X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj mi przyszły z gemini te "zapiekanki" masakra! jakie to długie! teraz się nie dziwię czemu tak się je określa :P ja wezmę jedną paczkę, zawsze mi ktoś może dowieźć ;) i wkładek też parę wrzuca, a podkładów na łóżko u nas nie trzeba brać to nie biorę.

Coś czuję, że niebawem się posypią bobasy u nas, niektóre z Was już prawie donoszone ciąże :)

jusella, stokrotka2013, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka moja Natka tez wg usg jest duza (z usg termin na 28 czerwca) ale pamietaj ze to tylko szacunkowa waga ;)

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Zojka Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eh, to czekanie i bezradnosc wykancza:(
    Mam rowniez zagrozenie porodem przedwczesnym i jestem po Celestonie.
    Ale zeby az do 19 czerwca skorygowac ?:(

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie wstydzilam zapytac co to sa te zapiekanki :p

jusella, stokrotka2013, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• jusella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny - Tatusiek chyba mnie zastrzeli :/ - byłam w schronisku po kociambera i przywiozłam... dwa. Jeden by został, smutny taki był i tak się na mnie patrzył... no nie miałam sumienia zostawić go samego... Dobrze, że Tatusiek daleko, to może mi się za bardzo nie oberwie przez telefon :-D - jak zacznie za bardzo psioczyć, to powiem, że Bunio mnie boli i że słabo mi po pobraniu krwi... Chociaż jak znam Tatuśka, to jakby ze mną pojechał to też byśmy dwa przywieźli. Z tego co mi w schronisku powiedzieli to 2 dziewczynki to są ale uwierzę jak zobaczę. Na razie nie sprawdzam, bo nie chcę bardziej ich zestresować.

http://static.pokazywarka.pl/i/6645078/666058/0-02-01-5c95387a0499e58add4b04c0fc0a7774f5d40492cf65d7834e2548c6abb3b5e7-full.jpg
    http://static.pokazywarka.pl/i/6645078/322076/0-02-01-87e83227579c64d2ad052e11f2f77324c906f3cb9ee6dbebfeefddc72c0de593-full.jpg
    http://static.pokazywarka.pl/i/6645078/751939/0-02-01-b629974820ee5edfa9789fae5eed7c4d67e7a1de29361edfb40410892d1385df-full.jpg
    http://static.pokazywarka.pl/i/6645078/898453/0-02-01-f1e3c9de18a3bb7f0cbd83df2ab693810cfe0fdfb983196e1ecaddb51f1350fd-full.jpg

nowa!, aisa, renieczka, Dalile, Maka, Naditta, stokrotka2013, eve90, LilouK, kijanka_88, kot_bury, majeczka87, TheForfie, Ejrene, Agaax, Kasiulina, Pauli11, Agness27, Telashe, figaa lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella słodziaki :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie program dzieciowy w pralce jest na 90 stopni.

Co do podkładów na łóżko to polecam, bo zawsze przy obchodzie można zmienić na czysty a prześcieradło nie będzie brudne. A nawet jak ma się te zapiekanki, to przeleci przy takiej ilość krwi :/

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwie się będą lepiej chować :) Tylko pamietaj o sterylizacji jak wyrosną, bo was wykończą w czasie rui :)

jusella, Maka, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella lubię to x 2 ;)
    Maluchy we dwoje będą Ci się lepiej chowaly :)
    Ślicznoty :*

A ja wyjęłam walizkę z szafy i na dziś chyba dość tego pakowania ;)

jusella, Maka, Naditta, stokrotka2013, eve90, kot_bury, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile na szczęście siostra Tatuśka jest weterynarzem :-) więc ciachnie dziewczyny :/ no i na szczepieniach zaoszczędzę. Szkoda tylko, że dość daleko mieszka ale często przyjeżdża.

Też tak pomyślałam, że 2 będzie raźniej :-D. Tatusiek już uświadomiony i nawet źle nie było :-D

stokrotka2013, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justella - to przyszykuj dobry odkurzacz :)

Maka, jusella, renieczka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renieczka toś się napakowala - tak jak ja wczoraj.. Kazałam mężowi znieść torbę i to było koniec.

Jusella boskie <3 Ja zawsze takie zadanie - zawieść karmę do schroniska, czy koce jak potrzebowali- zostawiam mężowi. Wylabym jak bobr przy każdej klatce tych nieszczesnikow. Już nie wspomnę jeżeli chodzi o wybranie jednego...

jusella, eve90, renieczka, kot_bury, TheForfie, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, ale słodkości! <3
    Zacałowałabym na śmierć, uwielbiam koty :)
    Ja nawet nie wiem czy mam te zapiekanki, coś tam zamawiałam, ale co dokładnie to musiałabym zaglądać do schowka, a z tym muszę poczekać na męża, bo trzeba całe łóżko dźwignąć. No i nie wiem czy szpital wymaga. Za tydzień mam spotkanie z położną to trzeba będzie zapytać :)

Moje menu na dzisiaj: ogórkowa dla mnie, a dla chłopa golonki indycze.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)

Kamenka cieszę się ze ciśnienie sie uspokoiło ale jak chca Cie do szpitala to będziesz pod stala opieka no i szybka :)

Jusella jak zwykle smaka robi takimi pysznosciami ;-)

Nowatorka ja bym na Twoim miejscu przestala sluchac o porodach a przede wszystkim je oglądać skoro tak Cie to wszystko doluje.Ty masz kobito sie cieszyc ze będziesz miec dziecko!! I nie myśl ze jesteś inkubatorem bo Ty nosisz Male Życie pod sercem które za jakiś czas powie "Mamo,,Tato "
    A co do szkoły ja nie chodziłam i tez sobie poradziłam przy porodzie ;-).
    Co poniektórzy sie wymądrzają jak się powinno wszystko robic a na sali porodowej juz nie są mądrzy :)

Glowa do góry i CIESZ SIĘ !!! ;-)
    A jak nie masz co z czasem robic to obejrzyj komedie i pojedz czekoladki to powinno pomoc ;-)

Zonti- cos w tym jest ze trzeba oczy zamykać bo mi pilizna tak mówiła i ja się jej posluchalam - w sumie nie miałam wyjścia ale naprawde pomagali ;-)

Dalie to bym Ci zalecila wizyte u okulisty.U mnie siostra tez chodxila bo ma wadę wzroku a wiadomo poród sporo sil zabiera i warto sprawdzić by nie pogorszyć wzroku .

Telashe wspolczuje rosnacej ósemki u męża.ja ostatnio to przechodziłam i niestety skoczylo sie antybiotykiem..
    Zatem polecam wizyte u stomatologa.przed ciąża zrobili mi sie zapalenie przy ósemce i miałam przepisany metronizadol.
    Stosowalam tez żel dento sept A na dxiasla ale pomaga na chwile,można plukac szalwia lub leki przeciwbólowe.ale jak bardzo boli to lepiej wizyta u dentysty bo może tam się zrobilo zakażenie.
    Ja zwlekalam i pól twarzy nie czułam bo tak mi spuchła i do tego tępy bol.. :(

jusella, kot_bury, kamenkaa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile a Twóje koty są wychodzące? Ja postanowiłam że będę go wypuszczala ale u nas bramy pozamykane a płot murowany więc raczej nie wyjdzie - no i 8 kg kota.. I wiecie zauważyłam że trochę mniej się leni..
    A jak pierwszy raz wyszedł to wpierdzielal trawę jak królik- może jakiś witamin mu brakowało?

jusella, renieczka, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEjka;)

Jusella dostalam dodatkowy lek i cisnienie sie obnizyło mam nadzieje ze przy porodzie tez bedzie takie niskie a być może samo spada bo koncowka ciazy a lekarz mowił ze to ciązowe ciśnienie sama nie wiem cieżko mi powiedzieć
    Generalnie lekarz mowi ze ciąze mam juz donoszona wiec czekam z niecierpliwoscia az to nastanie chcialabym już dzis :p i nie wiem co tu zrobic by to przyspieszyc :P
    co do Sr owszem masz prawo miec inne zdanie niż ja - ja zaś mam inne i go nie zmienie ale nie musi sie nikt zgadzać ze mna przecież kazdy jest inny i inaczej mysli :)
    Jusii kurde a ja mam tyle kociaków w domu okociły mi sie i sa w ogrodzie :D
    zastanawiam sie co ja potem z nimi zrobie hehe

panna truskawka wózek rewelacyjny bardzo mi sie podoba moja Amelka bedzie miała szaro zielony/..

Takze u mnie jak widzicie skierowanie na 23 06 do szpitala juz na obserwacje/poród co chcialabym wczesniej isc :( Mg juz odsunełam by nie tamować skórczy i co dalej czas pokaże...

jusella, kot_bury, Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Dalile a Twóje koty są wychodzące? Ja postanowiłam że będę go wypuszczala ale u nas bramy pozamykane a płot murowany więc raczej nie wyjdzie - no i 8 kg kota.. I wiecie zauważyłam że trochę mniej się leni..
    A jak pierwszy raz wyszedł to wpierdzielal trawę jak królik- może jakiś witamin mu brakowało?

Niewychodzące (kotka wychodzi na dach kamienicy). Zdecydowanie koty lubią zielone. Moje wpierniczają trawę dla kotów i doniczkową natkę pietruszki na potęgę. Teraz strasznie linieją, bo zmieniają sierść. Lato chyba będzie upalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 czerwca 2016, 13:15

• Zonti Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slodziutkie kociaki :))))

jusella lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• kama005 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie słodkie maluchy. :) nie lubię kotów ale mile są zawsze słodkie :)

Ja biorę paczkę zapiekanek, paczkę podkładów na łóżko, kilka podkładów poporodowych/do przewijania, i trochę wkładek laktacyjnych. Myślę że starczy. Jak nie to mój dowiezie :)

stokrotka2013, kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 czerwca 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kocur wychodzi tylko na balon, mamy siatkę wiec do sąsiadów nie zagląda. Choć zdążyło się, że dał nogę ;)
    U mnie to samo, wszystko co jadalne zielone to zje z doniczek. Nawet już nowe kwiatki na balkonie oskubal.
    Dalile, dobrze, że przypomnialas, musze mu wysiąść trawę, albo żyto.
    I tez wyłazi z niego sierść na potęgę.
    My niestety mamy jedynaka, mężu nie chce drugiego, a i za bardzo warunków nie mamy bo to druga kuweta i micha i legowisko, a mieszkanie 50m2 nie chce się rozciągnąć.
    Może jak zmienimy na większe mieszkanie, albo dom to wtedy dokocimy :)

‹‹ 1023 1024 1025 1026 1027 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ