X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wizytuję w czwartek :) Obstawiam niecałe 2,5 kg

jusella, Marta22, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecię w 29+1 ważyło 1400g, teraz nie wiem i wiedzieć nie będę ;)
    Położna dziś powiedziała, że za 2 tyg pomierzy trochę inaczej mój brzuch i określi mniej więcej wagę dziecka 8) Ciekawe na ile się to sprawdzi :)
    Poza tym wszystko ok, ciśnienia, pomiar brzucha i hemoglobina pięknie poszła do góry :)

My będziemy spać z Młodą w naszej sypialni, generalnie w kołysce choć na pewno i w naszym łóżku wyląduje.

kot_bury, jusella, LilouK, Marta22, Ejrene, September, September, Agness27, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzisiaj mam dobry dzien i duzo energii, chociaz juz sie powoli konczy. Jak o 9 wyjechalam na zakupy to wróciłam przed pierwsza. Co prawda wszystko mi dluzej zajmuje ale nie jest zle. Po powrocie wciagnelam pite, która wzielam sobie na wynos i byla pyszna bo warzywka swieze, bulka wlasnej roboty i sosik tez. A teraz zrobilam dwa desery jeden z serkim mascarpone i truskawkami i galaretke z owocami. Musialam isc na ogrod po truskawki to bylo tak goraco ze myslalm ze nie dojde ale mialam misje ,,deser" wiec dalam rade :-) teraz nakarmilam meza i chwile leze.
    Ja gbs mialam pobierany z jedenj dziurki :-) wyszedl dodatni wiec wiem z gory ze musza mi dac antybiotyk.

jusella, Dalile, kot_bury, aisa, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłabym pitę albo kebaba... od kilku dni za mną turek chodzi :/

Wróciłam z SR i padam na ryjek. Dziś skończyłam już zajęcia i mogę rodzić :-D. W trakcie "wykładu" ze dwa, trzy razy dość mocno spiął mi się brzuchol i nawet syknęłam z bólu i pytałam położnej co w takiej sytuacji robić i jak chcę urodzić wcześniej to nie brać nospy i spokojnie oddychać i normalnie funkcjonować a jak chcę, żeby Maluszek jeszcze posiedział to uspokoić skurcze biorąc nospę :-D i odpoczywać. Na ten moment wybiorę chyba wariant nr 2 bo potrzebuję jeszcze 2 tygodni, żeby wszystko przygotować, no i za tydzień wizyta u ginka i muszę za ucieczkę oddać :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 18:17

majeczka87, Maka, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella super kiecki! a ta niebieska to wogle miodzio! laska z Ciebie :*

kama tez zrobilam ten serniczek;) wpadla kolezanka z synami i juz 1/3 mi tylko zostala;)

esoni nie boj zaby, nie takie rzeczy czekaja nas z okazji porodu;) to tylko musniecie patyczkiem do uszu przy samej koncowce

Mirel S mówią ze sluz z krwai to juz blisko rozwiazania ;) trzymam kciuki :*

Wracalaam dzis od rodzicow i musialam objazdem jechac bo wypadek byl na trasie miedzy rodzicami i moim domem. Jak zadzwonilam do meza okazalo sie ze osobowka z ciezarowka i 1 osoba zginela.. teraz sie okazalo że to 28 letnia kobieta w ciazy :( tesciowa podobno malo na zawal nie zezla jak uslyszala w radiu.. a ja siedze i rycze.. tak mi szkoda dziewczyny...

jusella, kijanka_88, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka tragedia :( nie wyobrażam sobie co musi teraz czuć tatuś dziecka... Teściowej nie dziwię się, sama na jej miejscu bym zawału dostała :(

Ja powiem szczerze że chyba żadnych "ćwiczeń macicy" nie mam albo w ogóle nie czuje. Nie żebym narzekała bo to na pewno nic przyjemnego

Edit: lecę na szkołę rodzenia, mają być pozycję wertykalne ale ja nie mogę ćwiczyć bo nie mam zaświadczenia od lekarza bo przez zamieszanie doszłam do grupy w międzyczasie i nie miałam sposobności

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 18:28

majeczka87, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Majeczka, przytulam - nie płacz proszę. Mne też się łezka zakręciła w oku jak to przeczytałam :-(

Marta- prawda, przyjemne to nie jest ale daje się wytrzymać. Ostatnio gdzieś przeczytałam, że jak te bóle przepowiadające bolesne są to lżejszy poród będzie - tego się trzymam i ta myśl jakoś łagodzi te bóle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 18:29

majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, jaka tragedia...tak młoda i jeszcze w ciąży :(

majeczka87 lubi tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pol godziny potem na ta sama trase wyjechalam... dziewczyna rok mlodsza ode mnie... masakra jakas :( Bog zabral do siebie dwoje ludzi..

f2wlanlihx9vcryh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów mam trochę ciekawych materiałów z SR - dziś to nawet sporo. Tak myślę, że nie będę fotek wrzucać tylko zeskanuję wszystko co mam, wciepnę w chmurę i podam Wam linka.
    Mam trochę informacji o diecie przy kp + parę przepisów, trochę o Maluszku, ćwiczenia zaraz po porodzie itp. Postaram się to w weekend zrobić.

majeczka87, Naditta, kijanka_88, Ejrene, Zonti, Maka, aisa, MirelS, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella super ze o nas pamietasz... wlasnie ostatnio chodza mi ,mysli co jesc po porodzie.. ;)

jusella lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam GBS tylko z jednej dziurki i jeszcze do tego sama sobie pobierałam, a mimo to wyszedł dodatni, więc widać jak jest to wyjdzie, w drugiej dziurce nie trzeba już go szukać :P

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się że serniczek smakuje,ja tez przepis wyczaiłam około pół roku temu i robiłam go już chyba z 20 razy, bo szybciutko i sprawnie a i pyszne..
    Drugie ciasto jakie mogę polecić to szybki placek ze śliwkami ze strony grażyna gotuje, ja go tylko smodyfikowałam po x razy wypieku:
    nie daje kostki margaryny tylko 1/2 masła, daje cukier ten ciemny ( zabijcie mnie nie pamietam jak sie nazywa), 2 szklanki mąki i mleka tak aby była konsystencja pół lejąca.. ;)

Placek z truskawkami robie 10 min -> piecze się 40 min - więc robie go jak goście już wchodzą i wszytko łądnie pachnie ;)

Generalnie lubie piec ...

majeczka87, jusella, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://grazynagotuje.pl/szybki-placek-ze-sliwkami/

aisa, Ejrene, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ten placek ze sliwkami robisz z truskawkami? mi sie prxewaznie zakalec robi i to zniecheca

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    to ten placek ze sliwkami robisz z truskawkami? mi sie prxewaznie zakalec robi i to zniecheca

robiłam juz z jabłkami, truskawkami, śliwkami, rabarbarem mainami, zależy co mam w domu ;)

Ten jest w miare pewny zakalec mi sie nigdy nie zrobił, tylko zauważcie że jest dość duzo proszku do pieczenia ( bo to połowa paczki) ale owoce są cieżkie musi być sporo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2016, 19:38

majeczka87 lubi tę wiadomość

Kijanka
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pewnie bede pierwsza hehh ale sprobujemy czemu nie :)

Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż ze mna dwa odcinki Porodu obejrzał :-)

majeczka87, Agness27 lubią tę wiadomość

• Ejrene Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam wizytę w czwartek :) i będę mieć pobierany GBS

A mały planuje by spał w swoim łóżeczku w naszej sypialni.

Dalile, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejrene my tak samo :) łóżeczko też w naszej sypialni będzie i mała będzie z nami spała :)

jusella, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 1080 1081 1082 1083 1084 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ