WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już przeczytałam chyba cały internet i wiem, że żadnych poduszek, a poduszka klin tylko wtedy jeśli dziecko ma problemy z kolką czy ulewaniem. Co do opatulania dziecka, to właśnie powinno być scisniete, bo tak jak Jusella pisze, dzieciak jest przyzwyczajony że mu ciasno. Dlatego stosuje się te otulacze. A one też zapobiegają przekrecaniu się dziecka na brzuch i możemy spać spokojnie, bo dziecko się nie udusi. Chociaż ja panikara z zamiłowania, znając życie będę czuwać cała noc nad malenstwem.

jusella, kot_bury, stokrotka2013, LilouK, kama005, Agness27, figaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No co do "scisniecia" dziecka to dlatego tez lepiej jak spi na poczatku w "koszu"(tym od wozka) niz w lozeczku bo jest bardziej ograniczone

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alleluja :) kupilam wozek;) uffffff..moge rodzic;)

Zonti, kot_bury, nowatorka, jusella, aisa, Kasiulina, stokrotka2013, Agaax, kama005, Agness27, figaa, Zuzulka88, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kijanka jak tam po nocy? ispokoilo sie cos?

basia wspolczuje :(

naditta znam to :) sebek tylko steknal a ja juz na bacznosc i powiem Ci ze caly czas tak mam a on ma juz prawie 4 lata :p z tym ze teraz spi sam w pokoju i nie slysze czy sie kreci czy steka wiec sie wysypiam :p Dopiero jak jest alarm to lece

majeczka na jaki sie w koncu zdecydowalas?

U nas ciag dalszy odchodzacego czopa.

kot_bury, aisa, Agness27, figaa, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• jusella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D

Majeczka o 7mej rano wózek kupiłaś? ;-) A poważnie - ponawiam pytanie Zonti - na co się zdecydowałaś? I może jeszcze jeszcze nie spiesz się tak z rodzeniem :-D, poczekajcie jeszcze troszkę.

Kijanka - wszystko dobrze?

Ja znów koło 3ciej zasnęłam a przed snem dziwnie się czułam, miałam wrażenie, że Szymo dosłownie wkręca mi się miednicę :/.

Plan na ten tydzień - w końcu przywieźć łóżeczko, urządzić kącik Szyma, załatwić wózek zastępczy, zamówić wózek właściwy i ustalić termin przylotu Tatuśka. Daję sobie 10 dni na przystosowanie domu dla Maluszka :-D.

kot_bury, stokrotka2013, Agaax, Agness27, Zuzulka88, Pauli11, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znowu słyszałam, że na początku dzidziuś powinien być płasko bez żadnych poduszek. A poźniej na szkole jeszcze,że najlepiej układać dziekco na boku,żeby w razie ulania nie zakrztusiło się. Można wtedy pod brzuszek i plecki podłożyć zrolowany kocyk, żeby nie przekręcił się na brzuch...Co o tym myślicie?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tą krwią pępowinową chyba sobie odpuszcze, jak poczytałam trochę o minusach.. Teraz zastanawiam się nad monitorem oddechu ;) Bo wczoraj własnie koleżanka opowiadała o znajomych, którzy używali i który im pomógł. Polecacie jakiś w rozsądnej cenie?

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada ja myślę, że to wszystko zweryfikujemy po urodzeniu. Każdy Maluch jest inny, każda z nas jest inna i na pewno każda znajdzie sposób na swojego Dziecia :-D. Super, że wymieniamy się informacjami bo to daje nam więcej możliwości. Ja bym się trochę bała Szyma na noc na boku kłaść z obawy, że mimo kocyków przekręci się na brzuszek ale nie mówię kategorycznie "nie"

aisa, Zuzulka88, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wybrałam model wózka quinny buzz teraz muszę jakiś ładny kupić :-)

Ja syna dawałam na bok że względu na krwiaka na główce bo się przyzwyczaił spać na jednej stronie głowy i aby miał nie zdeformowana głowę dawałam go na bok i dawałam klin.

Jezu ten hemoroid nawet w nocy nie da żyć... Masakra że tak może boleć... Nawet jak się odwracamnna bok to normalnie jakby ktoś mnie tam ciągnął i miał wybuchnąć...
    I to z dnia na dzień....

Pauli11 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My naszą córkę kładliśmy właśnie w wózku przez pierwsze 3 miesiące, żeby ograniczyć jej przestrzeń. Na początku spała na plecach, ale jak miała kolki i ulewała to kładliśmy ją na boki. A odradzają na boki ze względu, że bioderka się zniekształcająniby. U córki nic takiego nie stwierdzili.

jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą pełnią to prawda. Ja właśnie rodziłam w pełnię i porodówka była przepełniona. Także teraz już męża uprzedziłam, że 20 jest. Ja mam donoszoną 22.

jusella, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leżenie tylko na plecach jest wskazane ze względu na kręgosłup i wady postawy w wieku dojrzewania.
    Dlatego dziecko powinno leżeć na plecach z główką raz w lewo a raz w prawo żeby zapobiegać odkształcaniu czaszki.

jusella, LilouK, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zostawiałam rączki wolne. Jak dziecko wkłada do buzi to pierwszy znak że chce jeść. Dopiero potem idą inne oznaki głodu.
    Tutaj nie zakłada się też niedrapek w szpitalu, właśnie po to by dziecko mogło wkładać sobie paluszki do buzi gdy chce. Bo głodne, bo chce się uspokoić - bo tylko to zna z życia płodowego.

Zonti, jusella, LilouK, figaa, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny u mnie na dal cisza :( a już bym chciała mieć to za sobą, nocki są mega cieżkie trudno mi sie oddycha nawet jak śpie na boku ;/ w środe wizyta to może dowiem się czy cos ruszyło

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa u mnie w szpitalu też ponoć nie zakładają niedrapek :-D.

Basia, bidulko... nawet nie chcę sobie wyobrażać co przeżywasz. Jedyna rzecz, której panicznie boję się w ciąży to hemoroidy. Za pierwszym razem obyło się bez i mam nadzieję, że teraz też się uda.

aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie ni z gruchy ni z pietruchy :)

Czy pieluchy flanelowe puszczają kolor?
    Otóż mam właśnie kolorowe pieluchy flanelowe, białe tetrowe, pościel dla synka i reczniczki (biały i niebieski) i się zastanawiam czy mogę to razem puścić w wyższej temp (60 stopni wystarczy? ) bo każde osobno to za mało trochę :D

Pościel chyba ppuszcze z naszą :)

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzę do domu :)
    Juz w domku zrobię sobie kawkę i będę Was nadrabiać.
    Miłego poniedziałku :)

stokrotka2013, jusella, LilouK, aisa, Agness27, kama005, figaa, Kasiulina, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

• stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello w poniedziałek 13-tego :) to mój dzień hihihi bo dziś mam urodziny no i jeszcze w łóżeczku sobie leżę w mojej anakondzie :).
    Synek złożył zeczenia majstrujac przy szynce no miał pomysł oryginalny :).
    O 15 wizyta i powoli trzeba się ogarnąć i zjeść sniadanie bo już głód się włączył.
    Powiem wam ze z lusterkiem całkiem dobrze mi idzie golenie tamtych rejonów :)

Co do hemoroida to mój był nie bolący ale odpuścił dopiero po kilku dniach stosowania maści, wspolczuje dziada i mam nadzieję że szybko odpuści.

Miłego dnia :)

Agaax, Evanlyn, jusella, LilouK, Dalile, aisa, Agness27, figaa, Kasiulina, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • Evanlyn Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka wszystkiego najlepszego :D

stokrotka2013 lubi tę wiadomość

43ktp07wud9y4wpd.png
    uwo9skjoyh555jxd.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evanlyn możesz spokojnie prac w wyższej temperaturze :) nic się nie stanie :)
    Witam dziewczyny :)
    współczuję hemoroidow :/ miałam na początku ciazy :/teraz przeszło i jest ok :)
    Stokrotka to ja Cię podziwiam z tym lusterkiem ja na czwartek się muszę wyszykowac na wizytę :p
    sto lat srokrotko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 09:26

Evanlyn, jusella, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
‹‹ 1092 1093 1094 1095 1096 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ