X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilou K super dzionek mialas :) kolezanki maja glowe :) szkoda ze u nas bejbiszaler nie ma..:-p

Zonti ten jasny czop do 3 tyg przed porodem odchodzi wiec na spokojnie dotrwasz ;)

Zonti, LilouK, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 no to faktycznie fajnie trafilas ;) Zazwyczaj wpadaja rano, swieca wszysykie swiatla, dra sie zeby mierzyc temperature i z fochem na badania wolaja ;)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• MirelS Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tu w szpitalu jeden lekarz powiedział, że te okresowe bóle, kłucia to normalne. W sensie, że to z ze skurczami porodowymi nie ma nic wspólnego. I faktycznie ktg tego nie pokazuje.ALE no właśnie u mnie z tych bóli skróciła się mocno szyjka i zrobiło rozwarcie. Dlatego tak ważna jest częsta kontrola teraz.

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam szkoda ze nikt nie umie mi pomoz bede musiała na IP jechac
    MIlutkiej niedzieli Wam życzę,,,,

• Dalile Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa no przykro mi, ale nie wiem skąd się glukoza w moczu bierze i na tych wynikach się nie znam. Ja bym zadzwoniła do gina.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti myśle ze to dlatego ze jestem w prywatnym szpitalu w Belgii wiec wyglada to trochę inaczej niż w Polsce. Wszystkie położne i pielęgniarki są tak miłe ze naprawdę wiem ze mogę liczyć na pomoc. W nocy jak miałam skurcze to Tez panie przychodziły z uśmiechem żeby mi pomoc nikt nie był zły ze dzwonie. Wręcz namawiają żeby sygnalizować każdy problem .
    Tez maja tutaj duża prewencję przeciwzakrzepowa od wczoraj od razu dostałam pończochy przeciwzakrzpowe po sama ci...i strasznie mi w nich ciepło no ale znalazali ściągać to leżę. Dziś mam miec 2 zastrzyk ze sterydami dla malucha i usg jak mała i jak szyjka po tych wszystkich lekach i leżeniu.
    Leżę dalej pod ktg wiec na śniadanie mogę popatrzeć z daleka :) ale juz jakaś pani sie zadeklarowała ze jak pójdę wziąć prysznic to ona zmieni mi pościel. Bardzo to miłe w polskich szpitalach nie spotkałam sie ze zmiana pościeli po 1 dniu pobytu.

Zonti, jusella, Naditta, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenka lepiej jechac sprawdzic. Glukoza w moczu moze byc u ciezarnej norma albo moze swiadczy o cukrzycy.
    Mozna gdybac - dr google i te sprawy, ale to tylko forum.. a lepiej zeby wyniki zobaczyl lekarz :) bedziesz spokojniejsza :)
    Pauli11 ahhh w Belgii bo juz myslalam ze w pl takie cuda :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 09:52

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Dziewczyny ja się witam ze szpitala. Mała postanowiła mi napędzic strachu, przestała się ruszać. Ostatnie ruchy czułam wczoraj przed snem. A od rana nic, zero! Myślałam, że umrę z nerwów, już po 7 byliśmy na IP
    Na szczęście tętno słyszalne, a królewna raczyla się poruszyć dopiero jak położna podłączaładnie ktg.
    Póki co zostaję na obserwacji. Panie położne powiedziały, że bardzo dobrze, że nie zbagatelizowalam tego i ze lepiej dmuchać na zimne, niż później całe życie żałować.
    Więc dziewczyny, jak coś was niepokoi to naprawdę lepiej jechać do szpitala.
    Życzę dobrego i spokojnego dnia.

Zonti, Agaax, LilouK, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mattko co za seria. Renieczka dobrze, że pojechałaś.
    Obyś szybko do domu wróciła.

• Zonti Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renieczka dobrze ze jest wszystko ok :)

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecane zdjęcie śniadania :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd24079950fc.jpg
    Dziś ciastko francuskie z czekolada dwie bułeczki do nich masełko serek Kiri i konfitura wiśniową. Sok pomarańczowy i woda :)
    Śniadanie bardziej w moim guście niż kolacja.

O rany Renieczka dobrze ze pojechałaś sprawdzić. U nas tez sie zaczęło wszystko od małego leniucha :p byłam zaniepokojona bo nie chciała sie ruszać nawet po coli wiec przyjechaliśmy sprawdzić pod szpitalem w aucie juz zaczęła szaleć :p a w trakcie ktg zaczęły sie skurcze i cała historia.

Kamelka ja tez bym sprawdziła ten cukier.

U mnie był lekarz skurcze sie dość słabo wyciszają. Dziś dadzą spokój mojej szyjce nie chce jej dodatkowe podrażniać. Wiec dalej leżymy pod kroplówka. Lekarze mnie uspokajaj ze malutka juz jest bezpieczna jeszcze dostała sterydy i wszytko bezie dobrze nawet jak sie juz urodzi. Przydałoby sie tylko żeby nabrała wiecej ciałka. No nic narazie leżę i zaciskam nogi.

renieczka, aisa, Naditta, Dalile, MirelS, Agaax, jusella, LilouK, Ejrene, kama005, Zuzulka88, kot_bury, Agness27, majeczka87 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 ty chyba w Cheratonie leżysz :)
    Moje śniadanie to były trzy kromki chleba, pół łyżeczki masła i 3 plastry czegoś co chyba miało być wedliną drobiową :)

Pauli11, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa ja się też teraz dowiedziałam, że we wczorajszym moczu wyszedł mi cukier i zostaje przez to jeszcze do jutra w szpitalu, bo chcą sprawdzić czy to nie cukrzyca. Śmieszne jest to, że mocz nie był na czczo tylko popołudniu. Kilka dni temu robiłam cukier na czczo i jakoś nic nie wyszło. Jestem zła, tym bardziej, że lekarz sam się śmiał, że czasem nerka puści w ciąży cukier. Ale trudno, nie dość, że jedzenie liche to jeszcze będą mnie o glodzie trzymać żeby dalsze badania robić :/
    Pauli niech się tam wycisza wszystko. Zaciskaj nóżki jak ja :)
    Renieczka dobrze, że sprawdziłaś i wszystko ok ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 10:30

Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie mogę narzekać. Śniadanie aż za duże.
    Muszę przyznać ze prywatny pokój tez super, chociaż jak sie tak samemu leży to czasem nudno :) ale przynajmniej jak wczoraj do 1 oglądałam Pretty Women to nikomu nie przeszkadzałam. A mój partner bez problemu mógł do mnie przyjechać nawet wieczorem i posiedział z nami chwil nikt nie miał z tym problemu.

A pielęgniarki i położne są takie miłe ze naprawdę aż przyjemnie tutaj zawsze z uśmiechem z pomocą. Teraz nie mogę sie doczekać kiedy będę mogła wziąć prysznic bo narazie kazali leżeć bo poranne ktg pokazało znowu duże skurcze.

No i kiedy przyjedzie do nas mój parter. Rozchorował sie biedak do tego wszystkiego wiec chyba bedzie musiał zacząć dzień od wizyty ale u lekarza bo tez nie chce nas pozarażac. Prawdopodobnie jakaś angina go dopadła :/ bo gorączka gardło zawalone :/
    Wszystkie klęski świata naraz. Bardzo go stresuje to ze jakby zaczęła rodzic to mogą go nawet nie wypuścić do mnie. Ani przytulić maleństwa bo bedzie wcześniakiem.

jusella, Zuzulka88, Agness27 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • aisa Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja dla odmiany o szpitalnych wieściach napisze, że dziś belly pisze "spakuj torbę do szpitala" a torbę mam jeszcze w szafie ;)
    Jutro ciąża donoszona :)

Tak sobie myślę, że jeśli Jaś był w terminie to i drugie nie będzie się za mocno spieszyć.

Pauli11, Agaax, LilouK, jusella, MirelS, Ejrene, Zuzulka88, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Uhuhu, dzieję się widzę, trzymam kciuki za wszystkie hospitalizowane, żeby jak najszybciej mogły wrócić do domu!

Co do okresowych bóli, to ponoć są normalne kilka tygodni przed porodem.

Renieczka, dobrze, że pojechałaś sprawdzić i że wszystko ok. U mnie podobnie ostatnio, w poczekalni w szpitalu już mały zaczął się ruszać, a jak mnie podpięli pod ktg to wierzgał tak, że tylko podskakiwało wszystko. Ale mimo tego, położne powtarzały kilka razy: jeśli coś takiego znowu się powtórzy, od razu do szpitala. Zawsze. Kontrola ruchów jest bardzo ważna na tym etapie ciąży. Tylko mój młody się mało ruszał przez pół dnia. Czułam ruchy, ale delikatne.

LilouK, fajna niespodzianka! Zazdro. Ja mam tu więcej kolegów niż koleżanek, więc nie mam co liczyć na niespodziankowy baby shower :D A szkoda, bo lubię (miłe) niespodzianki.
    Jeśli chodzi o smoczek, to ja zakupiłam w razie czego. Koleżanka też miała zamiar nie dawać smoka, ale mówi że jakby nie smoczek to mały musiałby być cały czas przy cycku, dosłownie 24h. Odstawiony od cycka od razu się darł, dopiero smoczek pomógł.

O! A co do niespodzianek, to mój ukochany dzisiaj wstał o 7.30 i stwierdził, że idzie składać łóżeczko. A wczoraj pomalował ścianę! Normalnie nie poznaję chłopa.
    (Co do dnia dzisiejszego, to myślę, że wziął się za to łóżeczko, bo wspominałam o kościele)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 10:45

Pauli11, MirelS, LilouK, aisa, jusella, Ejrene, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki :-D

Pauli szpitala - pozazdrościć - mówisz, że prywatny i tu nasuwa mi się pytanie - ile taki bajer kosztuje? - oczywiście nie wybieram się do szpitala a tym bardziej w Belgii :-D po prostu - znów mnie zżera ;-)

Lilouk super masz koleżanki - może tak by do mnie wpadły ;-) zazdroszczę tortu - on z pieluszek?

Co do smoczka - ja na wszelki wypadek kupuję - zobaczymy jak będzie - nie jest to jakiś mega duży wydatek a czasem może nas matki od psychiatryka uratować.

Renieczka trzymam kciukasy za Twój dwupak :*

Esoni mam nadzieję, że u Ciebie nic poważnego się nie dzieje. Również kciuki mocno zaciskam.

Kurcze, mój szymo dziś coś bardzo spokojny jest i zastanawiam się czy też nie jechać na IP i nie sprawdzić czy wszystko w porządku. Na razie stwierdziłam, że zjem kawałek ciacha, położę się na chwilę i poczekam - jak się nie ruszy to będę musiała ja się ruszyć - tak więc proszę, trzymajcie kciuki co by Szymo jednak zechciał mnie skopać.

LilouK, Agaax, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skopie aż będziesz miała dość :)

jusella, Agaax, aisa, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skopie Cie. Moja ma też dzisiaj lenia. Ale ruchy jakieś tam są :)

Brzuch mnie boli tylko nie wiem dlaczego także wzięłam nospę i leżę i pomału odpuszcza

Trzymajcie się tam dzielnie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 11:36

jusella, Zuzulka88, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Po stresujacej sobocie :/ moja rodzina mnie wkurzaaaa mega ... jadę do nich 130 km A oni mówią że do nas to raczej daleko i boją się jeździć po mieście ... noszzzz kuzwaaa :/ mało tego chrzciny mamy robić najlepiej po urodzeniu jak ja chciałam na spokojnie po nowym roku :/ masakra ... wcwczoraj trzaslam drzwiami i pojechałam spać do hotelu ... masakra

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 1088 1089 1090 1091 1092 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ