Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTheForfie wrote:I reczniki papierowe i zwykle scierki i od mamy karherem probowalam, zawsze zostawiam smugi, a moj raz przejedzie i nie widac ze to lustro
To wniosek prosty: to jego robota. Sama go wybrałaTheForfie, eve90, jusella, Dalile, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Majeczka, ja myślę, że każdy wózek ma swoje plusy i minusy. A to, co dla jednych będzie plusem, dla innych może okazać się minusem. Na pewno najgorsze wyjście to kupić wózek bez przymierzenia się do niego. Wiem, bo sama widziałam mnóstwo wózków najpierw w internecie, a potem na żywo. Różnica potrafi być spora, bo wózki które bardzo mi się podobały na obrazkach okazywały się np kolosami albo po prostu brzydkie w rzeczywistości.
Zastanówcie się, co dla Was jest ważne. Ja przy wyborze wózka kierowałam się jego wagą, bo wiedziałam, że zwykle to sama będę musiała go targać na piętro i na dół. Poza tym chcieliśmy wózek szary. I powiem Ci, że to wystarczyło, żeby znaleźć wózek idealny
No i warto mieć jeszcze jakiś max jeśli chodzi o cenę, to dużo ułatwia
Powodzenia!jusella, majeczka87, kot_bury, renieczka, aisa, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
jusella wrote:Witaj Kasiu
trzymam kciuki, żeby ta tachykardia okazała fałszywym alarmem, błędem technicznym.
Lilouk tak zerknęłam na Twój avatar, i cholercia, powiedz mi Dziewczyno, gdzieś Ty moje zdjęcie dorwała?
Agaax ja też obstawiam, że Dzieć się już ładnie ustawił do wyjścia. Ja czkawkę na dole czujesz, to nie ma bata, żeby inaczej było
Kijanka, co się dzieje? Jak ktoś Ci krzywdę zrobił, to powiedz - naślemy myszy na niegoi go zezrą! Przytulam, i proszę - nie smutaj się.
nie mogłam się powstrzymać
jusella, Zonti, kamenkaa, kot_bury, LilouK, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość
-
lipcoweczka_Kasia wrote:U mnie taka sytuacja:
Po 6-u latach starania w końcu cudem zaskoczyło i będzie Karolinka
Ostatnio na KTG wyszła tachykardia u dziecka ale lekarz nie przejął się za bardzo i nie wiem teraz co o tym myśleć. Fakt, że mała cały czas się ruszała i może dlatego tak wyszło...nie wiem...zaczynam się bardzo tym stresować.
Witamy na grupie
U mojego synka tez podejrzewali tachykardie bo bardzo tetno skakało ale sie poprawiło i jest lepiej.
Po porodzie czesto tachykardia zanika.
Bedzie dobrze,najwazniejsze ze mała ruchliwajusella, Zonti, kot_bury, eve90, aisa lubią tę wiadomość
-
jusella wrote:Kamenka pakuj się i z lekarzem na urlop jedź- odpoczniesz i pod opieką będziesz
.
A poważnie- lekarz dziwny jakiś, pacjentkę bez opieki zostawić- nie lubię go!
Kochana to nie jeden jego wybryk kiedys mi dał leki których nie powinno sie brac w ciazy a ze ja mam taki zwyczaj czytać ulotki to też przeczytałam i pisało " Ze zabrania sie kobieta w ciazy.........." wiec dzwonie do niego i mu to mówię a on odpowiada
"naprawde nie wiedziałem że nie wolno to prosze ich nie brać" także sama sobie pomyś co z niego za .......
A nie zmieniłam lekarza ze wzgledu tego ze już koncówka nie opłacało mi sie ale musiałam nadzorować co mi daje co przepisuje a teraz to że nie mam juz wizyt pójde w polowie miesiaca na Ktg bo mam takie prawo ,,,ponieważ moze byc ok a nie daj Boże moze cos byc......kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Kasiulina wrote:Dla mnie tez to jakas dziwna sytuacja,mysle ze powinien pokierowac do kogos innego jesli on nie moze .. przeciez to ostatni miesiac ciazy,ja chcialabym byc sprawdzana co chwile :*
uwierz mi ja też nie ukrywam martwie się i się bojeani Ktg żadnego w ciagu ostatnich tygodni ani nic ...
kot_bury no otóż to lecz mnie nie pokierował tylko ze w szpitalu bede pod kontrolą ale bez sensu troszke
Jak myslicie jesli pójdę na badanie 15 potem 25 i termin mam 28 z Om a z usg 1.07 to 28.06 zglosze sie do szpitala to mnie przyjmną jak tego 23.06 nie pójdę?kot_bury lubi tę wiadomość
-
Kamenka masz racje popieram zebyś tez szła na ktg.miesiac to bardzo dużo czasu i wiadomo powinnas byc czesciej monitorowana.
ja jestem ciekawa jak jutro kolejna wizyte mi ustawi ale mój tez wysyła na ktg w przychodni.
A moze dla bezpieczenstawa was obojga dał ci skierowanie na 23 .
Kurcze nie wiem co Ci radzic ale skoro masz skoki cisnienia to ja bym jednak poszła tego 23 do szpitala.
a u mnie ostatnio mąz czyscil lustra w mieszkaniu ale córa juz na szfie zaznaczyła swoja obecnośćjusella, kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Wróciłam z wizyty i okazuje się, że mam bardzo grzecznego Synka - posłuchał mamusi i zwolnił tępo - już na 5 kg nie idzie
. Teraz waży 2450g i ma 47 cm. Lekarz mówi, żeby się nie cieszyć za bardzo bo to jeszcze nie koniec - ale szanse są, że urodzę Dziecia Średniaczka
.
Wyniki badań mam śliczne, siuśki idealne, morfologia znów poszła do góry- doktorek pochwalił za dobrą dietę - a ja żrę to, na co mam ochotę. Szyjka dalej 4 cm i jak tak dalej oboje z Szymciem będziemy grzecznymi pacjentami to urodzę w terminie
. W trakcie USG miałam skurcz ale nawet go nie poczułam
. W dalszym ciągu mam się oszczędzać ale nie muszę leżeć
.
Kolejna wizyta za 2 tygodnie i wtedy ciąża donoszona.
P.S. Szymcio znów do zdjęcia pozował od dupy stronykot_bury, Dalile, kamenkaa, majeczka87, renieczka, Naditta, eve90, stokrotka2013, figaa, LilouK, aisa, Agness27, Kasiulina, TheForfie, niezapominajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMajeczka - podnosiłam całość, ale ze mnie herod-baba i nie takie rzeczy noszę
no i mieszkamy na trzecim piętrze z windą, więc też nie zwracaliśmy na to specjalnej uwagi, bez windy to co innego.
Kamenka, tak myślę, że mogą Ciebie nie przyjąć, skoro skierowanie jest na konkretną datę - wtedy pewnie musiałabyś czekać ten tydzień po terminie i dopiero zgłosić się do szpitala (przynajmniej u nas tak to działa, ale nie wiem, czy wtedy też nie trzeba przejść się do lekarza po skierowanie).Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 18:05
kamenkaa, majeczka87, eve90, jusella, figaa lubią tę wiadomość
-
kamenkaa wrote:Takze tym bardziej w 9miesiacu powinno sie byc monitorowanym co tydzien a on mnie zostawił na cały miesiac bez opieki bo cZemu-bo ma URLOP ! troche nie fer bym ja w ostatnim miesiacu byla caly miesiac bez opieki nie sadzicie? Pójde 15stego gdzies na KTG do szpitala mam prawo sie zbadać a potem okolo 25 tez na KTg to że on ma urlop ja mam prawo wiedziec co mi jest a do szpitala zglosze sie w dniu terminu bo cisnienie mam ładne okolo 110/60 czasem 120/70 do powyzej 130 nie dochodzi..
w Dniu terminu muszą mnie przyjąć bo bez sensu iść 23.06 na te jego skierowanie i czekac w szpitalu na bóle troche męczące jak sądzicie?
Ja bym zaszła w połowie miesiąca do innego ginekologa (może być przecież z tej samej poradni, do której chodzisz...), tak na wszelki wypadek.
To dziwne, że Twój gin Cię nikomu nie przekazał...
No i KTG też bym sobie co tydzień robiła. Tak żeby czegoś nie zaniedbać.
Natomiast jeśli chodzi o położenie się do szpitala - musisz to bardzo rozważyć, bo miałaś wysokie ciśnienie przez całą ciążę, teraz się unormowało, ale bliżej porodu to już stare łożysko, kiepskie przepływy w naczyniach... może warto być pod obserwacją?jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
kot_bury wrote:Majeczka - podnosiłam całość, ale ze mnie herod-baba i nie takie rzeczy noszę
no i mieszkamy na trzecim piętrze z windą, więc też nie zwracaliśmy na to specjalnej uwagi, bez windy to co innego.
Kamenka, tak myślę, że mogą Ciebie nie przyjąć, skoro skierowanie jest na konkretną datę - wtedy pewnie musiałabyś czekać ten tydzień po terminie i dopiero zgłosić się do szpitala (przynajmniej u nas tak to działa, ale nie wiem, czy wtedy też nie trzeba przejść się do lekarza po skierowanie).
no ale musza udzielic mi pomocy wrazie w .. także napewno nie zostawią mnie ...
wiec mysle ze zrobie jak pisałam Wam wyżejpo badaniu bede wiedziec co i jak a nie siedziewc w szpitalu tak samo jak w domciu i się meczyć
-
nick nieaktualny
-
kot bury ja tam tez na parterze w sumie mieszkam i te 10 schodkow trzeba by bylo wniesc tylko.. no nic pomysle jeszcze.
Podpowiadaja mi wozek jeno fyn nemo jeszcze.. ale spacerowka no za chiny wygladu nie ma..kot_bury, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
LilouK, zapomniałam napisać, że byłam dzisiaj w M&S z nastawieniem, że kupię te cyckonosze do karmienia, które polecałaś. A tu dupa blada, bo co z tego, że sklep wielki i piętrowy jak tylko artykuły do domu i dział dziecięcy, nic poza tym
I co ja tera biedna zrobię?Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 18:31
17.07.2016
-
nick nieaktualnyMelduję się, że żyję.
Jejuuuuu co za dzień. Dawno tak się nie uchodzilam.
Rano laboratorium, wpadłam tez na chwilę do położnej. Ta chwila się rozciągnęła na 1,5 godziny i ledwo zdążyłam te siuśki zanieść do labu. Ale dobrze tak pogadać, szczególnie, że położna to koleżanka z poprzedniej pracy
Później zakupy. Tak więc kupiłam 2 koszule do karmienia, trochę kosmetyków dla siebie do szpitala.
Odebrałam też przesyłkę. Biustonosz do karmienia firmy Medela. Jeżeli któraś poszukuje miękkiego, bez fiżbin to ten model Eva jest ok i cena przystępna. Ten był zamówiony na próbę, ale kupię jeszcze jeden tylko, że rozmiar mniejszy . W innym kolorze.
W międzyczasie obiad, dziś serwowalam domowe kebaby i nawet sama chlebki pita upiekłam. Mężu zadowolony
Gratuluję udanych wizyt i zakupów.
Oczywiście witam nowe lipcowki
I miłego wieczoruNaditta, eve90, majeczka87, jusella, kot_bury, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość