X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kasiu :-) trzymam kciuki, żeby ta tachykardia okazała fałszywym alarmem, błędem technicznym.

Lilouk tak zerknęłam na Twój avatar, i cholercia, powiedz mi Dziewczyno, gdzieś Ty moje zdjęcie dorwała? :-D

Agaax ja też obstawiam, że Dzieć się już ładnie ustawił do wyjścia. Ja czkawkę na dole czujesz, to nie ma bata, żeby inaczej było :-)

Kijanka, co się dzieje? Jak ktoś Ci krzywdę zrobił, to powiedz - naślemy myszy na niego ;-) i go zezrą! Przytulam, i proszę - nie smutaj się.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 15:26

kamenkaa, kot_bury, eve90, Agaax, Agness27, renieczka, LilouK, aisa, kijanka_88 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam Mamusie ...

Tak sobie przemyślałam sprawę dostałam skierowanie do szpitala tydzien przed terminem na 23 i zastanawiam sie po co jesli np nie bede miała boli wcześniej i bede czuła sie ok no i ze termin mam na 28 a z USg na 1.07

Takze tym bardziej w 9miesiacu powinno sie byc monitorowanym co tydzien a on mnie zostawił na cały miesiac bez opieki bo cZemu-bo ma URLOP ! troche nie fer bym ja w ostatnim miesiacu byla caly miesiac bez opieki nie sadzicie? Pójde 15stego gdzies na KTG do szpitala mam prawo sie zbadać a potem okolo 25 tez na KTg to że on ma urlop ja mam prawo wiedziec co mi jest a do szpitala zglosze sie w dniu terminu bo cisnienie mam ładne okolo 110/60 czasem 120/70 do powyzej 130 nie dochodzi..
    w Dniu terminu muszą mnie przyjąć bo bez sensu iść 23.06 na te jego skierowanie i czekac w szpitalu na bóle troche męczące jak sądzicie?

• nowa! Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziolchy,
    I tak jak mowilam przespałam sie z moim humorem i dzis juz lepiej, pzrzestalo mnie bolec po badaniu i staram sie nie zastanawiac kiedy urodze bo pewnie teraz jest tyle szumu a urodze po terminie. Najgorsze to czekanie.

Trzymam dzisiaj najmocniej jak sie da kciuki za wizytujace i czekam na wiadomosci po.

Witaj Kasiu zapraszamy do nas i trzymamy kciuki za twoje dzieciatko, bedzie dobrze.

Dzisiaj kolo 9 pojechalam na badania i wrocilam kolo 12 oblecialam kilka sklepow i odkad jestem w domu to nie potrafie wstac z lozka taki mam chwilowy spadek formy. Na szczęście mieszkam z mamunia ktora jak widzi moja forme to ogarnia tematy i tak dzisiaj mam zupke kalafiorowa.

majeczka87, kamenkaa, jusella, stokrotka2013, kot_bury, Agness27, Agaax, LilouK, aisa lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    Majeczka może chodzi Ci o Bebetto Holland? Nasz zamówiony, czekamy z niecierpliwościa :)

ada tak tak wlasnie taki;) gdzie zamawialiscie? podasz link?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Czesc Wam Mamusie ...

Tak sobie przemyślałam sprawę dostałam skierowanie do szpitala tydzien przed terminem na 23 i zastanawiam sie po co jesli np nie bede miała boli wcześniej i bede czuła sie ok no i ze termin mam na 28 a z USg na 1.07

Takze tym bardziej w 9miesiacu powinno sie byc monitorowanym co tydzien a on mnie zostawił na cały miesiac bez opieki bo cZemu-bo ma URLOP ! troche nie fer bym ja w ostatnim miesiacu byla caly miesiac bez opieki nie sadzicie? Pójde 15stego gdzies na KTG do szpitala mam prawo sie zbadać a potem okolo 25 tez na KTg to że on ma urlop ja mam prawo wiedziec co mi jest a do szpitala zglosze sie w dniu terminu bo cisnienie mam ładne okolo 110/60 czasem 120/70 do powyzej 130 nie dochodzi..
    w Dniu terminu muszą mnie przyjąć bo bez sensu iść 23.06 na te jego skierowanie i czekac w szpitalu na bóle troche męczące jak sądzicie?

lekarz nie wyjasnil dlaczego masz na patologii czekac wczesniej?

nowa ale rozpusta;) smacznego;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Dalile Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy :)
    Na wizycie wszystko super, nawet utyłam! 350g od poprzedniej wizyty 3 tyg temu :) Myślę, że to wina zaparcia :D

Zosia waży 2149g, kawał baby, jak była pod 50 celtylem troszkę, to teraz wyrwała do przodu :)

Zaczynam częściej wizyty - co 2 tyg, wymazy pobierze na następnej.

Kupiłam dziś torbę dla siebie, bo starą zepsułam - w NETTO są całkiem, całkiem.

Witam nową mamę!

W weekend spakuję siebie i małą i mogę leżeć i czekać na skurcze :)

majeczka87, kot_bury, jusella, stokrotka2013, eve90, Naditta, Agness27, Agaax, renieczka, LilouK, Maka, aisa lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wróciłam że spotkania z kolezanka. Zaczęła 37 tc i lekarz daje dwa tyg małej na obrocenie się. Bo tak mała jest uparta i ani myśli pójść główka w dół. Widać dobrze jej się na dupie siedzi :p

Kupiłam sobie kilka ciuchów a teraz siedzę i odpoczywam :)

majeczka87, kot_bury, jusella, stokrotka2013, TheForfie, martynka870, Agness27, renieczka, LilouK, aisa lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Czesc Wam Mamusie ...

Kamenka no dziwne podejscie twojego lekarza moja kolezanka tez miala lekarza na urlopie ale wtedy przekazał ja w ręce innego gina, ja teraz juz mam co tydzien wizyty. Ja rowniez wolałabym czekac na bole w domu bo czekac w szpitalu to takie frustrujace.

kamenkaa, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Wróciliśmy :)
    Na wizycie wszystko super, nawet utyłam! 350g od poprzedniej wizyty 3 tyg temu :) Myślę, że to wina zaparcia :D

Zosia waży 2149g, kawał baby, jak była pod 50 celtylem troszkę, to teraz wyrwała do przodu :)

Zaczynam częściej wizyty - co 2 tyg, wymazy pobierze na następnej.

Kupiłam dziś torbę dla siebie, bo starą zepsułam - w NETTO są całkiem, całkiem.

Witam nową mamę!

W weekend spakuję siebie i małą i mogę leżeć i czekać na skurcze :)

Dalile super wiesci, takie lubimy najbardziej :-)

• nowa! Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Dziewczyny jakiej marki wózka NIE POLECACIE i dlaczego? ;) podpatrzyłam dziś wózek firmy Holland nawet ładny ale czy nie ma wad małym druczkiem...hmmm

Majeczka my z m zdecydowalismy sie na babydesign husky jestesmy wysocy i nam odpowoada ma pompowane kola, zgrabna spacerowke, nie ma plastikowej gondoli co do wad pewnie wyjda w trakcie uzytkowania jak w kazdym. Proponuje pojechac i wybrac to co wam najbaardziej pasuje.

stokrotka2013, majeczka87 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    lekarz nie wyjasnil dlaczego masz na patologii czekac wczesniej?

nowa ale rozpusta;) smacznego;)

powiedzial tylko lepiej byc pod kontrolą i tyle . takze ja nie widze powodu jak bedzie wszystko ok . a miesiac bez badania Majeczka to tez przesada jak on ma Urlop ja nie mam byc badana troche nie na rzeczy

kot_bury lubi tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Kamenka no dziwne podejscie twojego lekarza moja kolezanka tez miala lekarza na urlopie ale wtedy przekazał ja w ręce innego gina, ja teraz juz mam co tydzien wizyty. Ja rowniez wolałabym czekac na bole w domu bo czekac w szpitalu to takie frustrujace.

własnie otóz to kochana także myśle ze jak napisalam pójde sie do szpitala na KTG okolo 15 potem okolo 25 i jesli 28 nie dostane boli zglosze sie na szpital jak sadzicie?

jusella lubi tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wszyscy lekarze wyznają zasadę, żeby po 30 tygodniu robić częściej wizyty. Ja poprzednio miałam potem co 3 tygodnie, a teraz normalnie mam po 4 tygodniach i prawdopodobnie to już będzie ostatnia wizyta, chyba że nie urodzę :)

aisa lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja od poczatku glowka w dol, co wizyte i caly czas czka w jednym miejscu, wiec sie nie obraca ;) we wtorek na wizyte, strasznie jestem ciekawa ile wazy, w poniedzialek wazyla 2133g, wiec zobaczymy ile w tydz. przybrala :P
    Ja w ogole spac nie moge, co sie budze to boli brzuch od lezenia na boku i sie przekrecam co chwile az zasne na plecach bo nie moge.. Wczoraj znowu mialam kiepski humor, sama musialam wyienic wode w akwarium żółwia, a jest spore, nie moglam sie mojego doprosic a do lazienki juz sie wejsc nie dalo tak smierdzial.. ;/ pozniej lezalam i brzuch mnie bolal, naciagalam i przesadzalam, ale moj nawet nie zauwazyl ze cos nie tak, tylko zaczal mowic jak to go plecy bola.. Lustro tez brudne, ja luster nie umiem myc bo myje godzine a jest brudniejsze niz bylo, no nie umiem, a moj mowi ze nie umyje bo on go nie pobrudzil.. Rece opadaja..
    Jutro na szkole rodzenia i po wozek :D
    A śnilo mi sie dzisiaj ze mala sie urodzila o 21;20 :P ale cc, nie pamietam dlaczego, ale wstalam rano i sie pytalam kiedy wyjdzie bo ja juz sie doczekac nie moge :) co noc mi sie sni ze urodzilam a tu sie budze, a ona dalej w brzuchu :P

8msc-33tc_saaqxwa.jpg
    8msc-33tc_saaqxsp.jpg

kot_bury, eve90, martynka870, Agness27, Agaax, figaa lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka pakuj się i z lekarzem na urlop jedź- odpoczniesz i pod opieką będziesz ;-).
    A poważnie- lekarz dziwny jakiś, pacjentkę bez opieki zostawić- nie lubię go!

eve90, goodwill, kamenkaa, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Kasia :)

I witam was laseczki :)

Powiedzcie mi dlaczego znalezienie mieszkania które miałoby dobra lokalizację, było niewielkie o dobrym rozkładzie i jeszcze w dobrej cenie oczywiście jest takim trudem ?! :O

kot_bury, TheForfie, renieczka lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Kamenka pakuj się i z lekarzem na urlop jedź- odpoczniesz i pod opieką będziesz ;-).
    A poważnie- lekarz dziwny jakiś, pacjentkę bez opieki zostawić- nie lubię go!
    Dla mnie tez to jakas dziwna sytuacja,mysle ze powinien pokierowac do kogos innego jesli on nie moze .. przeciez to ostatni miesiac ciazy,ja chcialabym byc sprawdzana co chwile :*

kot_bury, eve90, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, witaj i rozgość się :)

Kamenka, tez mi się wydaje, że powinien Cię "przekazać" w ręce innego lekarza - nawet w sumie nie musiał wskazywać nikogo konkretnego, tylko powiedzieć, że będzie na urlopie i powinnaś umówić się za ten tydzień czy dwa do kogo innego.
    Też wolałabym czekać na poród w domu, a nie w szpitalu, tym bardziej, że jak mówisz wyniki ciśnienia masz już ładne...

Nowa dobrze, że dziś lepiej :) i zazdroszczę gotującej mamy, u nas w takie dni króluje jedzenie na telefon, bo obie mam daleeeko... ;)

Majeczka, też mam Bebetto, co prawda nie Holland, a Murano :) ale na razie niewiele mogę o nim powiedzieć, bo ciągle czekamy na dostawę (niby chłopak w sklepie twierdził, że wózki przychodzą po 2-3 tygodniach, choć producent obiecuje 4-5, ale chyba właśnie zaczął się wysyp maluchów, bo właśnie mija czwarty i gucio). Na pewno bez macania nie ma co się decydować, a nuż się okaże, że wózek za wysoki albo za niski, kółka nie takie, gondolkę trudno zdjąć czy tam inne kryteria, jakie masz. Chociaż mi po wyjeżdżeniu połowy wózków w sklepie wszystkie wydały się bardzo podobne i i tak wzięliśmy ten, który mi się na zdjęciu podobał ;)

Dalila, świetne wieści, oby więcej takich :)

Forfie, czym wycierasz lustra? U mnie sprawdza się papier - mogą być ręczniki, tylko żeby nie zostawiały kłaczków, albo nawet stare gazety - najlepsze są takie sklepowe z reklamami :) ale najbardziej sprawdza się machnięcie ręką na jakieś tam smugi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 16:58

eve90, majeczka87, jusella, Agness27, kamenkaa lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy nową lipcówkę, rozgość się :)

No i cieszymy się, ze wszystkich dobrych wieści po dzisiejszych wizytach!

Ja już po wizycie, tak jak przypuszczałam nie za wiele się dowiedziałam, a z lekarzem rozmawiałam jakieś 2 minuty. Wysłał mnie najpierw na wizytę u specjalisty, potem mam do niego wrócić i wtedy będziemy myśleć co dalej.Czyli wizyta u neurologa za tydzień, potem powrót do niego. No i mam się nie przejmować.
    Powiedzieli mi, że dostanę takie przeciwbólowe, żeby urodzić szybko i bez bólu, wtedy uda się uniknąć utraty przytomności podczas porodu (bo ja tego się teraz najbardziej boję). No i nawet gdyby zdarzyło się znowu coś takiego, to dla dziecka to nie jest groźne i mam wyluzować. Trochę się czepiali mojego niskiego BMI, ale to raczej nie jest powodem.
    Poza tym mały siedzi jak siedział, tzn głowa w dole, nogi u góry. I cała reszta w normie tzn siuśki, wielkość macicy i ciśnienie.
    Jakby coś mnie niepokoiło, to mam się do nich zgłaszać. Wszyscy taaacy mili, że ciągle mi słodko :D

Mimo wszystko ja nie potrafię przestać się martwić. Bez przerwy się zamartwiam, aż już mam tego dość bo mi to zabiera całą radość z ciąży na tej końcówce. Ehh, co poradzić na taką głupotę, nawet książka 'Jak przestać się martwić i zacząć żyć' nie pomaga :P

Troszkę poprawiłam sobie humor małymi zakupami, dorwałam 3 pary śpiochów dla młodego na promocji. Potem nawiedziłam Tk Maxx, zakochałam się w butach i torebce, ale rozsądek podpowiadał, że przecież tego nie potrzebuje i musiałam obejść się smakiem. Chociaż nie wiem czy jutro po to nie polecę...

A teraz leżę i odpoczywam, próbuję zapomnieć o bałaganie dookoła :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 17:04

eve90, kot_bury, jusella, Agness27, renieczka, renieczka, stokrotka2013, LilouK, aisa lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:

Forfie, czym wycierasz lustra? U mnie sprawdza się papier - mogą być ręczniki, tylko żeby nie zostawiały kłaczków, albo nawet stare gazety - najlepsze są takie sklepowe z reklamami :) ale najbardziej sprawdza się machnięcie ręką na jakieś tam smugi ;)

I reczniki papierowe i zwykle scierki i od mamy karherem probowalam, zawsze zostawiam smugi, a moj raz przejedzie i nie widac ze to lustro ;)

eve90, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ