X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja padam... Mała postanowiła zrobić dzisiaj pobudkę o 5.30 :( Ona sobie teraz smacznie śpi na drzemce, a ja zapieprzam. Mąż ma dzisiaj imieniny i upiekłam już biszkopt, teraz galaretka się chłodzi a mój prezent dla niego nie dojechał. Pieprzony In Post, niby przesyłka ma iść 3 dni robocze, a jest już 5... Rano złożyłam życzenia bez prezentu, ale mam nadzieję, że przed końcem jego pracy dojdzie.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)
    LiloUK dzięki bardzo :*
    Podzwiam waszą cierpliwość do zwierząt! ja lubię zwierzątka,ale nie rządzące się po domu, chyba bym wścieklizny dostała sprzątając po nich te kłaki itd.

Zonti mi się wczoraj baba na poczcie wepchała w kolejkę i jej zwróciłam uwagę, że chyba kolejka obowiązuje,niby mnie nie zauważyła, to taka mało wyraźna jestem w 8 miesiącu?

Ten eupuap próbowałam też założyć, ale mi nie wyszło :/ nie ogarniam tego.

Ode mnie na szczęście nikt się nie odwrócił,ale ja już dawno zweryfikowałam grupę "przyjaciół".

Kasiulina - ja też czekam na czwartkową wizytę,także odliczamy razem ;)

jusella, LilouK, kot_bury, Kasiulina, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) trochę późno ale można do Was dołączyć? :)

eve90, Zonti, Agaax, Naditta, TheForfie, LilouK, renieczka, Kasiulina, MirelS, nowatorka, aisa, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Zniesiono mi nakaz leżenia to od 9tej się kręcę :-). Do lekarza dzwoniłam - na następnej wizycie mogę uregulować :-D. Byłam też u taty mojego w biurze i 3 przelewy robiłam z godzinę - tak nieprzystępnego interfejsu w życiu nie widziałam, powinni za to karać. Chyba ze 4 telefony na pomoc techniczną banku wykonałam ale najważniejsze, że się udało :-). Teraz wcinam drugie śniadanie i zastanawiam się co dalej ze sobą począć - chyba wybiorę się na małe polowanko do lumpeksu.
    Dziewczyny mam problem - nie możemy z Pierworodnym kupić mu spodni - wszystkie teraz cholercia zwężane ku dołowi a takich Synu nie włoży. Lewisy 501 dziwie mu na tyłku leżą - ostatnio zamawiałam i musiałam odsyłać :/. Może macie pomysł gdzie mogę dorwać jeansy z prostymi nogawkami? Naditta, Lilouk na Was też liczę - siora w Londynie mieszka a i tak paczkę będzie mi wysyłać. Jakby rzuciło Wam się coś takiego w oczy to błagam o cynk - dziś na ciuchach popatrzę bo Bartosz tylko jedne spodnie ma i niedługo z gołą d.pą będzie latał (spodenek krótkich nie zaloży :/)

kot_bury, eve90, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

• figaa Przyjaciółka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj znów na zakupach, do tej pory nic dla małego nie kupowalam to teraz mam wrażenie ze kupuje za dużo:) ale zawsze to jakas odmiana, wczesniej kupowalam tylko dziewczęce ubrania dla córeczki a teraz można trochę poszalec na męskim dziale:)
    Renieczka mój maz tez ciągle w pracy, prawie go nie widuje, wieczorami tylko ale on i tak pracuje przy kompie a ja ide spać:/ dobrze ze chociaż niedziele zazwyczaj ma wolne:)

jusella, eve90, kot_bury, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka Marta - zapraszamy :-D.
    Na dzień dobry śledztwo przeprowadzam - chłopiec czy dziewczynka u Ciebie? Jak się czujesz? Jak wyprawka? Pokoik itp... ? Opowiadaj :-D

eve90, Agaax, kot_bury, LilouK, renieczka, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziewczynka choć dość późno mała się pokazała :D
    Czuje się póki co rewelacyjnie, choć w upalne dni nie wychlam ryjka z domu.
    Hmmm do do wyprawki.. to mam wydaje mi się, że wystarczająco dużo ciuszków na 56 i 62, łóżeczko i przewijako- wanienkę... No to tyle:D jakoś reszta mnie przerasta, tyle tego jest, że idzie się skołować :D

jusella, eve90, kot_bury, TheForfie, LilouK, renieczka, Kasiulina, figaa, Agness27, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta witamy :) właśnie opowiedz nam co i jak :)

Ja u siebie w urzędzie Ursynowa nie narzekam. Biorę numerek pierwszeństwa i wszystko załatwiam raz dwa. A skarbówka tego nie wyznaje. Nie ważne co i jak masz siedzieć i czekać. Pamiętam jak podeszlam kiedyś do informacji i złożyłam zeznanie podatkowe bez kolejki chyba jakoś w marcu czy kwietniu (że 20osób w niej stało) to pani łaskawie przyjęła a ludzie to gdyby mogli to by mnie wzrokiem zabili! Chore!

Zobaczymy jak dzisiaj będzie bo ostatnio usłyszałam tonem na odwal się "okienko G i E" a potem jeszcze bardziej chamski pani w okienku miała pretensje ze druczka nir mam (no szkoda ze tylko u niej mogę go uzyskać a nawet nie wiedziałam że muszę go mieć) chciałam się zapytać czy bardziej miła być nie może ale ugryzłam się w język. Nie lubię się czepiać ale też nie lubię takiego traktowania!

Dzisiaj obiad u rodziców sobie zjem a potem pranie i prasowanie. Wiecie takie już prawie codzienne przyzwyczajenie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 12:03

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie bury co do Twojego zdjęcia to rzeczywiście jak z okładki czasopisma dla mam :) świetne jest! Ja sesji nie robilam ale planuje wziąć lustrzankę i z przyjaciółką popstrykac fotki dla brzusia, tylko zanim się do tego zabierzemy to się śmiejemy ze szybciej wezmę urodze ;)

Witamy Marta22 :) Napisz nam o sobie, na kiedy masz termin? Zasilisz grono chłopców czy dziewczynek? :)

Jusella, a patrzylas w takich sieciowkach? Ja myślę że mogłyby być takie w Reserved albo w c&a, tam są właśnie często nie slimowane spodnie, może warto popatrzec ;)

jusella, kot_bury, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małe dzieci mały kłopot, duże dzieci duży kłopot :-P.

Kurcze zagapiłam się i przegapiłam autobus, no nic pójdę na następny :/.

Jestem mega zadowolona, że wzięłam 2 kociaki - zajmują się sobą, w nocy trochę powalczą ale między sobą i na szczęście dają mi spokojnie spać ale... Szymcio załącza się równo z kociakami - nie wiem jak oni się wyczuwają ale w tych samych porach śpią i szaleją :/

kot_bury, TheForfie, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve90 termin mam na 30 lipca :)

Jusella, z moim mężem ostatnio miałam ten sam problem - same rurki! No przecież nie ma w nich gdzie jajek wcisnąć a co dopiero całych nóg :D ostatnio jedyną parę normalnych dorwaliśmy w Cropp (jeden model na cały sklep!). Czasem też kupujemy w Reserved ale tam mój narzeka na jakość - szybko strzelają w kroku - nie wiem gdzie on tak się rozkracza :D
    W housie też dość często można dostać proste nogawki, a już na pewno w Pepco ale tam rzadko kiedy jest wybór i rozmiarówka

jusella, kot_bury, eve90, Agness27, Agaax lubią tę wiadomość

• panna truskawka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mnie już wkurzył remont w domu, że pierdzielłam mopem, przyjechałam do mamy i siedzę w dziadowskiej starej koszuli, nawet się wyspałam, nie robię nic i czuję się ekstra :)

A no i też często czuję się trochę samotna. Byłam wczoraj w pracy zanieść zwolnienie i tak mi się jakoś smutno zrobiło, że tam tyle się dzieje, że koleżanki na pełnych obrotach, a ja sama właściwie siedzę całymi dniami w domu bo mój to też pracoholik. I jeszcze trochę mam trudniej bo mieszkam u mojego męża od początku ciąży i jakoś nie czuję, że to "mój" dom, nie mogę jakoś się tam przyzwyczaić ... Uff. Wyżaliłam się :)

jusella, kot_bury, Naditta, TheForfie, LilouK, renieczka, eve90, figaa, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEjka
    Wiecie co wymyślałm zwiazku z tym moim nie poważnym lekarzem i szpitalem :P
    ze zapisze sie na wizyte do innego lekarza na okolo 15.06 akurat minie 2tyg i mnie zbada a powiem że moj ma urlop lepiej chyba byc pod kontrolą w ostatnich tyg niz wogole jak sadzicie:)
    a przyjac prywatnie mnie musi jak zaplace:)

Dalile, jusella, Marta22, goodwill, Maka, kot_bury, renieczka, figaa, Agness27 lubią tę wiadomość

• goodwill Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa - dokładnie tak! Jak Cię zbada i powie, że ok, to będziesz spokojna, a jak (odpukać!!!) będzie się coś dziać, to skieruje Cię od razu do szpitala.
    Możesz zapytać też na tej wizycie, czy gin uważa, żeby się kłaść 23 do szpitala.

kamenkaa, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dzień dobry :-)
    Zniesiono mi nakaz leżenia to od 9tej się kręcę :-). Do lekarza dzwoniłam - na następnej wizycie mogę uregulować :-D. Byłam też u taty mojego w biurze i 3 przelewy robiłam z godzinę - tak nieprzystępnego interfejsu w życiu nie widziałam, powinni za to karać. Chyba ze 4 telefony na pomoc techniczną banku wykonałam ale najważniejsze, że się udało :-). Teraz wcinam drugie śniadanie i zastanawiam się co dalej ze sobą począć - chyba wybiorę się na małe polowanko do lumpeksu.
    Dziewczyny mam problem - nie możemy z Pierworodnym kupić mu spodni - wszystkie teraz cholercia zwężane ku dołowi a takich Synu nie włoży. Lewisy 501 dziwie mu na tyłku leżą - ostatnio zamawiałam i musiałam odsyłać :/. Może macie pomysł gdzie mogę dorwać jeansy z prostymi nogawkami? Naditta, Lilouk na Was też liczę - siora w Londynie mieszka a i tak paczkę będzie mi wysyłać. Jakby rzuciło Wam się coś takiego w oczy to błagam o cynk - dziś na ciuchach popatrzę bo Bartosz tylko jedne spodnie ma i niedługo z gołą d.pą będzie latał (spodenek krótkich nie zaloży :/)

O, jakbym mojego lubego widziała! Za nic w świecie nie włoży spodni ze zwężanymi nogawkami :D Powiem Ci, że w Polsce mieliśmy większy problem z kupnem spodni dla niego niż tutaj. Tu zawsze w Tk Maxx coś znajdzie. Jak masz jakiś w pobliżu to może tam? Ostatnio kupił sobie właśnie Levisy 511 i już teraz nie chce znać innych spodni. Kilka dni temu, oznajmił mi, że kupi sobie ten model we wszystkich kolorach. Póki co ma jedne i nawet do prania je ciężko z niego zedrzeć, tak sobie upodobał ;)
    W Polsce jedyny sklep w którym coś zawsze udawało mu się kupić to był Reserved.

kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa jesli tylko bedziesz czuc sie spokojniejsza to jest to dobry plan ;)
    po suwaczku podejrzewam ze bedziesz czynic obowiazki inauguracyjne lipcowych mamusiek ;)
    Ale ten czas leci.. dopiero co dowiedzialam sie ze jestem w ciazy a tu juz torbe do szpitala czas pakowac. Moj synek wczoraj przybiega puka w brzuszek i mowi "Natalka wychodz juz" :) Ciekawe czy tak jak deklaruje bedzie sie zajmowal siostra :p

Co do samotnosci to na szczescie teraz nie moge na nia narzekac bo maz w koncu ma normalna prace ale wiem co czujecie bo tez przez to przechodzilam.

jusella my mielismy kocura ale to byl regularny idiota od samego poczatku.. :/ jako maly kocurek juz szalal i jego kompana musielismy oddac bylemu wlascicielowi bo by go zagryzl. Troche sie napocilismy zeby go ulozyc bo strach przy dziecku takie "cos" trzymac w domu. Mial u nas jak u Pana Boga za piecem ale tak sie franca odwdzieczyl ze kiedy trafil do nas piesek przybleda ten sie wypial i poszedl w pizdu. Maz jak go widzial kolo domu z kielbasa polecial zeby go zachecic do powrotu to mial go w nosie :/ falszywiec jeden.. ale lokal chyba niezly sobie znalazl bo jaki spasiony byl po zimie taki jest nadal. Maz mnie namawia na kotke ale nie jestem przekonana :(

kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Maka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wam pieluchy tetrowe kolorowe barwily? Bo piore pieluchy i wrzuciłam do nich cieniutki biało- szary kocyk i mam stresa....

ckaik0s3070dl07t.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka u mnie farby nie puscily ;)

Maka, kot_bury, jusella lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• TheForfie Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 34tc!!!
    Wczoraj mala sie tak wywijala.. Lezalam sobie i nagle zobaczylam taka gule wielka z boku brzucha jakby glowa czy pupa zawolalam mojego a on az sie przestraszyl haha, po chwili zaczela tak wywijac ze mowilam do mojego ze zaraz sie przebije przez brzuch :D ale tak chwile potanczyla, ulozyla sie i przestala :P
    Oto nasze sniadanko! pysznosi:
    IMG201606_saqhwaw.jpg
    Dzisiaj szkola rodzenia i zamawiamy wozek :D!
    Miłego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 13:01

Naditta, renieczka, kot_bury, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goodwill wrote:
    Kamenkaa - dokładnie tak! Jak Cię zbada i powie, że ok, to będziesz spokojna, a jak (odpukać!!!) będzie się coś dziać, to skieruje Cię od razu do szpitala.
    Możesz zapytać też na tej wizycie, czy gin uważa, żeby się kłaść 23 do szpitala.

a moze isc 15na szpital i poprosić o zbadanie i ktg wtedy juz nie będe płacić ... albo lepiej lekarz jak sadzisz?

‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ