X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada mi to takie szarosci;) no nic moze mi sie trafi jakis wozek zeby pomacac przed zakupem.. a jak nie to chyba sie skusimy ;)

eve90, ada89, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, ale numer wywinęłam dzisiaj u lekarza... kurde głupio mi jak nie wiem...
    Sprawdzałam teraz w portfelu ile mam kaski i patrzę a tu stówka jakaś... i sobie przypomniałam, że lekarzowi nie zapłaciłam za wizytę :/ Za późno by teraz iść oddać kasę. Nosz w nocy spać nie będę mogła. Siedzę teraz czerwona jak burak i myślę co tu zrobić - czy iść jutro do niego, czy na następnej wizycie zapłacić...

majeczka87, ania181111, kot_bury, renieczka, Agness27, kamenkaa, kama005, stokrotka2013, TheForfie lubią tę wiadomość

• eve90 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama nie wiem co bym zrobila Jusella, a może tak - zadzwoń i powiedz że zapomnialas i ze taka sytuacja wyszła i zapytaj czy masz przyjechać uregulować czy zapłacić na następnej wizycie ;)

Agaax, majeczka87, jusella, kot_bury, aisa lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka a byłaś tam na rynku u nas z tymi wozeczkami? :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram Eve. Zadzwoń, to przeciez ludzka rzecz się zapomnieć.

Agaax, jusella, eve90, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślę, że najlepiej będzie jak zadzwonisz.
    U mnie się płaci po wizycie w rejestracji i też nie raz bym zapomniała, nikt nie patrzy i się nie upomina po wyjściu z gabinetu, ja podjarana po wizycie - można zapomnieć zapłacić.

jusella, eve90, kot_bury, Agness27, stokrotka2013, TheForfie lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez tak mysle, zadzwpn i juz. Ludzka rzecz. Mi sie kiedyus zdarzylo wyjsc z restauracji i kelnerka za mna gonila ze nie zaplacone;p hehhehe

bylam ale wiesz.. ona mi poleca jakis wozek no name... nic o nim nie wiadomo.. no w ostatecznosci sie wezmie ale wole cos sprawdzonego. A jaki Ty wybralas?

jusella, eve90, kot_bury, Agaax lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tylko dziwię, że lekarz się nie upomniał o kasę. A jesteś pewna, że nie zapłaciłaś? Następnym razem zapłacisz :)

jusella, eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaxx no właśnie bardzo się cieszyłam, że Szymcio przystopował i nie rośnie wielkolud, uhahana cała byłam, jeszcze z babeczką w recepcji pożartowałam trochę i na bank nie zapłaciłam. Jutro, jak będzie fajna pogoda to przejdę się do przychodni i ureguluję. Tym bardziej mi głupio, że to drugi raz - za pierwszym zorientowałam się po drodze i się wróciłam. Cholercia wszystko to wina Tatuśka :/ - jak chodził ze mną to on płacił.

eve90, kot_bury, Agaax, Agness27, TheForfie lubią tę wiadomość

• Zojka Koleżanka

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Zojka a po czy poznala to twoja polozna ze wczesniej urodzisz ?
    Przewertowala USG i wypis ze szpitala. Pozniej kazala wstac i dotknela brzucha ktory i tak juz dluzszy czas jest opuszczony.
    Stwierdzila ze jest dosc duza rozbieznosc ktora sie utrzymuje miedzy terminami usg i om wiec trzymamy sie USG.
    Dodatkowo Usg idzie rowno z wizyty na wizyte :)
    Mala wazy juz ok 3 kg wiec kazala byc spokojna. :)

Aaa i jeszcze kazala sie nie oszczedzac tzn "nie lezec jak lania ":)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 21:37

Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka my mamy camarelo figaro - jasny szary :)

majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej jakiś fajny lekarz ze się nie upomnial :)
    My powoli ogarniamy mieszkanie :D i bardzo mnie to cieszy :P jutro skręcamy lozeczko :D więc wyśle Wam zdjęcie :)

jusella lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze brzuch :-)
    11ff9a11e4c69961med.jpg

Mam wrażenie że wyrwał do przodu :-)

LilouK, kot_bury, jusella, renieczka, Agaax, aisa, eve90, ania181111, majeczka87, Zojka, Kasiulina, Maka, Agness27, MirelS, Naditta, kama005, stokrotka2013, TheForfie, lipcoweczka_Kasia lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziołszki, gratulacje po udanych wizytach! Lubimy dobre wiadomości, oj lubimy :-)

Super brzuszki, co jeden to piękniejszy!

Oj, ale bym chciała wiedzieć ile wagowo może mieć moje małe cielątko :-( Powiadają, że idzie na 3,5kg do porodu, ale czuję w moczu, że będzie mniejszy.

Jusella, moje Oko Saurona widzi wszystko, cyknęłam Ci fotkę cichaczem i teraz udaję, że to ja, ha :-D

Naditta, dziwne, że nie mieli cycników w M&Sie. Może spóbuj poszukać w innych jak Ci się chce i zależy. Ja kupiłam w Bluewater, ale od Ciebie to chyba jest całkiem spory kawałek drogi...

kot_bury, Agaax, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EVE BARDZO ładny wozek! te kółeczka przednie poradza ze śniegiem? jak myslisz?

eve90 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mózg mi sie zresetował od tych wózeczków dzis.;p dość! ;)

eve90, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenka może faktycznie umow się na wizytę do innego gin .zawsze możesz sciemnic ze zle sie czujesz a twój lekarz na urlopie.no i wtedy dopytaj o to skierowanie do szpitala.bo masz na konkretna datę wiec sie upewnij.ja np miałam zwykle skierowanie do szpitala bo trzeba mieć do porodu bo mogą nie przyjąć..
    A tak wogole to czemu nie chcesz dziecka karmić piersią jesli moge spytac ?

Gratuluje udanych wizyt!! :)
    Maluchy widzę zdrowo rosną :)

Śliczne brzuchy macie :)
    Ja jutro jak nie zapomnę tez swój wstawie ;-)

jusella, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam właśnie od fotografki podgląd zdjęć do wyboru... jak ja mam ze stu wybrać tylko dziesięć?!
    Szczególnie, że na tym na przykład to tak wyglądam, że mogliby mnie dać na okładkę magazynu :D http://www.fotosik.pl/zdjecie/1d47168970c409ac

jusella, MirelS, Naditta, Agaax, LilouK, aisa, ania181111, stokrotka2013, Kasiulina, eve90, aga9009, majeczka87, lipcoweczka_Kasia lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilo błagam wstaw większe zdjęcie Twojego avataru - toż to ja jestem w całej okazałości! Musi to mąż zobaczyć :D

jusella, LilouK, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, mam jeszcze inne M&S w pobliżu, więc będę szukać :) bo Bluewater właśnie obczaiłam, rzeczywiście trochę daleko, chociaż mój chłop odkąd mamy nowe auto to codziennie mówi do mnie: Chodź sobie gdzieś pojedziemy :D Więc może to wykorzystam ;)

Co do wagi dzieciątka, to ja Wam powiem, że chyba wolę nie wiedzieć.
    Czasem mnie zżera ciekawość, ale potem sobie myślę, że jakbym usłyszała, że przyjdzie mi urodzić klocka 4 kg to ja dziękuje, wolę sobie żyć w nieświadomości :D

Mężu mi właśnie oświadczył, że ma dużo pracy i przez najbliższe tygodnie, a może nawet mce będzie pracował każdą sobotę. I tak moje plany, że może jakieś warsztaty czy kursy, legły w gruzach... No nic, pójdę do porodu przygotowana że huhu. Jak to zwykle ja :P Ale studia się udało ukończyć z takim podejściem, więc może i poród ogarnę :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2016, 23:08

jusella, LilouK, Telashe, kot_bury, Agness27, niezapominajka lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ