:
    Mój kocur wychodzi tylko na balon, mamy siatkę wiec do sąsiadów nie zagląda. Choć zdążyło się, że dał nogę ;)
    U mnie to samo, wszystko co jadalne zielone to zje z doniczek. Nawet już nowe kwiatki na balkonie oskubal.
    Dalile, dobrze, że przypomnialas, musze mu wysiąść trawę, albo żyto.
    I tez wyłazi z niego sierść na potęgę.
    My niestety mamy jedynaka, mężu nie chce drugiego, a i za bardzo warunków nie mamy bo to druga kuweta i micha i legowisko, a mieszkanie 50m2 nie chce się rozciągnąć.
    Może jak zmienimy na większe mieszkanie, albo dom to wtedy dokocimy :)
    Renieczka, uważaj tylko na niektóre rośliny, jeśli CI kot wszystko podjada, bo wiele jest trujących dla kociaków.. Ja z powodu miłości do moejgo zrezygnowałam z ukochanych konwalii w sezonie, lilli itp.
    Nasz ma cały czas wysiany owies :D

renieczka, jusella lubią tę wiadomość

3jgxrjjg2vw3f7x7.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, masz "u góry" 2 wielgachne plusy do końca życia za wzięcie tych 2 sierotek do siebie, że nawet jednorazowe wypicie wiaderka koktajlu truskawkowego i inne słodkie grzeszki ich nie zmażą ;-) Cudowności <3

Ja już po wizytacji. Uff, na szczęście położna nie zaglądała mi między nogi. Wszystko książkowo, mały idzie na 3,5kg. Zobaczymy, czy się sprawdzi przy porodzie, bo wg. mnie te pomiary brzucha bez usg to takie trochę ni w oko ni w pipę. Synio dupiszcze wypina po lewej stronie, łebek siedzi w dole, a kopytka latają sobie gdzieś pod wątrobą.
    Dostałam kolejną paczkę souvenirów, kuponów i różnych próbek. Następna wizyta za 2 tygodnie i piszemy plan porodu aaaaa O.o

kot_bury, Zojka, renieczka, aisa, jusella, stokrotka2013, Agaax, Kasiulina, Pauli11, kama005, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne kociaki! szacun dla Ciebie że je przygarnelas!

Dziewczyny dziekuje za odpowiedz odnosnie soczewek vs okularów... U mnie wlasnie ten problem ze do okularow musialabym przywyknac ladnych kilka dni bo sa mocniejsze i tak oczy dobrze nie wspolpracuja jak przy soczewkach, obraz jest sporo powiekszony i sie zastanawiam czy zaczynac z nimi przygode czy nie skoro potem moge miec ryzyko ze soczewki beda hmm za slabe..

jusella, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, Milcia - ale brzuszki! I piękne laski z Was :)
    renieczka wrote:
    Dunda coś może być w tym, że maluch rozpoznaje mamę po ciemnych oprawkach. Przecież takie maleństwa najlepiej widzą właśnie kontrasty. Czyli biało czarne no i z małej odległości ofkors, 20-30 cm.
    U mnie na obiad gołąbki z zamrażalnika. Nie chce mi się nic robić.
    W ogóle od wczoraj mam jakiegoś doła. Ciągle ryczę, zaczynam myśleć, czy zdążę ze wszystkim przed porodem. Czy sobie poradzę. Boję się tej cesarki, że nie dam rady się zająć malutką :(

Ja się w szkole rodzenia 3 razy dopytywałam, czy z tymi 20-30 cm to pewne, po czym ucieszyłam się jak głupia, że młody już na starcie będzie mieć lepszy wzrok od rodziców :D
    I nie smutaj! Oczywiście, że poradzisz sobie z córeczką, wszystko wcześniej pozałatwiasz - a nawet jeśli zabraknie paru drobiazgów, to dziś wszystko można kupić od ręki i nie warto panikować :)
    kama005 wrote:
    Koktajl bym sobie zrobiła. Czas kupić truskawki aleja bym dodała bitej śmietany!

Zrób z kefirem, też pychotkowe :) a jak lubisz bardziej słodko, to jogurt i trochę banana. Mniam...
    Ja zrobiłam galaretkę z truskawkami, miałam rano 6 pucharków, już zeżarłam 4, teraz wciągam arbuza. W ogóle przez tą pogodę ostatnio mam ochotę tylko na owoce, żadnych konkretnych posiłków mi się nie chce.
    stokrotka2013 wrote:
    Dziś krok do przodu z pakowaniem torby i mam pytanie ile bierzecie podkładów ginekologicznych tzw zapiekanek ile podkładów na łóżko i ile wkładem laktacyjnych ? Bo mi torby zaczyna brakować :)
    Jeszcze co prawda się nie pakuję, ale planuję wziąć paczkę "zapiekanek", trzy podkłady na łóżko i z 3-4 pary wkładek. Mam tego w domu więcej, ale np. podkład chcę dać w domu na łóżko w razie, gdyby mi wody odeszły czy coś, a zapiekanki czy wkładki zawsze może mi mąż dowieźć, gdybym widziała, że za szybko idą.
    Karolajjn:) wrote:
    Maka , u mnie też funkcja dziecięce jest na 60 stopni , a ubranka powinno się niby brać na 30 stopniach , to ja ustawiam na funkcje wełna , 30 stopni plus wirowanie 37 minut :P
    Ja tam jestem hardkorem, wszystko nawstawiałam na 60 :) tylko dobrze, że wrzuciłam chusteczkę do łapania kolorów, bo uwaga - pieluszki z babyono puszczają kolory (a przynajmniej to je podejrzewam, bo chusteczka wyszła zielonkawa, a to jedyne, co miałam w tym praniu zielonego). Pewnie nie można ich było prać w takiej temperaturze, ale kto by tam producenta słuchał :p
    Maka wrote:
    Dalile a Twóje koty są wychodzące? Ja postanowiłam że będę go wypuszczala ale u nas bramy pozamykane a płot murowany więc raczej nie wyjdzie - no i 8 kg kota.. I wiecie zauważyłam że trochę mniej się leni..
    A jak pierwszy raz wyszedł to wpierdzielal trawę jak królik- może jakiś witamin mu brakowało?
    Moje też uwielbiają zieleninę w każdej postaci (nałogowo wyżerają mi np. szpinak, który płukałam na sitku i zostawiłam bezpańsko). Mam wrażenie, że to bardziej na przeczyszczenie żołądka z sierści, bo zwykle po takim napadzie "zielonego" głodu muszę potem czyścić dywan. Swoją drogą, to dla mnie nierozwiązywalna zagadka - dlaczego koty zawsze wymiotują na dywan? Mam w domu dosłownie jeden, w zasadzie to bardziej wycieraczka, i zawsze mi muszą walnąć właśnie tam. Ot, koty :)

Jusella, kociamberki cudowne! Pomiziaj ode mnie za uszkiem :)

Wyszłam do marketu po coś na śniadanie, a wróciłam... z nowymi okularami. Znaczy, no, dokładnie to z papierem, że zamówiłam :) mają tam optyka i przypomniało mi się, że prawie dwa miesiące noszę w torbie receptę na nowe szkła. Wahałam się czy wymieniać szkła w starych (fajne mam oprawki w sumie), czy brać nowe, no i tak mnie optyczka zamotała, że w końcu zdecydowałam się i na nowe, i na stare... mam nadzieję, że dadzą dziewczynie premię, bo stuprocentowo jej się należy :)

renieczka, aisa, jusella, stokrotka2013, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia świadomie wybieram gatunki roślin które nie są trujące dla siersciucha :)

Mój uwielbia rukolę i listki rzodkiewki. Nie pogardzi tez kukurydzą czy groszkiem z puszki. Taki z niego dziwoląg :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podrzucicie linka do tych zapiekanek? Bo ja nie mam pojęcia jakie zamówić ...

Zapiekanka podstawowa
    b394f00781307e8emed.jpg

Karolajjn:), jusella, kot_bury, stokrotka2013, eve90, Agaax, kama005, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia śliczny brzuszek :).ja tez ostatnio zle sypiam bo nie moge się ułożyć jakos na łóżku i co chwila sie budzę :/

Renieczka będzie dobrze,teraz bardzo hormony nam dokuczają i z tad te nastroje...

Lilouk co do temperatury ciała to mi np tez ciągle gorąco i spacerach leje sie ze mnie ze musze brac kapiel po 2razy dziennie.najbardziej cycki mi sie pocą i stanik zakładam jak gdzies wychodzę ;-)
    Normalnie padlam jak przeczytałam o tych wąsach :D
    Domyślam sie ze dla Ciebie wtedy to nie bylo śmieszne ale tak to fajnie ujelas :)
    Ja jutro tez będę się golić z lusterkiem ale i tak kiepsko tam widzę bo brzuch nisko...ale w piatek wizyta wiec jakos mysze sie tam ogarnac ;-)

Kama ja o tym samym dziś myślałam ze za 3 tyg (38tydzien ) ciąża donoszona :)

jusella, LilouK, kot_bury, eve90, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka wkladek laktacyjnych biorę ok 20 szt ,paczke zapiekanek a podkladow na lozko nie biorę bo maja w szpitalu ;-)
    Dodatkowo szykuje druga torbe mala żeby mąż mi dowiozl w razie dłuższego pobytu w szpitalu :)

Maka ja pralam na godzinnym praniu i 50 stopni.

jusella, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstyd się przyznać ale w piątek poszłam do lekarza nieogolona :/ z 3 tyg. zarostem. Położna na SR mówiła, żeby się tym nie przejmować, bo to normalne, że teraz nam ciężko "karczować" te tereny... a i pod koniec ciąży to niebezpieczna taka gimnastyka, za to na wywoływanie porodu- rewelacyjna :-P. Tylko jakoś mi się nie widzi taką okłaczoną chodzić :/

kot_bury, ania181111, eve90, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

• ona2012 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Moja torba już też spakowana:) Oddzielnie spakuje rzeczy dla maluszka, żeby później mąż mi dowiózł.
    U mnie już od 2 godzin pada straszny deszcz.
    Rozpoczęłam dzisiaj pranie. Rano uprałam wszystkie białe pieluchy tetrowe. Szybko wyschły, więc odrazu je uprasowałam. Potem wrzuciłam flanelowe i jak na złość pogoda się zepsuła, więc pewnie będą schły do jutra. Potem pościel, kocyki i na koniec ubranka. Nie wiem jak się z tym obrobię, bo w międzyczasie pranie rzeczy moich,synka i męża. A tego też sporo jest:/

Ja nie kupuje tych zapiekanek, tylko większe chłonne podpaski always ze skrzydełkami. Mam jeszcze paczkę po pierwszym porodzie. Według mnie to one do niczego się nie nadają.

majeczka87 lubi tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja też sobie trochę nie wyobrażam taka zarosnieta chodzić :P haha
    polecam lusterko i tańce wygibance przy nim ;)
    Ja dzieeczyny u fryzjera siedzę i mam dziś dzień dziecka :) bo lozeczko przyszło,torebka i pieluchy flanelowe :P

eve90, stokrotka2013, LilouK, renieczka, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

ja mam takie zapiekanki po paczce:
    http://allegro.pl/podklady-ginekologiczne-poporodowe-34x9-do-szpital-i6219694845.html?reco_id=e46f6ce3-27ff-11e6-8213-56847afe9799&ars_rule_id=201

http://allegro.pl/podklady-poporodowe-ginekologiczne-bella-i6190341302.html?reco_id=e46f6ce3-27ff-11e6-8213-56847afe9799&ars_rule_id=201

http://allegro.pl/canpol-podklady-na-noc-poporodowe-chlonne-10szt-i5728730171.html

Agness27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniaaa poka nam swoje sombre jak masz ochotę :) mi się tak cholernie podoba sombre ale twardo trwam przy blondzie i swoim balejazu :P

ania181111, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve wieczorem pokaże ;) bo jeszcze kilka sklepów muszę później zaliczyć .
    Ja bym pewnie się nie farbowala Ale potrzebuje jakiejś uniwersalnej fryzury zwłaszcza przy małym dziecku :)

stokrotka2013, jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś dzień dziecka nie wiem jak mi się to udało ale obcięłam paznokcie u stóp BRAWO JA :).
    Ja bez lusterka nie dam rady zrobić tamtych rejonów a iść zarośnięta to mi głupio lepiej się czuje jak mam ogolone nawet z owijakami ;)

I w końcu umówiłam się do okulisty normalnie dziś szaleje :)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • MammaMia2016 Przyjaciółka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu lipcowe Mamy ze śląska? :)
    Któraś zainteresowana sesją noworodkową? :)
    Po szczegóły i portfolio fotografa zapraszam na priv :)

‹‹ 1024 1025 1026 1027 1028 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ