X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizytujace i te glace się tu i tam :/
    Dalie ja to pierwsze słyszę że nie można się golic. .. ja to się wstydzę do gin z taką zarosnieta cipcia :P
    Alex jakie pyszności robisz na obiad :P

alexxx, jusella, TheForfie, kot_bury, nowatorka, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka wrote:
    Dalile, Jaśko to wcześniak z 32tc :) Przyrost dzienny masy to ok 70g...

No wiem, ale już taki duży! Ładnie przybiera :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Trzymam kciuki za wizytujace i te glace się tu i tam :/
    Dalie ja to pierwsze słyszę że nie można się golic. .. ja to się wstydzę do gin z taką zarosnieta cipcia :P
    Alex jakie pyszności robisz na obiad :P

"Drogie Panie pamiętajcie o:

pozostawieniu cennej biżuterii w domu

zmyciu lakieru u rąk i nóg (kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Waszym zdrowiu)

skróceniu paznokci (bez tipsów) - będzie Wam łatwiej zajmować się maleństwem

nie goleniu skóry podbrzusza i krocza w okresie poprzedzającym poród z użyciem maszynek do golenia i żyletek (malutkie rany powstające w czasie golenia zwiększają ryzyko poważnych infekcji). Zaleca się skracanie owłosienia nożyczkami lub trymerem."

No powaga :D

ania181111, jusella, TheForfie, stokrotka2013, Agness27, kama005, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ostatnio mam takie smaki jak nigdy, juz sama nie wiem co mam jesc :D a młode i świeże warzywa to ja uwielbiam :D

ania181111, jusella, stokrotka2013, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na miejscu pierworódek to bym się raczej obawiała przenoszenia ciąży niż wcześniejszego porodu.
    Jeśli oczywiście nie ma przygód z ciśnieniem czy niewydolnością szyjki..
    Poród na tym etapie nie jest już niebezpieczny dla dziecka, jak się zacznie to trzeba będzie iść na żywioł. Lepiej tak niż później mieć stresa że dziecko za duże, że poród chcą wywoływać itp.

Ja się bałam przenoszenia z Jasiem, wcześniejszego porodu jakoś nie bardzo.

Ciekawe jak będzie u tych, które czują, że urodzą wcześniej ;)

jusella, MirelS, Agaax, kot_bury, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskazanie do nie golenia szczególnie przy cesarskim cięciu oni to musza zrobic sami chodzi o ewentualne zakażenie do którego moze dojsc

74di4z174lr410ce.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie ja tam wolę się ogolic :P żeby jak małpka nie wyglądać :P

Alex ja to teraz też dużo owoców jem :) mam ochotę dżem z truskawek zrobić Ale nigdy nie robiłam więc nie wiem czy dam radę :)

jusella, TheForfie, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisa, ja właśnie w ogóle nie boję się wcześniejszego porodu, bardziej przeraża mnie wizja wywoływania porodu i czekania do 42 tygodnia. Dlatego jakoś specjalnie się nie oszczędzam. Nawet jak lekarka ze 2 mce temu mi powiedziała, że teraz to już czas na odpoczynek, oszczędzać się i odpoczywać, spacery można ale krótkie itp to nie posłuchałam. Czasem mąż na mnie krzyczy, bo potrafię iść na spacer 6 km i więcej, przy okazji jeszcze centrum handlowe zaliczyć. Fakt, że już teraz sił coraz mniej, więc muszę skracać dystanse. Zobaczymy, czy to będzie miało jakieś efekty w postaci porodu o czasie :P

jusella, aisa, Pauli11, kot_bury, Agness27, kama005, Gagaga, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry ;)
    Niezapominajko przesyłam dużo zdrówka i pozytywnej energii dla Ciebie i Twojego maluszka :*

Alex no szkoda, że nie zaglądałaś na forum - może byśmy się poznały w realu ;) też na patologii ciąży leżałam także mogłaś nawet siedzieć koło mnie ;)

Ja dziś czuję się o niebo lepiej. Wiadomo, dolegliwości są, boli krzyż,mały napiera na szyjkę i czuję go przy każdym kroku, ale przestałam panikować że za chwilę urodzę. Wystarczyła wieczorna rozmowa z mamą i czuję się jakoś lepiej psychicznie dzisiaj ;)
    Aisa z przenoszeniem to masz rację, miałam na oddziale dziewczynę, która przenosiła ciążę po zdjęciu pessaru i zaprosili ją na CC ostatecznie. Co do wywoływania porodu to widzę, że mój szpital tego nie praktykuje - proponują właśnie CC. Mi zapowiedzieli, że nie donoszę do terminu z takim krótkim i otwartym ujściem, ale zobaczymy.

Ja się podgalam co parę dni, bo jakoś wstydziłabym się zarośnięta jechać na poród :P

Powodzenia na wizytach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 10:35

aisa, Pauli11, niezapominajka, Agness27, Gagaga, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D
    Kurde, dziś do biura pracy muszę :-/ podpis złożyć i cały czas się zastanawiam, czy terminu nie pomyliłam - okaże się w praniu.
    Podjęłam też ważną decyzję odnośnie wózka - zdecydowałam się ostatecznie na kolor i chcę zamówić i nie mogę się do sklepu dodzwonić... nosz kurczaczek...

Pauli11, kot_bury, Gagaga, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Dalie ja tam wolę się ogolic :P żeby jak małpka nie wyglądać :P

Alex ja to teraz też dużo owoców jem :) mam ochotę dżem z truskawek zrobić Ale nigdy nie robiłam więc nie wiem czy dam radę :)

Ale ja to popieram :D Dzielę się informacjami tylko :)

ania181111, kot_bury lubią tę wiadomość

• esoni Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dzień dobry.

Niezapominajka, dużo zdrówka dla Was i trzymam kciuki, żebyście mogli jak najszybciej pożegnać się że szpitalem i cieszyć się sobą wzajemnie,ale we własnym domku!

Esoni, a Ty czułaś jakoś że to ciśnienie masz wysokie? Bo wstyd się przyznać, ale ja nawet nie mam ciśnieniomierza, więc pewnie nie potrafiłabym zareagować w porę, co mnie przeraża :( chociaż ostatnio te wizyty mam non stop, prawie co tydzień i mierzą ciśnienie zawsze.

Co do bujaczka to my kupiliśmy używany, bo znajoma znajomej sprzedawała. Mamy jakiś full wypas z wibracji, melodyjkami i nawet sam się husta. Koleżanka, która niedawno rodziła, radziła mi żeby się w coś takiego zaopatrzyć, bo można złapać chwilę spokoju wkładając do tego dziecko.

Po nocy jestem wyczerpana. Bardzo chciało mi się spać, ale jak już przysypialam to moje dziecko kopalo mnie tak, że aż cała się bujalam. Masakra jakaś. Teraz oczywiście ja wstaję, a on sobie śpi dalej.

Nie w zasadzie nic nie czułam na poczatku . U położnej w piatek miałam podwyższone 138/85 a zawsze miałam niziutkie 100-110/60-70 wiec mnie tknęło żeby kupic ciśnieniomierz i mierzyć jak kazała położna z początku nic nie czułam ze jest wyższe dopiero jak było 145\100 to bolała mnie głowa i nogi po nocy były jeszcze bardziej spuchnięte aż palcami ruszać nie mogłam ani usiąść na piętach np. w wannie. Nie byłam w stanie zgiąć stawów bo opuchlizna przeszkadzała.

Naditta, kot_bury lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryyy!

Ojej, Niezapominajko, jak dobrze, że dałaś znak życia, bo się wszystkie martwiłyśmy :-) Jasinek piękny, zakochałam się <3
    Dużo zdrowia dla Ciebie i małego, niech rośnie na kluseczkę. Mam nadzieję, że po wynikach badań, wszystko ruszy z górki i rekonwalescencja będzie ekspresowa :-)

Pauli, ja mam bauncer/leżak babybjorn. Niby genialny w swojej prostocie, łatwy do utrzymania w czystości, ale nie wiem czy to to spełni swoją funkcję i uciszy małego darciucha. Mam wrażenie, że pies odnajdzie w tym więcej uciechy i będzie sie w tym częściej bujał niż mały.

Dziewczyny, coś musi być na tym etapie ciąży, że wszystkie nagle stresa i sraczuchy dostałyśmy O.o Ja nie lepsza jestem, mam podobnie. W nocy myślałam, że zjadę, pierwszy raz czułam nocne skurcze, mały non stop zuzlował na prawo i lewo. Do tego ból brzucha, ale 99% taki od jelit, bo wizyta w kibelku zrobiła swoje i jest ok póki co :-)
    Hm, zjadłam wczoraj łososia w słodkim chili i może to mnie tak przegoniło i rozdęło.

Wczoraj oświadczyłam mojemu B, że chcę rodzić w wodzie. Przewalił tylko gały i zrobił minę, jakby z idiotką-samobójczynią gadał. Fajnie O.o Mam wrażenie, że faceci to najchętniej nafaszerowaliby nas epiduralem, żebyśmy nie mogły łazić i mędzić, petydyną, na lepszy odjazd, do tego poprawić gazem z butli i na dodatek podłączyć pod tensy, żeby w ogóle już jazda pod prąd bez trzymanki była O.o Nie wiem czy to z obawy przed naszym bólem, ich panicznym strachem czy chu wi co...

Wczoraj dostałam ostrzeżenie, więc dziś leżę do góry Heńkiem :-) Wizytuje u położnej o 4, ciekawe co się dowiem i jak zaplanujemy poród :-) Lekki stresik, a jednocześnie podnieta jest, nie ma co...

Pięknego dnia i udanych wizyt dziołszki <3

ania181111, aisa, jusella, Pauli11, kot_bury, stokrotka2013, niezapominajka, Agness27, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusello kochana pisalas moze nam te ostatnie wiesci ze szkoly rodzenia? czy je ominelam?

Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Ale ja to popieram :D Dzielę się informacjami tylko :)

Dobrze, dobrze dziękuję za info :) dostałam poduszkę do karmienia :) super sprzęt :)

Dziś jakiś zamulony dzień :/

majeczka87, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :)
    Ja właśnie jem drugie śniadanie :)
    Narobilyscie mi ostatnio smaka czereśniami i dzis ja kupiłam po 9/kg ale słodkie :)
    Wczesniej byly bardzo drogie bo po 20/kg wiec sobie odpuściłam i ponoc tamte nie byly polskie a te są :)
    Przy okazji mięsko kupiłam i na kilka obiadów będzie i córci czapkę z daszkiem ;-)

No i zaraz zabieram sie za prasowanie i dalsze sprzatanie mieszkania dopóki mi sie chce ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 11:12

jusella, kot_bury, stokrotka2013, aisa, Agaax, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes co bedziesz czynic z mieska?;)

Agness27 lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na obiad carbonare będę robić :)

Agness zajadaj czeresienki :) też już się objadlam :)

jusella lubi tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakiś przepis na dzemik truskawkowy ? :)

• jusella Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, Skarbie jeszcze się nie zebrałam ale przyrzekam do piątku to zrobię.

Byłam w BP, nowy budynek i kuźwa winda nie działa! i na 3 piętro zapierdzielać musiałam po schodach po to by autograf złożyć - wdłg pani winda "nie jest zepsuta tylko nie działa" o.O - WTF?

Przy okazji zrobiłam zakupy na ryneczku - i tu mnie wcięło - pełna kultura - albo mnie przepuszczali ludzie albo sprzedawcy obsługiwali poza kolejnością :-D - szok przeżyłam bo nie stałam w kolejce ani minuty :-D. Dziś na obiad botwinka i bób - Pierworodny nie lubi więc wszystko dla mnie będzie :-D. A teraz opycham się truskawkami, morelami i czereśniami i nie wiem co lepsze.

Ania, jak chcesz szybko i prosto dżemiur zrobić i mieć pewność, że wyjdzie to najlepiej z Żelfixem - proporcje są na opakowaniu. Tylko trzeba dobrze słoiki wyparzyć.

A - i dodzwoniłam się do sklepu, wózek zamówiony, zaliczka wpłacona :-D. Przy okazji Tatuśkowi bilety lotnicze kupiłam - przylatuje 11 lipca :-D. No i teraz jestem goła i wesoła:/ na koncie 14 zł mi zostało. Bilety cholernie drogie - prawie 900 zł :/.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 12:20

ania181111, aisa, Agness27, Agaax, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1110 1111 1112 1113 1114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ