WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na kolację chipsy i colę :D Mecz jest!

ania181111, kijanka_88, Pauli11, Kasiulina, kot_bury, aisa, nowatorka, stokrotka2013, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku odpuszczam sobie Euro - za bardzo przeżywam, ciśnienie mi momentalnie skacze i nie chciałabym w połowie meczu na IP wylądować - nie daj boże jeszcze oderwałabym lekarza od meczu :/.

Zastanawiam się jak tam Esoni...

• Dalile Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mecze reprezentacji zawsze oglądam.

Esoni napisz co tam u Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 15:44

jusella, Maka lubią tę wiadomość

• esoni Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za troskę ! zadzwoniłam rano na ip i rozmawialam z moim lekarzem powiedział ze mogę zostac w domu monitorować ciśnienie i jutro rano zrobić mocz i podjechac z wynikiem do niego chyba ze ciśnienie jeszcze sie podniesie to nie zwlekać tylko przyjeżdżać od razu. Górną granice zaznaczył mi na 150/100 . Jak na razie ciśnienie mam 138/87 to z przed chwili wiec leżę i czekam do jutra.

jusella, Agaax, aisa, figaa, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki! Kiedyś "chwilę" z wami pisałam, ale niestety później miałam same przeboje w ciąży i tylko was podczytywałam jak sobie radzicie,zazdrościłam wam,że sobie chodźcie na spacery,zakupy, gotujecie itp, podczas, gdy ja muszę leżeć i się nie ruszać :) parę dni temu wyszłam ze szpitala, trafiłam ze skurczami,które były co 4 minuty po 100%, dali mi kroplówki na podtrzymanie,sterydy na płucka i po 6 dniach powoli się wyciszyło... Chociaż cały czas odczuwam skurcze, ale nie są aż tak bolesne i najważniejsze: są nieregularne, ale boję się, że za długo już niewytrzymam. Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny w szpitalach, żeby wasze Maluszki jeszcze chwilkę posiedziały:) a te,które coś niepokoi, zawsze lepiej jechać na IP, nie czekać, oni szybko zadziałają no i zawsze jesteście pod dobrą opieką...
    Już niedługo będziemy się rozpakowywać, jak ten czas zleciał.. :)

LilouK, Dalile, Naditta, kot_bury, jusella, Agaax, figaa, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julietta, jeszcze tydzień i ródź na zdrowie! :)

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile właśnie staram się jak mogę żeby wytrzymać:) chociaż naprawdę lekarze mnie tak pocieszali, że nie w takim okresie ciąży się dzieci rodzą i są zdrowiutkie.. bo ja bardzo martwiłam się, że to był 35 tydz...półtora tyg temu mój synek ważył 2400, więc niech jeszcze trochę podrośnie :) Choć ja sama ur się w 37 tyg z wagą 2400 i byłam zdrowa jak ryba i nie leżałam w ogóle w inkubatorze :)
    Ściskam kolana, ale natura i tak sama zdecyduje...
    Wy też macie strefę kibica w domu? :)

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niby leżę w dobrym szpitalu, do którego wszystkie się pchają, a nie dostałam żadnych sterydów ani kroplówek. Powiedzieli mi, że na tym etapie dziecko już jest wykształcone i nic się nie stanie jeśli sie urodzi. Oni ani tego nie spowolnią ani przyspieszą. Widzę, że wszędzie jednak sterydy dają i nie wiem co mam myśleć ;/
    Zuzulka nie dziwie Ci się, bo Jarosław to słyszałam, że rzeźnia :P dojedziesz z Jarosławia jak się zacznie? :D

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS, nie martw się, lekarze wiedzą co robią. Masz już 36 tydzien zaraz i niedługo ciąża donoszona, dziecko już ma plucka wykształcone. I zawsze to lepiej nie podawać leków, tym bardziej sterydów jeśli nie jest to niezbędne.

MirelS, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Naditta za słowa otuchy, bo tak czytam Internet i się nakręcam. Tym bardziej, że wszędzie piszą, że z moim rozwarciem to góra 2 tyg. wytrzymują. Obym jeszcze doczekała faktycznie. Chyba tylko leżenie mi może pomóc i będę lezec..
    To ściskamy nóżki dziewczęta przed 38 tyg.!
    Ja też zaraz włącze mecz choć kibicka ze mnie kiepska :P

Naditta, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS nie martw się, ja leżałam dokładnie w tym samym momencie, co ty. Bardzo się bałam i wielu lekarzy mi mówiło, że nawet jeśli urodzi się Mały wcześniej to wszystko będzie dobrze i tak mam myśleć,bo mój stres tylko pogarsza sprawę. Nie martw się, jesteś pod opieką i oni wiedzą, co robią! :)
    Ja dzisiaj mam znowu skurcze,chyba przepowiadające, we wtorek wizyta, zobaczę,co z szyjką i pozostaje mi się modlić o tydzień dla Nas jeszcze w dwupaku :)

MirelS, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mirels może Twoje Maleństwo jest duże , ponad 2500 g to wtedy chyba sterydów na tym etapie nie podają - gdzieś mi się coś takiego o uszy obiło - ale głowy uciąć sobie nie dam. Co tam dobrego na obiadek miałaś?

Esoni oby Ci się to ciśnienie unormowało i jutro już wszystko ok było.

Położyłam się na chwilkę i usnęłam... fajnie się spało :-D, teraz herbatka, ciacho i trzeba by po obiedzie pomyć.

MirelS, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• MirelS Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na USG w czwartek mały miał 2491 g. Powiedzieli, że od skończonego 34 tyg. nic nie podają. Widać taką mają procedurę tu.
    Powiem Wam, że to nie tylko chodzi o to, że wcześniak. Ja zostałam wyrwana nagle z wizyty rutynowej, że chyba będę rodzić! Ja chcę do domu i trochę psychicznie odpocząć i się przygotować na to, choć o 2 tyg., bo mnie to przeraża jeszcze :/

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Witajcie :)
    Witam się z Wami w 9 Miesiącu ! :)
    Do porodu 34 DNI :)

Naditta to faktycznie trafiłaś na mega gbura w szpitalu!
    Mój od echa to był bardzo sympatyczny,na wszystkie pytanie mi odpowiadał i do tego jeszcze smarowal mnie ciepłym zelem ,w ogóle bardzo miała obsługa tam była :)

Jusella jak masz kobito możliwość to korzystaj z opieki szpitalnej.Moja kolezanka jak rodziła to ciocia wszystko tam jej załatwiła bo nie chcieli jej przyjąć do szpitala a miała problemy z cisnieniem.wystarczyło jedno słowo i od razu inne traktowanie :)

Pauli trzymaj się w tym szpitalu- masz dobra opiekę i w razie co maluch sobie już poradzi :)
    A opieke masz i jedzonko super-u nas o takim podaniu w szpitalu można jedynie pomarzyć..
    A swoją drogą widzę ze zaczyna się już u nas ropakowywanie ;-)

Majeczka PIĘKNY OBRAZ –normalnie jestem pełna podziwu :)

Esoni moim zdaniem powinnas jechac do szpitala upewnic się chociasz bo jak dla mnie to wysokie.Moja kolezanka miała tez z cisnieniem w ciazy i przez to szybciej rozwiązali jej ciaze bo nie mogli unormowac.a w dniu porodu cc miała 170/100 .a tam dadza ci leki mocniejsze żeby dzieciom przepływy się nie psuły.

Lilouk śliczne prezenciki-pozazdrościć sasiadek ;-) Co do smoczka ja brałam do szpitala i mała chetnie ssala :)
    I ja wolałam przyzwyczaic do smoczka niż jak siostry córy od małego paluchy do buzi i do tej pory tak zasypiaja a maja 4 i 8 lat..Tej strasznej so bardzo plytka się popsuła ale nic się nie da się wytłumaczyc i nadal tak zasypia.

Kama ja zawroty długo miałam ale w okolicach II trymestru.Teraz jak za długo rece wyciagam do góry to się wtedy kreci w głowie.

jusella, figaa, Pauli11, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaczki juz widze sie pchaja na swiat ;)

A moja siedzi grzecznie i rozciaga nozki :)

jusella, Dalile, kot_bury, aisa, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po meczu, o dziwo cukry po chipsach dobre, więc zaraz zjem normalną kolację.
    Zosia się przeciąga, kopie... ale zgaga mnie dobija i naprawdę coraz mi ciężej. Po zgadze poznaję, czy przetrawiłam ostatni posiłek. Muszę jeść średnio co godzinę, powaznie.
    Wykańcza mnie to.

Przynajmniej nasi wygrali. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 20:22

ania181111, Maka, jusella, Naditta, stokrotka2013, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bezpiecznie bo paluszki jadłam i czekoladę A po czekoladzie moja mala szaleje :P
    Ja w ciąży dwa razy miałam zgage :) I więcej razy nie miałam ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem takich rzeczy, bo mi strach przy diecie cukrzycowej, ale dziś wyjątkowa okazja :)

ania181111, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo Dalie ze Ty biedulo nie możesz :/

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Maka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór piękne Panie !
    Okres gorracy dla nas się powoli zaczyna. :-)
    My dzisiaj po obiadku odwiedziliśmy babcie, przywieźli 5 kg czereśni i 3 kg truskawek... Obzarlam się czeresniami, docislam na meczu chipsami i 2 kawałkami tiramisu.. Ledwo się kulam.
    Młody się rozpycha strasznie..

Pauli zarelko naprawdę świetne, tylko w Polsce takie dziadostwo.. Jak Ci przyniosą to nie wiadomo do czego to podobne. Przykre strasznie.

Jusella nawet się nie zastanawiaj! Masz znajomości to wykorzystaj bez wyrzutów .. Mama też zamierza koleżance, która jest położna szepnac dwa słowa.

Co do smoczka. Kupiłam w dwu paku Lovi i nawet bym chciała żeby młody używał. Ale u nas w rodzinie dzieci nie bardzo tolerują...

Majeczka obraz piękny! Masz dziolcha talent. Ja niestety nie potrafię się zmobilizować żeby coś sama stworzyć. Taki typ.

jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
‹‹ 1090 1091 1092 1093 1094 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ