Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Julietta jeszcze tydzien potrzymaj nogi zacisniete potem mozesz rodzic.
Mirels spokojnie napewno dobrze o cebie dbaja i wiedza co robia. Mi tez mówili ze sterydy podaje sie do 34 tygodnia a ja byłam dokładnie na granicy , wczoraj miałam 33t 6 dni. Wiec zdecywali sie podac. Moje skurcze niestety nie chca ustapic co jakis czas sie pojawiaja. Juz nawet lekarz mnie uspokaja ze to juz 34 tydzien i z dzidziusiem bedzie dobrze. Ale mnie to przeraza. Normalnie az cała we łzach. Chce zeby moje malentwo było bezpieczne niech jeszcze posiedzi chociaz do konca 36 tygodnia.
Normalnie nie jestem n to gotowa mój termin przypada na 24.07 wiec jeszce duzo czasu. Nie mam nawet materaca do łozeczka dla małej
My tez z moim facetem ogladlaismy wspolnie mecz lezac na moi łozku szpitalnym. Tutaj nikomu to nie przeszkadza. Biedny w maseczce cały czas bo dzis był u lekarza i okazło sie ze ma angine ropna gardła. To mnie dodatkowo podłamło bo gdyby cos sie zaczelo dziac to pewnie nawet nie wpuszcza go na porodówke bede musiałą rodzic sama. Tym bardziej nie ebdzie mógł przytulic naszej córeczki bo za duze ryzyko dla wczesniaczka. Wszytko mnie to przeraza łzy same cisan sie do oczu...
no dobra koniec marudzenia i nazekania czas na odrobine optymizmuniech mała siedzi w brzuchu i nie martwi mamy a ja przyjme tyle zastrzyków i tyle kropłowek ile trzeba i bede lezec plackiem ani drgne. TYlko niech ona bedzie bezpieczna.
ania181111, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Pauli11, Maka, panna truskawka, Naditta, kijanka_88, jusella, aisa, *Słoneczko, Agaax, figaa, renieczka, martynka870, majeczka87, Zonti, kot_bury, Ejrene, stokrotka2013, LilouK, Agness27, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Nareszcie w domku
Laski zaciskac nogi.
My wróciliśmy do domkubolą mnie plecy w odcinku lędźwiowo krzyżowym, coś mnie brzuch bolo tylko nie wiem czy dokładnie na @, czy też trochę wyżej. Jakoś nospa nie bardzo zadziałała. Teraz leżę i odpoczywam. Zaraz wezmę nospę kolejna i pójdę chyba lulu.
Ja chce wziąć smoczek do szpitala i też że dwie butelki. Od wypadku. Także muszą być w torbie. Jutro się przepakowuje
Jeszcze mam dzisiaj małe opakowanie pomidorkow cherry do zjedzeniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 22:25
jusella, Agaax, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hej mnie dziś męczy zgaga ble nie cierpię ale to po grillu.
Dla dziewczyn w szpitalu przesyłam uściski jesteście pod dobrą opieką nogi trzeba zaciskać co by maluszki jeszcze powiedziały w brzuszkach na pewno wszystko będzie dobrze.
Dziś chyba taki dzień ze maluszki przysypiały.
Do południa i ja miałam stracha tylko jakieś leciutko pojedyncze ruchy ale po czekoladzie i truskawkach nareszcie spioch sie obudziły uff. W tym temacie co do ruchów to mam stresa bo dni są różne u synka raz mniej raz bardziej aktywne ehh jjeszcze troszkę.
Jutro wizyta i skonsultuje glukoze w moczu bo też mam i dam znać jakie zalecenia.
Powoli wchodzimy w gorący czas i w dodatku pełnia się zbliża a ponoć dzieci lubia się rozpakowywac w pełnię tylko żeby jeszcze poczekamy do pełni w lipcu
Spokojnego wieczorujusella, kot_bury, aisa, Agness27, Zuzulka88, Pauli11 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Kijanka trzymajcie się dzielnie Dziewczynki! Ja chcesz to mogę z Tobą posiedzieć bo pospałam po południu i nie chce mi się spać.
Naditta ja Szymcia będę motać albo w tetrę albo w flanelkę, ewentualnie w becik - zależnie od pogody. Wydaje mi się, że przez to okutanie Maluszek czuje się bezpieczniej - zresztą potwierdziła to położna. Dzieci przez 9 m-cy mają ograniczoną przestrzeń, cały czas czegoś dotykają i jak potem nagle mają luz to czują dyskomfort. Pierworodny lubił być opatulony w rożek i lepiej spał niż tak "luzem"
kijanka_88, Agaax, kot_bury, LilouK, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta wrote:Dziewczyny, zaczęłam się dzisiaj zastanawiać nad spaniem niemowlaka.
Jak to ma wyglądać? Położyć malucha do łóżeczka, przykryć kocykiem i to wszystko? Zastanawiam się, czy coś pominęłam przy kompletowaniu wyprawkiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 23:10
aisa, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Nowa albo mi się wydaje albo brzucholek już Ci się obniżył - słodki brzucholek
Szymcio wrócił do formy - zaraz chyba dziurę w brzucholu mi wywierci
Powiem Wam, że dziś się dopieściłam - zrobiłam stópkommoim kąpiel z bąbelkami i masażem w jakiejśtam soli z dodatkiem mięty, przeleciałam je pumeksem i pilingiem, pomalowałam paznokcie i teraz leżą wykremowane i szczęśliwe
. Nawet opuchlizna zeszła i czuję się jak nowo narodzona
. Chyba nawet odwołam wizytę u kosmetyczki bo sama dałam radę
a za zaoszczędzoną kaskę może coś z biżuterii sobie kupię
.
nowatorka, Maka, stokrotka2013, nowa!, Agness27, Zuzulka88, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość
-
A ja sobie pojadlam kalorycznie w ten weekend i juz czuje sie gruba
od jutra dieta
Jusella az mi sie zachcialo takiej kapieli stopek jak przeczytalam
A i powiem wam bylam wczoraj na wieczorze panienskim i b fajnie sie bawilam, a tak balam sie ze nie dam rady.
Pozdrowionka dla mamus w szpitalach, niech was szybko wypuszczaja a maluchy niech nie wychodza mimo ze dzisiaj pelniaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 23:27
jusella, kot_bury, aisa, Agness27, Zuzulka88, Pauli11 lubią tę wiadomość
-
Nowatorka czemu rączki mają być wolne?
Kurcze ja mam zgoła odmienne dane - lepiej jak Dzieć ma ciut wyżej główkę -poduszka klin albo segregator pod materacem - bo trzeba wziąć poprawkę, że Maluszek ma pieluchę, która podnosi pupcię i brzuszek wyżej i przez to może Dzidzia mieć problemy z ulewaniem czy kolkami. Tak samo z rączkami - często Maluszki wybudzają się przez odruch moro plus to co 2 posty wcześniej pisałam.
Widać różne szkoły sąi bądź tu mądra...
Ja raczej skłaniam się ku mojejchociaż i tak wszystko w praniu wyjdzie
Mnie też ta pełnia trochę przeraża - to już 20stego. Cae szczęście, że u mnie 17stego ciąża donoszona będzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 23:39
Zuzulka88 lubi tę wiadomość
-
Jusella nam tak na szkole rodzenia mowili ze maluch powinien miec plasko pod glowka lub prawie plasko a raczki wolne wlasnie dlatego ze jakby mu cos buzke przyciskalo (przyduszalo np jakas zabawka albo kolderka albo cos tam innego) to zeby mogl to odsunac
I jeszcze nam mowili zeby ich za bardzo nie przykrywac bo czuja goraco bardziej niz my i dlatego sie lubia odkrywacWiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 23:46
jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hmmmm, to ja jednak będę motać Szyma bo i tak bez kocyka i zabawek będzie.
A odnośnie poduszek-klinów - to poducha ok 30-50 zł kosztuje a segregator ok. 5 zł a mają podobny spad/skos- i tak trzeba to pod materac włożyć więc ja wybieram segregator
Basia, bidulko :-* nie zazdroszczę, obyś szybko dziada się pozbyła...Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2016, 23:54
kijanka_88, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość