X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w czwartek wielki dzień wizyt :-) bo ja też wizytuję :-D

Karolajjn:), ania181111, stokrotka2013, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wiem że w szpitalu to ciężko wytrzymać ale przynajmniej fachową opieką na miejscu mocno trzymam kciuki żeby sytuacja się wyklarowala :)

Jusella świetnie wyglądasz i super kiecki upolowalas aż dziś allegro przebuszuje za podobnymi :)

Majeczka współczuję dzisiejszych wiadomość sama dziś jeździłam autem i przed wyjazdem mąż mniezyl odległość od środka kierownicy do brzucha i 20 cm jest już niebezpiecznie. No i się trochę przestraszymam tym faktem w dodatku byliśmy wczoraj na warsztatach bezpieczny maluch i była właśnie mowa o bezpieczeństwie kobiet w ciąży za kierownicą.
    Warsztaty super bardzo nam się podobało i będę je na pewno polecać.

Byliśmy też wczoraj u okulisty i nie ma przeciwskazan do porodu sn okulistka powiedziala też ze tylko przebyta wcześniej operacja lub jaskra jest wskazaniem do cc. Ze teraz zaostrzyly się przepisy ze nawet jak takie zaświadczenie wystawia to w szpitalu i tak się zbiera konsylium i może to zaświadczenie podważyć a okulista może mniec nie przyjemności. O takie buty.

Dziś za to byłam na spotkaniu z położną środowiskową bardzo fajna kobieta i jestem bardzo zadowolona z wizyty.

Kama narobiłaś smaka tym sernikiem ze aż mnie skreca zjadłam samych truskawek ale to nie to samo :)

Dalyscie czadu z postami wczoraj i dziś ze ciężko było was dogonić ale się udało mam nadzieję że nic nie pokrecilam, gratulacje udanych wizyt ślicznie rosną dzieciaczki, brzuszki też śliczne, gratki dla zmobilizowanych że już spakowane torby ja jeszcze muszę dołożyć ubranka dla synka i zrobić torbę na wypis ale nie mam weny tak po za tym to już też jestem gotowa.

Się rozpisalam :) i też bez was byłabym zielona jak trawa na wiosnę ciesze sie że jesteście :)

Edit. Synek będzie spał z nami w naszym pokoju w swoim łóżeczku które mąż przygotuje jak będziemy w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 21:20

Karolajjn:), majeczka87, jusella, MirelS, LilouK, Dalile, Zuzulka88, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniusia wrote:
    A czy którejś z Was moze pojawił sie juz pokarm? Bo mi nie.
    I jeszcze czy wasze maleństwa czasem naciskają was tak jakby na pęcherz ze aż laskocze i lekko boli...?i czuć takie rozpieranie w brzuchu

Ja tak czuje momentami jak mi napiera i częściej musze siku chodzić mimo jak nieraz dosłownie kilka kropel poleci ale pęcherz mocno eola siusiu ;-)
    Co do pokarmu to nie mam.nieraz tam cos poleci zoltego bo na staniku zostają plamy :)

Esoni to wspolczuje takich przebojów z karmieniem.
    Ja na szczelnie nie miałam odpukać zapalenia ale tez słyszałam ze bardzo boli..
    Ja core karmilam do 11 mies bo potem zaczela się wygłupiać i mocno grysc i przestalam a z synkiem zobaczymy jak to będzie :)
    Co do imienia to u nas Roksanka tez się nie podobała mojej mamie i zaczela wymyślać ze ma być Amelka to się wkurzyłam i powiedziałam ze to nasze dziecko i my wybieramy a ona niech sie dostosuje.
    A teraz się odmieniło i twierdzi ze bardzo ładne.
    Dla synka mamy Wojtek i tez się jej nie podoba ale mamy to w nosie ;-)

Co wagi to mój chyba tez może być spory bo tydzień temu wazyl 2800g.i za tydzień kolejna wizyta.

Kama mój juz drugi tydzien choruje- zatoki i to ostre zapalenie.juz się cieszył ze przechodzi i go mocno deszcz zmoczyl i nawrót..
    Mam nadzieje tylko ze na mnie nie przejdzie.

Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania my planujemy młodego miec od razu w jego pokoju bo mamy praktycznie obok sypialni a z drugiej strony córci pokój.
    A my zawsze i tak śpimy z otwartmi drzwiami w pokoju wiec wszystko słychać a dzieci Male maja donośne glosy ;-)
    A co do sprzątania to może uruchomil Ci się syndrom wicia gniazda przed porodem ;-)
    Ja tak miałam 2 dni przed porodem ;-)

Maka pocieszam Cie ze ja tez zle sypiam i ostatnio zaczęłam budzic sie po 2x na siku i bardzo ciężko jest mi sie przekrecac w nocy..
    Ale jeszcze troche i będzie lepiej :)

Esoni ja wczesniej miałam bdb śluzu a im bliżej to tez się wydziela ale maly.

Kot bury mój tez ogląda gre o tron i żadnego odcinka nie przegapil ;-)

Jusella aleś się Kobito obkupila ;-)
    Ale bardzo ładne kolorki lubię oglądać takie suknie bo ja sama jestem za niska do takich i max do kolana moge bo inaczej jeszcze bardziej pogrubiaja mnie.
    A swoja droga to podziwiam Cie ze masz sily chodzić po sklepach :)
    Ja wczoraj i dzis robiłam zakupy z beze ale tak do domu i końcówkę do szpitala bo w ciuchach juz dla mnie za tloczno i każdy sie przepycha ale sporo juz nazbierałam wyprawki dla synka :)

Mirek trzymaj sie -ważne ze jesteś pod opieka i jakby cos się działo to szybka reakcja będzie.

Naditta to dobrze z u Was wszystko dobrze :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas było tak, że córka spała u nas w pokoju do 3 miesiąca, ale w wózku, bo łóżeczko jej nie pasowało. Potem przenieśliśmy ją do pokoju obok do łóżeczka. Problemu nie było żadnego. Mała była za mała, żeby się przyzwyczaić. Jak miała rok i 4 miesiące, to zaczęła spać już w dużym łóżku i już ponad 2 miesiące ładnie w nim śpi. Zasypia sama, bez naszej obecności.

jusella, nowatorka, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness właśnie, że nie mam siły ale stwierdziłam, że to ostatni dzwonek, bo z Szymciem już na lumpy nie pójdę, i trzeba się obkupić, żeby po porodzie z gołym tyłkiem nie latać :/ albo nie daj boże w rozciągniętych dresach. Postawiłam na sukienki bo nie wiem kiedy do figury sprzed porodu wrócę - o ile wrócę - jaki rozmiar będę mieć itp. a kiecki akurat taki fason mają, że nawet jak schudnę będzie ok, no i idealne na lato :-D.

Mirels daj znać co u Ciebie - mam nadzieję, że jeszcze nie zostałam przyszywaną forumową ciotką.

Jak już wspominałam, z racji tego, że mam tylko 2 pokoje - Pierworodnego i salono-jadalnio-sypialnię - Szymo będzie z nami i pokój będzie salono-jadalnio-sypialnio-dziecialnią :-D

Zuzulka88, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hihi jeszcze nie Jusella :) na szczęście jak na razie wszystko się wycisza. Powiedzieli mi na obchodzie, że jak nie zwiększy się rozwarcie i nie przyjdą skurcze to wyjdę w poniedziałek do domu. Jestem dobrej myśli, że jeszcze uda się trochę wytrzymać w dwupaku :)
    Synek też będzie z nami w sypialni, w łóżeczku obok :)

jusella, stokrotka2013, aisa, LilouK, esoni, Ejrene, Zuzulka88, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dobrze, życzę byś tak jeszcze choć ze 2 tygodnie 2w1 była - sobie zresztą też :-D.
    Przyznam się, że ciekawość mnie zżera jakie menu dziś było :/, co tam szef kuchni dziś serwował.Jakbyś mogła, to proszę zdradź tajemnicę :-D bo mnie zaraz skręci...

MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, ja też chętnie poczytam jakie przysmaki Ci zaserwowali dzisiaj :D

Nasze dziecko też będzie z nami w sypialni, mamy tylko 2 pokoje więc też dylematu wielkiego nie było. Nasze łóżko w jednym kącie, łóżeczko małego w drugim. Odległość max 2 metry. Tak w ogóle to wczoraj dostarczyli łóżeczko i jutro bierzemy się za malowanie ścian i składanie łóżeczka, nie mogę się doczekać! :)

Ja dzisiaj samotny wieczór, bo luby oczywiście wielki kibic: piwo, popcorn i mecz. Siedzi w salonie.
    Właśnie z mamą pół wieczoru na skypie przegadałam, bo ona też sama (tatuś kibic) i wspominała jak to dawniej było. Dziecko noszone w betach do 3 mca życia, bez względu na porę roku, wyprawka dopiero jak się urodziło (żeby nie zapeszać) można było tylko komplet ubranek do szpitala kupić, lato czy zima wiecznie czapki i dziecko ubrane od stóp do głów, a potem dziwota, ze się maluch wydziera wniebogłosy albo chory non stop. Na koniec mama stwierdziła, że dobrze że się czasy zmieniły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 22:44

jusella, Zuzulka88, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolain ja zauwazylam ze za bardzo tez schylać sie nie moge bo zaraz młody mnie kopie.a ze jestem niskiego wzrostu i brzuszek spory to młody dość mocno mnie oklada kopniakami ;-)
    Śmieje sie ze może jakims piłkarzem zostanie.
    W większości musze siedziec prosto ale z kolei mi w takiej pozycji za czesto nie wygodnie..

TheForfie mi pomagała nospa i magnez i na drugi dzień juz poprawa.jak u Ciebie sie nie poprawi to dzwon do swojego giną albo na IP jedz by sie upewnić co się dzieje.

Karolajjn:), Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hmmm jednak spanikowalam....i będę chodzić do dwóch ginekologow... Do tego mojego aby nie spalić mostu i do nowego w innej miejscowości bo może jednak się zdecyduje na poród w innym szpitalu że względu na zoo jednak nie dam rady bez....A tutaj marne szanse. Pójdę na spotkanie z lekarzem i zobaczymy co i jak...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, mądrą masz Mamę - przekaż Jej, proszę wyrazy szacunku ode mnie.
    Kurcze zaczynam się obawiać, że mogę mieć przekopy z Tatuśkową mamą. Bo ona jakaś dziwna - niby mówi, żeby nic nie kupować bo ona pokupuje ciuszki ale dopiero po porodzie, żeby nie zapeszyć - nosz k.rwa to dziecko ma z gołym tyłkiem ze szpitala wyjść?, tu jej się imię nie podoba bo ona wolałaby Mateusz - mogła tak Tatuśkowi dać na imię :-P, jakieś teksty, żeby w ciąży na drutach nie robić, bo dzieć owinie się pępowiną i inne zabobony. Ostatnio wymyśliła, że dzieciom nie daje się na drugie ani po ojcu ani po dziadkach :/ - jak Tatusiek zapytał dlaczego, to stwierdziła "bo tak mówią" - nosz argument po byku! Jeszcze bym zrozumiała jakby to prosta kobita była ale ona w liceum angielskiego uczy!
    Coś mi się wydaje, że ciężko będzie :/ - oczami wyobraźni widzę, jak w 30 stopniowe upały lata za Szymkiem z polarem. Już była lekko wstrząśnięta jak zobaczyła bodziaki z krótkim rękawem - przecież jeszcze bluzę trzeba a najlepiej w pajaca wsadzić i okutać w becik. No i czapka obowiązkowo!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 23:49

Naditta, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, dobrze w takim razie, że nie mieszkasz z teściową, bo mogłoby być "ciekawie".

Moja mama chyba idzie z duchem czasu, na szczęście. Jedyna rada którą mi dała co do wyprawki, to żebym kupiła jednak rożek (nie miałam takiego zamiaru) bo noworodek dosłownie przelewa się przez ręce i może nam być ciężko z noszeniem brzdąca. Posłuchałam :)

jusella, aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobie was jitro. Już teraz nie mam siły. Wróciliśmy od znajomych
    Głowa mnie boli, brzuch trochę bolał wzięłam nospę, szczerze mówiąc mam wrażenie że lekko Mi niedobrze. Idę spać. Może przejdzie.

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama się w ogóle nie wtrąca do naszej wyprawki. Stwierdziła że ja najlepiej wiem czego potrzebuje.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella olej tesciowa, przytakuj a rob swoje. U nas tak na szkole rodzenia radzili hihi. No i mowili zeby nie przykrywac za bardzo noworodka bo one maja wyzsza temp ciala od doroslych i im jest goraco, dlatego tez czesto sie odkrywaja z kolderek ;)

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wszystkie śpią to dobrze trzeba korzystać na maksa ze snu :)

Ja co prawda od 4 nie śpię i co leżę w anakondzie :) może mnie nieugo śpioch dopadnie bo już tak miałam ze po 6 dalej spanie.

smacznego śniadanka :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D
    W miarę szybko zasnęłam - trochę po północy ale o 2giej przerwę w spaniu miałam :/. Pić mi się chciało ale nie mogłam butelki z wodą odkręcić, nie umiałam butelki dobrze złapać :/. Dobrze, że soczyste nektarynki były w pogotowiu :-D.

Dziś sama z siebie się obudziłam - ptaszysko dało spokój - chyba wystraszyłam wszystkie ptaki w okolicy bo cisza dziś - wczoraj się odgrażałam, że wiatrówkę z szafy wyjmę i powystrzelam!

Za pół godziny Pierworodnego z łóżka muszę wyrzucić, bo dziś jakiś dzień sportu mają i oczywiście się udziela. Może jeszcze uda mi się dospać :-D

Miłego dnia Laseczki i dużo słoneczka bez upałów!

Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• esoni Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za mną ciężka noc co prawda położyłam sie już o 21:30 bo na tych moich kolumnach Zygmunta ustać nie mogłam ale po północy pobudka ! M w pracy na przepięciu światłowodu musiał być do 2 w nocy może to przez niego tak spać nie mogłam z boku na bok po 10 razy to zgaga to pic to znowu dzidziuś kopał to siku. Jakimś cudem zasnęłam po 6 a o 6:30 do sypialni wpada syn (7lat) i pyta czy juz może kurze u siebie w pokoju ścierać bo chce miec dzień wolny...! Ręce opadają! A to wina M bo wczoraj zarządził dzieciom nowe obowiązki w domu "bo mama musi odpoczywać" to odpoczęłam! Mąż przyjechał po 2 i śpi caly czas jak zabity dobrze ze chociaż nie chrapie - wtedy morderstwo murowane by było!

jusella, Naditta, Agaax, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels ja tez ciekawa jestem jakie rarytasy Ci serwowano...!

jusella lubi tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
‹‹ 1081 1082 1083 1084 1085 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ