X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama piekny brzuszek :)
    Ania sliczna fryzura i sliczna ty :)

panna truskawka mialam dokładnie to samo napisac :) wszystkie te brzuszki takie zgrabniutkie :) mi sie przytyło dobre 12 kg i musze przyznac ze zle mi z tym, brzuszek brzuszkiem ale poszło mi sporo w uda biodra i boczki. Ech, trudno bede zrzucac po ciązy najwazniejsze ze mała zdrowa ;) a do zrzucania będe miec dobra motywacje bo w przyszłym roku we wrzesniu bierzemy slub :) i musze sie jakos wcisnac i jakos wygladac w białej sukni :)

Dziewczyny a czy te podkłądy beda nam jeszcze potrzebne w domu ? bo u mnie w szpitalu na pewno daja , tylko zastanawiam sie czy kupic kilka sztuk do domu coby nie zabrzudzic łozka itd, ale to jeszcze po 3 dniach bedze sie az tak lało ??? Zielona jestem w temacie wiec wole was dopytac ;)

Widze ze tamt fryzur :) ja tez sie wybieram wybieram u wybrac nie moge :p moze w ramach nagrody pojde po egzaminach :) Nie chwalila sie ale wczorajszy zdłam spiewajaco :) Chociaz mała podczas egzaminu tak kopała i se wypinała ze trudno sie było skupic :)

Tez zwrocilismy uwage na usta :) Wszyscy mówia ze wykapany tata ;p no cóz zobaczymy jak bedzie po porodzie :)

Ale pysznie wygladaja te wasze salatki :)
    Nowa glowa do góry wszystko bedzie dobrze :) Jeszcze przenosisz ciaże :)

Agness27, jusella, ania181111, eve90, Maka, Gagaga, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, dobre dobre, zeżarłabym, no lubię takie twarde gnieciuchy ;-) Z mojego brownie zrobiła się podeszwa jak w glanie, ale jest całkiem zjadliwe. Cisnę po kawałku i jakoś idzie, bo szkoda wywalić ;-)

Nowa, głowa do góry :-) Będzie dobrze, jesteś pod stałą, dobrą opieką, dzieciątko już spore, więc nic tylko wyciągnąc kopytka i odpoczywać ile się da, póki możesz :-)

Ania, Tobie bardzo ładnie w takim kolorze :-) U mnie takie metamorfozy nie przejdą, bo mam bardzo zimny typ urody, nawet jaśniejsze i cieplejsze odcienie brązu sprawiają, że tracę to co najlepsze, czuję się i wyglądam jak wyprana kupa. O jaśniejszych kolorach już nawet nie myślę,bo to byłaby porażka :-D

Pauli, śliczne zdjęcie bobaska no i gratki za egzaminy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 21:54

jusella, Naditta, kama005, ania181111, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa przytulas :)
    Jutro na pewno będzie lepiej.takie badania nie są przyjemne ale niestety jeszcze troche musimy pocierpieć dla naszych dzieciaczków.

Moje "dzieciaczki " juz sobie pospaly i teraz wziely sie buszowanie w trocinach i na kołowrotku :)
    Śmieszne maluchy no i takie bezbronne.

Jusella to obawiam sie ze twoje "dziewczynki " nie dadzą ci pospać w nocy ;-)

Pauli podklady na lozko raczej w domu Ci nie będą potrzebne.ja wogole nie miałam w szpitalu i nic mi nie przeciekalo.staralam sie częściej przewijać żeby uniknąć takich niespodzianek :).
    Zreszta wszystko zalezy od macicy jak będzie się obkurczac.po cc nieraz dają leki ale to wszystko zalezy od organizmu. Bo wiadomo kazda z nas jest inna ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 22:00

jusella, majeczka87, Maka, Pauli11, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, właśnie to praktykuje, szkoda wywalić to może się zje :D
    Na szczęście mój mąż nie należy do wybrednych, zjada wszystko jak leci, więc myślę, że się nie zmarnuje mój wypiek!

Nowa, ja myślę, że teraz na tym etapie ciąży to każda z nas ma takie chwile zwątpienia.
    Ale pocieszaj się kochana tym, że to już ostatnia prosta!

Jusella, ciasto nie drożdżowe. Taki zwykły gnieciuch. Wydaje mi się, że dałam za dużo mąki po prostu. Dopiero po fakcie doczytałam pod przepisem, że należy używać szklanki 200 ml, a ja wzięłam kubek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 22:07

jusella, Agness27, LilouK lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa tulę :* Nie martw się na razie na zapas! Jeszcze troszkę. Dasz radę!

Ja od obiadu nie jestem głodna. Może i lepiej :)

Mi tez poszło sporo w uda, tyłek

kurcze a nie mogło w cycki!?!?

jusella, Maka, LilouK, Agness27, kot_bury, niezapominajka lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 ja w ciąży ok 13 kg przytyłam a do tego przed ciążą 10 kg tylko, że straszny chudzielec byłam :/.Też pupa mi urosła, uda, CYCKI i trochę ramiona - wyglądam trochę jak taka zdrowa dziołcha ze wsi - ino w pole iść ;-)
    Nie wiem o które podkłady pytasz - podkłady/podpaski czy podkłady na łóżko :/ - jeśli chodzi o te pierwsze to ja przez 2 dni tych "materacy" używałam a potem zwykłe podpaski. tylko właśnie najlepsze są te przewiewne bez bajerów.
    Podkładów na łóżko w domu nie używałam - nie było potrzeby. U mnie do szpitala trzeba mieć swoje ok. 4 szt. i kupiłam całą paczkę - potem przydadzą się jako przewijak w plenerze :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 22:20

Maka, eve90, LilouK, Pauli11, Agness27, kot_bury, TheForfie, renieczka, stokrotka2013, niezapominajka lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, co Ty opowiadasz! Jaka dziołcha ze wsi?
    Ty przecież masz typowe, piękne kobiece kształty!
    Widziałyśmy zdjęcia więc nas nie okłamiesz :D

jusella, LilouK, Agness27, kot_bury, Agaax, niezapominajka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh wszystkich na nowe fryzury wzielo :)
    Chyba to taki ostatni dzwonek dla nas i chec zmiany czegos u siebie:)

Ja z "grubej rury" wczoraj zmienilam z ciemnego brazu na rudą miedz! A co ! O jiebo lepiej sie czuje ! :)

LilouK, Agness27, kot_bury, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 00:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)Tez nie mozecie spać? zaczełam 37tc i nie umiem meczy mnie bezsennosć

LilouK, kot_bury, renieczka lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    Witam sie :)

Kamenka cieszę się ze ciśnienie sie uspokoiło ale jak chca Cie do szpitala to będziesz pod stala opieka no i szybka :)

Ah ale wiesz i w szpitalu czekać na bole cos okropnego wolałabym w domu jak kiedyś i miec je co 10min i jechac na porodowke urodzic a tak to eh

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja z rana ;) o 6.00 obudził mnie kurier ze wiezie duża paczke :)więc pewnie lozko do sypialni :)

W triumfie jest promocja na staniki do kamienia więc wczoraj kupiłam dwa (po 30 zl ) i super wygodne :)
    Dziś będę poremontowo trochę sprzątać i ogarniać mieszkanie w koncuuu ! Jutro mój wzial wolne więc mi pomoże :D kochany jest :)
    Pogoda od rana kiepska :/

jusella, Agness27, majeczka87, aisa, kot_bury, Agaax, eve90 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D
    Szymcio i kociaki zsynchronizowane są chyba - wczoraj cała trójka od 23:30 do prawie 1szej rozrabiała a dziś, zgodnie o 7mej pobudkę zrobili :/
    Zastanawiam się jak ich spacyfikować i spać dalej :/

ania181111, kijanka_88, Agness27, majeczka87, LilouK, kot_bury, renieczka, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh a ja spać już nie mogę :P chyba wstaje powoli :) Ale najpierw zrobię sobie śniadanie do łóżka :p

jusella lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dziś idziemy podglądać Zosię. Nie mogę się doczekać!

ania181111, Agness27, Maka, majeczka87, LilouK, jusella, kot_bury, Naditta, Kasiulina, renieczka, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DAlie ja idę też ale tylko na wizytę :)
    powodzenia dla wizytujacych :)

majeczka87, jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja.

Właśnie się szykuję na dzisiejszy maraton.

Najpierw do laboratorium, badania trzeba zrobić. A potem uderzam na zakupy. Dokupię w końcu co mi brakuje do torby, upiorę i zamknę ten temat dla świętego spokoju :)

Dziewczyny dobrego i spokojnego dnia. I udanych wizyt.

Agness27, ania181111, majeczka87, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwale was za poprawę w sprawie toreb ;) Dobre mamusie, dobre <głaszcze> :)

Wczoraj mialam gosci , moją zeswataną parę która na wesele prosila;) Byli zaskoczeni ze zrobilam super kolacje, bo jak mówią mysleli ze w ciazy nie bede dała rady;p

Powodzenia na wiytach;)

Jusella nie mam pojecia jak to ogarnac;) Moze wyrosną i bedzie lepiej;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 09:00

jusella, kot_bury, Agness27, renieczka, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Dziękuje za podpowiedzi jesli chodzi o podkłady :) Wiec skoro daja w szpitalu to nie bede ich kupowac :)
    A zabezpiecacie jakos łóżko na wypadek odejscia wód płodowych ?

u nas od niedzieli paskudna pogda ,deszczowo szaro buro i tylko 18 stopni... Ech az nic sie nie chce tylko zakopac sie pod kocykiem na kanapie ;) moze z drugiej strony to dobrze bo moge sie uczyc do egzaminów i nie szkoda mi ze siedze w domu.
    Pósciłam wczoraj 2 pralki z praniem :) Uroczo wyglądaja te male ciuszki na suszarce do prania :)

Powodzenia dla wizytujących i miłego dnia :)

ania181111, jusella lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli ja nie zabezpieczam łóżka bo wody mogą tak naprawdę odejść wszędzie :)nie tylko na łóżku a jak tak się zdarzy to trudnoo :) nie przejmuje się tym :)
    Ja dziś robię pranie do swojej torby do szpitala :)

Pauli11, jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Powodzenia na wizytach dzisiaj :) czekamy na info :)

Ja dzisiaj idę na kawkę z kolezanka która też jest w ciąży i ma termin na koniec czerwca :) także poplotkujemy sobie :)

ania181111, jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1027 1028 1029 1030 1031 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ