Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zonti wrote:Dalile a pieluszki tetrowe? ja biore jeszcze swoj kubek, papier toaletowy albo chusteczki higieniczne, szlafrok, wlasna mala podusie
wode z dziubkiem do porodu, a po reszte w razie czego bedzie maz biegal
Tak tylko gadam bo torby nawet jeszcze nie znalazlam :p trzeba sie zmobilizowac w koncu
Już dopakowałam, bo mi Justella przypomniała - wzięłam 3x tetrę i 1x flanelę. Szlafrok mam, skarpetki też, dorzucę ręcznik papierowy albo papier. Ogólnie nie potrzebuję sztućców czy talerza, ale pomyślałam, że zabiorę, bo ze mnie niejadek i może być tak, że nie będę w stanie jeść szpitalnego jedzenia. Skończy się na tym co maż przywiezie.Zonti, kot_bury, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Nam też mówili o izotonikach, ale najlepiej takich prawdziwych, żeby uważnie patrzeć na składy, bo większość tych sklepowych to poza cukrem nic z izotonika niestety nie ma.
Nie przepadam za smakiem, źle mi się kojarzy, ale o ile mnie totalnie nie rozkraczy przed porodem, postaram się umieszać domowego izojusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
O to to
Tak się zastanawiam jak sobie radzą dziewczyny, które nie piszą na forach. Przecież ja osobiście tyle rzeczy się tu dowiedziałam, że nie wyobrażam sobie jak to jest iść bez tej wiedzy.
LilouK, Kasiulina, esoni, Sanna, kot_bury, jusella, Naditta, stokrotka2013, Agaax, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dalile, mam tak samo! Bez Was byłabym w wielkiej, burej dupie
WIELKIE DZIĘKI ŻE JESTEŚCIE! Cmok!
Zonti, nie pamietam dokładnie proporcji, ale generalnie woda, najlepsza taka mocno zmineralizowana jakaś Muszynianka cy cuś, bo ma dużo minerałów, prawdziwy miód, cytryna i sól kuchenna. Soli jest sporo, dlatego nieprzyjemny smak trzeba zamaskować miodzikiem i cytrynkąSmakuje identycznie jak izotonik, ale za to o ile zdrowszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 10:55
Zonti, Kasiulina, kot_bury, jusella, Naditta, aisa, stokrotka2013, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja nie wiem czemu niektore z was sa przekonane ze wiekszego dziecka nie da sie urodzic naturalnie tylko cc... U nas wszyscy rodza naturalnie czy duze czy male, wiadomo wieksze dziecko wiekszy wysilek ale to nie znaczy ze trzeba cc bo sie nie da. Moja tesciowa urodzila 5 kg i nie miala ani 1 szwu, wiele z moich kolezanek urodzilo po 4 kg i wiecej i normalnie jedna lepiej wspomina porod druga gorzej tak jak kazdy.
potem jak ktoras chce koniecznie cc to jej wybor oczywiscie, nie wtracam sie ale nie jest to konieczne
Agness27 lubi tę wiadomość
-
Nowatorka, to może nie być przekonanie, u mnie nie może być waga większa od 3300 ponieważ mam duże problemy z drogami moczowymi i mięśniami, większe dziecko mogłoby zpowodować pogłębienie sie tych porblemów a i tak jest to dla mnie strasznie kłopotliwe... nieskazane jest duże nacięcie krocza itp.
Ani proba porodu zakończona cieńciem bo nie dość że mięśnie będą mocno "maciągnięte" to jeszcze nie będęmogła ich zacząć szybko ćwiczyc i koło się zamyka..Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:13
Kijanka
-
Hej ja juz po KTG wszystko w porządeczku! Moje skurcze macicy mnie rozwalają ledwo do 20 dobijało! Porodowe to one nie są. Hahaha! Ale to dobrze bo jeszcze dużo czasu mamy. Ciśnienie mi cos skoczyło zawsze miałam 100/60 a tu dzisiaj u położnej 135/90 mówi ze to juz górną granica i żeby sie pilnować przy mojej opuchliźnie. Kazała mi mierzyć 2razy dziennie i w razie 140/90 od razu na oddział śmigać. Potem ledwo sie dowlekłam na autobus bez mojego samochodu to lipa straszna . Teraz leżę z nogami wyciągniętymi do nieba! Ale zaraz musze jakiś obiad zmajstrować chyba kalafiorową zrobię. Chociaż nieziemskiego smaka na pizze mam dzisiaj.
LilouK, kot_bury, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kijanka a ok no to u ciebie jest wyjatkowa sytuacja w zwiazku z tymi problemami
to dobrze ze twoja dzidzia nie rosnie za duzo
Esoni a jak u ciebie te skurcze wygladaja? Spina sie brzuch i cie boli?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:20
-
Dokładnie dobrze ze jesteście
bez Was jak bez ręki
Jeżeli chodzi o cc to uważam ze jest to decyzja tylko i wyłącznie kobietyjeżeli boi się urodzić duże dziecko to lepiej może cc ... Nie wiem może się nie znam
Ja osobiście będę rodzić sn Ale strasznie się bojęi teraz też rozwazam czy może cc nie było by dobrym rozwiązaniem ... no nie wiem teraz poprostu panikuje bo jest coraz bliżej . Gdyby moja Hania była bardzo duża to może bez bym się zdecydowała na cc nie wiemmmm
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Mnie sie wydaje ze to indywidualna sprawa z tymi cc czy sn. Znam dziewczyny co duże pieniądze płaciły żeby tylko cc mieć a ja nigdy w życiu sama bym sie na nią nie decydowała mimo ze dwa porody sn za mną i tak chce rodzic sn . Wiadomo jak zajdzie potrzeba to inna bajka ale świadomie z własnej woli Nigdy cesarki. A są dziewczyny co panicznie boja sie sn i nie chca tego doświadczać w każdym razie ból w obu przypadkach nieunikniony! Na pewno łatwiej i szybciej dochodzi się do sił po sn nawet z nacięciem krocza a to juz dużo zalezy od położnej przy drugim dziecku tak masowała cale drogi ze obyło sie bez ciecia ! Po paru godzinach po porodzie mogłam normalnie funkcjonować a cesarka pomyślcie tylko po paru godzinach to dopiero bol i depresja przychodzi i jak tu sie cieszyć nowo narodzona istotką.
LilouK, ania181111, kot_bury, jusella, aisa, September, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Cc to tez nie jest tak ze otworza suwak i wyjma dziecko. Musza rozkroic skore, miesnie, macice itd i potem to wszystko sie goi i tez boli czasem bardziej niz sn. I tez moga byc rozne powiklania takze to tez nie jest takie mile.
Co innego jak ktos ma wskazania do cc no to wtedy wiadomo robi co lepsze dla siebie i dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:32