X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już przeczytałam chyba cały internet i wiem, że żadnych poduszek, a poduszka klin tylko wtedy jeśli dziecko ma problemy z kolką czy ulewaniem. Co do opatulania dziecka, to właśnie powinno być scisniete, bo tak jak Jusella pisze, dzieciak jest przyzwyczajony że mu ciasno. Dlatego stosuje się te otulacze. A one też zapobiegają przekrecaniu się dziecka na brzuch i możemy spać spokojnie, bo dziecko się nie udusi. Chociaż ja panikara z zamiłowania, znając życie będę czuwać cała noc nad malenstwem.

jusella, nick nieaktualny, stokrotka2013, LilouK, kama005, Agness27, figaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co do "scisniecia" dziecka to dlatego tez lepiej jak spi na poczatku w "koszu"(tym od wozka) niz w lozeczku bo jest bardziej ograniczone

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alleluja :) kupilam wozek;) uffffff..moge rodzic;)

Zonti, nick nieaktualny, nowatorka, jusella, aisa, Kasiulina, stokrotka2013, Agaax, kama005, Agness27, figaa, Zuzulka88, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka jak tam po nocy? ispokoilo sie cos?

basia wspolczuje :(

naditta znam to :) sebek tylko steknal a ja juz na bacznosc i powiem Ci ze caly czas tak mam a on ma juz prawie 4 lata :p z tym ze teraz spi sam w pokoju i nie slysze czy sie kreci czy steka wiec sie wysypiam :p Dopiero jak jest alarm to lece

majeczka na jaki sie w koncu zdecydowalas?

U nas ciag dalszy odchodzacego czopa.

nick nieaktualny, aisa, Agness27, figaa, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• jusella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Majeczka o 7mej rano wózek kupiłaś? ;-) A poważnie - ponawiam pytanie Zonti - na co się zdecydowałaś? I może jeszcze jeszcze nie spiesz się tak z rodzeniem :-D, poczekajcie jeszcze troszkę.

Kijanka - wszystko dobrze?

Ja znów koło 3ciej zasnęłam a przed snem dziwnie się czułam, miałam wrażenie, że Szymo dosłownie wkręca mi się miednicę :/.

Plan na ten tydzień - w końcu przywieźć łóżeczko, urządzić kącik Szyma, załatwić wózek zastępczy, zamówić wózek właściwy i ustalić termin przylotu Tatuśka. Daję sobie 10 dni na przystosowanie domu dla Maluszka :-D.

nick nieaktualny, stokrotka2013, Agaax, Agness27, Zuzulka88, Pauli11, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu słyszałam, że na początku dzidziuś powinien być płasko bez żadnych poduszek. A poźniej na szkole jeszcze,że najlepiej układać dziekco na boku,żeby w razie ulania nie zakrztusiło się. Można wtedy pod brzuszek i plecki podłożyć zrolowany kocyk, żeby nie przekręcił się na brzuch...Co o tym myślicie?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą krwią pępowinową chyba sobie odpuszcze, jak poczytałam trochę o minusach.. Teraz zastanawiam się nad monitorem oddechu ;) Bo wczoraj własnie koleżanka opowiadała o znajomych, którzy używali i który im pomógł. Polecacie jakiś w rozsądnej cenie?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ja myślę, że to wszystko zweryfikujemy po urodzeniu. Każdy Maluch jest inny, każda z nas jest inna i na pewno każda znajdzie sposób na swojego Dziecia :-D. Super, że wymieniamy się informacjami bo to daje nam więcej możliwości. Ja bym się trochę bała Szyma na noc na boku kłaść z obawy, że mimo kocyków przekręci się na brzuszek ale nie mówię kategorycznie "nie"

aisa, Zuzulka88, nick nieaktualny, Pauli11 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wybrałam model wózka quinny buzz teraz muszę jakiś ładny kupić :-)

Ja syna dawałam na bok że względu na krwiaka na główce bo się przyzwyczaił spać na jednej stronie głowy i aby miał nie zdeformowana głowę dawałam go na bok i dawałam klin.

Jezu ten hemoroid nawet w nocy nie da żyć... Masakra że tak może boleć... Nawet jak się odwracamnna bok to normalnie jakby ktoś mnie tam ciągnął i miał wybuchnąć...
    I to z dnia na dzień....

Pauli11 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My naszą córkę kładliśmy właśnie w wózku przez pierwsze 3 miesiące, żeby ograniczyć jej przestrzeń. Na początku spała na plecach, ale jak miała kolki i ulewała to kładliśmy ją na boki. A odradzają na boki ze względu, że bioderka się zniekształcająniby. U córki nic takiego nie stwierdzili.

jusella, Zuzulka88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą pełnią to prawda. Ja właśnie rodziłam w pełnię i porodówka była przepełniona. Także teraz już męża uprzedziłam, że 20 jest. Ja mam donoszoną 22.

jusella, Agness27, Zuzulka88, nick nieaktualny, Pauli11 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżenie tylko na plecach jest wskazane ze względu na kręgosłup i wady postawy w wieku dojrzewania.
    Dlatego dziecko powinno leżeć na plecach z główką raz w lewo a raz w prawo żeby zapobiegać odkształcaniu czaszki.

jusella, LilouK, Agness27, Zuzulka88, nick nieaktualny, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostawiałam rączki wolne. Jak dziecko wkłada do buzi to pierwszy znak że chce jeść. Dopiero potem idą inne oznaki głodu.
    Tutaj nie zakłada się też niedrapek w szpitalu, właśnie po to by dziecko mogło wkładać sobie paluszki do buzi gdy chce. Bo głodne, bo chce się uspokoić - bo tylko to zna z życia płodowego.

Zonti, jusella, LilouK, figaa, Zuzulka88, nick nieaktualny, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny u mnie na dal cisza :( a już bym chciała mieć to za sobą, nocki są mega cieżkie trudno mi sie oddycha nawet jak śpie na boku ;/ w środe wizyta to może dowiem się czy cos ruszyło

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa u mnie w szpitalu też ponoć nie zakładają niedrapek :-D.

Basia, bidulko... nawet nie chcę sobie wyobrażać co przeżywasz. Jedyna rzecz, której panicznie boję się w ciąży to hemoroidy. Za pierwszym razem obyło się bez i mam nadzieję, że teraz też się uda.

aisa, Zuzulka88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie ni z gruchy ni z pietruchy :)

Czy pieluchy flanelowe puszczają kolor?
    Otóż mam właśnie kolorowe pieluchy flanelowe, białe tetrowe, pościel dla synka i reczniczki (biały i niebieski) i się zastanawiam czy mogę to razem puścić w wyższej temp (60 stopni wystarczy? ) bo każde osobno to za mało trochę :D

Pościel chyba ppuszcze z naszą :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę do domu :)
    Juz w domku zrobię sobie kawkę i będę Was nadrabiać.
    Miłego poniedziałku :)

stokrotka2013, jusella, LilouK, aisa, Agness27, kama005, figaa, Kasiulina, Zuzulka88, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello w poniedziałek 13-tego :) to mój dzień hihihi bo dziś mam urodziny no i jeszcze w łóżeczku sobie leżę w mojej anakondzie :).
    Synek złożył zeczenia majstrujac przy szynce no miał pomysł oryginalny :).
    O 15 wizyta i powoli trzeba się ogarnąć i zjeść sniadanie bo już głód się włączył.
    Powiem wam ze z lusterkiem całkiem dobrze mi idzie golenie tamtych rejonów :)

Co do hemoroida to mój był nie bolący ale odpuścił dopiero po kilku dniach stosowania maści, wspolczuje dziada i mam nadzieję że szybko odpuści.

Miłego dnia :)

Agaax, Evanlyn, jusella, LilouK, Dalile, aisa, Agness27, figaa, Kasiulina, Zuzulka88, nick nieaktualny, eve90 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka wszystkiego najlepszego :D

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn możesz spokojnie prac w wyższej temperaturze :) nic się nie stanie :)
    Witam dziewczyny :)
    współczuję hemoroidow :/ miałam na początku ciazy :/teraz przeszło i jest ok :)
    Stokrotka to ja Cię podziwiam z tym lusterkiem ja na czwartek się muszę wyszykowac na wizytę :p
    sto lat srokrotko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 09:26

Evanlyn, jusella, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ