X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta Wiem wiem, już tam wczoraj byłam :D nie współczujcie mi tak bardzo kochane,bo ja sobie radzę. Mężu dba o moje zaopatrzenie.Nawet mam tu michę z obiadem od teściowej i michę truskawek :D
    Co do pro familii to super standardy, ale powiem Ci, że niektórzy lekarze mają straszne podejście do pacjenta. Pewnie jak wszędzie, ale jak usłyszałam wczoraj słowa ordynatora do kobiety w 24 tyg.bez wód płodowych " w jakim celu pani w zasadzie przyszła do szpitala " to zaczyna mi się psuć opinia...

Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam przyjemność być tam podczas ostatniej wizyty w Polsce, koniec kwietnia. Robiłam echo serca dziecka wtedy. Pan doktor, wielki specjalista, to była jakaś masakra. Gbur i mruk. A byłam prywatnie i zostawiłam u niego 300zł! Wyszedł po mnie do poczekalni i pierwsze pytanie: po co Ci to echo serca? Nosz ręce mi opadły. A wcześniej słyszałam jak w recepcji dziewczyny go prosiły, żeby przyjął pacjentkę, która się spóżniła 15 minut. Powiedział, że nie obchodzi go to i niech się zapisze na nową wizytę. Super podejście. Mam nadzieję, że na niego nie trafisz podczas swojego pobytu tam ;)

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chore podejście. Sami se robią opinie...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daile w życiu bym nie rezygnowala dla teściowej z tradycji. .. To jest twoje dziecko więc powinnaś robić to co serce podpowiada

Agness27 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak widać nie można mieć wszystkiego naraz - albo rybki albo akwarium. U nas w szpitalu szału nie ma ale idzie wytrzymać, personel - jak się trafi. Wiecie co, nie lubię wykorzystywać znajomości ale Tatuśka chrzestna jest ordynatorem neurologii w szpitalu, w którym rodzę, do tego jeszcze ileśtam specjalizacji ma i konsultuje na wszystkich oddziałach więc wszędzie ma chody i mówiła, że pozałatwia mi najlepszą opiekę, cuda wianki, pojedynczą salę i na początku odmówiłam ale teraz się zastanawiam, czy nie skorzystać z tych luksusów - tylko to tak trochę niesprawiedliwe i jeszcze się szczypę. Jak myślicie?

A poza tym wróciłam z zakupów, w sumie niewiele kupiłam a 150 zł wydałam :/ i kurde nie wiem na co :/. Najważniejsze, że dziś będą gołąbki :-D a na deser tort z truskawkami. Oczywiście zapraszam na obiad jeśli któraś ma ochotę :-D.

Agaax, Karolajjn:), Naditta, LilouK, Dalile, aisa, Maka, stokrotka2013, Zuzulka88, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

• Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella , ja na Twoim miejscu gdybym miała taka możliwość korzystalabym ile wlezie i się nie szczypala :) przynajmniej będziesz miała normalne warunki :) ile ja bym dala za osobna sale w taki upał o.O z tym , ze u mnie w szpitalu nie ma pojedynczych sal :(

Agaax, jusella, stokrotka2013, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella jak masz taką możliwość, to czemu nie? :D Komfort rodzącej na pierwszym miejscu! :D

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was mamusie :)

U nas od wczoraj cieżko. Od 17 do 1 siedzielismy w szpitalu :/ skurcze sie pojawiły i trzeba było wyciszyć :/ skurcze na ktg dochodziły do 100 i robiły sie regularne. Dostawałam progesteron dodatkowo na kolejne 2 tygodnie potem mam odstawić. Szyjka sie skraca ale jest jeszcze na granicy normy. Rozwarcie na opuszek palca. No wiec tak dość nieprzyjemnie zaczęty weekend. Oczywiście dziś kontrola czy sie uspokoja sytuacja. Właśnie leżę pod ktg. Co prawdę skurcze bolesne nie są. Dzidziuś skacze i wszystko z nim Dobrze. Jeszcze maja mi sprawdzać szyjkę bo po wczorajszych badaniach zaczęłam dodatków plamić. Uspakajają ze przyjechałam w dobrym momencie i bedzie dobrze. A jutro moje baby showr nie wiem jak ja dam radę przygotować słodkości dla moich dziewczyn :/ ech do tej pory wszystko bulo książkowe. Zdałam ostatni egzmin miałam sprzątać porządkować itd a tutaj bedzie trzeba zwolnić i odpoczywać :)

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio,

Porządki już zrobione a teraz dogorywam bo mnie boli podwozie :) Ale włączył mi się syndrom wicia gniazda i mimo zmęczenia czuję chęci zrobienia czegoś. Mąż maluje poręczę i jeszcze tylko zostanie nam zrobienie i zamontowanie płotków żeby dzieci po schodach nie chodziły. Po dwóch latach doczekałam się.

Pauli11 mam nadzieję, że się te skurcze u ciebie uspokoją i dzidziuś jeszcze poczeka na wyjście.
    Pisałyście o teściach a ja pozwolę się nie wypowiadać by się nie nakręcić:)
    Jusella ja uważam, że każda kobieta rodząca powinna mieć jak najlepsze warunki i jeśli miałabym taką możliwość jak ty to oczywiście bym skorzystała więc żadnych skrupułów proszę :)

Ja dziś obiadu nie gotuję bo popołudniu jedziemy z mężem na zakupy i dziś chyba skuszę się na grzeszek w mcdonaldzie.
    Życzę nam miłej soboty mamusie.

Pauli11, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co sobie ten malec myśli? Pogadaj z nim powąznie, bo tak być nie może, że on 3 tyg za wcześnie chce na świat.
    Na poważnie za to mówiąc, to mam nadzieję, że wszystkie skurcze się wyciszą, żebyś posiedziała w dwupaku do donoszonej. Trzymam za to kciuki.

Pauli11 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta no ja trafiłam już na dwóch gburowatych lekarzy tu, ale podobno ci gburowaci są świetnymi specjalistami. Mogliby jednak choć się zmusić do jakiegoś miłego słowa czasem..
    Jusella ja bym korzystała na Twoim miejscu bez wahania jak masz taką okazję ;)
    Pauli biedna to Twojemu dzieciowi też się spieszy na świat. Radziłabym odwołać imprezę jak nie chcesz jeszcze rodzić, bo powinnaś zaciskać nóżki jak ja i leżeć ;) U nas ze skurczami regularnymi zostawiliby w szpitalu na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 12:39

Pauli11, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za słowa otuchy :) zaciskam nogi niech Aurelka jeszcze troszkę posiedzi w brzuchu.
    Na ktg skurcze mam co 7 minut ale tylko dochodzące do 50-60 wiec o wiele słabsze i nie bolesne. Położna mówi ze to nie porodowe wiec spokojnie.
    Co do imprezy to napisałam koleżanka jaka jest sytuacja zaoferowali ze same kupią słodkości w cukrni i przyjdą mnie tylko uściskać i posiedzą ze mną chwile ja będę leżeć wyciągnięta na kanapie.
    Tutaj wczoraj długo sie wahali czy puścić mnie do domu bo jak wychodziłam to skurcze dalej były tylko Ze słabsze. Kazali jakby sie zwiększyły to wracać do nich. Zupełnie sie wyciągały w domu około 3 w nocy. No i i wypuścili tylko dlatego ze obiecałam dziś przyjść na ktg i sprawdzenie szyjki. Wiec siedzę i czekam aż przyjdzie lekarz żeby mnie zbadać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 13:18

MirelS, jusella, Agaax, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny ja nir wiem. Zrobiłam się nerwowa i to straaaaaaaasznie. Wkurza mnie wszystko. Wkurza mnie mąż, wkurza mnie sprzątanie, wkurza mnie to ile rzeczy u nas stoi na wierzchu i się kurzy, wkurza mnie to jak to mieszkanie jest umeblowane. Może po części przez to że jeździmy do znajomych i tam mało rzeczy jest na wierzchu a u nas w cholere dużo. Ale jak się przeprowadzimy to umeblujemy po swojemu!

Ależ mam wnerwa. Mam ochotę połowę rzeczy i mebli wywalić i mieć spokój.

Pauli niech mała jeszcze siedzi w brzuszku u mamusi :)

1usapiqvhk164civ.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny z Dolnego Slaska gdzie planują rodzić? Słyszałyście jakieś opinie o Wałbrzychu?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama, mam to samo. Wszystko mnie wkurza: mąż, teściu, mama, siostra, pies, wróble za oknem... Jestem tak samo za minimalizmem: im mniej rzeczy w domu, tym lepiej. A jak coś już mieć, to jedno i porządne, a nie sto tysięcy, kurzołapaczy i w ogóle.

Mnie dziś w nocy bolał brzuch jak na okres. Teraz też czasami odczuwam, ale krótko. Dłuży mi się już to wszystko i to też mnie wkurza :)

Maka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    A dziewczyny z Dolnego Slaska gdzie planują rodzić? Słyszałyście jakieś opinie o Wałbrzychu?

Ja w Trzebnicy. Złe opinie słyszałam o Brzegu Dolnym.

wff2tv73hpz3pa50.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dłuży się dłuży. Prawda to też jest wkurzające. Mogłoby to wszystko szybciej iść. Mój by chciał by mała wyszła na początku lipca. Będziemy wykurzac najwyżej :p

1usapiqvhk164civ.png
  • nowa! Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:

Panna truskawka ja tez w Trzebnicy :-)

• nowa! Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:

Wysłany: 11 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa! wrote:
    Noooo co Tyyy :D Nie wiedziałam, że jesteś z okolic :) Fajnie ;)

wff2tv73hpz3pa50.png
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ