X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, trzymam kciuki, niech maluszek jeszcze chwilę posiedzi w brzuszku :*

Dziewczyny, z tym Tantum Rosa, to byłabym ostrożna, w szkole rodzenia u mnie położna mówiła, że może być za ostry na krocze, na ranę.
    Podobno fajnym sposobem jest wpuszczenie dwóch-trzech psików białego jelenia lub dzidziusia do higieny intymnej, do butelki z wodą i po każdym załatwieniu się tym sobie spłukać.

Naditta, jesteś laska jak ta lala :)

Ja planuję z moim dzieciem wychodzić jak szybko tylko się da :) szkoda będzie kisić się w domku.
    A na wyjście sama nie wiem co Młodej zapakować.. najchętniej tylko bodziak, ewentualnie półśpioch do tego i okryć pieluszką jak będzie ukrop. I czapeczka na przejście ze szpitala do autka. Chociaż nie wiem jakie wymagania ma szpital co do tego ;/

MirelS, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS - zaciskaj nogi !
    :)

MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespałam się ruszam dalej, zrobić kolejne 100 km, ale tak mi się nie chce :(
    Do zobaczenia wieczorem ..
    MirelS trzymam kciuki żeby wszytko było ok...

A ja ide dalej szyjke skccać ;)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS trzymam za ciebie i dzidziulka kciuki. Ja też chodzę z rozwarciem ale się nie powiększa ale u mnie rozwarcie nastąpiło po ściągnięciu pessaru a u ciebie naturalnie zaczęła się rozwierać. A jak z długością szyjki ? A krew u ciebie nie pojawiła się po badaniu wziernikiem ?

Co do dodatniego wyniku GBS to nie martwię się jest wiele kobiet, które rodziły z tym wynikiem i wszystko jest dobrze.

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dalile nie gniewajta się :*

Melduję, że 3/4 roboty w kuchni wykonane :-/ chwila odpoczynku i kończę ten nierówny pojedynek :-)

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Naditta, wiem właśnie, że ma sporo kobiet, też masz dodatni wynik?

Tak, też mam dodatnie pisałam kilka postów wcześniej :)

MirelS, trzymamy kciuki! Moja koleżanka chodziła ze 3 tygodnie z rozwarciem na 4 palce (cm?) i urodziła dopiero po terminie, więc jest nadzieja ze i u Ciebie się wyciszy! Broń Boże się nie stresuj, bo dzidzia jest już duża i nawet jeśli, to sobie da radę!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wsparcie, aż się wzruszyłam :*
    Nowa ginka mi powiedziała, że szyjki to ja już praktycznie nie mam... A krew to możliwe że po badaniu, bo palpacyjne wszystko. Nawet lekarka tego nie wie. Ogólnie to moja gin. twierdzi, że i tak długo wytrzymałam, bo macica spina się od 24 tyg. I mam się niczym nie martwić. Dziś oddałam też materiał na gbs.
    P.s. ale nuda w tym szpitalu.warunki super, Wi-Fi, TV i będę sama na sali za chwilę. Leżę u zaciskam nogi ;)
    Najgorzej że nie mam nawet żadnej koszuli do rodzenia jakby co.

jusella, Eithlinn, aisa, Agaax, Zuzulka88, stokrotka2013, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS niech małe jeszcze siedzi!

Ja też zaraz was nadrobie ale najpierw wmusze w siebie obiad... A taka byłam glodna... Nie mam apetytu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:05

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta no właśnie podobno niektóre tak z rozwarciami chodzą ;) ale pewnie zależy na ile tych palców. Dwa razy mi dziś mierzyli i myślałam, że się posikam z bólu. Jak ja dziecko urodze skoro mnie grzebanie palcem boli?

Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS to może niech Ci mężu jakąś swoją koszulkę przywiezie. Dłuższy T-shirt też jest ok. Ja już kiedyś wspominałam - przy Pierworodnym na początku w koszulce byłam, a potem to już mi było wszystko jedno i na waleta biegałam :/ - trochę w wannie się hipopotamiłam, trochę na drabinkach wisiałam - generalnie wszędzie mnie pełno było :-D.

MirelS, Eithlinn, nowatorka, Agaax, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, wszystko będzie dobrze, zobaczysz :-)
    Trzymamy mocno kciuki i cały czas jesteśmy myślami z Wami!
    Jesteście z Marcelkiem pod dobrą opieką teraz- wiem, że szpitalne nudy, ale za to bezpiecznie. Buźki i ściskacze! Informuj Nas na bieżąco co i jak :-)

A w ogóle wiecie co z naszą Niezapominajką i Jasieczkiem?

MirelS, kama005, Marta22, aisa, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jestem daleko za murzynami ale... suchy szampon to rewelka :) muszę go zapakować do torby do szpitala :D

Zonti, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po nich głowa swędziała. Więc co z tego, że włosy wyglądały fajnie, skoro drapałam się jakbym co najmniej wszy miała :D

Agness27 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra czas się wziąć za ten sernik na zimno. Ciekawe czy mi wyjdzie. :D

A potem muszę pójść znowu do sklepu bo wszystkiego nie kupiłam!

kijanka_88, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pracujemy nad torbami do szpitala :)

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Naditta no właśnie podobno niektóre tak z rozwarciami chodzą ;) ale pewnie zależy na ile tych palców. Dwa razy mi dziś mierzyli i myślałam, że się posikam z bólu. Jak ja dziecko urodze skoro mnie grzebanie palcem boli?
    Na pocieszenie mogę powiedzieć, że sprawdzanie rozwarcia było jak dla mnie najmniej przyjemną rzeczą w trakcie całego porodu. A poród miałam dłuuuuugi....
    Skurcze, bóle itp to inny ból i inna para kaloszy. Skurcze i inne bóle, które wychodzą z Twojego ciała to całkiem co innego niż to paskudne gmeranie tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:44

MirelS, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS trzymaj się dzielnie :* i nie stresuj bo nawet jeśli się zacznie to znaczy że synek jest już gotowy by poznać mamę a że będzie mniejszy bo do 3 kg to powinno być łatwiej urodzić :) choć wiadomo życzę Ci by jeszcze troszkę poczekał. Koszulą się nie przejmuj bo raczej zaproponują Ci szpitalną a w bólach to chyba wszystko jedno nam będzie co mamy na sobie :p ja też raczej w szpitalnej rodzić będę. Co do badania rozwarcia to mnie ostatnio bolało badanie ginekologiczne i USG i to samo pomyślałam co Ty :D że jak ja urodzę jak przy głupim badaniu mam ochotę nogami rzucać bo boli :p

jusella, MirelS, aisa, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS trzymam kciuki &&&

• Maka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS trzymam bardzo mocno kciuki!
    I też jestem ciekawa co u niezapominajki i tej naszej pierwszej perełki...

Ja nie jestem przekonana do takiego suchego szamponu, łeb myje teraz co drugi dzień a jak chodziłam do pracy to codziennie, mimo że tydzień mogę nie myć i włosy nie są tłuste. Siostra używa suchego i nie narzeka.
    Ale kupiłam ostatnio peeling z ziaji i jest rewelacyjny, żaden mi tak nie przypasowal.

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dzięki, naprawdę potraficie pocieszyć :*
    Nadal odchodzi ze mnie śluzowata krew. Jestem troche przerażona.
    A Wy szykujcie wyprawki bo nikt nie zna dnia i godziny. Teraz tu kwitne i myślę, że jak urodze faktycznie to moje dziecko nie ma nawet prześcieradeł popranych :/

jusella, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ