X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy Niezapominajka jest juz w domu z Jasiem .

nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rożek dostałam od bratowej na początek to może nie jest zły pomysł zalezy jaka temperatura na zewnątrz ale myślę że się przyda .

3i498ribteorkobo.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esoni wrote:
    Ja też przepuszczam przy kasie jak widzę ze pare rzeczy w ręce a kolejka nawet młodzież szkolną z drożdżówkami bo zdaje sobie sprawę że do szkoły na autobus młodzi ludzie tez się śpieszą! Ale mohery tego nie wiedzą później maja pretensję że w autobusie nikt jej miejsca nie robi bo w kościele spotkałam sie pare razy ze moher wyprosił młodą damę z ławki! Nie zapytała nawet czy ta młoda osoba się dobrze czuję! Może tez jest schorowana albo mega słaba. Mnie tylko w Rossmanie pani do kasy poprosiła dwa razy a tak to każdy ma w d... ! A i raz w kościele pani koło 45 lat mi miejsce zrobiła. A tak to niby kasy pierwszeństwa a wszyscy udają ze tego nie widzą.

Czytałam w necie taką oto historię. Kobieta w ciąży siedzi w autobusie, podchodzi do niej starsza Pani i mówi, żeby jej ustąpić. Kobieta na to, że może ktoś inny, bo ona się źle czuje w ciąży jest.
    Babcia na to "Ciąża to nie choroba"
    A kobieta "Starość też nie".

Badabum tsss.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 09:58

kama005, ania181111, _cherryLady, jusella, esoni, Zonti, Tynia, Milcia, aisa, Maka, kot_bury, Pauli11, Ana32, stokrotka2013, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti wrote:
    Naditta a jaki materiał wybrałaś? Bawełna czy cos innego? Ja muszę isc zmacać materiał, nie umiem kupować przez internet takich rzeczy ;)
    Moja maszyne to antyk ale daje jeszcze rade :p maz mi obiecal nowa... na razie czekam ;)

Ja chciałam mieć coś na cieplejsze dni i kupiłam minky oraz bawełnę 100% tzw. dresówkę szarą, mam zamiar uszyć coś dwustronnego. A dresówki wzięłam więcej, uszyję może cos jeszcze dla maluszka bo uwielbiam taki materiał :). Wszystko na allegro.

Dziewczyny co do kolejek w sklepach, miałam 2 dni temu taką oto przygodę: stałam w kolejce do przymierzalni w Primanim. Przede mną akurat jakaś wycieczka z Polski, grupa dziewczyn sztuk 10, każda pełen koszyk ciuchów. Grupa wiekowa- gimbaza. Nie było czym oddychać, już myślałam, że się zaraz przewrócę. Dopiero jak pani obsługująca przymierzalnię zasugerowała im, że ja powinnam iść pierwsza, przepuściły mnie w kolejce. Ale słyszałam jeszcze komentarze, że może udaję, że jestem w ciąży, żeby wejść przed kolejkę.
    Oczywiście dziewczyny nie wiedziały, że ja wszystko rozumiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 10:03

Zonti, Agaax, kot_bury, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    To i ja ponarzekam. Wczoraj jak zaczęłam czytać o wcześniejszych objawach porodu, to wychodzi, że w ciągu najbliższych kilku dni urodzę... Bo i boli mnie codziennie podbrzusze, mam bóle krzyżowe i w biodrach, bo mała już nisko zeszła. Do tego śluzu od 3 dni mam tyle, że co chwilę sprawdzam, czy czasem wody mi się nie sączą. Apetyt mam duży, czyli organizm magazynuje kalorie na poród, siku biegam co chwilę, a na grubszą sprawę 3-4 razy dziennie, czyli organizm się oczyszcza. Brzuch mi opadł i mam skurcze przepowiadające. Niech jeszcze ze 2 tygodnie posiedzi. W dodatku w głowie mam, że wcześniej urodzę i szykuję wszystko jakby to już miało być zaraz. Córka awaryjnie spakowana jest też, żeby potem nie było latania, ja torbę mam już całą spakowaną, muszę jeszcze dla małej na wyjście ze szpitala ciuszki uszykować mężowi.

Weź nie strasz :/ bo ja od kilku dni jem jak oszalala :/ siku też często chodzę i nospa2x dziennie bo brzuch boli czasami bardzo :/ dzis ktg ... ciekawe ... też mam torbę spakowana tylko poddkladow na łóżko do szpitala brakuje a tak to jest wszystko :)
    Boję się strasznie :(
    Co do moherow to ja się nie wypowiwadam bo mi się ciśnienie podnosi i jeszcze urodze :P
    prędzej młody człowiek mi ustąpi miejsca niż starszy :/ przykre to :/
    Zwłaszcza ze teraz naprawdę mi jest ciężko :/

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie haha :) dobreee :)

Paulina_2603, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Czytałam w necie taką oto historię. Kobieta w ciąży siedzi w autobusie, podchodzi do niej starsza Pani i mówi, żeby jej ustąpić. Kobieta na to, że może ktoś inny, bo ona się źle czuje w ciąży jest.
    Babcia na to "Ciąża to nie choroba"
    A kobieta "Starość też nie".

Badabum tsss.

Cięta riposta level master :D

Niestety, starsi ludzie mają dziwne wyobrażenie o młodości. Nie mówię, że nie należy im ustępować czy coś, ale serio, czasami są takie sytuacje, że młoda osoba czuje się gorzej niż ta starsza.
    Mimo wszystko w czasie ciąży spotkałam się z wieloma bardzo życzliwymi reakcjami ze strony obcych ludzi, złe rzeczy to na szczęście malutki odsetek.

esoni, ja mam rożek i mam otulacze, zobaczymy jak będzie :)

W ogóle stosowałam wczoraj wasze rady dotyczące obracania maluszka, mój pies w trakcie ćwiczeń tak oszalał, że chciał mnie ratować, bo nie wiedział dlaczego Pani leży i dziwnie dycha :D

Naditta, jusella, Zonti, Agaax, Maka, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Rana. Poszukuję sposobów na skurcze w lydkach. Pomału mam dość. Codziennie rano jak mię prawa to lewą lydkach. Jiz teraz mnie obydwie bolą. Moja mama mi powiedziała bym piją izotoniki i podawała produkty bogate w potas.

Mikcia ja też ostatnio poczytałam o znakach że to już niedługo i tak mam bóle krzyżowe, mam bóle jak na @, nie mam jakoś mega apetytu (zjem śniadanie i mogę żyć na samych owocach bo Noe jestem glodna), do kibelka chodzę 2-3 razy dziennie na dłużej, sikam non stop prawie, podczas chodzenia odczuwam tam na dole dyskomfort. Moja mama mi wyjechała wczoraj z tekstem że brzuch to mi się opuścił wcześniej a dokładnie w.momencir jak pierwszy raz narzekalam na bóle jak ja @. Ehh. Jeszcze wczoraj mi koleżanka powiedziała że jest nisko. No nic. Czas chyba przywieźć od teściowej wózek, przepakować się do większej torby i czekać. Ale niech jeszcze te dwa tygodnie posiedzi.

Ja mam rożek tylko i wyłącznie do szpitala. Jak nawet tam dir nie przyda to mój M to zabierze do domu. Wydaje mi się że wystarczy kocyk.

Pomału się już stresuje tym porodem. Nie oglądam żadnych filmów ani nic.

Ja dzisiaj.mam w planach wyprać prześcieradła i ochraniacz na materac.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do sklepów to ja jiz nawet się nie klocek o pierwszeństwo bo najzwyczajniej mi się nie chce.

Ale o podróżach w komunikacji się rozpisałam w moim mini artykule który udostępnię po ciąży na swojej stronce internetowej :)

Agaax, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama współczuję skurczy - sok pomidorowy ma dużo potasu, skurcze też mogą łapać przez niedobór wapnia. Może warto zrobić sobie badania na poziom magnezu, potasu i wapnia? Prywatnie coś koło 20 zł płaciłam. Przynajmniej będziesz wiedziała, co suplementować.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana :-)

Noc masakryczna, znowu szczałam co pół godziny jak stary kocur. Obudziłam się z bólem gardła i zagluciałym nosem. Coś mnie bierze chyba. Zaraz zastosuję płukankę z octeniseptu na gardło, powinno pomóc.

Co do pierwszeństwa w kolejkach itd. jak to mówi Ania Grodzka "koło ch mi to lata" ;-) bo tutaj ludzie od zawsze stali w kolejkach, nikt nikogo nie puszcza pierwszego, nie oczekuje uprzejmości. Jak sama nazwa wskazuje, kolejka jest nie od picu, ma wprowadzać jakiś porządek itd. Lubię tę ichniejszą poprawność i jak wracam do PL to mnie już kurwi*a zaczyna trzaskać od momentu odprawy na lotnisku. Wierzta mi lub nie, ale Polaka (turystę czy świeżo osiedlonego) widać z daleka- blokują porządek na ruchomych schodach, cisną się do upadłego, tak jakby przeskoczenie na chama o 1 miejsce w kolejce robiło jakąś różnicą, albo stoją za Tobą i dosłownie oddychają/charczą Ci na szyję, myśląc, że im bliżej Ciebie stoją, tym są bliżej celu.
    Nie oczekuję, że ktoś mnie przepuści, bo nie uważam siebie, za osobę chorą czy niepełnosprawną nawet w 9 miesiącu, tak samo niech inni nie oczekują, że ja będę ich puszczać. No chyba, że poproszą, albo widzę, że ktoś rzeczywiście nie jest w stanie, to jak najbardziej, jeszcze nawet pomogę np. z zakupami. Jestem grzeczna i cierpliwa, ale jak przyjdzie co do czego, to mordę umiem otworzyć :-D

Kijanka, cieszę się, że znalazłaś nocleg dzięki pomocy Juselli, bo ja niestety nie byłabym w stanie nic polecić, taka obeznana jestem :-D

Co do humorów, to nie narzekam, jak na moje zdolności w popadnaniu w deprechę, całkiem przyzwoicie się trzymam :-) Mam lekkie jazdy, że zaczynam powoli rodzić, ale z drugiej strony uświadamiam sobie, że to juz przecież końcówka i to normalne, że ciało się powoli przygotowywuje do rozładunku :-) Lubię mój brzuszek i będę za nim trochę tęsknić, no ;-)

Na opuchliznę przeciętny lekarz powiedziałby "no taka Pan uroda, no" ;-) Nie pomogę niestety, bo nie mam takiego problemu. Na moje wszystkie dolegliwości działa umiarkowany ruch i joga ;-)

Pięknego dnia, nie dajta się humorom, moherom i innym <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 10:58

Agaax, kot_bury, jusella, Pauli11, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szpitalu dzieci zawijają w szpitalne rożki, ale myślę, że na tą porę roku to będzie na niego za ciepło.
    Wczoraj na szkole rodzenia padło pytanie, jakie ciuszki uszykować na wyjście, czy coś krótkiego czy długiego. Położna powiedziała, że długi rękaw i nogi zakryte (bo skóra dziecka nie jest jeszcze przystosowana na promienie słońca), więc najlepiej śpioch, ale ma być przewiewny. Pewnie tez uszykuję cienki kocyk albo flanelę.

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do majeczki, jestem szczęśliwą kobietą.
    A nawet jak coś boli czy ciągnie to tak być musi, ciało potrzebuje przygotować się do porodu. Uroki ciąży...

Nie ma się co nakręcać wcześniejszym porodem. Jak ktoś ma stresa to spakować torbę i zapomnieć. Co ma być to i będzie. Stres to nic dobrego. Trzeba przygotować to na co ma się wpływ, nic więcej się nie zrobi.

Ejrene, September, kot_bury, jusella, Pauli11, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam koleżankę co pracuje w Ikei. I powiedziała że w weekendy nikt nie chce siedzieć na kasie z pierwszeństwem. Nir dosyć że są kobiety w ciąży to jeszcze inwalidzi którzy się kłócą kto jest większym inwalida i komu się należy większe pierwszeństwo. Masakra...

Maka, Agaax, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja przyznam ze mieszkam w stolicy i przez cala ciążę spotykam sie z mega uprzejmością od metra po sklepy. Panie w moim osiedlowym sklepie specjalnie dla mnie otwierają kasę jak mnie widza :) mile to.

Dziewczyny jakie ubranka dla maluszkow szykujecie do szpitala? Pajace, śpiochy, body plus spodenki?? Ja mam najwiecej pajacy i body dlugi rękaw. Ale zastanawiam sie czy body dlugi rękaw plus pajac na dlugi na to czy nie za grubo...

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni, też nie mamy imienia wybranego dla dziecia. Jak macie już typy to poczekajcie do porodu, córa sama wybierze sobie imię ;) Jak Ją zobaczysz to będziesz wiedzieć czy to Julka czy Kamilka :)

Eve, ja mam staniki miękkie do karmienia z hm. Przy Jasiu się sprawdziły.

Rożek mam, będę używać.

kot_bury, jusella, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    To ja przyznam ze mieszkam w stolicy i przez cala ciążę spotykam sie z mega uprzejmością od metra po sklepy. Panie w moim osiedlowym sklepie specjalnie dla mnie otwierają kasę jak mnie widza :) mile to.

Dziewczyny jakie ubranka dla maluszkow szykujecie do szpitala? Pajace, śpiochy, body plus spodenki?? Ja mam najwiecej pajacy i body dlugi rękaw. Ale zastanawiam sie czy body dlugi rękaw plus pajac na dlugi na to czy nie za grubo...
    Ja zapakowalam pajacyki,body na krotki i dlugi, skarpetki i niedrapki..aa i czapeczke jedna :)

Niuniusia, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam moje drogie!
    U nas noc przespana. Opuchlizny nie ma. I prócz jakiś tam małych pobolewan w dole, ogólnego przemęczenia to jest znosnie.
    W pralce pierze się rożek i kocyki. I jeszcze jedna kupa do prasowania tych maleńkich cudów mnie czeka.

Eithlinn cudowna psina, martwi się o Ciebie <3
    Mój kocurro to pewnie jeszcze by mi na twarzy usiadł... - ostatnio jakoś się nie dogadujemy..

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pajacyki, śpiochy, body krótki długi rękaw, spodenki, skarpetki, kaftaniki, niedrapki, czapeczki. Z tego wszystkiego nadprogramowe mam spodenki i body ale to w malutkiej ilości. Co mój przywiezie na wyjście to będzie zależało od pogody rano :)

jusella, Pauli11, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez mowie mężowi ze jak popatrzymy na to maleństwo to będziemy wiedzieć jak ma na imię . Moja teściowa to złoto nie kobieta właśnie wyłączyli nam prąd wiec ze sprzątania i obiadu nici ... Zadzwoniła żeby powiedziec ze zrobi więcej obiadu żeby dla nas starczyło zawsze tak o nas myśli (ona ma gaz my indukcje- dobry wybór juz nie pierwszy raz jak mi się z obiadem upiekło przez brak prądu! ) i jak tylko może to pomaga. Mieszkamy niedaleko siebie dosłownie z 30 metrów. Tak tez leżę z powrotem tylko telewizora mi brakuje przez prąd !

Naditta, aisa, kot_bury, jusella, Pauli11, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
‹‹ 1066 1067 1068 1069 1070 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ