WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dzięki wielkie :) to puszczam pranie ze spokojnym sumieniem :)

ania181111, Agness27, Zuzulka88, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie mozesz prac :) ja też ostatnio pralam więc prac i wieszać bo ładna pogoda :)

Evanlyn, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka - sto lat, bezbolesnego, szybkiego porodu i spełnienia marzeń!

Trochę nas w czwartek wizytuje więc ogłaszam czwartek Dniem Golenia i od razu sobie i Wam Dziewczynki życzę powodzenia! ;-)

Zonti, ania181111, Marta22, stokrotka2013, kot_bury, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka sto lat!

stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella ja ostatnio do mojej gin "tylko niech się Pani dr nie wystraszy " bo serio nie dałam rady :P
    Jaka pogoda u Was bo u mnie pięknie się robi i ciepło :)

jusella, stokrotka2013, kot_bury, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie szaro- buro.. chyba bedzie lac

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Milcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka wszystkiego najlepszego :)

Evanlyn przy takiej temperaturze pościel albo flanela może puścić kolor. Spróbuj włożyć do pralki te chusteczki pochłaniające kolor.

U nas też niedrapek nie zakładają. Moja położna też nie kazała. Jak byłam na jednych warsztatach, to Zawitkowski tez to odradzał, bo dziecko rękoma poznaje świat na początku, a jak się podrapie raz czy dwa, to za trzecim razem będzie już wiedziało, że nie ma tak robić, bo będzie go coś boleć.

Evanlyn, jusella, stokrotka2013, kot_bury, aisa, Zuzulka88, Pauli11 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w zasadzie słoneczko ale wiatr wieje zimny i czasami chmura zajdzie :) ogólnie całkiem fajnie bo nie jest duszno i jest czym oddychnąć :D

Za mną fajny weekend bo zabawa u nas była i chyba pierwszy raz na takiej zabawie coś jadłam bo zawsze chodziłam ze znajomymi tylko na piwo z pipy :D teraz to wszystkie znajome albo z dziećmi małymi i karmią albo w ciąży więc siedziałyśmy przy ławkach i patrzyłyśmy jak ludzie się bawią :D tylko mężczyźni skorzystali i to nie do końca bo mój się zestresował moim ostatnim bólem okresowym i stwierdził że od dzisiaj nie pije alkoholu w razie gdyby mi się coś działo :P

jusella, kot_bury, Zuzulka88, Pauli11 lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Stokrotka wszystkiego najlepszego :)

Evanlyn przy takiej temperaturze pościel albo flanela może puścić kolor. Spróbuj włożyć do pralki te chusteczki pochłaniające kolor.

U nas też niedrapek nie zakładają. Moja położna też nie kazała. Jak byłam na jednych warsztatach, to Zawitkowski tez to odradzał, bo dziecko rękoma poznaje świat na początku, a jak się podrapie raz czy dwa, to za trzecim razem będzie już wiedziało, że nie ma tak robić, bo będzie go coś boleć.
    Tak mam zamiar zrobić :) mam nadzieję że chusteczki Domol z Rossmana podołają zadaniu bo szkoda mi było dać 22 zł jak te były na promocji i kupiłam dwie paczki za 14 zł czy jakoś tak :D do dzisiejszego prania kolorowych ubranek dla Karola wrzuciłam trzy ma wszelki wypadek :D

Agness27, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat Stokrotko!!

Dziś do mnie położna przychodzi, więc posłucham małej, ale kopie i daje o sobie znać, więc jestem spokojna.

Ja planuję położyć małą w śpiworku, bez poduszki. Jak będzie za gorąco, to będę pod pieluszką kładła. Zobaczymy jak Zosia będzie chciała, bo planować to ja sobie mogę, jak ona będzie chciała ciasno, to będzie ciasno, jak będzie chciała luźno, to będzie luźno.

Ja mam niedrapki, bo strasznie się boję o paznokcie, że mała się podrapie, albo nie daj Bóg oczko uszkodzi. Czy wy do szpitala bierzecie coś do paznokietków i szczotkę do włosków (u nas najprawdopodobniej będzie miała włoski) czy dopiero w domu zakładacie salon piękności?

Agness27, stokrotka2013, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Sto lat Stokrotko!!

Dziś do mnie położna przychodzi, więc posłucham małej, ale kopie i daje o sobie znać, więc jestem spokojna.

Ja planuję położyć małą w śpiworku, bez poduszki. Jak będzie za gorąco, to będę pod pieluszką kładła. Zobaczymy jak Zosia będzie chciała, bo planować to ja sobie mogę, jak ona będzie chciała ciasno, to będzie ciasno, jak będzie chciała luźno, to będzie luźno.

Ja mam niedrapki, bo strasznie się boję o paznokcie, że mała się podrapie, albo nie daj Bóg oczko uszkodzi. Czy wy do szpitala bierzecie coś do paznokietków i szczotkę do włosków (u nas najprawdopodobniej będzie miała włoski) czy dopiero w domu zakładacie salon piękności?
    Słyszałam ze w szpitalu nie można obcinać paznokci bo za dużo zarazków :) hehe nie wiem jak to fachowo nazwać :D

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w domu dopiero na spokojnie obetne pazurki (jak bedzie taka koniecznosc) no chyba ze bedzie awaria to na wszelki wypadek wezme nozyczki.

Kupowalyscie juz biustonosze do karmienia? Jesli tak to poleccie cos prosze.

Evanlyn, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodnie z radami od was czekam do 38 tc, albo do "jak najpóźniej" :)

Evanlyn lubi tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I dobrze robisz bo ja kupiłam dwa i jeden jest już za mały to co będzie później :( Ja kupowałam w Esotiq na promocji i na jakość nie narzekam :) bardzo wygodne :)

Zonti, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Esotiq podobno fajne maja, kolezanka byla zachwycona tylko musze sie tam wybrac i zobaczyc czymnie stac ;)

Evanlyn, Dalile, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się udało właśnie tak kupić jak była promocja 50% taniej na wybrane modele i dałam 60 zł a tak to faktycznie drogie są :/ od 130 się zaczynają niestety :( ale fakt staniczki pierwsza klasa :)

Agness27, jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się pięknie :-)

Stokroteczko, 100 lat w zdrowiu i urodzie, no i szybkiego i bezproblemowego rozładunku życzymy z Henryczkiem. Cmok cmok <3

Poza tym zdrówka i cierpliwości dla wszystkich mamulek niecierpliwych maluchów. Posiedźta se jeszcze kilka tygodni w środku, no ;-)

U nas 37 tydzień leci :-) Byle do przyszłego poniedziałku (pełnia!!!) i mały będzie donoszony, ale lepiej niech mu się nie spieszy, bo jednak każdy dzień w środku ma znaczenie.

Ewidentnie zaczyna się coś dziać u mnie: widać rusza produkcja w mleczarni, bo cyce ciężkie i jędrne się znowu zrobiły, suty jak 2 berety, brzuszek się mocno opuścił, zaczynam gromadzić wodę. Mały ma znowu glówkę w mojej dupie chyba, bo w nocy aż nie mogłam usiąść na kibelku, ból w zadzie jakby miał zaraz wyjść okiem Saurona :-D W ogóle w nocy pobiłam swój rekord-5 razy na sik O.o

Ja wizytuję przed Wami, bo w środę ;-) Doczekałam się wreszcie- piszemy z położną plan porodu, ehhh! Przynajmniej pękniętym jeżem nie muszę się martwić, bo ogołocony woskiem, więc mam spokój na jakiś czas.

Czuję, że dziś zrobię coś wielkiego :-) Nie, nie będzie to kupa, chociaż przydałaby się, nie przeczę ;-) Zabiorę się za nalepianie naklejek na ścianę, o!!! Mojego starego capa topią dziś na jakimś treningu survivalowym w pracy, więc pewnie ucieszy się jak wróci i to zobaczy... ciiii, i nie zamierzam obiadu gotować, ciekawe czy się skapnie :-D

Żeby nie było tak słodko, rok temu odeszła miłość mojego życia- 17letni Yorczek ze schronu, i tak między totalna radochą z okazji 37tygodnia, popłakuję se od czasu do czasu, bo bardzo za nim tęsknię :-(

Pięknego poniedziałku dziewczęta <3

stokrotka2013, Agness27, aisa, jusella, Zuzulka88, kot_bury, Pauli11, kijanka_88, eve90 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK :* uwielbiam czytac Twoje posty... posikane mam :p

LilouK, Zuzulka88, kot_bury, kijanka_88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• nowa! Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki,
    Tak Jusella brzuszek zaczął mi się opuszczać w zeszłym tygodniu i teraz trzymam go na kolanach :) Ja oficjalnie rozpoczęłam starania nad szybszym wykluciem się Jakuba ale nie uważam by przytulanie z mężem i sprzątanie czy inne metody miały pomóc. Dzieć ma swój czas i wyjdzie kiedy będzie uważał za stosowne.
    Ja polecam chusteczki do prania, które wciągają kolory, ja wszystkie kolorowe ubranka prałam z chusteczkami i się super sprawdziły.

U mnie dzisiaj pochmurno ale w miarę ciepło.
    Jak tam koleżanki w szpitalach mam nadzieję, że część z was dziś wychodzi ? Życzę powodzonka.
    Stokrotka najlepsze życzenia od nas:)

LilouK, stokrotka2013, Agness27, aisa, Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś fragmenty to mężowi czytałam. Umierał ze śmiechu tak jak ja. :) LilouK, mój ślubny chce cię poznać :) Więc daj znać jak w Polszy będziecie :)

LilouK, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

‹‹ 1093 1094 1095 1096 1097 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ