X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suchy szampon firmy batiste podobno najlepszy ;) choć ja nie lubię, mam po suchych łupież.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel dasz radę urodzić. Jak śluz z krwią idzie to może niedługo zacząć się akcja, ale życzę Ci, żeby dzidzia jeszcze poczekała.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dziś co chwilę brzuch twardnieje. Dziewczyny na tej końcówce to już same dolegliwości się pojawiają.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels, trzymaj się!

MirelS lubi tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, upros Marcelka aby ustapil kolejnosci mojej malej Zuzance i nich jeszcze posiedzi, poczeka :)
    Bo ja juz cuda wyprawiam, spaceruje, przytulam meza itd by mala chciala wyjsc a tu nic :(

ale i tak trzymamy mocno kciuki za Was :)

jusella, MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmobilizowałyście mnie i zaczęłam pakować torbę na porodówkę :)
    No, prawie...
    2760bea591cf66f9med.jpg

Z szamponów suchych polecam Batiste, to mój faworyt :) ale fakt, swędzi po nim trochę (u mnie zależy to od... zapachu - wiśniowy najmniej, a po tropikalnym tragedia).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 17:34

LilouK, renieczka, jusella, aisa, Naditta, Maka, majeczka87, Zuzulka88, stokrotka2013, eve90, Agness27 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz mam w walizce szampon suchy garniera :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był obchód. Lekarz stwierdził u mnie niewydolność cieśniowo-szyjkową, powtórzył że teraz tylko czeka się na skurcze i nic nie robi i pożegnał mnie słowami: czekamy. Haha ciekawe ile tu pokwitne.
    A z kolacją to przesadzili :) 3 kromki chleba, 3 plasterki ogorka, 2 plastry szynki i trójkącik sera topionego. Ja kończąc jeść juz głodna jestem :P

Kasiulina, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się jakoś! Będzie dobrze ! Może juz niedługo będziesz przytulać szkraba! choc dobrze by było gdyby jednak zdecydował się troszkę poczekać! Przeraża mnie to jak blisko juz jestesmy końca!

3i498ribteorkobo.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirelka, no to czekamy razem z Tobą :)

Ja właśnie skończyłam pakowanie toreb. I oczywiście okazało się, że parę drobiazgów brakuje (np. w ogóle nie mam kosmatyczki dla mnie, muszę kupić :) ).
    W końcu po debatach z mężem spakowaliśmy dla Zosi:
    - pajacyk, czapeczka i niedrapki do ubrania dziecka tuż po porodzie, bo Izulala podpowiedziała, że może się to wszystko mazią pobrudzić
    - 4 zestawy na dzień (w tym wyjście ze szpitala) body na krótki rękaw, półśpioszki i kaftanik, jakby było za chłodno
    - 3 cienkie pajacyki na noc
    - druga czapeczka i niedrapki, jakby tamte były brudne
    - ciepły rożek i lekki kocyk zaleznie od potrzeby
    - paczkę pieluszek pampers 22 szt
    - ręcznik
    - chusteczki mokre
    - krem do pupy

Trzy ostatnie nie są wymagane w szpitalu, w których chcę rodzić, ale jakby tam nie było miejsc, to w drugim wymagają.

Dla mnie:
    - 3 koszule, w tym jedna do porodu
    - majtki wielorazowe, zapiekanki nocne 4 szt i dzienne paczka
    - wkładki laktacyjne 4 komplety
    - tamtum rossa
    - podkłady poporodowe duże (w szpitalu dają 60x60, ale lepiej się będe czuła z większymi 60x90)
    - ręczniki
    - klapki pod prysznic i kapcie
    - kosmetyczka (z takich miniproduktów kupionych w tesco).

W ogóle na górze mojej torby mam taką dużą kosmetyczkę z rzeczami stricte na poród - tj. koszula, mgiełka do twarzy, pomadka nawilżająca, dołożę wodę i przekąski oraz dla Zosi pierwsze ubranka i jedna pieluszka, żeby nie grzebać w torbie, tylko miec wszystko pod ręką. Pomyślałam, że i tak będę zdenerwowana, a mój mąż tym bardziej, więc niech ma wszystko w jednym miejscu, bez szukania w torbie.

A teraz quiz - o czym zapomniałam? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2016, 18:32

kot_bury, MirelS, Zonti, Zuzulka88, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels może Ci jakąś paczkę żywnościową wysłać ;-)? Przecież musisz mieć siłę, żeby urodzić...

Kochane - posprzątałam kuchnię - normalnie błyszczy się jak wchodzę - aż mi dziwnie :-). Jestem siebie dumna :-D! Tylko, że teraz pokój w porównaniu do kuchni wygląda jak pobojowisko :-/...

kot_bury, aisa, Maka, Kasiulina, MirelS, Pauli11, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile może ręcznik papierowy do osuszenia wiadomego miejsca - wydaje się bardziej higieniczny, papier toaletowy (wiadomo to jakie luksusy zapewniają w szpitalach? u nas np. był papier ale bardziej przypominał ścierny niż toaletowy), skarpetki. U mnie jeszcze do szpitala trzeba wziąć swoje sztućce i kubek i położna radziła jeszcze pieluchę tetrową do przemycia twarzy.

kot_bury, Dalile, goodwill, Maka, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella jestem z ciebie dumna.
    Jutro jadę na zakupy i pewnie wrócę zmasakrowana ale postaram się za kuchnię wziąć w sobotę i w przyszłym tygodniu łazienkę i resztę pokoi. Mam chęć sprzątać ale montują mi barierki na schody i kurzy się strasznie więc nie chce mi się kilka razy latać z ścierą ... chociaż mam wymówkę :)
    MirelS a lekarz coś mówił czy czekać na skurcze w ciągu kilku godzin czy dni czy tygodni ? :)kolację miałaś po byku.. współczuję.

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Dalile może ręcznik papierowy do osuszenia wiadomego miejsca - wydaje się bardziej higieniczny, papier toaletowy (wiadomo to jakie luksusy zapewniają w szpitalach? u nas np. był papier ale bardziej przypominał ścierny niż toaletowy), skarpetki. U mnie jeszcze do szpitala trzeba wziąć swoje sztućce i kubek i położna radziła jeszcze pieluchę tetrową do przemycia twarzy.

Skarpetki mam tylko nie napsiałam, ale tetry na śmierć zapomniałam! Oficjalnie ci wybaczam! :D
    Ręcznik papierowy też dopisany do listy, bo sam papier szary mi niestraszny :)

jusella, Zuzulka88, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirel i do kiedy beda cie tam trzymac w tym szpitalu? Az do rozwiazania? A ile mnuej wiecej to ma byc? Dzien, dwa, tydzien?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot_bury, syn zobaczył na kompie zdjęcie Twojego kota w torbie i teraz nic nie mogę pyknąć bo kot musi być na kompie 8) A jak coś zmienię to podchodzi i mówi "kota nie ma?" Swoją drogą uwielbiam czarne koty!

Zojka, czemu chcesz już wygonić córkę z brzucha, toż to dopiero 37+2. Jeszcze ma chwilę żeby posiedzieć w ciepełku brzucha...

jusella, Maka, Ejrene, kot_bury, MirelS, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że Mirel to jakby nawet sskurczów nie było do poniedziałku zostanie. Wiecie jak to jest w szpitalach - w weekend nawet o usg czy lekarza na oddziale trudno.

• kama005 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS no to czekamy. Trzymajcie się tam.

Mam pytanie do osób które robiły ten sernik na zimno z moje wypieki. Nigdy nie wykladalam formy papierem do pieczenia. Jak mam.go później odkleic od tego sernika?

Ja jestem.dzirckiem tłuszczu i bułki tartej. Poza tym papier do pieczenia się nie układa idealnie

Agness27 lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, tak urodzisz jak my wszystkie :) nie ma się co oszukiwać, pewnie będzie bolało, ale damy radę. Jak to mówi mój mąż: nie Ty pierwsza i nie ostatnia (jakby to miało być jakieś pocieszenie).

Moja koleżanka w ciąży 3 tyg starszej niż ja urodziła wczoraj. Dotarło do mnie, że to już zaraz!

Co do suchych szamponów to ten batiste jest spoko, ale łeb po nim swędzi tak, że ciężko wytrzymać. Ale od biedy może być tzn np jak wstajesz rano i stwierdzasz, że Twoje włosy są do dupy, a masz pociąg do pracy za 15 minut ;)

jusella, Maka, kot_bury, MirelS, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze dotrzymam aż Ci pseudo fachowcy skończą elewacje domu! Juz zapowiedziałam mężowi ze okna są na jego glowie nie zabezpieczyli i są cale z kleju ! Ja chyba bym nie zdążyła urodzić dziecka przy nich bo prędzej ducha bym przy tym skrobaniu wyzionęła! Patrząc na ich tępo i przerwy śniadaniowe to mam wrażenie ze oni wszyscy na diecie cukrzycowej co 2godziny jedzą a ledwo sie na rusztowaniu mieszczą! Robią juz tydzień a postępu ŻADNEGO! Oprócz rozłożonego rusztowania i foli na kostce w koło domu! Nawet gruntem nie zdążyli przylecieć a gdzie tam do tynku z kolorem !

3i498ribteorkobo.png
‹‹ 1071 1072 1073 1074 1075 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ