WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny muszę się zapytać.. . Kiedy sterylizujecie butelki,smoczki itd ? Bo tak myślę i nie wiem ... chyba dopiero jak nasze robaczki się urodza :)

Agness27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak będę potrzebowała butelki, to wygotuję.

ania181111, Agness27 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka podziel się czereśniami i truskawkami! <3

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julietta jeszcze tydzien potrzymaj nogi zacisniete potem mozesz rodzic.
    Mirels spokojnie napewno dobrze o cebie dbaja i wiedza co robia. Mi tez mówili ze sterydy podaje sie do 34 tygodnia a ja byłam dokładnie na granicy , wczoraj miałam 33t 6 dni. Wiec zdecywali sie podac. Moje skurcze niestety nie chca ustapic co jakis czas sie pojawiaja. Juz nawet lekarz mnie uspokaja ze to juz 34 tydzien i z dzidziusiem bedzie dobrze. Ale mnie to przeraza. Normalnie az cała we łzach. Chce zeby moje malentwo było bezpieczne niech jeszcze posiedzi chociaz do konca 36 tygodnia.
    Normalnie nie jestem n to gotowa mój termin przypada na 24.07 wiec jeszce duzo czasu. Nie mam nawet materaca do łozeczka dla małej :/

My tez z moim facetem ogladlaismy wspolnie mecz lezac na moi łozku szpitalnym. Tutaj nikomu to nie przeszkadza. Biedny w maseczce cały czas bo dzis był u lekarza i okazło sie ze ma angine ropna gardła. To mnie dodatkowo podłamło bo gdyby cos sie zaczelo dziac to pewnie nawet nie wpuszcza go na porodówke bede musiałą rodzic sama. Tym bardziej nie ebdzie mógł przytulic naszej córeczki bo za duze ryzyko dla wczesniaczka. Wszytko mnie to przeraza łzy same cisan sie do oczu...

no dobra koniec marudzenia i nazekania czas na odrobine optymizmu :) niech mała siedzi w brzuchu i nie martwi mamy a ja przyjme tyle zastrzyków i tyle kropłowek ile trzeba i bede lezec plackiem ani drgne. TYlko niech ona bedzie bezpieczna.

ania181111, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Maka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Maka podziel się czereśniami i truskawkami! <3

Kochanie zapraszam!!

Naditta, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor,
    Do porodu 20 dni a to my :-)

b943d4d29a0ade43med.jpg

Pauli11, Maka, panna truskawka, Naditta, kijanka_88, jusella, aisa, *Słoneczko, Agaax, figaa, renieczka, martynka870, majeczka87, Zonti, kot_bury, Ejrene, stokrotka2013, LilouK, Agness27, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nareszcie w domku

Laski zaciskac nogi.

My wróciliśmy do domku :) bolą mnie plecy w odcinku lędźwiowo krzyżowym, coś mnie brzuch bolo tylko nie wiem czy dokładnie na @, czy też trochę wyżej. Jakoś nospa nie bardzo zadziałała. Teraz leżę i odpoczywam. Zaraz wezmę nospę kolejna i pójdę chyba lulu.

Ja chce wziąć smoczek do szpitala i też że dwie butelki. Od wypadku. Także muszą być w torbie. Jutro się przepakowuje :)

Jeszcze mam dzisiaj małe opakowanie pomidorkow cherry do zjedzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 22:25

jusella, Agaax, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zaczęłam się dzisiaj zastanawiać nad spaniem niemowlaka.
    Jak to ma wyglądać? Położyć malucha do łóżeczka, przykryć kocykiem i to wszystko? Zastanawiam się, czy coś pominęłam przy kompletowaniu wyprawki :P

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny u mnie bóle sie nasilaja...od 18:00 teraz leze ale ciagnie mnie cały brzuch i mi nie dobrze...
    do tego sama w domu..
    cuudownie ;/

mała sie rusza intensywnie wiec staram sie nie panikowac

Kijanka
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie mdli od kilku dni ale tka mega delikatnie, brzuch też ciągnie i bóle się nasilają
    W środę ma wizytę będę o to pytać :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mnie dziś męczy zgaga ble nie cierpię ale to po grillu.
    Dla dziewczyn w szpitalu przesyłam uściski jesteście pod dobrą opieką nogi trzeba zaciskać co by maluszki jeszcze powiedziały w brzuszkach na pewno wszystko będzie dobrze.
    Dziś chyba taki dzień ze maluszki przysypiały.
    Do południa i ja miałam stracha tylko jakieś leciutko pojedyncze ruchy ale po czekoladzie i truskawkach nareszcie spioch sie obudziły uff. W tym temacie co do ruchów to mam stresa bo dni są różne u synka raz mniej raz bardziej aktywne ehh jjeszcze troszkę.
    Jutro wizyta i skonsultuje glukoze w moczu bo też mam i dam znać jakie zalecenia.
    Powoli wchodzimy w gorący czas i w dodatku pełnia się zbliża a ponoć dzieci lubia się rozpakowywac w pełnię tylko żeby jeszcze poczekamy do pełni w lipcu ;)

Spokojnego wieczoru

jusella, kot_bury, aisa, Agness27, Zuzulka88, Pauli11 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kijanka trzymajcie się dzielnie Dziewczynki! Ja chcesz to mogę z Tobą posiedzieć bo pospałam po południu i nie chce mi się spać.

Naditta ja Szymcia będę motać albo w tetrę albo w flanelkę, ewentualnie w becik - zależnie od pogody. Wydaje mi się, że przez to okutanie Maluszek czuje się bezpieczniej - zresztą potwierdziła to położna. Dzieci przez 9 m-cy mają ograniczoną przestrzeń, cały czas czegoś dotykają i jak potem nagle mają luz to czują dyskomfort. Pierworodny lubił być opatulony w rożek i lepiej spał niż tak "luzem"

kijanka_88, Agaax, kot_bury, LilouK, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dziewczyny, zaczęłam się dzisiaj zastanawiać nad spaniem niemowlaka.
    Jak to ma wyglądać? Położyć malucha do łóżeczka, przykryć kocykiem i to wszystko? Zastanawiam się, czy coś pominęłam przy kompletowaniu wyprawki :P
    Powinien lezec na pleckach, na plasko glowka i nie mozna mu ograniczac ruchow raczek. Poza tym lepiej nie wkladac zadnych miskow itp bo moze sie nimi udusic (ze tak brutalnie napisze)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 23:10

aisa, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa albo mi się wydaje albo brzucholek już Ci się obniżył - słodki brzucholek :-D

Szymcio wrócił do formy - zaraz chyba dziurę w brzucholu mi wywierci :/

Powiem Wam, że dziś się dopieściłam - zrobiłam stópkom :/ moim kąpiel z bąbelkami i masażem w jakiejśtam soli z dodatkiem mięty, przeleciałam je pumeksem i pilingiem, pomalowałam paznokcie i teraz leżą wykremowane i szczęśliwe :-D. Nawet opuchlizna zeszła i czuję się jak nowo narodzona :-D. Chyba nawet odwołam wizytę u kosmetyczki bo sama dałam radę :-) a za zaoszczędzoną kaskę może coś z biżuterii sobie kupię :-).

nowatorka, Maka, stokrotka2013, nowa!, Agness27, Zuzulka88, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie pojadlam kalorycznie w ten weekend i juz czuje sie gruba :P od jutra dieta ;)
    Jusella az mi sie zachcialo takiej kapieli stopek jak przeczytalam :)

A i powiem wam bylam wczoraj na wieczorze panienskim i b fajnie sie bawilam, a tak balam sie ze nie dam rady.

Pozdrowionka dla mamus w szpitalach, niech was szybko wypuszczaja a maluchy niech nie wychodza mimo ze dzisiaj pelnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 23:27

jusella, kot_bury, aisa, Agness27, Zuzulka88, Pauli11 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella dziekuje ;)

Włączyłam sobie relacje Sopotu na tvp sportonline...
    i zastanawiam sie nad ciepłą kąpielą moze pomoże
    jutro mam wizytę zobaczymy co powie...

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka czemu rączki mają być wolne?
    Kurcze ja mam zgoła odmienne dane - lepiej jak Dzieć ma ciut wyżej główkę -poduszka klin albo segregator pod materacem - bo trzeba wziąć poprawkę, że Maluszek ma pieluchę, która podnosi pupcię i brzuszek wyżej i przez to może Dzidzia mieć problemy z ulewaniem czy kolkami. Tak samo z rączkami - często Maluszki wybudzają się przez odruch moro plus to co 2 posty wcześniej pisałam.
    Widać różne szkoły są :/ i bądź tu mądra...
    Ja raczej skłaniam się ku mojej ;-) chociaż i tak wszystko w praniu wyjdzie :-D

Mnie też ta pełnia trochę przeraża - to już 20stego :/. Cae szczęście, że u mnie 17stego ciąża donoszona będzie :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 23:39

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella nam tak na szkole rodzenia mowili ze maluch powinien miec plasko pod glowka lub prawie plasko a raczki wolne wlasnie dlatego ze jakby mu cos buzke przyciskalo (przyduszalo np jakas zabawka albo kolderka albo cos tam innego) to zeby mogl to odsunac

I jeszcze nam mowili zeby ich za bardzo nie przykrywac bo czuja goraco bardziej niz my i dlatego sie lubia odkrywac ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 23:46

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu.... Czy u mnie zawsze musi się coś przyplatac..... Mam hemoroida który boli... Ciągnie ookrutnie .... Mam czopki u maść ale nic poprawy.... Jak ja wytrzymam.

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2016, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm, to ja jednak będę motać Szyma bo i tak bez kocyka i zabawek będzie.

A odnośnie poduszek-klinów - to poducha ok 30-50 zł kosztuje a segregator ok. 5 zł a mają podobny spad/skos :-D - i tak trzeba to pod materac włożyć więc ja wybieram segregator :-D

Basia, bidulko :-* nie zazdroszczę, obyś szybko dziada się pozbyła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 23:54

kijanka_88, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1091 1092 1093 1094 1095 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ