X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:

Dziewczyny jakie ubranka dla maluszkow szykujecie do szpitala? Pajace, śpiochy, body plus spodenki?? Ja mam najwiecej pajacy i body dlugi rękaw. Ale zastanawiam sie czy body dlugi rękaw plus pajac na dlugi na to czy nie za grubo...
    u mnie chca body krotkie i pajace dlugie rekawy ze stopkami bo jest klimatyzacja. i skarpeteczki ;)

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja już torby mam prawie spakowane. Mam 3 koszule w tym jedną do porodu, którą kupiłam w pepco za 20 zł, więc nie będzie mi szkoda jej wrazie wu wyrzucić.

Odebrałam ostatnio wynik gbs i mnie zmartwił, bo jest dodatni, któraś z Was też ma?

eve90 lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że kupiłaś tamtum rosa. Irygator też?

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamusie,
    A ja wam powiem, że odpukać ale od kilku dni jestem spokojna, staram się nie myśleć o tym co mnie czeka, oczywiście boję się i to bardzo ale też staram się na nic nie nakręcać bo to wywołuje u mnie dezorganizację i nic nie robię tylko zastanawiam się czy to już i co mnie boli więc tego spokoju życzę i sobie i wam mamusie.
    Ja dziś pomimo mocnego kataru spałam dobrze, jestem już ciężka i ciężko mi jest w nocy się przewracać ale pocieszam się, że dużo czasu nam nie zostało.
    Obudziłam się dzisiaj z bólem nóg i śmiałam się do męża, że gdzie ja w nocy chodziłam, że tak mnie nogi bolą :)
    Lekarz mi wczoraj dał zezwolenie na to bym wróciła do pełnej sprawności fizycznej na tyle ile mi siły pozwolą i mam zamiar z tego skorzystać. Aaaa i oczywiście GBS dodatni mam więc czeka mnie zastrzyk.

Dalile trzymam mocno kciuki, na pewno coś się znajdzie dla twojego męża.

Ania ja również mam bardzo często taki kłujący ból tak bardzo nisko jakby w szyjce, szczególnie jak mały się rusza ale lekarz powiedział, że nic się nie dzieje, wszystko jest ok i możliwe, że dzidziuś gdzieś uciska i powoduje taki ból. Trzymam kciuki za twoją dzisiejszą wizytę.

Śliczne macie te brzuszki dziewczyny :)

aisa, kot_bury, jusella, ania181111, Ejrene, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, dzięki za propozycję, rozważę na pewno jak mnie będzie mój wkurzał i uciekał ode mnie :D

Co do koszul to ja zakupiłam 2 na allegro, takie po taniości, żeby nie szkoda było wyrzucić, z guzikami na cyckach.

Ja mam GBS+, jak będę dzwonić do szpitala jak już się zacznie to mam im o tym powiedzieć, bo prawdopodobnie będą mi kazali przyjechać wcześniej. Antybiotyk co 4 godziny podczas porodu, a dziecko po porodzie pod ścisłą obserwacją conajmniej 12 godzin. Takie są procedury tutaj w UK, myślę że w Polsce podobnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 14:20

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karolla. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa, nie stresujesz się tym dodatnim wynikiem? Bo mnie zmartwił :/

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma co się stresować. Podadzą antybiotyk i wszystko będzie w porządku.

• Kasiulina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Nie, irygatora nie.. bo nie wiedzialam,ze tez jest potrzebny.. dopiero pozniej doczytalam :)

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dopiero bede miala GBS pobierany 23ego na wizycie.

a z tymi przedwczesnymi porodami to nie panikujmy. teraz i tak juz nasze dzidzie sa gotowe wiec ja bym sobie nawet zyczyla zeby juz po 37 tyg moja raczyla wychodzic ;) chociaz znajac zycie to pewnie klopsika przenosze :/

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:

Dalile, że tak nieśmiało zapytam - na chusteczkę irygator? Wystarczy butelka po małej wodzie z dzióbkiem - Tantumem polewa się z zewnątrz a nie od środka.

Zuzulka88, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulina wrote:
    Nie, irygatora nie.. bo nie wiedzialam,ze tez jest potrzebny.. dopiero pozniej doczytalam :)

To samo zrobiłam! Myślałam, że to płyn w saszetce, a to proszek :D

Kasiulina lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dalile, że tak nieśmiało zapytam - na chusteczkę irygator? Wystarczy butelka po małej wodzie z dzióbkiem - Tantumem polewa się z zewnątrz a nie od środka.

Bo ja nie wiedziałam co z tym proszkiem zrobić :D Ale już dzięki Tobie wiem :D

jusella, kot_bury, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla, bardzo dużo kobiet ma dodatni GBS (1 na 4). Nie ma się co stresować, oni wiedzą co z tym zrobić. Np tutaj w UK to w ogóle nie jest rutynowe badanie. Ja zrobiłam prywatnie i tylko dlatego się mną zajmą jak trzeba.

jusella lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zaraz Was nadrobie, ale chciałam Was najpierw poinformować, że po wizycie dostałam skierowanie do szpitala. Mam rozwarcie na dwa palce i stawia się bardzo macica. Ktg nie pokazało skurczy ale lekarka po badaniu uważa że są. Mały ma 2400 g więc nie dadzą mi żadnych sterydów ani nic na wstrzymanie. Mam leżeć i czekać czy coś się podzieje czy nie.. Czuj jqk mały mocno na mnie napiera,Z szyjki poleciała mi krew i tak leżę trochę oszołomiona i przestraszona. Trzymajcie kciuki żeby było dobrze

kot_bury, Kasiulina, kama005, Zojka, Agaax, alexxx, Zonti, Zuzulka88, stokrotka2013, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki bardzo mocno!

MirelS lubi tę wiadomość

• Karolla. Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, wiem właśnie, że ma sporo kobiet, też masz dodatni wynik?

• aisa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, trzymam bardzo mocno kciuki żeby Maluszek posiedział jeszcze trochę w brzuchu!! Trzymaj się dzielnie, będzie dobrze!

MirelS, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile służę pomocą - sorki za ton poprzedniego posta ale przeraziła mnie myśl o irygatorze :/.
    Jak tak myślę to oprócz polewania właśnie tym Tantumem (czy jak to tam się odmienia) to jeszcze w szpitalu położna rano przychodziła i roztworem nadmanganianu potasu polewała moją szanowną - coś tak mi się kojarzy - basen przynosiła, kazała dupala usadzić i polewała... a Tantumem to po każdym siku i z butelki sama.

Zbieram swoje zwłoki i podejście nr 2 do kuchni robię :-D

Mirels - kurcze, poczekaj jeszcze trochę z rozładunkiem. Mocno trzymam kciuki i powodzenia Wam życzę, byście jeszcze troszkę razem wytrzymały i żebyś nie musiała długo w szpitalu leżeć !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 14:53

Kasiulina, MirelS, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel odpoczywaj i sprobuj zajac czyms mysli. Tak czy siak bedzie dobrze, nawet jak maluch sie pospieszy ;)

MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dalile służę pomocą - sorki za ton poprzedniego posta ale przeraziła mnie myśl o irygatorze :/.

Ja się generalnie obraziłam śmiertelnie i Zosia też i w ogóle nie lubimy Cię już. O.

Mirelka - trzmam kciuki, zeby wszystko było dobrze. Zaciskaj nogi i może jakoś to się jeszcze wyciszy?
    Jesteśmy z Wami!

Kasiulina, kot_bury, kijanka_88, jusella, MirelS, Agaax, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1069 1070 1071 1072 1073 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ