X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Baśka, kiedy ty odpoczniesz jak człowiek w końcu? :P
    Ja dziśś w planach mam tylko zakupy i trochę prasowania. Ogólnie laba.

basia7777, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się witma w 38 tygodniu ciażą donoszona :D
    Tak więc czekam na mojego synka :)
    Bo już coraz cieżęj plecy znowu zaczynają boleć, najgorsze są nocki ;/

Jaki rozmiar pampersów kupujecie z Dady?

majeczka87, Naditta, ania181111, Agaax, aisa, kama005, TheForfie, kot_bury, nowatorka, Pauli11, eve90, Agness27, stokrotka2013, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Co do obrzekow nie doradze bo nic mi nie puchnie nawet na upalach (odpukac)

Wtrace jeszcze o tym parciu z otwartymi oczami- ja tak parlam i mialam popekane zylki i wskoczylam w okulary - okulistka mowi ze musialam miec wczesniej bardzo dobry wzrok skoro -0,5 i -0,7 jest dla mnie niekomfortowe bo wiele osob taka wade ma i mysla ze tak powinno byc... a ja normalnie zalamka bo wszystko mialam rozmazane, niewyrazne a kilka tygodni temu bylo jeszcze dobrze.

Tez dzis malo co spalam bo synka musialam inhalowac bo znowu strasznie kaszlal w nocy bidulek.

Szczerze mowiac od kilku dni nie mam zadnych dolegliwosci ciazowych, jak juz zasne to spie do rana bez pobudek na siku, nic mnie nie boli teraz (troche tylko jak mala sie cisnie ale to raczej norma) Nic mi nie puchnie, nawet brzuch mi nie przeszkadza.. zyc nie umierac- ciekawe jak dlugo :p

Korzystajac z dobrej kondycji wybieram sie po material na posciel do wozeczka- zainspirowalyscie mnie. Czas odkurzyc maszyne i dzialac ;)

Milego dnia!

jusella, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello witam się w pełnym 35 tc ja jakoś śpię z tym że budzę się średnio co dwie godziny na siuski a ide spać około północy. Coś ostatnio mam podwyrzszone ciśnienie i tętno wysokie martwię się tym :(. Jutro widzę się z położną to zapytam o to ciśnienie a w poniedziałek wizyta u gina nacszczescie.

Wczoraj w lab same mochery i choć mi było słabo to swoje musiałam wysiedziec
    A co do humorow to ja też jak chorągiewka ale też tak myślę jak piszecie ze to hormony i efekt zbliżającego się porodu.

ostatnio sprzedalam buty na olx i z tej radości kupiłam pieluszki bambusowe duża i mąką Ale się cieszyłam teraz czekam aż przyjdą taka mała rzecz a radości co nie miara :)

Dziś mnie czeka wizyta u okulisty i warsztaty bezpieczny maluch będzie ciekawe popołudnie przynajmniej :)

Miłego dnia :)

jusella, aisa, kot_bury, Pauli11, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka cala galeratka mi wyplynela z tortownicy. chyba 2 galeretki na 750 ml to za duzo wody moze co? czy powinnam czekac az zacznie tezec?

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    kijanka cala galeratka mi wyplynela z tortownicy. chyba 2 galeretki na 750 ml to za duzo wody moze co? czy powinnam czekac az zacznie tezec?

Ja dwie galaretki rozpuszczam w 0,5 l wody i do tortownicy wlewam teżejącą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 08:57

majeczka87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis w planie porządki obiad i pranie to ostatnie juz wstawiłam mój kochany piesek wskoczył do lóżka córki z łapkami z pola cala pościel brudna ale jak ją witał to sama radość! I wbrew pozorom nie są to male łapki bo to Labradorka . Ciekawe czy uda mi sie w 100% wypełnić moje dzisiejsze plany. Szczerze to wątpię...! Narazie leżę z nogami w górze . Mnie tez ogarnia jakiś dziwny nastrój, zawsze należałam do osób które nawet w kłopotach pozytywy widziały a teraz przerasta mnie wszystko koło domu bajzel (robotnicy PIEPRZĄ sie z elewacją) auto sie zepsuło zawiozłam do mechanika chyba wtryski mąż całymi dniami w pracy przychodź" zmęczony " a do tego ta opuchlizna ! Wrr ...! No wyżaliłam sie i chyba zabieram sie za sprzątanie.

jusella, Pauli11, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

I ja nie pospałam dzisiaj, ale mam plan wstać mimo niewyspania, to może wtedy łatwiej mi będzie wieczorem zasnąć.
    Zonti,też mam zamiar szyć komplet do wózka, czekam na dostawę materiałów i biorę się za robotę. Ciekawe jak mi to wyjdzie, bo póki co to nowiuśka maszyna stoi w szafie, a ja wyciągnęłam ja ze 3 razy. Słomiany zapał.

Co do puchnięcia to ja nie znam też przypadłości póki co i mam nadzieję, że tak zostanie. Na pewno trzeba pić dużo wody no i najlepiej pilnować tego, żeby nie okazało się że to zatrucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 09:01

Zonti, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotko dzieki;) dzis tak uczynie ;) nie zdzierze jak znow zaleje lodowke hhehe

Eve a po ile te staniczki w hm? Trzymam kciuki zeby sie okazalo że tego cholernego krztuśca nie ma! :*

angella gratuluje donoszonej ciazy :*\

A ja bede wyjatkiem i nie placze i jestem szczesliwa kobieta o ;) chyba ze zaczynajacy sie dzien okarze sie dupnym hehe

jusella, stokrotka2013, aisa, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry!

U mnie nocka dziś średnia, pospałabym jeszcze, ale administracja zaplanowała sobie na dzisiaj jakieś pomiary i łażą od rańca ;/
    Mam dziś do prasowania całą masę tetry, ale na szczęście to ostatni etap :)

Co do starszych, bardzo nie miłych pań.. miałam ostatnio z nimi dziwną sytuację na straganie z warzywami :D stojąc w kolejce i czekając wyczaił mnie właściciel (chyba) tego straganu, zabrał mi torby i poprosił na bok i osobno skasował mi wszystkie rzeczy. Nie muszę mówić, jakie były miny i komentarze babć stojących przed i za mną. Później wychodząc wręcz zastawiły mi drogę i nie chciały wypuścić siksy jedne! Jak w końcu głośniej zaczęłam się domagać żeby mnie przepuszczono, dopiero usłyszałam łaskawe "proszę". No wkurzona byłam cały wieczór.

Agaax, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta a jaki materiał wybrałaś? Bawełna czy cos innego? Ja muszę isc zmacać materiał, nie umiem kupować przez internet takich rzeczy ;)
    Moja maszyne to antyk ale daje jeszcze rade :p maz mi obiecal nowa... na razie czekam ;)

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ale Wam zazdroszczę ze nie jesteście opuchnięte . Ja mam dość dużo energii tylko brak możliwości zginania stawów sprawia że ogarnia mnie wściekłość bo chciałabym cos zrobić a nadzwyczajnie nie daje rady ! Ja mam dość duże żylaki na nogach i podejrzewam ze może to miec związek z ta opuchlizną zreszta w październiku skończę 35 lat wiec to tez na pewno ma wpływ na mój obecny stan. Poza tym to czułabym sie calkiem dobrze. Dziewczyny nie wiemy jak dać tej malej kruszynie na imię. Mamy już w domu Natalkę i Grzesia teraz ma być dziewczynka i myślimy nad Julką albo Kamilką ale do żadnego imienia nie jestesmy przekonani.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a my z Adasiem słuchamy muzyczki z szumi pieska;D

jusella, stokrotka2013, kot_bury, Pauli11, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni Ty mi tu na wiek nie narzekaj! Ja w lutym skończyłam 38l :/. W sumie to dopiero końcówka ciąży daje się we znaki a najbardziej to hormony chyba. Ale jak mówię - wszystko to wina Tatuśka, że tak daleko pracuje i nie ma go na miejscu :-P

Angella ja na razie kupiłam paczkę pieluch New Born z Dady (2-5 kg) i paczkę Pampersów Premim Care New Baby (3-6 kg) a potem zobaczymy, które bardziej przypasują. Jeśli Dada to raczej już większe kupię.
    W Tesco do końca miesiąca Pampersy Premium Care są w promocji - 10,99 za 22 szt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 09:43

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć poranne ptaszki <3
    ja też puchnę, pije herbatki i nic :P najgorzej jak przez dłuższy czas stoję/chodzę.. tu móje paluchy, są długie i nie wygląda to najgorzej, ale obrączkę już ściągłam bo ją wsysało :D
    opuchlizna.jpg
    Mnie znów ostatnio jak byłam w kolejce przy kasie, jakaś Pani ok 50/60 lat, zapytała czy ją przepuszczę pierwszą (najpierw chciała mi się wepchać jak wykładałam rzeczy, ale ją zablokowałam wózkiem :D). Ja więcej puściłam ludzi w ciąży, niż ktoś mnie, serio :D
    Miłego dnia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 09:24

jusella, TheForfie, kot_bury, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlin mówisz że babcinki ci zaszły za skórę :p
    Niektóre starsze kobietki sa kochane, starsi ludzie mnie ogólnie rozczulają jeśli tylko nie są wrednymi moherami które uważaja że są pępkiem świata.
    Kiedyś wyszłam z siebie w labolatorium bo przyszła matka z dzieckiem do pobrania krwi, dziecko się bało- pielęgniarka prosiła że dzieci wchodzą bez kolejki no to ustawili się pod drzwiami, widać że musiała sie mu natłumaczyć żeby się nie bał a tu stara oburzona krowa wyskoczyła że jest kolejka i ma stać i czekać bo JĄ nikt nigdy nie przepuścił jak była z dzieckiem i drze po niej mordę- myślałam że ktokolwiek się odezwie ale nie! spuścili głowy i tylko widać było zachwyt w oczach innych moheròw "ale jej powiedziala!". I wlazla przed nią, prawie tratujac dziecko. Jak wyszła to jeszcze ujadała! Wtedy sie uruchomilam, powiedzialam jej co myślę o jej zachowaniu: dziecko sie boi,ma siedzieć w tych zarazkach przerażone bo ją nikt nie puscil nigdy, mowie jej że trzeba to zmienić bo to jest zwykła ludzka empatia i zwykła uprzejmość, ale że ich pokolenie nie ma pojecia o czym mówię, potem w autobusie albo w kościele bedzie patrzyć żeby jej ktoś ustąpił to się zdziwi bo dobre i złe uczynki lubią wracać do nas, ja zawsze puszczam jak widzę kogoś kto jest słabszy, ma 1 rzecz w sklepie na taśmie, jak ktoś jest z dzieckiem albo starszy i słaby i jakoś mnie szlag nie trafił jeszcze! Jak

jusella, ania181111, Agaax, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja ponarzekam. Wczoraj jak zaczęłam czytać o wcześniejszych objawach porodu, to wychodzi, że w ciągu najbliższych kilku dni urodzę... Bo i boli mnie codziennie podbrzusze, mam bóle krzyżowe i w biodrach, bo mała już nisko zeszła. Do tego śluzu od 3 dni mam tyle, że co chwilę sprawdzam, czy czasem wody mi się nie sączą. Apetyt mam duży, czyli organizm magazynuje kalorie na poród, siku biegam co chwilę, a na grubszą sprawę 3-4 razy dziennie, czyli organizm się oczyszcza. Brzuch mi opadł i mam skurcze przepowiadające. Niech jeszcze ze 2 tygodnie posiedzi. W dodatku w głowie mam, że wcześniej urodzę i szykuję wszystko jakby to już miało być zaraz. Córka awaryjnie spakowana jest też, żeby potem nie było latania, ja torbę mam już całą spakowaną, muszę jeszcze dla małej na wyjście ze szpitala ciuszki uszykować mężowi.

ania181111, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do tej pory (odpukać) nie miałam ani jednej złej czy nieprzyjemnej sytuacji. Same pozytywne - np. wołają mnie do kasy pierwszeństwa.

Zonti, Agaax, kot_bury, Pauli11, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też przepuszczam przy kasie jak widzę ze pare rzeczy w ręce a kolejka nawet młodzież szkolną z drożdżówkami bo zdaje sobie sprawę że do szkoły na autobus młodzi ludzie tez się śpieszą! Ale mohery tego nie wiedzą później maja pretensję że w autobusie nikt jej miejsca nie robi bo w kościele spotkałam sie pare razy ze moher wyprosił młodą damę z ławki! Nie zapytała nawet czy ta młoda osoba się dobrze czuję! Może tez jest schorowana albo mega słaba. Mnie tylko w Rossmanie pani do kasy poprosiła dwa razy a tak to każdy ma w d... ! A i raz w kościele pani koło 45 lat mi miejsce zrobiła. A tak to niby kasy pierwszeństwa a wszyscy udają ze tego nie widzą.

Zonti, jusella, Maka, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • _cherryLady Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak kasy w sklepach- rozpierdzielaja mnie ludzie ktorzy az nie wiedza gdzie wlepic wzrok zeby tylko udac ze nie widza brzucha.

Dziewczyny kupujecie rozki/otulacze? Rozek wydaje mi sie za cieply mysle wiec nad otulaczem...

jusella, Agaax, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Nasza Marcysia jest już z nami <3
    bobas.gif
‹‹ 1065 1066 1067 1068 1069 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ