Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli to jesteś w bardzo podobnej sytuacji do mojej (bez szyjki i z rozwarciem) tyle, że u mnie ktg nie pokazuje skurczy. Wytrzymajmy jeszcze troszkę ;) Ciekawa jestem czy masz podobne odczucia do moich: też masz główkę tak nisko, że jak chodzisz to masz wrażenie, że dzieciątko Ci wypadnie? i takie ciągnięcia w pochwie + zwiększona ilość śluzu? ze mnie tak cieknie, że już wczoraj myślałam, że to wody.

Narobiłyście mi ochoty na czereśnie :P

TheForfie, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Strach to pewnie, że będzie bo poród to jednak nieznane, nie wiemy jak organizm zareaguje, jak my zareagujemy na ten poziom bólu itp
    Natura wie co robi w tym ostatnim miesiącu, ma boleć i przygotować organizm do porodu, macica musi teraz ćwiczyć żeby dała radę przy porodzie. A kobieta czuje się na tyle źle, że marzy tylko żeby już urodzić i nie kulać się jak kaczka ;) a w nocy nie przekręcać się jak waleń na brzegu morza :P
    jaka ta natura mondra :/ :P

aisa, MirelS, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz po wizycie ale raczej nic się nie zapowiada, głowka jest już niec niżej brzuch opadł, młody ma juz 2,9 kg więc rośnie no i za tydzień kolejna wizyta obym jej nie doczekała, no i gbs dodatni wyszedł ;/

jusella, nick nieaktualny, aisa, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    Agnes co bedziesz czynic z mieska?;)

A dzis pierś ugotuje dla siebie i córci i do tego kopytka z surowka a resztę zamroze bo wzięłam 2 podwójne :)
    Męża namowie na chinszczyzne w weekend by zrobil ;-)
    Bo On to super gotuje i z byle czego zrobi cos :)

A co do owoców to tez mam ciągle chęć na nie.Mam z wczoraj truskawki a dxis zakupiłam banany ,jabłka i czereśnie żeby nie latać co chwile ;-)

A tak apropo pakowania torby do szpitala to polecam spakowanie oliwki i kilku wacików dużych lub balsam dla malucha bo np moja po porodzie byla tylko z grubsza przetarta i po paru godz miała bardzo sucha skórkę ,szczególnie na zgięciach u raczek i nóg.
    Ja za późno zobaczyłam i sie ranki zrobily :( i od sąsiadki wtedy z lozka pozyczylam troszkę oliwki a potem juz mąż mi doniosl do szpitala

jusella, Pauli11, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale u Was drogie te czereśnie a ja narzekałam ze ostatnio byly po 20 zl \kg ;-)
    No i ja dziś pierwszy raz kupiłam za 9 xl/kg i pycha narazie tylko kg wzięłam bo z córką jestem a mężu dopiero w piatek będzie wiec nie ma co szaleć :)

Ale smaka narobilyscie golabkami -sama z chęcią bym zjadła :)

No to dziewczynki zaciskajcie nóżki by dzieci jeszcze troszkę posiedzialy w brzuszkach :)

Co do golenia to ja dziś sobie depilowałam nóżki i na dole będę kombinowac w poniedziałek bo we wtorek wizyta u giną.
    Ale mnie np w szpitalu pytali czy mam ogolone krocze -na szczęście miałam bo słyszałam ze nieraz w szpitalu gola a tego bym nie chciała.:-/

Mirels słyszałam ze jak wody odchodzą to jak byś wode z kranu odkrecila :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 15:00

jusella, aisa, nick nieaktualny, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale smaka narobilyscie tymi golabkami rany aż chyba jutro będę robić mmmmm
    Czereśnie też dziś już zjadłam kilka truskawek no owoce to bym jadła cały czas :)

Ja dziś mam skala na placki ziemniaczane oczywiście z młodych ziemniaków.
    Gratki udanych wizyt i czekam na wieści z pozostałych bo jak dobrze pamiętam to dziś i jutro jest dużo wizytujacych trzymam kciuki :)

jusella, Agness27, nick nieaktualny, majeczka87, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro chyba knedle zrobię :) taka mam ochotę na słodki obiad :)
    poza Tym Wy piszecie że brak apetytu u Was itd a ja to jak odkurzacz wciagam wszystko co jest pod ręką :)
    O porcjach obiadowych dla siebie nie wspomnę :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 16:27

jusella, ona2012, Dalile, aisa, nick nieaktualny, stokrotka2013, eve90, Agness27, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiłam wodę na bób, po czym... zamówiłam pizzę :/. No nic, bób na jutro będzie.

nowatorka, ania181111, stokrotka2013, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania mam tak samo ledwie cos zjem a już myśle nad kolejnym posiłkiem :P gorzej bo mam ochotę na lody a do sklepu sie nie chce isc :P

jusella, ania181111, stokrotka2013, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju... knedle z truskawkami, albo placki ziemniaczane... niech mnie ktoś zabije, rzucę tą dietę w cholerę i nawpierniczam się. Cały tort kupię i zeżrę sama!

nick nieaktualny, jusella, Maka, ania181111, stokrotka2013, Pauli11, majeczka87, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    A ja jutro chyba knedle zrobię :) taka mam ochotę na słodki obiad :)
    poza Tym Wy piszecie że brak apetytu u Was itd a ja to jak odkurzacz wciagam wszystko co jest pod ręką :)
    O porcjach obiadowych dla siebie nie wspomnę :p
    Ania ja mam tak samo jak ty:) Jem wszystko, mam taki apetyt. Właśnie szykuję sobie drugi obiad:) Ciągle czuję głód, bym tylko jadła i jadła:)

nick nieaktualny, jusella, ania181111, stokrotka2013, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jem. Ja żrę! Jestem co chwilę głodna! Moje życie opiera się teraz na myśleniu o jedzeniu. Towarzyszą mi przy tym oczywiste bóle w różnych częściach ciała, o których nie będę pisać, bo wszystkie babeczki tu na forum je doskonale już znają :)

nick nieaktualny, jusella, ania181111, Naditta, Didi18, majeczka87, Agness27, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O czereśniach wolę nie myśleć, kupiłam wczoraj obłędnie drogie - wpadliśmy na targ tuż przed zamknięciem i były tylko na jednym stoisku, po 18 zł... - no i w godzinę zeżarłam prawie pół kilo. I na tyle by było z diety, a tak ładnie się przez prawie tydzień pilnowałam :D za to opuchnięta jestem mniej, niż zwykle, więc chyba jednak mi nie zaszkodziły.

Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach, nie dajcie się, wychodźcie szybko i jeszcze na trochę w dwupaku :)

Niezpominajka, Jasiek jest prześliczny i widać, że ładnie przybiera - taki był malutki na pierwszym zdjęciu, niech rośnie i zdrowieje :)

jusella, niezapominajka, eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:

Ale mnie np w szpitalu pytali czy mam ogolone krocze -na szczęście miałam bo słyszałam ze nieraz w szpitalu gola a tego bym nie chciała.:-/

:)
    dokladnie u nas tak samo. na porod trzeba byc ogolonym, jak nie to oni gola ale to wtedy jak popadnie ;)

ale u was drogie tez te czeresnie. a myslalam ze u nas we wloszech tylko tak duzo kosztuja. wczoraj kupilam za 3,20 euro /kg

co do odchodzenia wod to zalezy skad odchodza. jak peknie na dole to jest chlust ale jak peknie gdzies na gorze to moga sie saczyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 17:14

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie tu nudy ! Juz nie wiem co ze sobą zrobić w tym szpitalu . Ciśnienie z przed chwili 110/80 najchętniej wyszłabym stąd jeszcze dziś! Dobrze się juz czuje leki mogę brać w domu i leżeć też będę, ciśnienia pilnować. Do domu chce do domu. Sama dobrze wiem ze mnie nie puszczą dzisiaj. Może jutro po wizycie sie uda.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni myślę że jeśli utrzyma Ci się takie ładne ciśnienie to wypuszczą Cię jutro ;)

niezapominajka piękny synek, trzymam kciuki za dobrze dobrany lek i szybki powrót do domu :)

Mm placki ziemniaczane... Chyba jutro zrobię :D ogólnie to mam czas bez apetytu, ciężko mi coś na obiad wymyślić bo nie mam na nic ochoty ale słodkie mogłabym jeść i jeść

jusella, niezapominajka, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ochotę na snickersa i nie chce mi sie po niego iść

74di4z174lr410ce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja być zjadła milkywaya ale mam to samo co Ty sanna :) jak to w taką pogodę wychodzić gdzieś

Sanna lubi tę wiadomość

• LilouK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo, to znowu my!

Meldujemy się po wizytacji. Wg. pomiarów macanych, mały ma ok 3kg, dalej idzie na 3,5kg o ile urodzę w terminie. Jest już wstawiony 2/5 główką w kanale rodnym. Poza tym wszystko gra, ciśnięcie książkowe, siusiaje też :-)

Napisałyśmy plan porodu. W związku z prawidłowym przebiegiem ciąży, póki co idę na specjalny malutki oddział tylko z połóżnymi i dziwnymi przyrządami rodem z planu 50 twarzy Greja ;-) Będę sie taplać w basenie. Jak się posiuram albo zdżystam z bólu, to przynajmniej nie będzie widać i czuć tak bardzo ;-) Położna pocieszyła mnie, że mogę urodzić wcześniej, nawet jak mały zdecyduje się opuścić izolatke w tym tygodniu, to i tak podchodzi to pod ciążę donoszoną i wszystko będzie ok.

Poza tym mój B zrobił mi ogromną niespodziewajkę dzisiaj. Od wczoraj truł, że mam siedzieć w domu, bo przyjdzie jakaś ważna przesyłka- zestaw do odbioru nowej tv, którą przyjdą montować w piątek. Zero podejrzeń, tylko lekki wku*w, że muszę w domu siedziec, bo pogoda piękna. Okazało się, że kurier przyjechał z... wielkim bukietem czerwonych róż :-D
    Rozryczałam się jak jakaś głupia pipa na środku pokoju. Zapomniałam już, że mój stary cap potrafi być romantyczny jak mu się chce ;-)

No i Ruskie przegrały mecza na Euro, więc będziem pić wieczorem ze szczęścia :-D

ania181111, Sanna, Kasiulina, stokrotka2013, Naditta, Naditta, Maka, aisa, Pauli11, nick nieaktualny, jusella, Zonti, majeczka87, MirelS, eve90, Ejrene, Agaax, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem padnięta. Wreszcie posadziłam dupsko w domu.

Byłam u mojej gin. Bóle i skurcze mają być bo to przepowiadajace, szyjka podobno ładnie trzyma, ale... Poqiedziala mi że główki to ona nie czuje na dole... W poniedziałek mamy USG to się dowiemy
    Moim zdaniem ona leży główkowo.
    W pewnym momencie zaczęła tak nabierać na szyjke, tak bolało, tak się wiercila że nie wiedziałam jak usiąść. Przywiezlismy do domu fotelik i bazę i nową walizkę. Zaraz spróbuję się do niej spakować :) już powinnam się zmieścić. Ja owoce też mogę jeść. Narobilyscie mi smaka na czereśnie i chyba pójdę i sobie kupię!

stokrotka2013, aisa, Pauli11, jusella, LilouK, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1112 1113 1114 1115 1116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ