Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam jeszcze jeden dylemat jeśli chodzi o łóżeczko.
Lepsze będzie ze szczebelkami po bokach, czy zabudowane? Biorąc pod uwagę to, że nasze łóżko stoi pod takim kątem, że nie będziemy się widzieć wzajemnie z dzieckiem, jeśli boki będą zabudowane.17.07.2016
-
Gratuluję udanych wizyt! miło czytać,że już takie prawie gotowe dzidzie mamy w brzuszkach
Kamenkaa dziewczyny mają rację, z Twoją przypadłością ja bym się zgłosiła do innego lekarza na wizytę jakoś za 2 tygodnie...
Majeczka popularne wózki to bebetto, camarelo - ja mam sevillę, używaną w dodatku a bardzo stabilnie i estetycznie wygląda. Słyszam też dobre opinie o wózkach firmy anex, edrema. na allegro dobrze lecą te "baby-merc", bo cenowo bardzo przyzwoicie. Musisz sama zdecydować co Ci najbardziej odpowiada
a te staniki do karmienia jak kupujecie? bo chyba obwód pod biustem się zmniejszy po porodzie ?ania181111, majeczka87, jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Dziewczyny, mam jeszcze jeden dylemat jeśli chodzi o łóżeczko.
Lepsze będzie ze szczebelkami po bokach, czy zabudowane? Biorąc pod uwagę to, że nasze łóżko stoi pod takim kątem, że nie będziemy się widzieć wzajemnie z dzieckiem, jeśli boki będą zabudowane.
właśnie ja z tą myślą kupiłam całe szczebelkowe, bo choć te zabudowane ładnie wyglądają to jednak dzieciaka mniej będzie widaćjusella lubi tę wiadomość
-
Dzięki MirelS, tak mi się właśnie wydaje, że dzieciak będzie się czuł bezpieczniej jeśli będzie nas widział po przebudzeniu
Ja staniki jakieś kupić muszę, bo już ze swoich 'wyrosłam'
Ale nie chce kupować bez mierzenia. I pewnie kupię 1/2 szt bo tak jak mówisz, teraz mamy większy obwód ze względu, że wszystko się rozeszło. A po porodzie wróci do normy, ale znowu ruszy laktacja i cycki będą 3 razy większe/.
Kurde, gdzie tu złoty środek?jusella, kot_bury, MirelS lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
nick nieaktualnyJa ten z Medeli kupiłam wg rozpiski z ich tabeli rozmiarów i swoich wymiarów.
Jest ok, choć tak jak mówię, drugi wezmę rozmiar mniejszy. Bo jak na teraz uważam, że mógłby być bardziej dopasowany to może podczas laktacji będzie ok.
Mi na warsztatach o kp mówili, żeby kupić miesiąc przed porodem i żeby miseczka miała trochę luzu.
Co do ułożenia maluchów, to moja dalej siedzi głową do góry, a mimo to czkawke czuje w dole brzucha.
My łóżeczko mamy szczebelkowe tylko po dłuższych bokach, ale że będzie stało wzdłuż ściany to mi to nie przeszkadza.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 19:54
jusella, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
renieczka wrote:Melduję się, że żyję.
Jejuuuuu co za dzień. Dawno tak się nie uchodzilam.
Rano laboratorium, wpadłam tez na chwilę do położnej. Ta chwila się rozciągnęła na 1,5 godziny i ledwo zdążyłam te siuśki zanieść do labu. Ale dobrze tak pogadać, szczególnie, że położna to koleżanka z poprzedniej pracy
Później zakupy. Tak więc kupiłam 2 koszule do karmienia, trochę kosmetyków dla siebie do szpitala.
Odebrałam też przesyłkę. Biustonosz do karmienia firmy Medela. Jeżeli któraś poszukuje miękkiego, bez fiżbin to ten model Eva jest ok i cena przystępna. Ten był zamówiony na próbę, ale kupię jeszcze jeden tylko, że rozmiar mniejszy . W innym kolorze.
W międzyczasie obiad, dziś serwowalam domowe kebaby i nawet sama chlebki pita upiekłam. Mężu zadowolony
Gratuluję udanych wizyt i zakupów.
Oczywiście witam nowe lipcowki
I miłego wieczoru
u reniczka wlasna pita? zdolna z ciebie bestyja
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Naditta no lepiej szczebelki, masz oko na gogusia swego;) i nie musisz tak wisiec nad lozeczkiem;) choc nie oszukujmy sie - na poczatku bedziemy wisiały;)
jusella, eve90, renieczka, kamenkaa, Naditta, kot_bury, MirelS lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Stanik do karmienia kupiłam na razie jeden zwykły, bawełniane za bodajże 12 zł. Potem jakieś lepsze kupię jak cyce się zdecydują co do rozmiaru - poprzednio to bambole 75F miałam
. Cały czas sobie powtarzam - "kobito nie kupuj na zapas, to nie te czasy"
Naditta - zdecydowanie całe ze szczebelków.
Kamenka - dobry pomysł byś się do innego lekarza kontrolnie za trochę przeszła.
Rzadko kiedy Dzieć rodzi się dokładnie w terminie, więc wdg mnie zgłaszanie się w tym dniu nie ma sensu, bo przecież nie będą od razu porodu wywoływać. Ja bym była ciekawa co inny lekarz powie na temat tego wcześniejszego szpitala i może inne rozwiązania by Ci zaproponował.Agaax, eve90, Agness27, MirelS lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Melduje sie po wizycie u położnej
Ufff rozwiazane wszystkie watpliwosci w koncu
Polozna daje mi 80% ze do 19 czerwca urodzimy tak jak pokazuja badania USG z ostatnich miesiecy:) wiec z lipcowki bede chyba czerwcowa mamusia
Narazie czekamy w domu
jusella, majeczka87, Agaax, LilouK, Naditta, kot_bury, Agness27, MirelS, TheForfie lubią tę wiadomość
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl -
Zojka wrote:Melduje sie po wizycie u położnej
Ufff rozwiazane wszystkie watpliwosci w koncu
Polozna daje mi 80% ze do 19 czerwca urodzimy tak jak pokazuja badania USG z ostatnich miesiecy:) wiec z lipcowki bede chyba czerwcowa mamusia
Narazie czekamy w domu -
Gratuluje udanych wizyt:) ja wizytuje za tydzień i już nie mogę się doczekać
My mamy lozeczko ze szczebelkami.
Fajne wasze brzuchy:) Tez czuje ze zaraz pekne, mam juz baaardzo duży brzuch a termin na koniec lipca wiec jeszcze pewnie sporo urosnie.jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:ada tak tak wlasnie taki;) gdzie zamawialiscie? podasz link?
http://allegro.pl/show_item.php?item=6030148698
My wybralismy kolor W36 i czas oczekiwania to 4-6 tyg. Narazie mineły dwa. Podobno niektóre kolory są dużo szybciej...A jaki Wam się podoba?
Na allegro jest teraz fajna promocja na wozki w ratach 0 %, my skorzystalismyWiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 20:40
majeczka87, kama005 lubią tę wiadomość
06.2015 - poronienie