X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia ja nie wiem jak mam usiąść na kanapie by mnie nic nie bolało.

Jusella wyglądasz super. W ogóle nie widać twojego wieku!

Kurde czy któraś z was ma też spadek apetytu? Bo od wczoraj niby jestem glodna ale wpycham w siebie jedzenie...

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej ciągle bym jadła, a potem mnie męczy zgaga.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • TheForfie Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 35tc!
    Dziekuje za kciuki, moj dostal prace i kazali mu jeszcze dzis wypowiedzenie zlozyc :P
    Niestety ja sie gorzej czuje, moze doradzicie mi cos.. Od wczoraj wieczorem mam spiety brzuch caly, nie bede pisac co z moim robilismy, ale przeciez mozna jak nie ma przeciwwskazan, a ja nie mam, szyjka ok i wszystko ok. nie moglam zasnac, bolal mnie brzuch i czulam ze jest taki napiety jakbym spinala wszystjie miesnie, zasnelam o 1 i wstalam o 3, w koncu zdecydowalam sie wziac nospe, ale nie moglam znalezc, musiala mi gdzies wypasc z torebki, zasnlam o 7 i o 9 pobudka, moj kupil mi nospe max, wzielam po 9 i czulam jak mi puszcza ten 'skurcz'? i o 12 znow czulam jak caly brzuch sie spina.. Mała sie wierci co chwile, zwlaszcza jak ten skurcz ustapil teraz mam napiety i co jakis czas czuje jak mi sie napina bardziej, nie boli mnie ani nic, zadnych innych objawow nie mam. Czekam do 15, zjem obiad i wezme druga nospe. Poradzcie mi cos, napisaac do mojej ginekolog czy poczekac jeszcze? Jak leze na plecach to ustepuje ale nie moge tak dlugo lezec.. Ogolnie juz jest lepiej, lepiej niz w nocy, ale jednak jeszcze troche sie napina, mialyscie moze tak? A dodam jeszcze ze jak mi sie spina to az mnie zoladek boli i mam taka lekka biegunke :/
    Przepraszam ale nadrobie was pozniej, bo nie moge wylezec przy laptopie, mialam pranie ciuszkow dzis zrobic, ale chyba nici z tego :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 13:21

Dalile, jusella, esoni, Agaax lubią tę wiadomość

ug37e6ydmras9566.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię za pracę męża, nie za skurcze.

• jusella Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TheForfie ja tak 2 tygodnie temu miałam - i pobiegłam rano do lekarza - posprawdzał wszystko na szczęście ok było. Zalecenia - leżeć i 3x dz nospa forte - pomogło. Lekarz mi powiedział, że dobrze, że przyszłam, bo mogło zacząć się coś dziać i lepiej 5 razy sprawdzić. Jak tylko coś niepokoi to dla spokojności lepiej to skonsultować bo zdrowie psychiczne tak samo ważne - to słowa mojego lekarza :-D.

Dziękuję ślicznie za miłe słowa - czuję się dopieszczona :-D.

Wywiesiłam pranie i nie wiem czy zaraz nie będę biegiem go zbierać bo coś się na deszcz zanosi...

Dziewczynki mam takie pytanie - na KTG trzeba skierowanie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 13:43

TheForfie, Agness27, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, aga, fajnie, że jest jeszcze ktoś z Pozka i okolic :) razem raźniej :)

TheForfie, może lepiej faktycznie skontaktować się z lekarzem, żeby sobie biedy nie narobić :(

Jusella, laska jesteś :D i zazdroszczę łowów <3

Co do śluzu, to też zauważyłam jego zwiększoną ilość. Nawet się wystraszyłam, że już mi czop odchodzi, bo taka galaretka się zrobiła. ;/

jusella, aga9009, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • goodwill Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella - pięknie wyglądasz, gdzie kupiłaś kiecki?
    U nas na KTG nie trzeba skierowania. Jeśli będą kręcić nosem, to powiedz, że słabiej czujesz ruchy - u nas zawsze chętniej zrobią KTG w ciągu dnia niż później na izbie o 3 nad ranem. :P

TheForfie - miałam tak ostatnio po *ekhm* przytulaniu. Przeszło jak zrobiłam (wybaczcie szczerość) dużą kupę. Weź może magnez do tej nospy?

jusella, kot_bury, TheForfie, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj powiedziałam do męża, że wykończy mnie ta ciąża zanim urodzę, tyle zmartwień. Stwierdził oczywiście, że to ja sama się kiedyś wykończę tym zamartwianiem. Może i racja. My 2 kompletnie różne charaktery: on do wszystkiego podchodzi na luzie, wieczny optymista, a ja zupełnie na odwrót: ciągle się zamartwiam i szukam dziury w całym. Jedno nigdy nie zrozumie drugiego :P

Jusella, pięknie wyglądasz :)
    Co do ktg to chyba najlepiej iść do szpitala i powiedzieć, że coś Cie niepokoi. Chociaż pod koniec ciąży to chyba sami robią, nawet codziennie, żeby sprawdzać skurcze.

TheForfie - ja bym się podpisała pod tym co pisze goodwill: duża kupa tu może pomóc :D
    Kilka razy miałam takie bolesne skurcze brzucha i zawsze to była kupa.

jusella, kot_bury, TheForfie, Maka, Agness27, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja na KTG chodzę na razie do położnej a od chyba 36tc mój lekarz coś wspominał ze na oddział on jest tam ordynatorem wiec bez problemu. Zapytaj może pobożnych czy maja u siebie w placówce ktg u mnie maja i wszystko na NFZ.

Teraz tak czytam co ja to napisała i uśmiałam sie do łez! " Zapytaj pobożnych!" To telefon mi sam zmienił miało być oczywiście położnych!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 14:26

goodwill, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, idź być taka ładna gdzie indziej... ;) a serio, kiecki fajne i świetnie w nich wyglądasz :)

Też miewam bóle brzucha i coś-jakby-skurcze od jelit, pójście na numer dwa stanowczo pomaga :)

Chciałam w końcu zamówić łóżeczko i kołyskę, no i producent zrobił mi niezły dylemat - na swojej stronie ma wszystkie kolory, na Allegro tylko białe, ale za to o wysyłkę taniej (60 zł!). Teraz czekam, czy mi odpiszą, że mogę u nich kupić w tej niższej cenie, czy zlikwidują darmową wysyłkę na Allegro :D
    Ze sklepu dzwonili, że wózek i fotelik sa już do odbioru, a tu jak na złość mąż niedysponowany leży. Zła w ogóle na niego jestem... poszedł wczoraj na piwo z kolegami z pracy, obiecał, że tylko 1-2 i wraca do domu, bo przecież dziś piątek i trzeba pracować. Nie wiem, o której wrócił i ile tego było, ale teraz cały czas dogorywa i wziął sobie urlop na żądanie... no kurde, dorosły facet, a głupi jak nie wiem. Tym bardziej, że jeden dzień już wykorzystał (tamten na szczęście mniej głupio), a tu jeszcze trochę i w każdej chwili będę mogła zacząć rodzić... pomyślunku za grosz. Podobno to przez to, że stwierdził, że to ostatnie wyjście, bo potem musi być trzeźwy, żeby móc zawieźć mnie na porodówkę... ale kto by tam chłopom wierzył.

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esoni wrote:
    Czuje tylko spinanie brzucha czasami ale rzadko z takim jakby bólem @ tak dzis w nocy miałam pare razy. Ale przy KTG to tylko spinanie czułam lekkie.
    ja tez czuje spinanie ale bez bolu na @
    ania181111 wrote:
    Esoni u mnie teraz się poprawiła pogoda :) I trochę cieplej :)
    Powiedzcie mi Wy wasze szkraby po porodzie macie ze sobą w sypialni czy śpią w osobnym pokoiku ?
    I kiedy szykujecie maluszkowi lozeczko ? Bo ja już mam taaakaaaa ochoteeee ;)
    z nami :) a lozeczko bede szykowac juz po urodzeniu bo przyjezdza moja mama i bedzie chciala nam je sprezentowac ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 14:24

ania181111 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas czuje wspinanie i uczucie jak bym miała za malo skory ... Ale chyba na tym etapie ciąży to normalne ze juz bunki się nam stawiają .

Dziewczyny mam pytanie czy Wasze dzieciaki są tak wysoko , ze nie możecie normalnie usiąść ? Chodzi mi o to ze ja swojego mam dosłownie pod żebrami i nie mogę usiasc zgięta nawet 1 mm . musze jak kłoda wyprostowana , siedzieć

vbrjclq.png[/url]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kot_bury, a ja myślałam, że to już sama w tyle zostałam z kwestią łóżeczka, bo wszystkie już mają. A widzę, że jest jeszcze ktoś tak samo w tyle jak ja :D

kot_bury lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goodwill - kiecki w lumpeksie zakupione :-) "Szwajcar" się nazywa i naprawdę fajne rzeczy można upolować. No i fakt, że wszystko na wieszakach - towar na wagę 19 zł/kg, są też rzeczy z wyceny ale ja na wagę kupuję. Dziś się zorientowałam, że w kilku miastach mają hale - tu link do ich stronki.
    http://www.szwajcar.info.pl/store/127

Drogie Mamusie z UK - zróbcie sobie lepiej badania GBS - żona kuzyna jakoś tak 1,5 tyg urodziła i dzieciątko w szpitalu wylądowało bo się paciorkowcem zaraziło przy porodzie :-( - nie znam szczegółów bo siora mi przed chwilą napisała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 14:28

kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, ja badanie zrobiłam, jestem GBS+ , ale już jestem spokojna bo mam wielką żółtą naklejkę na swojej książce (coś jak Wasza karta ciąży) że GBS+, dostanę antybiotyk a dziecko będzie pod ścisłą obserwacją conajmniej 12 godzin po porodzie ;)

jusella, goodwill, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) wrote:
    Ja cały czas czuje wspinanie i uczucie jak bym miała za malo skory ... Ale chyba na tym etapie ciąży to normalne ze juz bunki się nam stawiają .

Dziewczyny mam pytanie czy Wasze dzieciaki są tak wysoko , ze nie możecie normalnie usiąść ? Chodzi mi o to ze ja swojego mam dosłownie pod żebrami i nie mogę usiasc zgięta nawet 1 mm . musze jak kłoda wyprostowana , siedzieć

To ja to ja!

• goodwill Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajjn:) - mam tak samo

Jusella - szkoda, że ja nie ze Śląska... w Waw takie ceny na ciuszkach (50-70zł/kg) za mega szajs. :/

No właśnie z tym GBS w UK - to niby jest dobre podejście i wszystko cacy, bo i tak ryzyko przeniesienia na dziecko i groźnych komplikacji niskie (koło 2 na 1000 dzieci), ale skoro tak łatwo nawet te pojedyncze przypadki wyeliminować... Masakra, dużo zdrowia dla dzieciaczka!

• jusella Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta o Ciebie się nie martwię bo pamiętam, że pisałaś. Kurde przypilnuj tego, bo właśnie więcej szczegółów otrzymałam. Maluszek od 3 czy 4 dni w szpitalu jest i na antybiotykach, kazali im tam zostać 2 tygodnie, a jak badania robili to nawet ze szpiku pobierali ale podobno we krwi nie ma na szczęście zakażenia, tylko zapalenie. Więc Kochane, która jeszcze nie ma zrobionych badań to molestować lekarza o wymaz - ja mam za tydzień wizytę i bez smyrania tu i ówdzie nie wychodzę z gabinetu!

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to w UK tego nie sprawdzaja? u nas we wloszech tak, wszystkim tak jak w pl.

TheForfie jak tam u ciebie? mysle ze jak te napiecie przechodzi i nic nie boli to odpoczywaj i powinno przejsc.

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moja dzisiaj majstruje na dole. No aż boli.

A teraz jestem mega glodna ale zaraz jedziemy na chińczyka! Mniam!

goodwill, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1078 1079 1080 1081 1082 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ