X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 jakie ona ma słodkie usteczka <3

Kama piękny brzuszek :)

Ania nonono :)super fryzurka. Będziesz błyszczeć na porodówce ;)

Jusella, jakie to prawdziwe :)

Swoją drogą, tez bym chyba jeszcze przed porodem do fryzjera poszła, co prawda byłam ostatnio, ale nie podoba mi się ścięcie, włosy się nie układają :( Ja ogólnie nie farbuję, ale takie ombre delikatne... na lato :) może i ja się skuszę :)

ania181111, jusella, Agness27, kot_bury, eve90, Pauli11, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też kusi, bo jakoś te ciemne mi obrzydły... ale musiałabym najpierw dekoloryzację zrobić, a to konkretna kasa.

Marzy mi się mój naturalny plus ewentualnie pasemka, alebo takie coś jak Ania zrobiła.

ania181111, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie zróbmy sobie ombre :D
    Moja szwagierka się ze mnie śmieje że się chce się komuś podobać na tej porodowce - haha no jasne mojej córce ;)
    Trzeba teraz trochę o siebie zadbać bo po porodzie to może być różnie

renieczka, Dalile, jusella, Agness27, kot_bury, eve90, Pauli11, Gagaga, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie o tym myślę. Z naturalnym kolorem nie będą mnie straszyć odrosty :D

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka mam identyczne podklady jak Ty :)
    W pierwszej ciąży tez je miałam :)

U mnie tez chwile temu przeszla mega burza z gradem i teraz pada deszcz.Mam nadzieje ze troche powietrze sie wymieni :)
    Co do prania ubranek ja juz mam wszystkie poprane i poprasowane na szczęście i leżą grzecznie w szafie ;-)
    Po wypłacie albo i w lipcu zamawiam komodę na ubranka by miec pod ręką u Malego w pokoju :)

jusella, renieczka, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 jakie piękne pełne usteczka! Cudowna<3
    no więc ja już po 2h drzemce.. Ubranka z racji zpitolonej pogody jeszcze mokre :-( no trudno.

Ania ładnie wyglądasz :-)
    Ja muszę trochę ściąć i chyba też ufarbuje... Ale narazie nie mam ochoty na takie rzeczy.

Zamówiłam sobie kosmetyki - bo już mi się kończą powoli. I chyba się mylilam sądząc że kupowanie rzeczy dla mnie już nie sprawia mi radości. Sprawia.
    Jeżeli chodzi o brzuszki to faktycznie teraz większość mam nosi z przodu tylko piłeczki. Ja nie przytyłam nic, wszyscy mnie stresuja że mam mały brzuszek ale jak widać większość z nas ma takie.

Agness no jest tluscioch, ja mu dawałam pastę odklaczajaca na te kłaki.

ania181111, kot_bury, eve90, Pauli11, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem stara nudziara z moimi kłaczorami (tymi na głowie). Od ponad 10 lat ta sama farba, kolor ten sam-ciemny brąz, fryz praktycznie bez zmian- kiedyś zaszalałam z "cieniowaniem", ale nie dla mnie taki interes i od lat ścinam włosy do równej długości. "Bardzo chciałabym przeistoczyć się w krótkowłosą blondzie, tylko broń boziu nie tykajcie moim długich, ciemnych, pięknych włosów, bo k***a zabiję" - tak to mniej więcej wygląda u mnie ;-) Cóż, do typu urody Morticii Addams raczej niewiele kolorów i cięć pasuje O.o

kama005, jusella, Agness27, ania181111, renieczka, kot_bury, Kasiulina, eve90, Agaax, niezapominajka lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje u mnie tez zalecali w szpitalu zwykle duże bawelniane podpaski poporodowe,najlepsze i oddychajace przede wszystkim.a siateczka może sie przyklejać i sprawiać dyskomfort.
    Ja to pod koniec uzywalam juz zwykłych belli bawelnianych podpasek ;-)

Widzę ze wszystkie zaczelysmy myśleć o fryzjerze ;-)
    Ja zamierzam po wypłacie sie umówić no teraz sporo wydatków mieliśmy sle planuje tylko skrócenie wloskow bo potem z malym dzieckiem będzie ciężko wyjść a mamusia tez musi ladnie wyglądać ;-)

Brzuchy widzę u Nas coraz większe i zaraz tylko patrzę jak będziemy się rozpakowywac ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 19:42

ania181111, renieczka lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK ja tez od lat mialam ciemne dluuugieee wlosy ;) ale w koncu mówię sobie dość ! Poza tym do jasnej karnacji średnio mi pasowały :/ w blad dużo lepiej :)
    teraz niedawno scielam włosy do takiej długości jaka mam ;)
    Mówię Wam że dopóki mamy siłę to idźmy do fryzjera, kosmetyczki bo później np ja będę mogla zapomnieć :(

jusella, LilouK, kot_bury lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co jest najlepsze na poprawę nastroju i burzę? jedzenie! dobre jedzenie.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/762ec3284603.jpg

sałatka na ciepło :D (tjaa, sałatka chyba tylko z nazwy ;) ) z fetą, makaronem ravioli, smażonym wędzonym boczkiem, suszonymi pomidorami i świeżym szpinakiem. Pyycha powiadam Wam :D

jusella, ania181111, Maka, Naditta, renieczka, kot_bury, Kasiulina, eve90, Agness27, Pauli11, majeczka87, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe już biegnę do Ciebie! Ma nadzieję, że trochę zostanie :-).

majeczka87 lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe Ale pyszności !!! Dawaj przepis!!! Ale bym zjadła taką :)

• jusella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę na "polowanie" do lodówki i też jakąś sałatkę zaimprowizuję :-D

Kociaki pół dnia spały i teraz dokazują :-D coś mi się wydaje, że wesoła noc mnie czeka :-). Jutro muszę posprzątać bo co chwilkę jakieś "skarby" typu papierek, woreczek, zaginiona skarpetka wywlekają spod mebli - od razu za porządki się wzięły - jak tak dalej pójdzie to za tydzień śniadanie do łóżka będę dostawać :-D

kot_bury, renieczka, Maka, eve90, Agness27, Pauli11, majeczka87, Telashe, stokrotka2013, niezapominajka lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja z tych co ciągle ta sama fryzura. Ombre tak mi podpasiło, że noszę się tak od ponad 3 lat, tylko odświeżam i podcinam co kilka mcy. Dla mnie super,bo nie ma odrostów :D Więc mam ciemne naturalne z jasnym brązem na końcach. Ostatni raz u fryzjera byłam we wrześniu, więc nie ma się czym chwalić,bo póki co wyglądam jak mietła :D

Zachciało mi się pieczenia ciasta, bo miałam sparciałe jabłka na zbyciu.
    Matko, ja nawet najprostszego ciasta z jabłkami nie potrafię zrobić!
    Zrobiłam ciasto o konsystencji chleba.
    Nic tylko cukiernikiem będę ;)

renieczka, kot_bury, jusella, LilouK, Maka, Agness27, kama005 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teleshe jesteś okrutna. Jak tak patrze teraz na swoją smutną owsiankę to mi siebie żal ;(

jusella, Maka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, a zwykłego chleba? Bo moje ciasto pod jabłecznik też jest zawsze konsystencji chleba, ale krasnoludzkiego z książek Pratchetta (dla nie znających serii: krasnoludy bynajmniej go nie jadły, to było pieczywo bojowe ;))

Naditta, jusella, eve90, Agness27, kama005, Telashe lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48897e98a39c.jpg

Takie coś mi wyszło :D
    No szkoda, bo nie muszę dodawać oczywiście, że średnio zjadliwe to jest :D

jusella, kot_bury, Maka, Agness27, kama005 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, coś mi się wydaje, że za ciężkie ciasto zrobiłaś i za krótko wyrabiałaś. To drożdżowe?

Pobuszowałam po kuchni i z lekko zdechłej sałaty, 3 plastrów szynki, ćwiartki camembera, szparagów, kiełków, kilku oliwek i łyżki jogurtu powstało to:
    http://static.pokazywarka.pl/i/6646377/597003/0-02-01-f270ab1cb5edbc1fb0bee52354b0a8ac8bae39631bc30377469c3f6f9cc2d58f-full.jpg

Kasiulina, Maka, eve90, renieczka, Pauli11, Agness27, Naditta, majeczka87, kamenkaa, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam po kontrolnej wizycie u swojego lekarza prowadzącego jestem zmęczona, obolała i bez humoru. Do lekarza nie mogę mieć zastrzeżeń bo uprzedzał że badanie może być bolesne i tłumaczył cały czas co robi bo wziernikiem musiał sprawdzić co się wewnątrz wydarzyło ale nie wiedziałam, że aż tak będzie nieprzyjemnie. Dzisiaj ogólnie na badaniu stwierdził szyjka krótka, miękka, rozwarcie na 1,5 cm ale nie oznacza to że się zaczęło bo taki stan może jeszcze długo potrwać. Teraz wizyty już co tydzień. Powiem wam, że dzisiaj poczułam pierwszy raz że mam dosyć tych badań, wyjazdów, zamartwiania się czy z małym wszystko dobrze a teraz jeszcze doszło zapytanie czy to już czy to skurcz czy może mały się wypycha i dlatego brzuch jak skała. Przepraszam za ten pesymizm ale musiałam się pożalić. Jutro pewnie jak się prześpię z tym to humor wróci do normy.
    Na pocieszenie zrobię sobie swoje truskaweczki z ogródka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa :*

‹‹ 1026 1027 1028 1029 1030 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ