X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella moze trzeba bylo kilka gotowanych ziemniakow dorzucic;)

Pauli powiem Ci nie narzekaj;) kolezanka na patologii w białymstoku na kolacje dostawala kromke chleba pol kosteczki masla i plasterek mortadeli;p

wiec uwierz mi nie masz zle ;)

choc ja zawsze uwazam ze powinny byc zamiany warunkow u wiezniow i w szpitalach. Bo wiezniowie maja o niebo lepsze jedzenie i tv za darmo a tu zapomnij;p

jusella, Pauli11, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli suuper sprawa z tą krwią, dla mnie to temat ważny w kontekście zawodowym, a o tym nie wiedziałam i nie omieszkam się tym dalej podzielić... nie wie czemu u Nas takiej opcji nie mam, a się zapytam...ale jak znam życie rozbije się o "włąściciela - odbiorcy krwi" i przechowywanie... mogłoby to pomóc wieelu ludziom.. też bym się zgodziła od razu.. i popieram zdanie lekarza...

Jedzenie wypas...

Jusella bardzo fajne foremki do muffinek są w tk maksie tylko trzeba trafić, a tam nie ma probelmu z jakością i za to tk max uwielbiam, gdyby nie to że teraz z kasą jest jak jest, wykupiłabym tam pół kuchni :P

Pauli11, jusella, ada89, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.garneczki.pl/produkt/forma-do-12-muffinek-grey,6303?gclid=CMu_-p7FoM0CFYPpcgodtiMCBw
    ja mam coś takiego...
    strone znalazłam teraz przez przypadek , ceny fajne ide grzebać może jakąś nową blache wygrzebie :P
    Nie nawidzę gotować, mam problem żeby upiec schabowego, ale podwójny tort bezowy no problem ;P

majeczka87, jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • aga9009 Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    A czy któraś zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej? Jak dla mnie kusząca sprawa, ale koszta mnie przerażają, zwłaszcza, że chciałbym szczepić Kubusia na te zalecane odpłatne szczepienia, które też kosztują majątek...i trochę ciężko z kasą będzie po porodzie ;/

Oto co znalazłam w necie na ten temat:

http://oczekujac.pl/2013/01/to-czego-zaden-bank-krwi-pepowinowej-wam-nie-powie.html

jusella, kijanka_88, Marta22, kot_bury lubią tę wiadomość

201607287452.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ada89 wrote:
    A dziewczyny z Dolnego Slaska gdzie planują rodzić? Słyszałyście jakieś opinie o Wałbrzychu?
    Ja planuje w Świdnicy, dlatego że chodzę do ordynatora, szpital mam blisko i opinie dobre słyszałam. Jeśli chodzi o Wałbrzych to jedni mówią, że warto choćby przez to że tam mają dobry oddział dla wcześniaków, dzieci chorych więc w razie "w" i tak tam przewożą. Jeśli chodzi o sam poród to spotkałam się z opinią że idą na masówkę cokolwiek to znaczy :D

jusella ja bym skorzystała, w końcu tak jak piszesz to o Szymcia chodzi :)
    Eithlinn wrote:
    Dziewczyny, szybkie pytanie. Co sądzicie o monitorach oddechu? Wpadłam w czeluścia internetów i już mam mętlik w głowie :(
    )
    Ja chcę kupić- tak dla spokoju wewnętrznego :) znajoma ma i mówiła że tylko raz się uaktywnił jak dziecko wypełzło z maty. Mało zawału nie dostała, ale myślę że lepiej dla mnie parę razy wstać nie potrzebnie niż nie wstać jak byłaby potrzeba :) ja biorę bez niani
    ada89 wrote:
    A czy któraś zdecydowała się na pobranie krwi pępowinowej? Jak dla mnie kusząca sprawa, ale koszta mnie przerażają, zwłaszcza, że chciałbym szczepić Kubusia na te zalecane odpłatne szczepienia, które też kosztują majątek...i trochę ciężko z kasą będzie po porodzie ;/
    My się nie decydujemy ... początkowo chciałam ale mąż się naczytał że nie ma przypadku żeby pomogło temu dziecku a raczej obcej osobie czy coś... Ale jakby można było oddać dobrowolnie żeby komuś pomóc to byłoby super:) Na filmie na szkole rodzenia niby mówili o takiej opcji, ale przedstawicielka powiedziała później że to w Warszawie tylko a i tak państwo Polskie nie ma na to kasy....

Jeśli chodzi o muffinki ja piekę w silikonowych i jestem bardzo zadowolona:) kupowałam w pepco po taniości

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka, widzę że mamy wspólne hobby :D
    Uwielbiam kuchenne rzeczy w Tk Maxxie, u mnie problem z kolei inny, bo już nie mam miejsca na te kuchenne gadżety i mąż na mnie krzyczy, żebym już tego nie znosiła :P (podobnie jak z butami).

jusella, kijanka_88, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Kijanka, widzę że mamy wspólne hobby :D
    Uwielbiam kuchenne rzeczy w Tk Maxxie, u mnie problem z kolei inny, bo już nie mam miejsca na te kuchenne gadżety i mąż na mnie krzyczy, żebym już tego nie znosiła :P (podobnie jak z butami).

oj buuutyyy, to z tk maxu... rozmarzyłam się...:):):) KOcham , uwielbiam... mąż krzyczy mam to gdzieś... uwieeelbiam

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nas niestety znikają w ciągu 2 h, w szczególności te większe rozmiary, ale jak byłam w uk na 3 tyg to tylko chodziłam i przymierzałam i czaiłam na okazje... kiedyś dorwałam botki od MC z cwiekami.. booskie były ale niestety rozmiaru nie było... ale baletki, czy jakieś fajne sandałki... hmmm ;) nawet ślubne dorwałam w tk maksie za 40 zł :P

Naditta, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jesteśmy w knajpie gdzie jest koncert i zajebiscie głośno grają. Nawet nie ma co się słowem odezwać bo osoba na przeciwko nie usłyszy.

Czy któraś ma zawroty głowy codziennie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 05:58

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki ;-)
    Ostatnio nie moge Was nadgonić z czytaniem :)
    Co mam czas i podczytam i kilka godz mnie nie ma to kolejne stronki dochodzą ;-)

My dziś mieliśmy niespodziewane zaproszenie na grila do brata ciotecznego męża na działeczkę.
    Ale super tam maja porobione i cisza spokój od zgielku miasta no i własny ogródek :) może kiedy i nam się uda taka działeczkę miec.
    Młody dziś tez daje do wiwatu i coraz bardziej sie rozpycha w brzuchu :)

Wczoraj w końcu ogarnelam swoje włosy i poszłam do fryzjera ściąć a po przedszkolu z Cora poszlam do Jej ulubionej Pani :)
    Trzeba jakos się bylo ogarnac by przywitac synka na świecie ;-)
    A teraz sobie odpoczywam po jedzonku :)

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli i tak masz lepsze danie niz jw i jak ładnie podane :D
    Dziewczynki jak chcecie oddać krew pępowinową to jasne, że w Polsce jest taka możliwość. Trzeba pytać w szpitalach. Ja też o tym myślałam, ale waham się z jednego powodu - jq oddaję to pro bono, a bank pobiera za to horrendalną kwotę od biorcy. To mnie wkurza. Znam nawet chłopaka z uszkodzonym rdzeniem kręgowym, który miał ten przeszczep nie tak dawno. Dlatego chciałabym pomóc, ale wkurza mnie, że te banki taką kasę na tym biją.Sama nie wiem.
    Ja też wczoraj miałam zawroty, ale u mnie kiepska Morfologia z będę musiała żelazo brać jak wyjdę, bo tu mi nic nie podają..

• esoni Ekspertka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martwi mnie moje ciśnienie przy tej opuchliźnie 144/93 rano a teraz wieczorem 141/92 córcia też się jakoś mało rusza dzisiaj. Ktoś pisał o ciśnieniu tylko nie mogę znaleźć możecie pomóc. To już pora jechać do szpitala czy leżeć lepiej spokojnie w domu?

3i498ribteorkobo.png
  • figaa Przyjaciółka

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie od wczoraj a tyle napisalyscie ze ciężko nadrobić:)

Byłam wczoraj na wizycie, mój maluch wazy juz 2400:) poza tym szyjka, wyniki ok:)

Właśnie zastanawiałam się nad monitorem oddechu, przy córce nie miałam i chyba teraz tez nie kupie chociaż sie jeszcze wacham.
    Na pobranie krwi pępowinowej tez się nie zdecydowalismy.

esoni, jusella, MirelS, LilouK, Zuzulka88, aisa, majeczka87, Agaax, Naditta, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

1usag7rf69y59i8r.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też nie pobieramy krwi pepowinowej. Za drogo... Żart jakiś...

Ja może kupię ciśnieniomierz albo pożyczę. Chyba czas najwyższy :p

Zobaczymy w środę ciśnienie bo mam wizytę

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni mój lekarz kazał albo do szpitala albo na wizytę jeśli ciśnienie powyżej 135/85. Nawet w karcie ciąży mi napisał, żebym pamiętała. Dość wysokie masz i w sumie cały dzień i jeszcze ta opuchlizna - ja bym jechała sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2016, 22:43

alexxx, Zuzulka88, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni ja bym pojechała sprawdzić. Tylko raz miałam takie ciśnienie jak korek był przez wypadek i miałam stres, że na wizytę nie zdążę, ale szybko opadło. Jak opuchlizna to tym bardziej.

• Zuzulka88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)

Poczytałam, ale odpiszę na szybko i uciekam spać :)

Ja też nie oddaję krwi pępowinowej, bo koszty są okropne. Chętnie oddałabym dla chorych dzieci, jeśli byłaby taka możliwość :)

MirelS też zastanawiam się nad porodem w Pro Familii. Z tym, że ja nie mam tam lekarza prowadzącego i dlatego nie wiem jak to wyjdzie :/

Majeczka gratulacje! Obraz śliczny :) Mój niestety nadal stoi w miejscu, ale pochwalę się, że uszyłam dziś 3 literki dla Bartusia :D

Dobrej nocki :)

jusella, figaa, MirelS, aisa, majeczka87, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

860ij44jnlwgi45u.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka

martwi mnie moj dzisiejszy wynik moczu
    opisane
    Glukoza w moczu podwyższona ( + +) 0,07 g/dl
    Leukocyty 19,7 /µl
    Wałeczki 1,54 /µl
    Bakterie 70

reszta wszystko ok

czy powinnam sie tym martwić udac sie od razu do szpitala?
    czy ogolnie poczekac do tego 15stego na wizyte ?

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esoni wrote:
    Martwi mnie moje ciśnienie przy tej opuchliźnie 144/93 rano a teraz wieczorem 141/92 córcia też się jakoś mało rusza dzisiaj. Ktoś pisał o ciśnieniu tylko nie mogę znaleźć możecie pomóc. To już pora jechać do szpitala czy leżeć lepiej spokojnie w domu?

Jechać na ip i sprawdzić ja też mam ostatnio podwyższone ciśnienie ale tylko to górne no i tętno mi szaleje w poniedziałek wizyta to będę to omawiać z lekarzem.
    Mi gin mówił że jak jest 140/90 to na ip jechać i sprawdzić co się dzieje
    Mi jeszcze się nie zdążyło takie wysokie.

Mi też wychodzi glukoza w moczu i czekam na wizytę 13.06

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 01:21

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już bym chyba poczekala do wizyty.

Skurcz w jednej nodze złapał mnie 4 razy pod rząd! No bez jaj!

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ