Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Już przeczytałam chyba cały internet i wiem, że żadnych poduszek, a poduszka klin tylko wtedy jeśli dziecko ma problemy z kolką czy ulewaniem. Co do opatulania dziecka, to właśnie powinno być scisniete, bo tak jak Jusella pisze, dzieciak jest przyzwyczajony że mu ciasno. Dlatego stosuje się te otulacze. A one też zapobiegają przekrecaniu się dziecka na brzuch i możemy spać spokojnie, bo dziecko się nie udusi. Chociaż ja panikara z zamiłowania, znając życie będę czuwać cała noc nad malenstwem.
jusella, kot_bury, stokrotka2013, LilouK, kama005, Agness27, figaa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Alleluja
kupilam wozek;) uffffff..moge rodzic;)
Zonti, kot_bury, nowatorka, jusella, aisa, Kasiulina, stokrotka2013, Agaax, kama005, Agness27, figaa, Zuzulka88, Pauli11, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
kijanka jak tam po nocy? ispokoilo sie cos?
basia wspolczuje
naditta znam tosebek tylko steknal a ja juz na bacznosc i powiem Ci ze caly czas tak mam a on ma juz prawie 4 lata :p z tym ze teraz spi sam w pokoju i nie slysze czy sie kreci czy steka wiec sie wysypiam :p Dopiero jak jest alarm to lece
majeczka na jaki sie w koncu zdecydowalas?
U nas ciag dalszy odchodzacego czopa.kot_bury, aisa, Agness27, figaa, Zuzulka88, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Majeczka o 7mej rano wózek kupiłaś?A poważnie - ponawiam pytanie Zonti - na co się zdecydowałaś? I może jeszcze jeszcze nie spiesz się tak z rodzeniem
, poczekajcie jeszcze troszkę.
Kijanka - wszystko dobrze?
Ja znów koło 3ciej zasnęłam a przed snem dziwnie się czułam, miałam wrażenie, że Szymo dosłownie wkręca mi się miednicę.
Plan na ten tydzień - w końcu przywieźć łóżeczko, urządzić kącik Szyma, załatwić wózek zastępczy, zamówić wózek właściwy i ustalić termin przylotu Tatuśka. Daję sobie 10 dni na przystosowanie domu dla Maluszka.
kot_bury, stokrotka2013, Agaax, Agness27, Zuzulka88, Pauli11, majeczka87, eve90 lubią tę wiadomość
-
Ja znowu słyszałam, że na początku dzidziuś powinien być płasko bez żadnych poduszek. A poźniej na szkole jeszcze,że najlepiej układać dziekco na boku,żeby w razie ulania nie zakrztusiło się. Można wtedy pod brzuszek i plecki podłożyć zrolowany kocyk, żeby nie przekręcił się na brzuch...Co o tym myślicie?06.2015 - poronienie
-
A z tą krwią pępowinową chyba sobie odpuszcze, jak poczytałam trochę o minusach.. Teraz zastanawiam się nad monitorem oddechu
Bo wczoraj własnie koleżanka opowiadała o znajomych, którzy używali i który im pomógł. Polecacie jakiś w rozsądnej cenie?
06.2015 - poronienie
-
Ada ja myślę, że to wszystko zweryfikujemy po urodzeniu. Każdy Maluch jest inny, każda z nas jest inna i na pewno każda znajdzie sposób na swojego Dziecia
. Super, że wymieniamy się informacjami bo to daje nam więcej możliwości. Ja bym się trochę bała Szyma na noc na boku kłaść z obawy, że mimo kocyków przekręci się na brzuszek ale nie mówię kategorycznie "nie"
aisa, Zuzulka88, kot_bury, Pauli11 lubią tę wiadomość
-
Ja już wybrałam model wózka quinny buzz teraz muszę jakiś ładny kupić
Ja syna dawałam na bok że względu na krwiaka na główce bo się przyzwyczaił spać na jednej stronie głowy i aby miał nie zdeformowana głowę dawałam go na bok i dawałam klin.
Jezu ten hemoroid nawet w nocy nie da żyć... Masakra że tak może boleć... Nawet jak się odwracamnna bok to normalnie jakby ktoś mnie tam ciągnął i miał wybuchnąć...
I to z dnia na dzień....Pauli11 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72635.png -
My naszą córkę kładliśmy właśnie w wózku przez pierwsze 3 miesiące, żeby ograniczyć jej przestrzeń. Na początku spała na plecach, ale jak miała kolki i ulewała to kładliśmy ją na boki. A odradzają na boki ze względu, że bioderka się zniekształcająniby. U córki nic takiego nie stwierdzili.
jusella, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Leżenie tylko na plecach jest wskazane ze względu na kręgosłup i wady postawy w wieku dojrzewania.
Dlatego dziecko powinno leżeć na plecach z główką raz w lewo a raz w prawo żeby zapobiegać odkształcaniu czaszki.jusella, LilouK, Agness27, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Ja zostawiałam rączki wolne. Jak dziecko wkłada do buzi to pierwszy znak że chce jeść. Dopiero potem idą inne oznaki głodu.
Tutaj nie zakłada się też niedrapek w szpitalu, właśnie po to by dziecko mogło wkładać sobie paluszki do buzi gdy chce. Bo głodne, bo chce się uspokoić - bo tylko to zna z życia płodowego.Zonti, jusella, LilouK, figaa, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
-
Aisa u mnie w szpitalu też ponoć nie zakładają niedrapek
.
Basia, bidulko... nawet nie chcę sobie wyobrażać co przeżywasz. Jedyna rzecz, której panicznie boję się w ciąży to hemoroidy. Za pierwszym razem obyło się bez i mam nadzieję, że teraz też się uda.aisa, Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pytanie ni z gruchy ni z pietruchy
Czy pieluchy flanelowe puszczają kolor?
Otóż mam właśnie kolorowe pieluchy flanelowe, białe tetrowe, pościel dla synka i reczniczki (biały i niebieski) i się zastanawiam czy mogę to razem puścić w wyższej temp (60 stopni wystarczy? ) bo każde osobno to za mało trochę
Pościel chyba ppuszcze z naszą
-
nick nieaktualny
-
Hello w poniedziałek 13-tego
to mój dzień hihihi bo dziś mam urodziny no i jeszcze w łóżeczku sobie leżę w mojej anakondzie
.
Synek złożył zeczenia majstrujac przy szynce no miał pomysł oryginalny.
O 15 wizyta i powoli trzeba się ogarnąć i zjeść sniadanie bo już głód się włączył.
Powiem wam ze z lusterkiem całkiem dobrze mi idzie golenie tamtych rejonów
Co do hemoroida to mój był nie bolący ale odpuścił dopiero po kilku dniach stosowania maści, wspolczuje dziada i mam nadzieję że szybko odpuści.
Miłego dniaAgaax, Evanlyn, jusella, LilouK, Dalile, aisa, Agness27, figaa, Kasiulina, Zuzulka88, kot_bury, eve90 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72585.png
Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia)
-
Evanlyn możesz spokojnie prac w wyższej temperaturze
nic się nie stanie
Witam dziewczyny
współczuję hemoroidowmiałam na początku ciazy :/teraz przeszło i jest ok
Stokrotka to ja Cię podziwiam z tym lusterkiem ja na czwartek się muszę wyszykowac na wizytę :p
sto lat srokrotkoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 09:26
Evanlyn, jusella, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]