Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nowatorka wrote:a to w UK tego nie sprawdzaja? u nas we wloszech tak, wszystkim tak jak w pl.
Nie sprawdzają, ale dobrze, że nie ignorują tego, jeśli ktoś robi badanie prywatnie i wie, że to ma (jak ja). Ja robiłam przy okazji w Polsce. Tutaj też można to badanie prywatnie zrobić i jak czytałam to dużo dziewczyn robi. Można zamówić te sprzęty online, samemu robi się wymaz i odsyła. potem oni wysyłają wynik. Ja wolałam zrobić, bo mnie przeraża ta sepsa i inne komplikacje. Wiem, że to baaardzo rzadkie, ale jednak się zdarza, a jeśli chodzi o dziecko to ja wolę dmuchać na zimne.
Karolajn, z tym siedzeniem też tak czasem mam, ale tylko wtedy jak młody postanowi, że jego stopy będą dokładnie w okolicach mojego mostka. Czuję się wówczas, jakbym kij połknęła.Agness27 lubi tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta wrote:Dobry!
Ja się dopiero rozbudzam, pół nocki spędziłam na IP.
Mały wczoraj był leniwy od rana, a wieczorem się wyciszył na dłuższy czas i o 23 postanowiłam, że jedziemy do szpitala sprawdzić, czy wszystko ok.
Zrobili mi KTG (tak btw: czy to zawsze tak długo trwa?!), wywiad i inne pierdoły. Oczywiście co najlepsze, jak tylko zajechałam do szpitala to mały zaczął szaleć, aż te wszystkie podpinki od ktg skakały.
Wróciliśmy do domu po 2, dzisiaj jestem zdechła. Ciekawe czy wysiedzę na dupie, tylko odpoczywając. A położna powiedziała, że te mniejsze ruchy to mogły być np od pogody, bo duszno i gorąco wczoraj. Jak się powtórzy to mam znowu przyjeżdżać. Za każdym razem.
Zastanawia mnie tylko, co takie ktg im daje? Tylko informacje, że na ten moment jest wszystko ok?
Co do obsesji sprzątania, to ja mam też na odwrót. Jak pracowałam mieszkanie lepiej wyglądało niż teraz. Ale kto by się tym przejmował
O! a ja już kilka razy o tym myślałam, co ja bym bez Was zrobiła? W czarnej d**** bym była z wiedzą co do czego. Dziękuje!
Mi położna poleciła wypicie szklanki coca coli w takich przypadkach, mowi że po chwili dziecko zacznie szaleć w brzuchu aż będe miała go dosyćnowatorka, jusella, esoni, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Muszę zapytać na następnej wizycie o ten wymaz. Ja tez straciłam cos ostatnio apetyt zwłaszcza słodkie mnie odrzuca . Na śniadanie jest problem żeby cos wymyślić ostatnio kończy sie na kanapce z masłem i szklance mleka wszystko inne jakos nie smakuje. A dzisiaj chodzi za mną ta pizza i chyba namowie rodzinkę zaraz jedziemy na przedstawienie do syna z okazji dnia rodziny to potem może dadzą sie wyciągnąć!
jusella lubi tę wiadomość
-
dzieki za porady! ^^
przechodzi pomalu, jest coraz lepiej, zaraz wezme druga nospe i magnez i pewnie przejdzie, mala tez troche sie porozciagala, glowke powypinala to tez sie luzniej mi zrobilo, ale juz nie czuje takiego napiecia tylko lekko twardy brzuch jeszcze mam, ogolnie czuje sie juz o wiele lepiejnowatorka, goodwill, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja się melduję po wizycie. Torbielek w główce niestety cały czas jest
dalej 4mm. Najważniejsze, że nie rośnie, ale miałam wielka nadzieję, że zmaleje...
Lekarz powiedział, że według niego nie ma sensu już teraz tego badać, tylko dopiero po porodzie. Ale on tylko przeprowadzał usg, we wtorek ide po opis i wtedy zobaczę, co lekarz w poradni mi powie.
Poza tymi chyba rośnie nam mała kluseczka...
W 33 tyd i 2 d. waga ok. 2600!
Przypomnijcie ile wasze dzieci ważyły w tym czasie.. Wiem,że pisałyście ale wertować tyle stron wstecz to ciężka sprawakot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
nick nieaktualnyIdą łeb w łeb
Znalazłam taki spis (wg tego wykresu, który dostałam od lekarza, chyba powinnyśmy liczyć już 34 tc, bo z tym 2500 jestem tylko troszkę powyżej 50 centyla):
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)Agness27 lubi tę wiadomość
-
ada89 wrote:
Poza tymi chyba rośnie nam mała kluseczka...
W 33 tyd i 2 d. waga ok. 2600!
Przypomnijcie ile wasze dzieci ważyły w tym czasie.. Wiem,że pisałyście ale wertować tyle stron wstecz to ciężka sprawa
to mamy identyczne kluseczki
Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
aga9009 wrote:Mi położna poleciła wypicie szklanki coca coli w takich przypadkach, mowi że po chwili dziecko zacznie szaleć w brzuchu aż będe miała go dosyć
Tak, wiem zrobiłam to wcześniej i zadziałało. Ale ogólnie młody ruszał się cały dzień dość mało i to mnie martwiło. We wtorek rozmawiałam z położną i mówiła, że nie tylko brak ruchów, ale też ich ograniczenie albo zwiększenie, gwałtowność powinny nas niepokoić i wtedy od razu do szpitala.17.07.2016
-
nick nieaktualnyania181111 wrote:Esoni u mnie teraz się poprawiła pogoda
I trochę cieplej
Powiedzcie mi Wy wasze szkraby po porodzie macie ze sobą w sypialni czy śpią w osobnym pokoiku ?
I kiedy szykujecie maluszkowi lozeczko ? Bo ja już mam taaakaaaa ochoteeee
My kupiliśmy sofę rozkładaną do pokoiku dziecka (nie mamy sypialni, śpimy w salonie), plan jest taki że przez pierwsze miesiące będziemy spać przy malutkiejjeśli chodzi o szykowanie łóżeczka to czekam na materac i wszystko raczej zrobię w lipcu a jak nie zdążę to mój to zrobi
ale duże dzieciaczki, moja w 29/30 Tc ważyła 1400g,ciekawe ile bedzie miała w czwartek
jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość