X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Niuniusia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja tez dorzucilam jeszcze dodatkowo spodenki i tak za dużo spakowalam ale lepiej wiecej niż za Malo :)

kama005, kot_bury, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Kornelia ur. 27.06.2016 r. g.21.20 cc <3 3700g 57 cm <3
    iv09roeqwleydr1q.png[/url]
    Wiara i nadzieja dziala cuda!
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przygotowałam na wyjście body z długim rękawkiem śpiochy cieniutki sweterek czapeczkę flanelkę tetrowke pod buźkę i kocyk w zależności jak będzie to przykryjemy bobasa bądź nie ! Myślicie ze takie malizny będzie można od pierwszych dni wietrzyć? Jedno rodziłam w październiku drugie na samym poczatku kwietnia w lecie jeszcze nie miałam okazji .

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, ten Twój kot to też jest niezły artysta. Ciekawe jak na dziecko zareaguje.

Wiecie jaką ja pobudkę miałam dzisiaj w środku nocy? Najpierw dostałam kopa z kolana od męża prosto w kość ogonową, a potem jak chciałam się zerwać, to okazało się, że trzyma rękę przyciskając moje włosy do poduszki. Noszkurwa myślałam, że go uduszę.
    Aż dziecko się mocno wystraszyło i zaczął szaleć, a ja nie mogłam zasnąć, mąż oczywiście chrapał już w najlepsze...

esoni, Maka, kot_bury, jusella, Agaax, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm mężowie! Moj wczoraj w nocy zerwał sie na równe nogi zwalając lampkę nocna i telefon z nocnego stolika bo mu reka ścierpła i bał się że sobie ja złamie jak będzie leżał ... myślałam ze go uduszę! Zerwałam się równo z nim myślałam ze sie pali .

Naditta, kot_bury, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam przekonana że przy takich upalach jak zapowiadają na lipiec body z krótkim, polspiochy, czapeczka i pieluszka żeby okryc na wyjście starcza.. Myślicie że w długim rekawku?
    Do szpitala biorę body z krótkim, pajace, polspiochy, niedrapki, skarpetki, czapeczki.

Aaa i właśnie sobie zdałam sprawę że nie mam czegoś takiego jak śpiochy.. Myślicie żeby kupić?

TheForfie, kot_bury, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta parsklam śmiechem.. O ile kop w kość z kolana śmieszny nie był to jak wyobrazilam sobie te przygniecione włosy.. Wybacz.
    Mój teraz wyjątkowo ostrożny i czujny. Wstaje siku, czy przekrecam się na bok od razu się zrywa z głośnym pytaniem "co się dzieje"... Często mnie tym wystraszy i mam ochotę powiedzieć brzydko "gówno".. Ale że damie nie wypada :-P

esoni, Naditta, kot_bury, jusella, Agaax, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    A ja byłam przekonana że przy takich upalach jak zapowiadają na lipiec body z krótkim, polspiochy, czapeczka i pieluszka żeby okryc na wyjście starcza.. Myślicie że w długim rekawku?
    Do szpitala biorę body z krótkim, pajace, polspiochy, niedrapki, skarpetki, czapeczki.

Aaa i właśnie sobie zdałam sprawę że nie mam czegoś takiego jak śpiochy.. Myślicie żeby kupić?

Jesli masz dużo pajaców i polspiochow to nie ma sensu kupować śpiochów ja mam 4 pajace i 3spiochy 2polspiochy z roz. 50-58 na 62 mam troche więcej ale nie mysle żeby byly potrzebne od razu takie duże. Na razie z tych mniejszych średniaków sie zapowiada. Corka z reszta tez miała 57 i 3260 a syn 57i 3400. A ta jest mniejsza od nich narazie.

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka no właśnie wczoraj na SR położna mówiła, żeby ze szpitala wracać w długim rękawie, bo dziecko ma jeszcze nieprzystosowaną skórę.

Esoni, położna mówiła, że jakby ktoś mieszkał blisko szpitala, to można nawet z niego wrócić już wózkiem o takiej porze roku. I praktycznie spacery mogą być już od razu, bez werandowania wcześniejszego.

kama005, kot_bury, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę na dzień body na krótki, półśpiochy i kaftaniki (zaleznie od temperatur będe ubierać albo w body+półśpiochy albo na to jeszcze kaftanik) na noc cienki pajacyk i rożek (biorę też cienki kocyk, bo zależnie od temperatur). Dwie czapeczki i dwie pary niedrapek.

Na wyjście body na krótki, półśpiochy i kaftanik pod kocykiem.
    Tyle.

Biorę rozmiar 56cm, chyba, że mnie dziecko zaskoczy rozmiarem na ostatnich usg. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 11:31

kot_bury, Agaax, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka wrote:
    Naditta parsklam śmiechem.. O ile kop w kość z kolana śmieszny nie był to jak wyobrazilam sobie te przygniecione włosy.. Wybacz.
    Mój teraz wyjątkowo ostrożny i czujny. Wstaje siku, czy przekrecam się na bok od razu się zrywa z głośnym pytaniem "co się dzieje"... Często mnie tym wystraszy i mam ochotę powiedzieć brzydko "gówno".. Ale że damie nie wypada :-P

Moj to samo jak wstaję w nocy na sik a on jakimś cudem sie przebudzi to pyta się zawsze "gdzie idziesz?" Nie raz juz mu powiedziałam nie ładnie na taka troskę ze na spacer z psem , ale nosz .... Gdzie można iść w srodku nocy ...!

Naditta, kot_bury, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze wam sie pochwalic nowina, do mojego dzwonili dzisiaj z kopalni do mojego i jutro idzie na rozowe :D moze w koncu skonczy sie praca od 6 do 18, bo to nie ma zycia w ogole.. Prosze trzymajcie kciuki! :D
    A po za tym..
    Oto my w 34tc:
    IMG201606_sqpahsp.jpgIMG201606_sqpahsq.jpg
    A oto co wczoraj odebralismy :D
    IMG201606_sqpahah.jpg najlepsze sa rekawiczki :D
    A dzisiaj rodzice przyniesli ciuszki po mlodszym bracie, moze cos tam ciekawego jeszcze zostalo :)
    Po wizycie wszystko ok. mla wazy ok. 2kg, przy porodzie bedzie podobko ok 3kg, ginekolog mowila zebym sie nie objadala lodami i snickersami, zeby 4kg kloca nie rodzic, mowila ze czesto tak sie robi pod koniec, bo sie je slodkie i dzieci tyja :d

Mi tez puchna palce, ale wieczorem tylko, nie moglam sciagnac pierscionka, az sie wystraszylam bo kolezanka mowila mi wczoraj jeszce zebym sciagla bo jej polozna mowila ze jakies babce tak spuchlo ze jej rozcinali obroczke, sciaglam ja i na razie nie ubieram :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 11:32

Maka, aisa, LilouK, kot_bury, jusella, ania181111, nowa!, Agaax, Pauli11, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rękawiczki śmiechowe :) Widziąłam na wózkach w hurtowni.
    Ale ty masz duży brzusio! Wydaje mi się, że większy od mojego.

Odstaw lody, szkoda cierpieć potem :)

TheForfie, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esoni wrote:
    ... Myślicie ze takie malizny będzie można od pierwszych dni wietrzyć? Jedno rodziłam w październiku drugie na samym poczatku kwietnia w lecie jeszcze nie miałam okazji .

Jeśli chodzi o nasze lipcowe dzieciaczki to u nas na szkole rodzenia położna mówiła, że jak będzie wszystko ok to po tygodniu od porodu możemy wyjść na dwór. Oczywiście nie w największe słońce i upał, ale żeby nie trzymać dzieci miesiąc w domu jak zalecają niektórzy pediatrzy.

TheForfie, aisa, Ejrene, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poważnie dzieci w brzuchu tyją po słodkim i lodach? To te nasze coniedzielne lody czas zakończyć!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 11:35

3i498ribteorkobo.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka, to zazdroszczę ostrożnego męża, bo mój to jest jakaś masakra...
    Potrafi się tak rzucać i wiercić w nocy, że nie śpię przez niego. A już nie liczę ile razy się obudziłam z powodu jego łokcia wbitego w moje oko albo policzek. Nie wiem, może mamy za małe łóżko na jego 190 cm i prawie 100 kg żywej wagi...
    Wiem na pewno, że nigdy przenigdy dziecko z nami w łóżku spać nie będzie.

Co do ubranek do szpitala, to ja najpierw je muszę wyprać i wtedy będę się zastanawiać :D. Mówicie, że trzeba zakrywać skórę dziecka, a gdyby tak ubrać lekko tzn jakieś body na krótki rękaw i tylko przykryć dzieciątko jakąś pieluszką to chyba też by miało sens?
    A zawsze to jakiś przewiew na te upały.

Wczoraj szłam ulicą uśmiechając się do siebie (słońce) i pomyślałam, że mam/mamy ogromne szczęście że rozpakujemy się w lipcu, bo jakby teraz był listopad i ciągle szaro, buro i deszcz to ja bym chyba musiała psychotropy zażywać. A tak możemy się cieszyć na maxa słońcem, pogodą i letnim jedzeniem!
    Btw u mnie dziś bigos z młodej kapusty na obiad!

To i ja się zaprezentuje:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c19e41f2bfe1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 11:43

TheForfie, aisa, LilouK, kot_bury, jusella, ania181111, esoni, Maka, Kasiulina, nowa!, Agaax, Pauli11, Zuzulka88, stokrotka2013, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ... Prosze trzymajcie kciuki!

Trzymamy zatem kciuki! I tak bez prądu nic nie zrobię wiec masz jak w banku ...!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 11:41

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki! bigos pychota! ale juz mysle jaka miałabym po nim zgagę...

3i498ribteorkobo.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za kciuki hehe ;) Mam pytanko, czy wy kupujecie taka koszule do rodzenia rozpinana cala, bo na allegro sa takie po 100zl, nie chce tyle dawac na cos co raz ubiore i pewnie bedzie do wyrzucenia, czy taka zwykla z rozpinanymi na cyckach? Bo ja mam dylemat i nie wiem :(

ug37e6ydmras9566.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam na ciuchach chyba za 5zl. Na cienkich szeleczkach krótką nie jest rozpinana ale przy porodzie kojarzę ze miała koszule zwinięta nad brzuch bo ktg podłączone było a później podnieśli mi ja jeszcze wyżej i na piersi dziecię położyli także mysle ze nie ma sensu przepłacać i tak pewnie do wywalenia pójdzie.

Zonti, kot_bury, jusella, TheForfie, Kasiulina, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    kijanka cala galeratka mi wyplynela z tortownicy. chyba 2 galeretki na 750 ml to za duzo wody moze co? czy powinnam czekac az zacznie tezec?

Ja tez 2 w 500 ml :(

esoni, eve90 lubią tę wiadomość

Kijanka
‹‹ 1067 1068 1069 1070 1071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ