Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
jusella moze trzeba bylo kilka gotowanych ziemniakow dorzucic;)
Pauli powiem Ci nie narzekaj;) kolezanka na patologii w białymstoku na kolacje dostawala kromke chleba pol kosteczki masla i plasterek mortadeli;p
wiec uwierz mi nie masz zle
choc ja zawsze uwazam ze powinny byc zamiany warunkow u wiezniow i w szpitalach. Bo wiezniowie maja o niebo lepsze jedzenie i tv za darmo a tu zapomnij;pjusella, Pauli11, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Pauli suuper sprawa z tą krwią, dla mnie to temat ważny w kontekście zawodowym, a o tym nie wiedziałam i nie omieszkam się tym dalej podzielić... nie wie czemu u Nas takiej opcji nie mam, a się zapytam...ale jak znam życie rozbije się o "włąściciela - odbiorcy krwi" i przechowywanie... mogłoby to pomóc wieelu ludziom.. też bym się zgodziła od razu.. i popieram zdanie lekarza...
Jedzenie wypas...
Jusella bardzo fajne foremki do muffinek są w tk maksie tylko trzeba trafić, a tam nie ma probelmu z jakością i za to tk max uwielbiam, gdyby nie to że teraz z kasą jest jak jest, wykupiłabym tam pół kuchni
Pauli11, jusella, ada89, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
http://www.garneczki.pl/produkt/forma-do-12-muffinek-grey,6303?gclid=CMu_-p7FoM0CFYPpcgodtiMCBw
ja mam coś takiego...
strone znalazłam teraz przez przypadek , ceny fajne ide grzebać może jakąś nową blache wygrzebie
Nie nawidzę gotować, mam problem żeby upiec schabowego, ale podwójny tort bezowy no problem ;Pmajeczka87, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
ada89 wrote:A czy któraś zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej? Jak dla mnie kusząca sprawa, ale koszta mnie przerażają, zwłaszcza, że chciałbym szczepić Kubusia na te zalecane odpłatne szczepienia, które też kosztują majątek...i trochę ciężko z kasą będzie po porodzie ;/
Oto co znalazłam w necie na ten temat:
http://oczekujac.pl/2013/01/to-czego-zaden-bank-krwi-pepowinowej-wam-nie-powie.htmljusella, kijanka_88, Marta22, kot_bury lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyada89 wrote:A dziewczyny z Dolnego Slaska gdzie planują rodzić? Słyszałyście jakieś opinie o Wałbrzychu?
jusella ja bym skorzystała, w końcu tak jak piszesz to o Szymcia chodzi
Eithlinn wrote:Dziewczyny, szybkie pytanie. Co sądzicie o monitorach oddechu? Wpadłam w czeluścia internetów i już mam mętlik w głowie
)znajoma ma i mówiła że tylko raz się uaktywnił jak dziecko wypełzło z maty. Mało zawału nie dostała, ale myślę że lepiej dla mnie parę razy wstać nie potrzebnie niż nie wstać jak byłaby potrzeba
ja biorę bez niani
ada89 wrote:A czy któraś zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej? Jak dla mnie kusząca sprawa, ale koszta mnie przerażają, zwłaszcza, że chciałbym szczepić Kubusia na te zalecane odpłatne szczepienia, które też kosztują majątek...i trochę ciężko z kasą będzie po porodzie ;/
Jeśli chodzi o muffinki ja piekę w silikonowych i jestem bardzo zadowolona:) kupowałam w pepco po taniości
jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Kijanka, widzę że mamy wspólne hobby
Uwielbiam kuchenne rzeczy w Tk Maxxie, u mnie problem z kolei inny, bo już nie mam miejsca na te kuchenne gadżety i mąż na mnie krzyczy, żebym już tego nie znosiła(podobnie jak z butami).
jusella, kijanka_88, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta wrote:Kijanka, widzę że mamy wspólne hobby
Uwielbiam kuchenne rzeczy w Tk Maxxie, u mnie problem z kolei inny, bo już nie mam miejsca na te kuchenne gadżety i mąż na mnie krzyczy, żebym już tego nie znosiła(podobnie jak z butami).
oj buuutyyy, to z tk maxu... rozmarzyłam się...KOcham , uwielbiam... mąż krzyczy mam to gdzieś... uwieeelbiam
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
u Nas niestety znikają w ciągu 2 h, w szczególności te większe rozmiary, ale jak byłam w uk na 3 tyg to tylko chodziłam i przymierzałam i czaiłam na okazje... kiedyś dorwałam botki od MC z cwiekami.. booskie były ale niestety rozmiaru nie było... ale baletki, czy jakieś fajne sandałki... hmmm
nawet ślubne dorwałam w tk maksie za 40 zł
Naditta, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
A my jesteśmy w knajpie gdzie jest koncert i zajebiscie głośno grają. Nawet nie ma co się słowem odezwać bo osoba na przeciwko nie usłyszy.
Czy któraś ma zawroty głowy codziennie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 05:58
-
Witajcie Dziewczynki
Ostatnio nie moge Was nadgonić z czytaniem
Co mam czas i podczytam i kilka godz mnie nie ma to kolejne stronki dochodzą
My dziś mieliśmy niespodziewane zaproszenie na grila do brata ciotecznego męża na działeczkę.
Ale super tam maja porobione i cisza spokój od zgielku miasta no i własny ogródekmoże kiedy i nam się uda taka działeczkę miec.
Młody dziś tez daje do wiwatu i coraz bardziej sie rozpycha w brzuchu
Wczoraj w końcu ogarnelam swoje włosy i poszłam do fryzjera ściąć a po przedszkolu z Cora poszlam do Jej ulubionej Pani
Trzeba jakos się bylo ogarnac by przywitac synka na świecie
A teraz sobie odpoczywam po jedzonku
jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Pauli i tak masz lepsze danie niz jw i jak ładnie podane
Dziewczynki jak chcecie oddać krew pępowinową to jasne, że w Polsce jest taka możliwość. Trzeba pytać w szpitalach. Ja też o tym myślałam, ale waham się z jednego powodu - jq oddaję to pro bono, a bank pobiera za to horrendalną kwotę od biorcy. To mnie wkurza. Znam nawet chłopaka z uszkodzonym rdzeniem kręgowym, który miał ten przeszczep nie tak dawno. Dlatego chciałabym pomóc, ale wkurza mnie, że te banki taką kasę na tym biją.Sama nie wiem.
Ja też wczoraj miałam zawroty, ale u mnie kiepska Morfologia z będę musiała żelazo brać jak wyjdę, bo tu mi nic nie podają..
-
Martwi mnie moje ciśnienie przy tej opuchliźnie 144/93 rano a teraz wieczorem 141/92 córcia też się jakoś mało rusza dzisiaj. Ktoś pisał o ciśnieniu tylko nie mogę znaleźć możecie pomóc. To już pora jechać do szpitala czy leżeć lepiej spokojnie w domu?
-
Nie było mnie od wczoraj a tyle napisalyscie ze ciężko nadrobić
Byłam wczoraj na wizycie, mój maluch wazy juz 2400:) poza tym szyjka, wyniki ok:)
Właśnie zastanawiałam się nad monitorem oddechu, przy córce nie miałam i chyba teraz tez nie kupie chociaż sie jeszcze wacham.
Na pobranie krwi pępowinowej tez się nie zdecydowalismy.
esoni, jusella, MirelS, LilouK, Zuzulka88, aisa, majeczka87, Agaax, Naditta, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Esoni mój lekarz kazał albo do szpitala albo na wizytę jeśli ciśnienie powyżej 135/85. Nawet w karcie ciąży mi napisał, żebym pamiętała. Dość wysokie masz i w sumie cały dzień i jeszcze ta opuchlizna - ja bym jechała sprawdzić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 22:43
alexxx, Zuzulka88, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Poczytałam, ale odpiszę na szybko i uciekam spać
Ja też nie oddaję krwi pępowinowej, bo koszty są okropne. Chętnie oddałabym dla chorych dzieci, jeśli byłaby taka możliwość
MirelS też zastanawiam się nad porodem w Pro Familii. Z tym, że ja nie mam tam lekarza prowadzącego i dlatego nie wiem jak to wyjdzie
Majeczka gratulacje! Obraz ślicznyMój niestety nadal stoi w miejscu, ale pochwalę się, że uszyłam dziś 3 literki dla Bartusia
Dobrej nockijusella, figaa, MirelS, aisa, majeczka87, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość
-
Hejka
martwi mnie moj dzisiejszy wynik moczu
opisane
Glukoza w moczu podwyższona ( + +) 0,07 g/dl
Leukocyty 19,7 /µl
Wałeczki 1,54 /µl
Bakterie 70
reszta wszystko ok
czy powinnam sie tym martwić udac sie od razu do szpitala?
czy ogolnie poczekac do tego 15stego na wizyte ? -
esoni wrote:Martwi mnie moje ciśnienie przy tej opuchliźnie 144/93 rano a teraz wieczorem 141/92 córcia też się jakoś mało rusza dzisiaj. Ktoś pisał o ciśnieniu tylko nie mogę znaleźć możecie pomóc. To już pora jechać do szpitala czy leżeć lepiej spokojnie w domu?
Jechać na ip i sprawdzić ja też mam ostatnio podwyższone ciśnienie ale tylko to górne no i tętno mi szaleje w poniedziałek wizyta to będę to omawiać z lekarzem.
Mi gin mówił że jak jest 140/90 to na ip jechać i sprawdzić co się dzieje
Mi jeszcze się nie zdążyło takie wysokie.
Mi też wychodzi glukoza w moczu i czekam na wizytę 13.06Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 01:21
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)