X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, trzymam kciuki, niech maluszek jeszcze chwilę posiedzi w brzuszku :*

Dziewczyny, z tym Tantum Rosa, to byłabym ostrożna, w szkole rodzenia u mnie położna mówiła, że może być za ostry na krocze, na ranę.
    Podobno fajnym sposobem jest wpuszczenie dwóch-trzech psików białego jelenia lub dzidziusia do higieny intymnej, do butelki z wodą i po każdym załatwieniu się tym sobie spłukać.

Naditta, jesteś laska jak ta lala :)

Ja planuję z moim dzieciem wychodzić jak szybko tylko się da :) szkoda będzie kisić się w domku.
    A na wyjście sama nie wiem co Młodej zapakować.. najchętniej tylko bodziak, ewentualnie półśpioch do tego i okryć pieluszką jak będzie ukrop. I czapeczka na przejście ze szpitala do autka. Chociaż nie wiem jakie wymagania ma szpital co do tego ;/

MirelS, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Kasiulina Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS - zaciskaj nogi !
    :)

MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

l22nuay3rw9afu96.png
    2nn3s65g9yfjqtl3.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespałam się ruszam dalej, zrobić kolejne 100 km, ale tak mi się nie chce :(
    Do zobaczenia wieczorem ..
    MirelS trzymam kciuki żeby wszytko było ok...

A ja ide dalej szyjke skccać ;)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS trzymam za ciebie i dzidziulka kciuki. Ja też chodzę z rozwarciem ale się nie powiększa ale u mnie rozwarcie nastąpiło po ściągnięciu pessaru a u ciebie naturalnie zaczęła się rozwierać. A jak z długością szyjki ? A krew u ciebie nie pojawiła się po badaniu wziernikiem ?

Co do dodatniego wyniku GBS to nie martwię się jest wiele kobiet, które rodziły z tym wynikiem i wszystko jest dobrze.

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Dalile nie gniewajta się :*

Melduję, że 3/4 roboty w kuchni wykonane :-/ chwila odpoczynku i kończę ten nierówny pojedynek :-)

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    Naditta, wiem właśnie, że ma sporo kobiet, też masz dodatni wynik?

Tak, też mam dodatnie pisałam kilka postów wcześniej :)

MirelS, trzymamy kciuki! Moja koleżanka chodziła ze 3 tygodnie z rozwarciem na 4 palce (cm?) i urodziła dopiero po terminie, więc jest nadzieja ze i u Ciebie się wyciszy! Broń Boże się nie stresuj, bo dzidzia jest już duża i nawet jeśli, to sobie da radę!

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za wsparcie, aż się wzruszyłam :*
    Nowa ginka mi powiedziała, że szyjki to ja już praktycznie nie mam... A krew to możliwe że po badaniu, bo palpacyjne wszystko. Nawet lekarka tego nie wie. Ogólnie to moja gin. twierdzi, że i tak długo wytrzymałam, bo macica spina się od 24 tyg. I mam się niczym nie martwić. Dziś oddałam też materiał na gbs.
    P.s. ale nuda w tym szpitalu.warunki super, Wi-Fi, TV i będę sama na sali za chwilę. Leżę u zaciskam nogi ;)
    Najgorzej że nie mam nawet żadnej koszuli do rodzenia jakby co.

jusella, Eithlinn, aisa, Agaax, Zuzulka88, stokrotka2013, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS niech małe jeszcze siedzi!

Ja też zaraz was nadrobie ale najpierw wmusze w siebie obiad... A taka byłam glodna... Nie mam apetytu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:05

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta no właśnie podobno niektóre tak z rozwarciami chodzą ;) ale pewnie zależy na ile tych palców. Dwa razy mi dziś mierzyli i myślałam, że się posikam z bólu. Jak ja dziecko urodze skoro mnie grzebanie palcem boli?

Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS to może niech Ci mężu jakąś swoją koszulkę przywiezie. Dłuższy T-shirt też jest ok. Ja już kiedyś wspominałam - przy Pierworodnym na początku w koszulce byłam, a potem to już mi było wszystko jedno i na waleta biegałam :/ - trochę w wannie się hipopotamiłam, trochę na drabinkach wisiałam - generalnie wszędzie mnie pełno było :-D.

MirelS, Eithlinn, nowatorka, Agaax, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, wszystko będzie dobrze, zobaczysz :-)
    Trzymamy mocno kciuki i cały czas jesteśmy myślami z Wami!
    Jesteście z Marcelkiem pod dobrą opieką teraz- wiem, że szpitalne nudy, ale za to bezpiecznie. Buźki i ściskacze! Informuj Nas na bieżąco co i jak :-)

A w ogóle wiecie co z naszą Niezapominajką i Jasieczkiem?

MirelS, kama005, Marta22, aisa, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie jestem daleko za murzynami ale... suchy szampon to rewelka :) muszę go zapakować do torby do szpitala :D

Zonti, Agness27 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po nich głowa swędziała. Więc co z tego, że włosy wyglądały fajnie, skoro drapałam się jakbym co najmniej wszy miała :D

Agness27 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra czas się wziąć za ten sernik na zimno. Ciekawe czy mi wyjdzie. :D

A potem muszę pójść znowu do sklepu bo wszystkiego nie kupiłam!

kijanka_88, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My pracujemy nad torbami do szpitala :)

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Naditta no właśnie podobno niektóre tak z rozwarciami chodzą ;) ale pewnie zależy na ile tych palców. Dwa razy mi dziś mierzyli i myślałam, że się posikam z bólu. Jak ja dziecko urodze skoro mnie grzebanie palcem boli?
    Na pocieszenie mogę powiedzieć, że sprawdzanie rozwarcia było jak dla mnie najmniej przyjemną rzeczą w trakcie całego porodu. A poród miałam dłuuuuugi....
    Skurcze, bóle itp to inny ból i inna para kaloszy. Skurcze i inne bóle, które wychodzą z Twojego ciała to całkiem co innego niż to paskudne gmeranie tam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 16:44

MirelS, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS trzymaj się dzielnie :* i nie stresuj bo nawet jeśli się zacznie to znaczy że synek jest już gotowy by poznać mamę a że będzie mniejszy bo do 3 kg to powinno być łatwiej urodzić :) choć wiadomo życzę Ci by jeszcze troszkę poczekał. Koszulą się nie przejmuj bo raczej zaproponują Ci szpitalną a w bólach to chyba wszystko jedno nam będzie co mamy na sobie :p ja też raczej w szpitalnej rodzić będę. Co do badania rozwarcia to mnie ostatnio bolało badanie ginekologiczne i USG i to samo pomyślałam co Ty :D że jak ja urodzę jak przy głupim badaniu mam ochotę nogami rzucać bo boli :p

jusella, MirelS, aisa, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS trzymam kciuki &&&

• Maka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS trzymam bardzo mocno kciuki!
    I też jestem ciekawa co u niezapominajki i tej naszej pierwszej perełki...

Ja nie jestem przekonana do takiego suchego szamponu, łeb myje teraz co drugi dzień a jak chodziłam do pracy to codziennie, mimo że tydzień mogę nie myć i włosy nie są tłuste. Siostra używa suchego i nie narzeka.
    Ale kupiłam ostatnio peeling z ziaji i jest rewelacyjny, żaden mi tak nie przypasowal.

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dzięki, naprawdę potraficie pocieszyć :*
    Nadal odchodzi ze mnie śluzowata krew. Jestem troche przerażona.
    A Wy szykujcie wyprawki bo nikt nie zna dnia i godziny. Teraz tu kwitne i myślę, że jak urodze faktycznie to moje dziecko nie ma nawet prześcieradeł popranych :/

jusella, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

‹‹ 1070 1071 1072 1073 1074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ