X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie wrote:
    I reczniki papierowe i zwykle scierki i od mamy karherem probowalam, zawsze zostawiam smugi, a moj raz przejedzie i nie widac ze to lustro ;)

To wniosek prosty: to jego robota. Sama go wybrała ;)

TheForfie, eve90, jusella, Dalile, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot bury a podnosiłas stelaz w sklepie? nie sprawil ci problemów? podobno waga to najwiekszy mankament marki babetto..

kot_bury lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff.. odzyskalam troche sily, zeszlam z sypialni , zrobilam sobie truskaweczku i siedze na balkonie. Zrobilo sie chlodniej wiec zlapalam oddech.

jusella, kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, ja myślę, że każdy wózek ma swoje plusy i minusy. A to, co dla jednych będzie plusem, dla innych może okazać się minusem. Na pewno najgorsze wyjście to kupić wózek bez przymierzenia się do niego. Wiem, bo sama widziałam mnóstwo wózków najpierw w internecie, a potem na żywo. Różnica potrafi być spora, bo wózki które bardzo mi się podobały na obrazkach okazywały się np kolosami albo po prostu brzydkie w rzeczywistości.
    Zastanówcie się, co dla Was jest ważne. Ja przy wyborze wózka kierowałam się jego wagą, bo wiedziałam, że zwykle to sama będę musiała go targać na piętro i na dół. Poza tym chcieliśmy wózek szary. I powiem Ci, że to wystarczyło, żeby znaleźć wózek idealny :D
    No i warto mieć jeszcze jakiś max jeśli chodzi o cenę, to dużo ułatwia ;)
    Powodzenia! :)

jusella, majeczka87, kot_bury, renieczka, aisa, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Witaj Kasiu :-) trzymam kciuki, żeby ta tachykardia okazała fałszywym alarmem, błędem technicznym.

Lilouk tak zerknęłam na Twój avatar, i cholercia, powiedz mi Dziewczyno, gdzieś Ty moje zdjęcie dorwała? :-D

Agaax ja też obstawiam, że Dzieć się już ładnie ustawił do wyjścia. Ja czkawkę na dole czujesz, to nie ma bata, żeby inaczej było :-)

Kijanka, co się dzieje? Jak ktoś Ci krzywdę zrobił, to powiedz - naślemy myszy na niego ;-) i go zezrą! Przytulam, i proszę - nie smutaj się.
    Chyba, że to nie czkawka a bączki hahaha :D nie mogłam się powstrzymać :D

jusella, Zonti, kamenkaa, kot_bury, LilouK, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lipcoweczka_Kasia wrote:
    U mnie taka sytuacja:
    Po 6-u latach starania w końcu cudem zaskoczyło i będzie Karolinka <3

Ostatnio na KTG wyszła tachykardia u dziecka ale lekarz nie przejął się za bardzo i nie wiem teraz co o tym myśleć. Fakt, że mała cały czas się ruszała i może dlatego tak wyszło...nie wiem...zaczynam się bardzo tym stresować.

Witamy na grupie :)

U mojego synka tez podejrzewali tachykardie bo bardzo tetno skakało ale sie poprawiło i jest lepiej :).
    Po porodzie czesto tachykardia zanika.
    Bedzie dobrze,najwazniejsze ze mała ruchliwa :)

jusella, Zonti, kot_bury, eve90, aisa lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Kamenka pakuj się i z lekarzem na urlop jedź- odpoczniesz i pod opieką będziesz ;-).
    A poważnie- lekarz dziwny jakiś, pacjentkę bez opieki zostawić- nie lubię go!

Kochana to nie jeden jego wybryk kiedys mi dał leki których nie powinno sie brac w ciazy a ze ja mam taki zwyczaj czytać ulotki to też przeczytałam i pisało " Ze zabrania sie kobieta w ciazy.........." wiec dzwonie do niego i mu to mówię a on odpowiada
    "naprawde nie wiedziałem że nie wolno to prosze ich nie brać" także sama sobie pomyś co z niego za .......
    A nie zmieniłam lekarza ze wzgledu tego ze już koncówka nie opłacało mi sie ale musiałam nadzorować co mi daje co przepisuje a teraz to że nie mam juz wizyt pójde w polowie miesiaca na Ktg bo mam takie prawo ,,,ponieważ moze byc ok a nie daj Boże moze cos byc......

kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Dla mnie tez to jakas dziwna sytuacja,mysle ze powinien pokierowac do kogos innego jesli on nie moze .. przeciez to ostatni miesiac ciazy,ja chcialabym byc sprawdzana co chwile :*

uwierz mi ja też nie ukrywam martwie się i się boje :/ ani Ktg żadnego w ciagu ostatnich tygodni ani nic ...

kot_bury no otóż to lecz mnie nie pokierował tylko ze w szpitalu bede pod kontrolą ale bez sensu troszke :(

Jak myslicie jesli pójdę na badanie 15 potem 25 i termin mam 28 z Om a z usg 1.07 to 28.06 zglosze sie do szpitala to mnie przyjmną jak tego 23.06 nie pójdę?

kot_bury lubi tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka masz racje popieram zebyś tez szła na ktg.miesiac to bardzo dużo czasu i wiadomo powinnas byc czesciej monitorowana.
    ja jestem ciekawa jak jutro kolejna wizyte mi ustawi ale mój tez wysyła na ktg w przychodni.
    A moze dla bezpieczenstawa was obojga dał ci skierowanie na 23 .
    Kurcze nie wiem co Ci radzic ale skoro masz skoki cisnienia to ja bym jednak poszła tego 23 do szpitala.

a u mnie ostatnio mąz czyscil lustra w mieszkaniu ale córa juz na szfie zaznaczyła swoja obecność ;-)

jusella, kamenkaa, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z wizyty i okazuje się, że mam bardzo grzecznego Synka - posłuchał mamusi i zwolnił tępo - już na 5 kg nie idzie :-D. Teraz waży 2450g i ma 47 cm. Lekarz mówi, żeby się nie cieszyć za bardzo bo to jeszcze nie koniec - ale szanse są, że urodzę Dziecia Średniaczka :-D.
    Wyniki badań mam śliczne, siuśki idealne, morfologia znów poszła do góry :-D - doktorek pochwalił za dobrą dietę - a ja żrę to, na co mam ochotę. Szyjka dalej 4 cm i jak tak dalej oboje z Szymciem będziemy grzecznymi pacjentami to urodzę w terminie :-D. W trakcie USG miałam skurcz ale nawet go nie poczułam :-P. W dalszym ciągu mam się oszczędzać ale nie muszę leżeć :-).
    Kolejna wizyta za 2 tygodnie i wtedy ciąża donoszona :-).

P.S. Szymcio znów do zdjęcia pozował od dupy strony :-P

kot_bury, Dalile, kamenkaa, majeczka87, renieczka, Naditta, eve90, stokrotka2013, figaa, LilouK, aisa, Agness27, Kasiulina, TheForfie, niezapominajka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka - podnosiłam całość, ale ze mnie herod-baba i nie takie rzeczy noszę :) no i mieszkamy na trzecim piętrze z windą, więc też nie zwracaliśmy na to specjalnej uwagi, bez windy to co innego.

Kamenka, tak myślę, że mogą Ciebie nie przyjąć, skoro skierowanie jest na konkretną datę - wtedy pewnie musiałabyś czekać ten tydzień po terminie i dopiero zgłosić się do szpitala (przynajmniej u nas tak to działa, ale nie wiem, czy wtedy też nie trzeba przejść się do lekarza po skierowanie).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 18:05

kamenkaa, majeczka87, eve90, jusella, figaa lubią tę wiadomość

• goodwill Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Takze tym bardziej w 9miesiacu powinno sie byc monitorowanym co tydzien a on mnie zostawił na cały miesiac bez opieki bo cZemu-bo ma URLOP ! troche nie fer bym ja w ostatnim miesiacu byla caly miesiac bez opieki nie sadzicie? Pójde 15stego gdzies na KTG do szpitala mam prawo sie zbadać a potem okolo 25 tez na KTg to że on ma urlop ja mam prawo wiedziec co mi jest a do szpitala zglosze sie w dniu terminu bo cisnienie mam ładne okolo 110/60 czasem 120/70 do powyzej 130 nie dochodzi..
    w Dniu terminu muszą mnie przyjąć bo bez sensu iść 23.06 na te jego skierowanie i czekac w szpitalu na bóle troche męczące jak sądzicie?

Ja bym zaszła w połowie miesiąca do innego ginekologa (może być przecież z tej samej poradni, do której chodzisz...), tak na wszelki wypadek.
    To dziwne, że Twój gin Cię nikomu nie przekazał... :/

No i KTG też bym sobie co tydzień robiła. Tak żeby czegoś nie zaniedbać.
    Natomiast jeśli chodzi o położenie się do szpitala - musisz to bardzo rozważyć, bo miałaś wysokie ciśnienie przez całą ciążę, teraz się unormowało, ale bliżej porodu to już stare łożysko, kiepskie przepływy w naczyniach... może warto być pod obserwacją?

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    Majeczka - podnosiłam całość, ale ze mnie herod-baba i nie takie rzeczy noszę :) no i mieszkamy na trzecim piętrze z windą, więc też nie zwracaliśmy na to specjalnej uwagi, bez windy to co innego.

Kamenka, tak myślę, że mogą Ciebie nie przyjąć, skoro skierowanie jest na konkretną datę - wtedy pewnie musiałabyś czekać ten tydzień po terminie i dopiero zgłosić się do szpitala (przynajmniej u nas tak to działa, ale nie wiem, czy wtedy też nie trzeba przejść się do lekarza po skierowanie).

no ale musza udzielic mi pomocy wrazie w .. także napewno nie zostawią mnie ...
    wiec mysle ze zrobie jak pisałam Wam wyżej ;-) po badaniu bede wiedziec co i jak a nie siedziewc w szpitalu tak samo jak w domciu i się meczyć :)

• nowa! Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella brawo wy. Super wiadomosci :-) ale masz grzecznego synka.

kamenkaa, jusella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W razie porodu to na pewno ni odeślą, miałam na myśli sytuację, kiedy przychodzisz do nich i mówisz, że termin jest na dziś, a tu żadnych oznak, że to już ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 18:12

kamenkaa lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot bury ja tam tez na parterze w sumie mieszkam i te 10 schodkow trzeba by bylo wniesc tylko.. no nic pomysle jeszcze.

Podpowiadaja mi wozek jeno fyn nemo jeszcze.. ale spacerowka no za chiny wygladu nie ma..

kot_bury, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, zapomniałam napisać, że byłam dzisiaj w M&S z nastawieniem, że kupię te cyckonosze do karmienia, które polecałaś. A tu dupa blada, bo co z tego, że sklep wielki i piętrowy jak tylko artykuły do domu i dział dziecięcy, nic poza tym :/
    I co ja tera biedna zrobię?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 18:31

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się, że żyję.

Jejuuuuu co za dzień. Dawno tak się nie uchodzilam.
    Rano laboratorium, wpadłam tez na chwilę do położnej. Ta chwila się rozciągnęła na 1,5 godziny i ledwo zdążyłam te siuśki zanieść do labu. Ale dobrze tak pogadać, szczególnie, że położna to koleżanka z poprzedniej pracy :)

Później zakupy. Tak więc kupiłam 2 koszule do karmienia, trochę kosmetyków dla siebie do szpitala.
    Odebrałam też przesyłkę. Biustonosz do karmienia firmy Medela. Jeżeli któraś poszukuje miękkiego, bez fiżbin to ten model Eva jest ok i cena przystępna. Ten był zamówiony na próbę, ale kupię jeszcze jeden tylko, że rozmiar mniejszy . W innym kolorze.

W międzyczasie obiad, dziś serwowalam domowe kebaby i nawet sama chlebki pita upiekłam. Mężu zadowolony :)

Gratuluję udanych wizyt i zakupów.

Oczywiście witam nowe lipcowki :)

I miłego wieczoru ;)

Naditta, eve90, majeczka87, jusella, kot_bury, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kot_bury wrote:
    W razie porodu to na pewno ni odeślą, miałam na myśli sytuację, kiedy przychodzisz do nich i mówisz, że termin jest na dziś, a tu żadnych oznak, że to już ;)

to ja juz nie wiem co lepiej :(

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja już po wizycie :) mam anemie Ale u mnie to normalne :P

A tak poza tym to wszystko ok ;) od poniedzialku na ktg ;)

renieczka, eve90, kamenkaa, majeczka87, jusella, LilouK, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 1031 1032 1033 1034 1035 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ