X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eithlinn wrote:
    Dziewczyny, szybkie pytanie. Co sądzicie o monitorach oddechu? Wpadłam w czeluścia internetów i już mam mętlik w głowie :(

Tak w ogóle to witajcie :) i miłej soboty :)
    U nas polozna opowiadala jak sama kupila to "cudo" bo jej mala spala na brzuchu, caly czas sie przekrecala. No mowila ze to lekka przesada ale sama kupila takze jak komus to ma uspokoic sumienie to niech kupuje ;) ps. Mowila tez ze bipczalo czesto "bez powodu"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 17:12

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za otuchę i wsparcie :) po kroplowkach skurcze całkowicie ustały wiec myśle ze bedzie dobrze. Sterydy dla małej podane tez będę sie z tym czuć bezpieczniej. Mam bardzo ładny jednoosobowy pokój :) widok z okna na śliczne zielone drzewa :) nie mam co narzekać :) 2-3 dni i do domu.
    Ciekawe co zostanie mi zaserwowane na kolacje :)

My zdecydowaliśmy sie kupić monitor oddechu z elektroniczna niania. Najprawdopodniej bedzie to angel care AC 1100 z kamerka. Znajomi mieli i byli bardzo zadowoleni.

jusella, Agaax, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka gratuluję sukcesu - wyjdzie, że wścibska jestem ale trudno, zapytam (bo mnie ciekawość zezre) - jakich rozmiarów jest obraz?

Pauli oby Maleństwo przestało się spieszyć, nie fajnie, że wylądowałaś w szpitalu :-(. Przyznam Ci się, że miałam Cię prosić, żebyś napisała co u Ciebie serwują ale głupio mi było :/

Mirels dobrze, że u Ciebie się uspokoiło :-D.

Ja już kulinarnie się spełniłam, teraz jeszcze pokój wypadałoby posprzątać :/, jednak chyba na dziś dam se już siana bo nie chciałabym wylądować w szpitalu. W sumie to od 9tej na wysokich obrotach jestem. I jeszcze, między ciachem a gołąbkami zrobiłam Pierworodnemu szaszłyki i pieczone ziemniaki :-D.
    Cieszę się jak głupia, że tyle udało mi się zrobić :-D. Bez ciąży to wszystko zrobiłabym max w 4 godziny i jeszcze pokój byłby sprzątnięty, a teraz drugie tyle mi zajęło :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 17:36

Pauli11, MirelS, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy któraś zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej? Jak dla mnie kusząca sprawa, ale koszta mnie przerażają, zwłaszcza, że chciałbym szczepić Kubusia na te zalecane odpłatne szczepienia, które też kosztują majątek...i trochę ciężko z kasą będzie po porodzie ;/

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juselka tym tortem natchnelas mnie na muffinki :) juz gotowe m wcina... A jak sie piekly to sobie w szafkach ogarnelam 2 w 1 :)

Ja mam dzisiaj nieregularne skurcze i brzuch jak na @ boli to musze sie ruszac bo wtedy zapominam ...

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, bo nigdy nie piekłam muffinek, powiedz mi proszę Ty pieczesz w jakiś specjalnych foremkach, czy wystarczy w tych papierkach? Może się skuszę, tylko muszę się zaopatrzyć w odpowiedni sprzęt

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusello dziekuje;) 30 na 40 cm hehe dobrze ze zapytalas bo wlasnie sama sie zastanawialm i miałam zamiar zmierzyc;) zmotywowalas mnie;)
    wychodzi 170 na 133 krzyzyki ;)

kijanko brawo! daj jedną; )

ada ja nie biore, fajna rzecz ale mnie nie stać zwyczajnie, zeby to opalata jednorazowa byla tylko to inna bajka a tak plac rachunki dodatkowe.. ;/ moze kiedys dofinansuja to wtedy sie zastanowie

jusella, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, nie piecz muffinek w samych papierkach, praktykowałam to. Nic z tego nie wyjdzie, takie rozlazłe byle co :D
    Bez blachy się nie obejdzie. No chyba, że jakieś silikonowe foremki?

Pauli, trzymam kciuki, żeby wszystko się wyciszyło i żebyś mogła jeszcze kilka tygodni w dwupaku pochodzić! Mam nadzieję, że chociaż karmią Cię lepiej niż MirelS :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 17:55

kijanka_88, jusella, Pauli11, Agaax, MirelS, Zuzulka88, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Jusella, nie piecz muffinek w samych papierkach, praktykowałam to. Nic z tego nie wyjdzie, takie rozlazłe byle co :D
    Bez blachy się nie obejdzie. No chyba, że jakieś silikonowe foremki?

Zgadzam sie w 100 proc ja mam blache na 12 muffinek, do "dziur" :) wsadzam tylko papilotki bo mi sie myc nie chce, kiedys nie wsadzalam to jak przypiekli to 2 dni moczylam a nawsciekalam sie straaaszhie zeby wymyc....m

Majeczka nie ma problemu :)

majeczka87, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakaś komedie romantyczną bym machnela;) Macie jakiś pomysl?;)

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    A czy któraś zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej? Jak dla mnie kusząca sprawa, ale koszta mnie przerażają, zwłaszcza, że chciałbym szczepić Kubusia na te zalecane odpłatne szczepienia, które też kosztują majątek...i trochę ciężko z kasą będzie po porodzie ;/

Nie biore ale tez wytlumacze dlaczego, w bliskiej rodzinie mam osobe chora na bialaczke, nie moge byc dawca bo jestem traktowana jak dawca nie spokrewniony, wiec moje dzieci tez nie moga, po drugie ilosc komorek macierzystych w tych preparatach jest rozna bardzo duzo zalezy od osoby pobierajacej jej doswiadczenia a boje sie ze w zamecie emocji nie bede w stanie tego kontrolowac... Po trzecie koszty przechowywania mnie przerazaja...
    Na chwile obecna rownicowanie z komrek macierzystych pobieranch ta metoda jest glownie dla hematologii ( fakt jest to dobra sprawa bardzo dla rodzenstwa) ale rownicowanie w kierunku komorek nerwowych - magia przyszlosci- daj Boze zeby to sie jak najszybciej udalo !!! Ale nasz organizm jest tak idealny ze bardzo ciezko go oszukac i podrobic... Tak wiec wszytsyki ma swoje olusy i minusy...
    A koszty spore

Kijanka
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No własnie zastanawiałam się nad minusami, bo na szkole rodzenia wpadła na pare minut kobitka właśnie z banku krwi, no i oczywiście opowiadała o samych plusach..

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ostatnio romantycznej godnej polecenia komedii nie widziałam - raczej wszystko na jedno kopyto teraz kręcą. Komedia "zwykła", która mnie totalnie rozwaliła i mogę oglądać w kółko to Szefowie wrogowie 1 i 2, no i Chłopaki nie płaczą.
    Za to parę dni temu zarąbistą sensację widziałam - Deja vu z Denzelem Washingtonem - ten film z czystym sumieniem mogę polecić.

No właśnie tak myślałam, że muszę foremkę specjalistyczną kupić :-D - dzięki Dziewczynki za rady :-*.

Zeżarłam 2 gołąbki i głodna dalej jestem - chyba Szymo wszystko przejął :/

majeczka87, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chlopaki nie placza to film kultowy hehehe
    chodzi za mna romansidlo jakies;)

wiesz bo gołabki lubią odlatywac;)

jusella, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam gołąbki, ale od Pudliszek na poniedziałek :)
    Jutro schabowy jak tradycja każe.

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar tak tematycznie polecieć i obejrzeć, może nawet dziś, film "Jak urodzić i nie zwariować" :D
    Dalile, mój luby by Cie brał, bo wiecznie marudzi, że o schabowego musi się prosić pół roku i nie dotrzymujemy tradycji polskiej :)

jusella, Dalile, Zuzulka88, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak mnie mój ślubny pogoni, to do was wpadnę z wizytą :P

Naditta, majeczka87, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella oj tam zaraz gupio :) Bede zdawac roaporty co mi zaserwuja :) mam wifi wiec formum to jedna z moich szpitalnch rozrywek. Zwlaszcza ze tatus malenstwa sie troche pochorowal :/ ma goraczke spuchniete gardlo i migdały wiec odesłam go do domu do lózka jak tylko przywiózł mi moje rzeczy. Co prawda zarzeka sie ze jeszcze dzis wróci :)

Oto moja kolacja.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/54cdfd86deef.jpg
    3 plasterki sera 3 kromki chleba slata lodowa z kaparami ( fuj nie lubie kaparów) a na deser owoce w zalewie ananas melon mango. a i mały pojemniczek z dzemem. Chyba nie najgorzej ale ze tak brzydko powiem dupy nie urywa :p moze to dlate ze dzis na snaidanie zjadłam ylko rogalika francuskiego i do tej pory nic wiec nie moge powiedziec zebym sie najdała :p

ada89 ja bede oddawac krew pepowinowa ale dla potrzbyjacych dzieciaków teraz. Tzn tutaj w belgii nie ma czegos takiego jak banki krwi pepowinowej ale pytaja czy chciałbym podzielisc sie szczesciem i zyciem z chorymi dziecmi. Bez wahania sie zgodziłam.
    Na moje ptanie o banki krwi do przechowywania prywantego moj lekarz powiedział ze belgi od 5 lat tego nie praktykuje. Okazywało sie ze czasem ta krew była zle przechowywana wiec i poem nie rpzydatan. Z reszta najlepsza jej zywotnosc to 2-3 lata wiec lepiej podarowac ja komus potrzbujacemu kiedy ma najlepsze własciwosci.

Jussela do muffinke zdecydowanie foremki :) Ja mam tak blaszke z dziurkami i wtedy wkłądam papiltki ale mma tez foremki sylikonowe wtedy jak nie mam papilotek to mozna o razu w nich serwowac :) potem tylko umy i mozna robic kolejne:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 19:04

jusella, majeczka87, kijanka_88, Naditta, figaa, Zuzulka88, kama005, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze - kolejne 2 gołąbki zjadłam i czuję się jakbym nic nie jadła :-(, co jest?
    Chyba muszę ciastem się zapchać jak "konkretne" rzeczy nie dają rady.
    Kusi mnie, żeby fotki moich wybryków kulinarnych wstawić jednakże ze względu na fakt, że szanse są nierówne, bo dwie z nas w szpitalu są i nie mogą sobie rarytasami dogadzać stwierdziłam, że tym razem sobie daruję. Dziś fotki Tatuśkowi wyślę może wcześniej wróci :-P

Pauli11 dzięki za szczegółowy raport :-). Oj ja to kocham kapary - dłużej niż 2 dni u mnie słoiczek nie postoi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 19:04

Pauli11, Agaax, MirelS, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli super sprawa takie oddawanie krwi. Może to by się lepiej u nas sprawdziło...

Pauli11 lubi tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
‹‹ 1085 1086 1087 1088 1089 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ