X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli to jesteś w bardzo podobnej sytuacji do mojej (bez szyjki i z rozwarciem) tyle, że u mnie ktg nie pokazuje skurczy. Wytrzymajmy jeszcze troszkę ;) Ciekawa jestem czy masz podobne odczucia do moich: też masz główkę tak nisko, że jak chodzisz to masz wrażenie, że dzieciątko Ci wypadnie? i takie ciągnięcia w pochwie + zwiększona ilość śluzu? ze mnie tak cieknie, że już wczoraj myślałam, że to wody.

Narobiłyście mi ochoty na czereśnie :P

TheForfie, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Strach to pewnie, że będzie bo poród to jednak nieznane, nie wiemy jak organizm zareaguje, jak my zareagujemy na ten poziom bólu itp
    Natura wie co robi w tym ostatnim miesiącu, ma boleć i przygotować organizm do porodu, macica musi teraz ćwiczyć żeby dała radę przy porodzie. A kobieta czuje się na tyle źle, że marzy tylko żeby już urodzić i nie kulać się jak kaczka ;) a w nocy nie przekręcać się jak waleń na brzegu morza :P
    jaka ta natura mondra :/ :P

aisa, MirelS, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wizycie ale raczej nic się nie zapowiada, głowka jest już niec niżej brzuch opadł, młody ma juz 2,9 kg więc rośnie no i za tydzień kolejna wizyta obym jej nie doczekała, no i gbs dodatni wyszedł ;/

jusella, kot_bury, aisa, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Agnes co bedziesz czynic z mieska?;)

A dzis pierś ugotuje dla siebie i córci i do tego kopytka z surowka a resztę zamroze bo wzięłam 2 podwójne :)
    Męża namowie na chinszczyzne w weekend by zrobil ;-)
    Bo On to super gotuje i z byle czego zrobi cos :)

A co do owoców to tez mam ciągle chęć na nie.Mam z wczoraj truskawki a dxis zakupiłam banany ,jabłka i czereśnie żeby nie latać co chwile ;-)

A tak apropo pakowania torby do szpitala to polecam spakowanie oliwki i kilku wacików dużych lub balsam dla malucha bo np moja po porodzie byla tylko z grubsza przetarta i po paru godz miała bardzo sucha skórkę ,szczególnie na zgięciach u raczek i nóg.
    Ja za późno zobaczyłam i sie ranki zrobily :( i od sąsiadki wtedy z lozka pozyczylam troszkę oliwki a potem juz mąż mi doniosl do szpitala

jusella, Pauli11, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u Was drogie te czereśnie a ja narzekałam ze ostatnio byly po 20 zl \kg ;-)
    No i ja dziś pierwszy raz kupiłam za 9 xl/kg i pycha narazie tylko kg wzięłam bo z córką jestem a mężu dopiero w piatek będzie wiec nie ma co szaleć :)

Ale smaka narobilyscie golabkami -sama z chęcią bym zjadła :)

No to dziewczynki zaciskajcie nóżki by dzieci jeszcze troszkę posiedzialy w brzuszkach :)

Co do golenia to ja dziś sobie depilowałam nóżki i na dole będę kombinowac w poniedziałek bo we wtorek wizyta u giną.
    Ale mnie np w szpitalu pytali czy mam ogolone krocze -na szczęście miałam bo słyszałam ze nieraz w szpitalu gola a tego bym nie chciała.:-/

Mirels słyszałam ze jak wody odchodzą to jak byś wode z kranu odkrecila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 15:00

jusella, aisa, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smaka narobilyscie tymi golabkami rany aż chyba jutro będę robić mmmmm
    Czereśnie też dziś już zjadłam kilka truskawek no owoce to bym jadła cały czas :)

Ja dziś mam skala na placki ziemniaczane oczywiście z młodych ziemniaków.
    Gratki udanych wizyt i czekam na wieści z pozostałych bo jak dobrze pamiętam to dziś i jutro jest dużo wizytujacych trzymam kciuki :)

jusella, Agness27, kot_bury, majeczka87, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro chyba knedle zrobię :) taka mam ochotę na słodki obiad :)
    poza Tym Wy piszecie że brak apetytu u Was itd a ja to jak odkurzacz wciagam wszystko co jest pod ręką :)
    O porcjach obiadowych dla siebie nie wspomnę :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 16:27

jusella, ona2012, Dalile, aisa, kot_bury, stokrotka2013, eve90, Agness27, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiłam wodę na bób, po czym... zamówiłam pizzę :/. No nic, bób na jutro będzie.

nowatorka, ania181111, stokrotka2013, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania mam tak samo ledwie cos zjem a już myśle nad kolejnym posiłkiem :P gorzej bo mam ochotę na lody a do sklepu sie nie chce isc :P

jusella, ania181111, stokrotka2013, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju... knedle z truskawkami, albo placki ziemniaczane... niech mnie ktoś zabije, rzucę tą dietę w cholerę i nawpierniczam się. Cały tort kupię i zeżrę sama!

kot_bury, jusella, Maka, ania181111, stokrotka2013, Pauli11, majeczka87, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    A ja jutro chyba knedle zrobię :) taka mam ochotę na słodki obiad :)
    poza Tym Wy piszecie że brak apetytu u Was itd a ja to jak odkurzacz wciagam wszystko co jest pod ręką :)
    O porcjach obiadowych dla siebie nie wspomnę :p
    Ania ja mam tak samo jak ty:) Jem wszystko, mam taki apetyt. Właśnie szykuję sobie drugi obiad:) Ciągle czuję głód, bym tylko jadła i jadła:)

kot_bury, jusella, ania181111, stokrotka2013, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem. Ja żrę! Jestem co chwilę głodna! Moje życie opiera się teraz na myśleniu o jedzeniu. Towarzyszą mi przy tym oczywiste bóle w różnych częściach ciała, o których nie będę pisać, bo wszystkie babeczki tu na forum je doskonale już znają :)

kot_bury, jusella, ania181111, Naditta, Didi18, majeczka87, Agness27, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czereśniach wolę nie myśleć, kupiłam wczoraj obłędnie drogie - wpadliśmy na targ tuż przed zamknięciem i były tylko na jednym stoisku, po 18 zł... - no i w godzinę zeżarłam prawie pół kilo. I na tyle by było z diety, a tak ładnie się przez prawie tydzień pilnowałam :D za to opuchnięta jestem mniej, niż zwykle, więc chyba jednak mi nie zaszkodziły.

Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach, nie dajcie się, wychodźcie szybko i jeszcze na trochę w dwupaku :)

Niezpominajka, Jasiek jest prześliczny i widać, że ładnie przybiera - taki był malutki na pierwszym zdjęciu, niech rośnie i zdrowieje :)

jusella, niezapominajka, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:

Ale mnie np w szpitalu pytali czy mam ogolone krocze -na szczęście miałam bo słyszałam ze nieraz w szpitalu gola a tego bym nie chciała.:-/

:)
    dokladnie u nas tak samo. na porod trzeba byc ogolonym, jak nie to oni gola ale to wtedy jak popadnie ;)

ale u was drogie tez te czeresnie. a myslalam ze u nas we wloszech tylko tak duzo kosztuja. wczoraj kupilam za 3,20 euro /kg

co do odchodzenia wod to zalezy skad odchodza. jak peknie na dole to jest chlust ale jak peknie gdzies na gorze to moga sie saczyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 17:14

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie tu nudy ! Juz nie wiem co ze sobą zrobić w tym szpitalu . Ciśnienie z przed chwili 110/80 najchętniej wyszłabym stąd jeszcze dziś! Dobrze się juz czuje leki mogę brać w domu i leżeć też będę, ciśnienia pilnować. Do domu chce do domu. Sama dobrze wiem ze mnie nie puszczą dzisiaj. Może jutro po wizycie sie uda.

kot_bury lubi tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni myślę że jeśli utrzyma Ci się takie ładne ciśnienie to wypuszczą Cię jutro ;)

niezapominajka piękny synek, trzymam kciuki za dobrze dobrany lek i szybki powrót do domu :)

Mm placki ziemniaczane... Chyba jutro zrobię :D ogólnie to mam czas bez apetytu, ciężko mi coś na obiad wymyślić bo nie mam na nic ochoty ale słodkie mogłabym jeść i jeść

jusella, niezapominajka, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ochotę na snickersa i nie chce mi sie po niego iść

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja być zjadła milkywaya ale mam to samo co Ty sanna :) jak to w taką pogodę wychodzić gdzieś

Sanna lubi tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo, to znowu my!

Meldujemy się po wizytacji. Wg. pomiarów macanych, mały ma ok 3kg, dalej idzie na 3,5kg o ile urodzę w terminie. Jest już wstawiony 2/5 główką w kanale rodnym. Poza tym wszystko gra, ciśnięcie książkowe, siusiaje też :-)

Napisałyśmy plan porodu. W związku z prawidłowym przebiegiem ciąży, póki co idę na specjalny malutki oddział tylko z połóżnymi i dziwnymi przyrządami rodem z planu 50 twarzy Greja ;-) Będę sie taplać w basenie. Jak się posiuram albo zdżystam z bólu, to przynajmniej nie będzie widać i czuć tak bardzo ;-) Położna pocieszyła mnie, że mogę urodzić wcześniej, nawet jak mały zdecyduje się opuścić izolatke w tym tygodniu, to i tak podchodzi to pod ciążę donoszoną i wszystko będzie ok.

Poza tym mój B zrobił mi ogromną niespodziewajkę dzisiaj. Od wczoraj truł, że mam siedzieć w domu, bo przyjdzie jakaś ważna przesyłka- zestaw do odbioru nowej tv, którą przyjdą montować w piątek. Zero podejrzeń, tylko lekki wku*w, że muszę w domu siedziec, bo pogoda piękna. Okazało się, że kurier przyjechał z... wielkim bukietem czerwonych róż :-D
    Rozryczałam się jak jakaś głupia pipa na środku pokoju. Zapomniałam już, że mój stary cap potrafi być romantyczny jak mu się chce ;-)

No i Ruskie przegrały mecza na Euro, więc będziem pić wieczorem ze szczęścia :-D

ania181111, Sanna, Kasiulina, stokrotka2013, Naditta, Naditta, Maka, aisa, Pauli11, kot_bury, jusella, Zonti, majeczka87, MirelS, eve90, Ejrene, Agaax, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem padnięta. Wreszcie posadziłam dupsko w domu.

Byłam u mojej gin. Bóle i skurcze mają być bo to przepowiadajace, szyjka podobno ładnie trzyma, ale... Poqiedziala mi że główki to ona nie czuje na dole... W poniedziałek mamy USG to się dowiemy
    Moim zdaniem ona leży główkowo.
    W pewnym momencie zaczęła tak nabierać na szyjke, tak bolało, tak się wiercila że nie wiedziałam jak usiąść. Przywiezlismy do domu fotelik i bazę i nową walizkę. Zaraz spróbuję się do niej spakować :) już powinnam się zmieścić. Ja owoce też mogę jeść. Narobilyscie mi smaka na czereśnie i chyba pójdę i sobie kupię!

stokrotka2013, aisa, Pauli11, jusella, LilouK, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ