Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Moje dziecię w 29+1 ważyło 1400g, teraz nie wiem i wiedzieć nie będę
Położna dziś powiedziała, że za 2 tyg pomierzy trochę inaczej mój brzuch i określi mniej więcej wagę dzieckaCiekawe na ile się to sprawdzi
Poza tym wszystko ok, ciśnienia, pomiar brzucha i hemoglobina pięknie poszła do góry
My będziemy spać z Młodą w naszej sypialni, generalnie w kołysce choć na pewno i w naszym łóżku wyląduje.kot_bury, jusella, LilouK, Marta22, Ejrene, September, September, Agness27, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny dzisiaj mam dobry dzien i duzo energii, chociaz juz sie powoli konczy. Jak o 9 wyjechalam na zakupy to wróciłam przed pierwsza. Co prawda wszystko mi dluzej zajmuje ale nie jest zle. Po powrocie wciagnelam pite, która wzielam sobie na wynos i byla pyszna bo warzywka swieze, bulka wlasnej roboty i sosik tez. A teraz zrobilam dwa desery jeden z serkim mascarpone i truskawkami i galaretke z owocami. Musialam isc na ogrod po truskawki to bylo tak goraco ze myslalm ze nie dojde ale mialam misje ,,deser" wiec dalam rade
teraz nakarmilam meza i chwile leze.
Ja gbs mialam pobierany z jedenj dziurkiwyszedl dodatni wiec wiem z gory ze musza mi dac antybiotyk.
jusella, Dalile, kot_bury, aisa, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Zjadłabym pitę albo kebaba... od kilku dni za mną turek chodzi
Wróciłam z SR i padam na ryjek. Dziś skończyłam już zajęcia i mogę rodzić. W trakcie "wykładu" ze dwa, trzy razy dość mocno spiął mi się brzuchol i nawet syknęłam z bólu i pytałam położnej co w takiej sytuacji robić i jak chcę urodzić wcześniej to nie brać nospy i spokojnie oddychać i normalnie funkcjonować a jak chcę, żeby Maluszek jeszcze posiedział to uspokoić skurcze biorąc nospę
i odpoczywać. Na ten moment wybiorę chyba wariant nr 2 bo potrzebuję jeszcze 2 tygodni, żeby wszystko przygotować, no i za tydzień wizyta u ginka i muszę za ucieczkę oddać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 18:17
majeczka87, Maka, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
jusella super kiecki! a ta niebieska to wogle miodzio! laska z Ciebie :*
kama tez zrobilam ten serniczek;) wpadla kolezanka z synami i juz 1/3 mi tylko zostala;)
esoni nie boj zaby, nie takie rzeczy czekaja nas z okazji porodu;) to tylko musniecie patyczkiem do uszu przy samej koncowce
Mirel S mówią ze sluz z krwai to juz blisko rozwiazaniatrzymam kciuki :*
Wracalaam dzis od rodzicow i musialam objazdem jechac bo wypadek byl na trasie miedzy rodzicami i moim domem. Jak zadzwonilam do meza okazalo sie ze osobowka z ciezarowka i 1 osoba zginela.. teraz sie okazalo że to 28 letnia kobieta w ciazytesciowa podobno malo na zawal nie zezla jak uslyszala w radiu.. a ja siedze i rycze.. tak mi szkoda dziewczyny...
jusella, kijanka_88, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
nick nieaktualnyMajeczka tragedia
nie wyobrażam sobie co musi teraz czuć tatuś dziecka... Teściowej nie dziwię się, sama na jej miejscu bym zawału dostała
Ja powiem szczerze że chyba żadnych "ćwiczeń macicy" nie mam albo w ogóle nie czuje. Nie żebym narzekała bo to na pewno nic przyjemnego
Edit: lecę na szkołę rodzenia, mają być pozycję wertykalne ale ja nie mogę ćwiczyć bo nie mam zaświadczenia od lekarza bo przez zamieszanie doszłam do grupy w międzyczasie i nie miałam sposobnościWiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 18:28
majeczka87, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Oj, Majeczka, przytulam - nie płacz proszę. Mne też się łezka zakręciła w oku jak to przeczytałam
Marta- prawda, przyjemne to nie jest ale daje się wytrzymać. Ostatnio gdzieś przeczytałam, że jak te bóle przepowiadające bolesne są to lżejszy poród będzie - tego się trzymam i ta myśl jakoś łagodzi te bóle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 18:29
majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Znów mam trochę ciekawych materiałów z SR - dziś to nawet sporo. Tak myślę, że nie będę fotek wrzucać tylko zeskanuję wszystko co mam, wciepnę w chmurę i podam Wam linka.
Mam trochę informacji o diecie przy kp + parę przepisów, trochę o Maluszku, ćwiczenia zaraz po porodzie itp. Postaram się to w weekend zrobić.majeczka87, Naditta, kijanka_88, Ejrene, Zonti, Maka, aisa, MirelS, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Cieszę się że serniczek smakuje,ja tez przepis wyczaiłam około pół roku temu i robiłam go już chyba z 20 razy, bo szybciutko i sprawnie a i pyszne..
Drugie ciasto jakie mogę polecić to szybki placek ze śliwkami ze strony grażyna gotuje, ja go tylko smodyfikowałam po x razy wypieku:
nie daje kostki margaryny tylko 1/2 masła, daje cukier ten ciemny ( zabijcie mnie nie pamietam jak sie nazywa), 2 szklanki mąki i mleka tak aby była konsystencja pół lejąca..
Placek z truskawkami robie 10 min -> piecze się 40 min - więc robie go jak goście już wchodzą i wszytko łądnie pachnie
Generalnie lubie piec ...majeczka87, jusella, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
majeczka87 wrote:to ten placek ze sliwkami robisz z truskawkami? mi sie prxewaznie zakalec robi i to zniecheca
robiłam juz z jabłkami, truskawkami, śliwkami, rabarbarem mainami, zależy co mam w domu
Ten jest w miare pewny zakalec mi sie nigdy nie zrobił, tylko zauważcie że jest dość duzo proszku do pieczenia ( bo to połowa paczki) ale owoce są cieżkie musi być sporo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 19:38
majeczka87 lubi tę wiadomość
Kijanka