X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj mi przyszły z gemini te "zapiekanki" masakra! jakie to długie! teraz się nie dziwię czemu tak się je określa :P ja wezmę jedną paczkę, zawsze mi ktoś może dowieźć ;) i wkładek też parę wrzuca, a podkładów na łóżko u nas nie trzeba brać to nie biorę.

Coś czuję, że niebawem się posypią bobasy u nas, niektóre z Was już prawie donoszone ciąże :)

jusella, stokrotka2013, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka moja Natka tez wg usg jest duza (z usg termin na 28 czerwca) ale pamietaj ze to tylko szacunkowa waga ;)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Zojka Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, to czekanie i bezradnosc wykancza:(
    Mam rowniez zagrozenie porodem przedwczesnym i jestem po Celestonie.
    Ale zeby az do 19 czerwca skorygowac ?:(

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie wstydzilam zapytac co to sa te zapiekanki :p

jusella, stokrotka2013, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• jusella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - Tatusiek chyba mnie zastrzeli :/ - byłam w schronisku po kociambera i przywiozłam... dwa. Jeden by został, smutny taki był i tak się na mnie patrzył... no nie miałam sumienia zostawić go samego... Dobrze, że Tatusiek daleko, to może mi się za bardzo nie oberwie przez telefon :-D - jak zacznie za bardzo psioczyć, to powiem, że Bunio mnie boli i że słabo mi po pobraniu krwi... Chociaż jak znam Tatuśka, to jakby ze mną pojechał to też byśmy dwa przywieźli. Z tego co mi w schronisku powiedzieli to 2 dziewczynki to są ale uwierzę jak zobaczę. Na razie nie sprawdzam, bo nie chcę bardziej ich zestresować.

http://static.pokazywarka.pl/i/6645078/666058/0-02-01-5c95387a0499e58add4b04c0fc0a7774f5d40492cf65d7834e2548c6abb3b5e7-full.jpg
    http://static.pokazywarka.pl/i/6645078/322076/0-02-01-87e83227579c64d2ad052e11f2f77324c906f3cb9ee6dbebfeefddc72c0de593-full.jpg
    http://static.pokazywarka.pl/i/6645078/751939/0-02-01-b629974820ee5edfa9789fae5eed7c4d67e7a1de29361edfb40410892d1385df-full.jpg
    http://static.pokazywarka.pl/i/6645078/898453/0-02-01-f1e3c9de18a3bb7f0cbd83df2ab693810cfe0fdfb983196e1ecaddb51f1350fd-full.jpg

nowa!, aisa, renieczka, Dalile, Maka, Naditta, stokrotka2013, eve90, LilouK, kijanka_88, kot_bury, majeczka87, TheForfie, Ejrene, Agaax, Kasiulina, Pauli11, Agness27, Telashe, figaa lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella słodziaki :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie program dzieciowy w pralce jest na 90 stopni.

Co do podkładów na łóżko to polecam, bo zawsze przy obchodzie można zmienić na czysty a prześcieradło nie będzie brudne. A nawet jak ma się te zapiekanki, to przeleci przy takiej ilość krwi :/

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie się będą lepiej chować :) Tylko pamietaj o sterylizacji jak wyrosną, bo was wykończą w czasie rui :)

jusella, Maka, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella lubię to x 2 ;)
    Maluchy we dwoje będą Ci się lepiej chowaly :)
    Ślicznoty :*

A ja wyjęłam walizkę z szafy i na dziś chyba dość tego pakowania ;)

jusella, Maka, Naditta, stokrotka2013, eve90, kot_bury, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile na szczęście siostra Tatuśka jest weterynarzem :-) więc ciachnie dziewczyny :/ no i na szczepieniach zaoszczędzę. Szkoda tylko, że dość daleko mieszka ale często przyjeżdża.

Też tak pomyślałam, że 2 będzie raźniej :-D. Tatusiek już uświadomiony i nawet źle nie było :-D

stokrotka2013, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justella - to przyszykuj dobry odkurzacz :)

Maka, jusella, renieczka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka toś się napakowala - tak jak ja wczoraj.. Kazałam mężowi znieść torbę i to było koniec.

Jusella boskie <3 Ja zawsze takie zadanie - zawieść karmę do schroniska, czy koce jak potrzebowali- zostawiam mężowi. Wylabym jak bobr przy każdej klatce tych nieszczesnikow. Już nie wspomnę jeżeli chodzi o wybranie jednego...

jusella, eve90, renieczka, kot_bury, TheForfie, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, ale słodkości! <3
    Zacałowałabym na śmierć, uwielbiam koty :)
    Ja nawet nie wiem czy mam te zapiekanki, coś tam zamawiałam, ale co dokładnie to musiałabym zaglądać do schowka, a z tym muszę poczekać na męża, bo trzeba całe łóżko dźwignąć. No i nie wiem czy szpital wymaga. Za tydzień mam spotkanie z położną to trzeba będzie zapytać :)

Moje menu na dzisiaj: ogórkowa dla mnie, a dla chłopa golonki indycze.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

Kamenka cieszę się ze ciśnienie sie uspokoiło ale jak chca Cie do szpitala to będziesz pod stala opieka no i szybka :)

Jusella jak zwykle smaka robi takimi pysznosciami ;-)

Nowatorka ja bym na Twoim miejscu przestala sluchac o porodach a przede wszystkim je oglądać skoro tak Cie to wszystko doluje.Ty masz kobito sie cieszyc ze będziesz miec dziecko!! I nie myśl ze jesteś inkubatorem bo Ty nosisz Male Życie pod sercem które za jakiś czas powie "Mamo,,Tato "
    A co do szkoły ja nie chodziłam i tez sobie poradziłam przy porodzie ;-).
    Co poniektórzy sie wymądrzają jak się powinno wszystko robic a na sali porodowej juz nie są mądrzy :)

Glowa do góry i CIESZ SIĘ !!! ;-)
    A jak nie masz co z czasem robic to obejrzyj komedie i pojedz czekoladki to powinno pomoc ;-)

Zonti- cos w tym jest ze trzeba oczy zamykać bo mi pilizna tak mówiła i ja się jej posluchalam - w sumie nie miałam wyjścia ale naprawde pomagali ;-)

Dalie to bym Ci zalecila wizyte u okulisty.U mnie siostra tez chodxila bo ma wadę wzroku a wiadomo poród sporo sil zabiera i warto sprawdzić by nie pogorszyć wzroku .

Telashe wspolczuje rosnacej ósemki u męża.ja ostatnio to przechodziłam i niestety skoczylo sie antybiotykiem..
    Zatem polecam wizyte u stomatologa.przed ciąża zrobili mi sie zapalenie przy ósemce i miałam przepisany metronizadol.
    Stosowalam tez żel dento sept A na dxiasla ale pomaga na chwile,można plukac szalwia lub leki przeciwbólowe.ale jak bardzo boli to lepiej wizyta u dentysty bo może tam się zrobilo zakażenie.
    Ja zwlekalam i pól twarzy nie czułam bo tak mi spuchła i do tego tępy bol.. :(

jusella, kot_bury, kamenkaa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile a Twóje koty są wychodzące? Ja postanowiłam że będę go wypuszczala ale u nas bramy pozamykane a płot murowany więc raczej nie wyjdzie - no i 8 kg kota.. I wiecie zauważyłam że trochę mniej się leni..
    A jak pierwszy raz wyszedł to wpierdzielal trawę jak królik- może jakiś witamin mu brakowało?

jusella, renieczka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEjka;)

Jusella dostalam dodatkowy lek i cisnienie sie obnizyło mam nadzieje ze przy porodzie tez bedzie takie niskie a być może samo spada bo koncowka ciazy a lekarz mowił ze to ciązowe ciśnienie sama nie wiem cieżko mi powiedzieć
    Generalnie lekarz mowi ze ciąze mam juz donoszona wiec czekam z niecierpliwoscia az to nastanie chcialabym już dzis :p i nie wiem co tu zrobic by to przyspieszyc :P
    co do Sr owszem masz prawo miec inne zdanie niż ja - ja zaś mam inne i go nie zmienie ale nie musi sie nikt zgadzać ze mna przecież kazdy jest inny i inaczej mysli :)
    Jusii kurde a ja mam tyle kociaków w domu okociły mi sie i sa w ogrodzie :D
    zastanawiam sie co ja potem z nimi zrobie hehe

panna truskawka wózek rewelacyjny bardzo mi sie podoba moja Amelka bedzie miała szaro zielony/..

Takze u mnie jak widzicie skierowanie na 23 06 do szpitala juz na obserwacje/poród co chcialabym wczesniej isc :( Mg juz odsunełam by nie tamować skórczy i co dalej czas pokaże...

jusella, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dalile a Twóje koty są wychodzące? Ja postanowiłam że będę go wypuszczala ale u nas bramy pozamykane a płot murowany więc raczej nie wyjdzie - no i 8 kg kota.. I wiecie zauważyłam że trochę mniej się leni..
    A jak pierwszy raz wyszedł to wpierdzielal trawę jak królik- może jakiś witamin mu brakowało?

Niewychodzące (kotka wychodzi na dach kamienicy). Zdecydowanie koty lubią zielone. Moje wpierniczają trawę dla kotów i doniczkową natkę pietruszki na potęgę. Teraz strasznie linieją, bo zmieniają sierść. Lato chyba będzie upalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 13:15

• Zonti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodziutkie kociaki :))))

jusella lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie słodkie maluchy. :) nie lubię kotów ale mile są zawsze słodkie :)

Ja biorę paczkę zapiekanek, paczkę podkładów na łóżko, kilka podkładów poporodowych/do przewijania, i trochę wkładek laktacyjnych. Myślę że starczy. Jak nie to mój dowiezie :)

stokrotka2013, kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kocur wychodzi tylko na balon, mamy siatkę wiec do sąsiadów nie zagląda. Choć zdążyło się, że dał nogę ;)
    U mnie to samo, wszystko co jadalne zielone to zje z doniczek. Nawet już nowe kwiatki na balkonie oskubal.
    Dalile, dobrze, że przypomnialas, musze mu wysiąść trawę, albo żyto.
    I tez wyłazi z niego sierść na potęgę.
    My niestety mamy jedynaka, mężu nie chce drugiego, a i za bardzo warunków nie mamy bo to druga kuweta i micha i legowisko, a mieszkanie 50m2 nie chce się rozciągnąć.
    Może jak zmienimy na większe mieszkanie, albo dom to wtedy dokocimy :)

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ