Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MirelS, trzymam kciuki, niech maluszek jeszcze chwilę posiedzi w brzuszku :*
Dziewczyny, z tym Tantum Rosa, to byłabym ostrożna, w szkole rodzenia u mnie położna mówiła, że może być za ostry na krocze, na ranę.
Podobno fajnym sposobem jest wpuszczenie dwóch-trzech psików białego jelenia lub dzidziusia do higieny intymnej, do butelki z wodą i po każdym załatwieniu się tym sobie spłukać.
Naditta, jesteś laska jak ta lala
Ja planuję z moim dzieciem wychodzić jak szybko tylko się daszkoda będzie kisić się w domku.
A na wyjście sama nie wiem co Młodej zapakować.. najchętniej tylko bodziak, ewentualnie półśpioch do tego i okryć pieluszką jak będzie ukrop. I czapeczka na przejście ze szpitala do autka. Chociaż nie wiem jakie wymagania ma szpital co do tego ;/MirelS, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
MirelS trzymam za ciebie i dzidziulka kciuki. Ja też chodzę z rozwarciem ale się nie powiększa ale u mnie rozwarcie nastąpiło po ściągnięciu pessaru a u ciebie naturalnie zaczęła się rozwierać. A jak z długością szyjki ? A krew u ciebie nie pojawiła się po badaniu wziernikiem ?
Co do dodatniego wyniku GBS to nie martwię się jest wiele kobiet, które rodziły z tym wynikiem i wszystko jest dobrze.jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Karolla. wrote:Naditta, wiem właśnie, że ma sporo kobiet, też masz dodatni wynik?
Tak, też mam dodatnie pisałam kilka postów wcześniej
MirelS, trzymamy kciuki! Moja koleżanka chodziła ze 3 tygodnie z rozwarciem na 4 palce (cm?) i urodziła dopiero po terminie, więc jest nadzieja ze i u Ciebie się wyciszy! Broń Boże się nie stresuj, bo dzidzia jest już duża i nawet jeśli, to sobie da radę!MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Dziękuję kochane za wsparcie, aż się wzruszyłam :*
Nowa ginka mi powiedziała, że szyjki to ja już praktycznie nie mam... A krew to możliwe że po badaniu, bo palpacyjne wszystko. Nawet lekarka tego nie wie. Ogólnie to moja gin. twierdzi, że i tak długo wytrzymałam, bo macica spina się od 24 tyg. I mam się niczym nie martwić. Dziś oddałam też materiał na gbs.
P.s. ale nuda w tym szpitalu.warunki super, Wi-Fi, TV i będę sama na sali za chwilę. Leżę u zaciskam nogi
Najgorzej że nie mam nawet żadnej koszuli do rodzenia jakby co.jusella, Eithlinn, aisa, Agaax, Zuzulka88, stokrotka2013, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
MirelS niech małe jeszcze siedzi!
Ja też zaraz was nadrobie ale najpierw wmusze w siebie obiad... A taka byłam glodna... Nie mam apetytu...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:05
MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta no właśnie podobno niektóre tak z rozwarciami chodzą
ale pewnie zależy na ile tych palców. Dwa razy mi dziś mierzyli i myślałam, że się posikam z bólu. Jak ja dziecko urodze skoro mnie grzebanie palcem boli?
Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
MirelS to może niech Ci mężu jakąś swoją koszulkę przywiezie. Dłuższy T-shirt też jest ok. Ja już kiedyś wspominałam - przy Pierworodnym na początku w koszulce byłam, a potem to już mi było wszystko jedno i na waleta biegałam
- trochę w wannie się hipopotamiłam, trochę na drabinkach wisiałam - generalnie wszędzie mnie pełno było
.
MirelS, Eithlinn, nowatorka, Agaax, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
MirelS, wszystko będzie dobrze, zobaczysz
Trzymamy mocno kciuki i cały czas jesteśmy myślami z Wami!
Jesteście z Marcelkiem pod dobrą opieką teraz- wiem, że szpitalne nudy, ale za to bezpiecznie. Buźki i ściskacze! Informuj Nas na bieżąco co i jak
A w ogóle wiecie co z naszą Niezapominajką i Jasieczkiem?MirelS, kama005, Marta22, aisa, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
MirelS wrote:Naditta no właśnie podobno niektóre tak z rozwarciami chodzą
ale pewnie zależy na ile tych palców. Dwa razy mi dziś mierzyli i myślałam, że się posikam z bólu. Jak ja dziecko urodze skoro mnie grzebanie palcem boli?
Skurcze, bóle itp to inny ból i inna para kaloszy. Skurcze i inne bóle, które wychodzą z Twojego ciała to całkiem co innego niż to paskudne gmeranie tam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:44
MirelS, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
MirelS trzymaj się dzielnie :* i nie stresuj bo nawet jeśli się zacznie to znaczy że synek jest już gotowy by poznać mamę a że będzie mniejszy bo do 3 kg to powinno być łatwiej urodzić
choć wiadomo życzę Ci by jeszcze troszkę poczekał. Koszulą się nie przejmuj bo raczej zaproponują Ci szpitalną a w bólach to chyba wszystko jedno nam będzie co mamy na sobie :p ja też raczej w szpitalnej rodzić będę. Co do badania rozwarcia to mnie ostatnio bolało badanie ginekologiczne i USG i to samo pomyślałam co Ty
że jak ja urodzę jak przy głupim badaniu mam ochotę nogami rzucać bo boli :p
jusella, MirelS, aisa, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MirelS trzymam bardzo mocno kciuki!
I też jestem ciekawa co u niezapominajki i tej naszej pierwszej perełki...
Ja nie jestem przekonana do takiego suchego szamponu, łeb myje teraz co drugi dzień a jak chodziłam do pracy to codziennie, mimo że tydzień mogę nie myć i włosy nie są tłuste. Siostra używa suchego i nie narzeka.
Ale kupiłam ostatnio peeling z ziaji i jest rewelacyjny, żaden mi tak nie przypasowal.jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dzięki, naprawdę potraficie pocieszyć :*
Nadal odchodzi ze mnie śluzowata krew. Jestem troche przerażona.
A Wy szykujcie wyprawki bo nikt nie zna dnia i godziny. Teraz tu kwitne i myślę, że jak urodze faktycznie to moje dziecko nie ma nawet prześcieradeł popranychjusella, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość