X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti wrote:
    Dalile a pieluszki tetrowe? ja biore jeszcze swoj kubek, papier toaletowy albo chusteczki higieniczne, szlafrok, wlasna mala podusie :) wode z dziubkiem do porodu, a po reszte w razie czego bedzie maz biegal ;)
    Tak tylko gadam bo torby nawet jeszcze nie znalazlam :p trzeba sie zmobilizowac w koncu

Już dopakowałam, bo mi Justella przypomniała - wzięłam 3x tetrę i 1x flanelę. Szlafrok mam, skarpetki też, dorzucę ręcznik papierowy albo papier. Ogólnie nie potrzebuję sztućców czy talerza, ale pomyślałam, że zabiorę, bo ze mnie niejadek i może być tak, że nie będę w stanie jeść szpitalnego jedzenia. Skończy się na tym co maż przywiezie.

Zonti, kot_bury, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam mówili żeby wziąć izotoniki do porodu. Musimy ruszyć pupcie do sklepu i kupić by stały w gotowości :D

Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tego nie przełknę, więc stawiam an wodę i batoniki zbożowe :)

aisa, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Nam mówili żeby wziąć izotoniki do porodu. Musimy ruszyć pupcie do sklepu i kupić by stały w gotowości :D

A jakie najlepiej izotoniki ??
    Mnie tez dokuczają rano skurcze lydek mimo brania magnezu 2x dziennie

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pije powerade'a i tylko niebieskiego bo innych nie zdzierze :D

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:

Ooo faktycznie lepsze niż woda, muszę więc nabyć drogą kupna;)

jusella lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już w torbie mam spakowane dwie butelki 0,5 l wody i jeszcze jedna z dziubkiem muszę dokupić. A po porodzie mąż mi przywiezie zgrzewkę całą, co by mleko się produkowało :)

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam też mówili o izotonikach, ale najlepiej takich prawdziwych, żeby uważnie patrzeć na składy, bo większość tych sklepowych to poza cukrem nic z izotonika niestety nie ma.
    Nie przepadam za smakiem, źle mi się kojarzy, ale o ile mnie totalnie nie rozkraczy przed porodem, postaram się umieszać domowego izo :-)

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to to :)

Tak się zastanawiam jak sobie radzą dziewczyny, które nie piszą na forach. Przecież ja osobiście tyle rzeczy się tu dowiedziałam, że nie wyobrażam sobie jak to jest iść bez tej wiedzy.

LilouK, Kasiulina, esoni, Sanna, kot_bury, jusella, Naditta, stokrotka2013, Agaax, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK podasz recepture? :)

Agness27 lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• LilouK Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, mam tak samo! Bez Was byłabym w wielkiej, burej dupie :-D

<3 WIELKIE DZIĘKI ŻE JESTEŚCIE! Cmok! <3

Zonti, nie pamietam dokładnie proporcji, ale generalnie woda, najlepsza taka mocno zmineralizowana jakaś Muszynianka cy cuś, bo ma dużo minerałów, prawdziwy miód, cytryna i sól kuchenna. Soli jest sporo, dlatego nieprzyjemny smak trzeba zamaskować miodzikiem i cytrynką ;-) Smakuje identycznie jak izotonik, ale za to o ile zdrowszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 10:55

Zonti, Kasiulina, kot_bury, jusella, Naditta, aisa, stokrotka2013, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja nie wiem czemu niektore z was sa przekonane ze wiekszego dziecka nie da sie urodzic naturalnie tylko cc... U nas wszyscy rodza naturalnie czy duze czy male, wiadomo wieksze dziecko wiekszy wysilek ale to nie znaczy ze trzeba cc bo sie nie da. Moja tesciowa urodzila 5 kg i nie miala ani 1 szwu, wiele z moich kolezanek urodzilo po 4 kg i wiecej i normalnie jedna lepiej wspomina porod druga gorzej tak jak kazdy. ;) potem jak ktoras chce koniecznie cc to jej wybor oczywiscie, nie wtracam sie ale nie jest to konieczne

Agness27 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, to może nie być przekonanie, u mnie nie może być waga większa od 3300 ponieważ mam duże problemy z drogami moczowymi i mięśniami, większe dziecko mogłoby zpowodować pogłębienie sie tych porblemów a i tak jest to dla mnie strasznie kłopotliwe... nieskazane jest duże nacięcie krocza itp.
    Ani proba porodu zakończona cieńciem bo nie dość że mięśnie będą mocno "maciągnięte" to jeszcze nie będęmogła ich zacząć szybko ćwiczyc i koło się zamyka..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:13

Kijanka
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po KTG wszystko w porządeczku! Moje skurcze macicy mnie rozwalają ledwo do 20 dobijało! Porodowe to one nie są. Hahaha! Ale to dobrze bo jeszcze dużo czasu mamy. Ciśnienie mi cos skoczyło zawsze miałam 100/60 a tu dzisiaj u położnej 135/90 mówi ze to juz górną granica i żeby sie pilnować przy mojej opuchliźnie. Kazała mi mierzyć 2razy dziennie i w razie 140/90 od razu na oddział śmigać. Potem ledwo sie dowlekłam na autobus bez mojego samochodu to lipa straszna . Teraz leżę z nogami wyciągniętymi do nieba! Ale zaraz musze jakiś obiad zmajstrować chyba kalafiorową zrobię. Chociaż nieziemskiego smaka na pizze mam dzisiaj.

LilouK, kot_bury, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka a ok no to u ciebie jest wyjatkowa sytuacja w zwiazku z tymi problemami ;) to dobrze ze twoja dzidzia nie rosnie za duzo ;)

Esoni a jak u ciebie te skurcze wygladaja? Spina sie brzuch i cie boli?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:20

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dobrze ze jesteście <3 bez Was jak bez ręki :)
    Jeżeli chodzi o cc to uważam ze jest to decyzja tylko i wyłącznie kobiety :) jeżeli boi się urodzić duże dziecko to lepiej może cc ... Nie wiem może się nie znam :/
    Ja osobiście będę rodzić sn Ale strasznie się boję :/ i teraz też rozwazam czy może cc nie było by dobrym rozwiązaniem ... no nie wiem teraz poprostu panikuje bo jest coraz bliżej . Gdyby moja Hania była bardzo duża to może bez bym się zdecydowała na cc nie wiemmmm

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie wydaje ze to indywidualna sprawa z tymi cc czy sn. Znam dziewczyny co duże pieniądze płaciły żeby tylko cc mieć a ja nigdy w życiu sama bym sie na nią nie decydowała mimo ze dwa porody sn za mną i tak chce rodzic sn . Wiadomo jak zajdzie potrzeba to inna bajka ale świadomie z własnej woli Nigdy cesarki. A są dziewczyny co panicznie boja sie sn i nie chca tego doświadczać w każdym razie ból w obu przypadkach nieunikniony! Na pewno łatwiej i szybciej dochodzi się do sił po sn nawet z nacięciem krocza a to juz dużo zalezy od położnej przy drugim dziecku tak masowała cale drogi ze obyło sie bez ciecia ! Po paru godzinach po porodzie mogłam normalnie funkcjonować a cesarka pomyślcie tylko po paru godzinach to dopiero bol i depresja przychodzi i jak tu sie cieszyć nowo narodzona istotką.

LilouK, ania181111, kot_bury, jusella, aisa, September, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cc to tez nie jest tak ze otworza suwak i wyjma dziecko. Musza rozkroic skore, miesnie, macice itd i potem to wszystko sie goi i tez boli czasem bardziej niz sn. I tez moga byc rozne powiklania takze to tez nie jest takie mile. ;)

Co innego jak ktos ma wskazania do cc no to wtedy wiadomo robi co lepsze dla siebie i dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 11:32

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuje tylko spinanie brzucha czasami ale rzadko z takim jakby bólem @ tak dzis w nocy miałam pare razy. Ale przy KTG to tylko spinanie czułam lekkie.

3i498ribteorkobo.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszecie ze u Was nie ma pogody u mnie w cieniu juz 26 stopni.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
‹‹ 1076 1077 1078 1079 1080 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ