X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli prowadź rozmowy z małą. Ma siedzieć i już :)

nowatorka, alexxx, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas jej to mowie ale to uparte małe stwozonko :) Mowie jej ze musi czekac grzecznie na swoja kolej bo jest duzo kolegów i kolezanek z terminem wczesniejszym niz ona ma :) A to bardzo nie ładnie wciskac sie w kolejke :)

jusella, nowatorka, aisa, eve90, Agaax, Naditta, kot_bury, Dalile, Kasiulina, stokrotka2013, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak zupełnie zmienijąc temat czy któras z was kupuje bujaczek/lezaczek ?
    Macie jakis godny polecenia ?

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowalam torbę do szpitala,!!! Poukładalam ciuszki i cała resztę więc zostało tylko body wypracować i jestem gotowa. Choć brakuje mi wózka, łóżeczka turystycznego i kilka pierdół ;-)

Pauli11, kama005, jusella, Agaax, Naditta, alexxx, kot_bury, Dalile, stokrotka2013, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spicie? Ja mam jakis strach przed wczesniejszym porodem. Od kilku dni mam biegunke :/ poza tym mam te skurcze braxtona, dziwne uczucie jakby bol okresowy ale w sumie nie jest to nawet bol ale taki dyskomfort w okolicy brzucha, plecow, nog, nerwu kulszowego... Tez tak macie? Wogole mam aktualnie humor do d.... :/ . pocieszam sie jedynie ze bylam rano w szpitalu, sprawdzili wszystko i nie powiedzieli mi nic niepokojacego wiec pewnie to tylko typowe dolegliwosci 9 m-ca :/

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka ja tak mam. Ale nie będę mieć nic przeciwko jak wyjdzie mała wcześniej a porodu się boję ale staram się o nim nie myśleć.

Złożyłam sterylizator. Mogę jutro ogarnąć butelki i smoczki.

nowatorka, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka - będzie dobrze :-D wytrzymamy jeszcze troszkę - za tydzień u Ciebie ciąża donoszona będzie. U mnie też skurcze BH dają się we znaki, humorki również, coraz mniej czasu a ja w lesie :/

nowatorka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama ja tez bym nie miala nic przeciwko temuzeby mala wyszla ok 2 tyg przed terminem zwlaszcza ze jest b duza ale teraz jeszcze jest za wczesnie. Nawet dzisiaj w szpitalu minelam sie z moim ginem prowadzacym i tez spytal ile tygodni i zrobil mine ze jeszcze za wczesnie.

Jusella no jakos wytrzymamy, nie mamy wyjscia ;) . u mnie to jest tak teraz na zmiane humor. Raz dobrze sie czuje, pozytywnie nastawiona, mam ochote wyjsc do sklepu, zrobic zakupy, spotkac sie z kims a potem nadchodzi taki oto dol i tylko negatywne mysli mi przylaza do glowy. To chyba hormony bo normalnie nie zalezy to ode mnie, same mi przychodza takie humorki... :/

Ps. Sorry ze wam tu marudze, sama siebie nie lubie jak taka jestem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 00:35

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka ja mam identycznie, jakbym o sobie czytała.

nowatorka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• esoni Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 02:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaka ja jestem juz zmęczona spaniem w tym szpitalu zasnęłam niby kolo 21:00 ale o 23:40 pobudka i nie śpię do teraz najgorsze jest to ze sen odszedł gdzies daleko a ja się juz denerwuję jakie będę miała rano ciśnienie do tego pobolewa mnie glowa i okresowo brzuch i tylko mysle żeby zasnąć i tego nie czuć!

Niezapominajka gorące uściski za siłę walki z każdym dniem ! Oby wszystko sie jak najszybciej poprawiło i wracajcie do domciu cieszyć się życiem! Jaś jest śliczny....!

Wczoraj wieczorem mój lekarz na wizycie powiedział że jak rano będzie ok wszystko to może mnie jeszcze na chwile puszcza do domu.Wiec jest szansa ze przed weekendem wrócę do dzieci bo juz tęsknią za mamą. Ale obiecałam sobie ze w domu bez szaleństw leżenie leżenie i leżenie ! Niech dom zarośnie kurzem ja tyłka z kanapy nie ściągam przed 37 Tc !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 03:05

jusella, nowatorka, kot_bury, niezapominajka, aisa, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 03:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz juz wiem ze córunia w brzuszku całą noc śpi! Ciekawe czy po porodzie tak jej zostanie !

nowatorka, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Rana. Obudziłam się i nie mogę zasnąć. Ehh.

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj też....pobudka o 5:15.... Ciekawe jak będę die czuła w dzień że tak wcześnie się obudziłam....

Ja boję się porodu ale nie mogę przyciągać złych myśli....Bo to robię.. Myślę że mam traume po pierwszym i z tąd to wszystko...

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia 2 porod jest zazwyczaj przyjemniejszy od 1. Moje wszystkie znajome ktore po 1 porodzie mialy traume drugi juz wspominaja lepiej. ;)

Esoni wspolczuje tego szpitala. Moze rob sobie melise tam podwojna na noc, przy okazji ci moze troche obnizyc cisnienie :)

TheForfie lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też nie śpię od 6.. Po siku zglodnialam i tym samym jestem już po śniadaniu, załączyłam zmywarkę i siedzę przy herbacie i muzyczce.

Humory też takie mam. Dolegliwości narazie brak.
    No i odkryłam że jak się położę tak śpię do rana - lewy albo prawy bok. Nie przekrecam się.

Torba do szpitala spakowana, parę rzeczy muszę później tylko dopakowac.

jusella, TheForfie, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też już pobudka.
    Niezapominajka gorące uściski dla Was :* Jaś jest cudowny. Bardzo się cieszę, że lekarze znają już powód i mogą zastosować odpowiednie leki. Życzę Wam abyście jak najszybciej wrócili do domku w komplecie. Jasiu naprawdę jest do schrupania:)

Nowatorka ja mam to samo...co raz częściej myślę o porodzie i jak wcześniej było ok tak teraz mnie to przeraża:/ tym bardziej że moja dzidzia trochę waży wg usg.

Za wszystkie mamcie, które przebywają w szpitalu mocno trzymam kciuki. Życzę dużo zdrowia i mam nadzieję że wszystko będzie ok i dziś Was puszcza do domu. Zaciskajcie nóżki kochane!!! :)

Standardem belgijskiego szpitala jestem zachwycona. U nas to co się podaje to śmiechu warte :D

Mirels byłam ostatnio w PF na oddziale patologii ciąży u koleżanki. Może nawet się gdzieś spotkalysmy. Gdybym wcześniej wiedziała że leżysz to bym Ci jakieś smakołyki podrzucila :) te nasze Marcelki coś nie spokojne chłopaki i pchają się szybciej :D chociaż mój póki co się uspokoil i Tobie życzę tego samego :)

Jusella nie przejmuj się że Tatusiek daleko. Do 15 czas szybko zleci i będziecie wszyscy razem :) chociaż wiem co czujesz bo mój mąż również był chwilkę za granicą, tylko że ja ten czas cały przeplakakam a Ty jesteś silna babeczka. Nadrabiajac forum widziałam zdjęcie twojego brzuszka - zazdroszczę figury :).

Któraś z was pytala o leżaczek bujaczek. Później wrzucę zdjęcie mojego, który niby Pani w sklepie poleciła. Teraz piszę z telefonu i nie potrafię tu zdjęcia wrzucić.

A u nas plus 14 kg. Jeden gbs dodatni. Reszta badań super. Skurcze się wyciszyly. Żadnych oznak u mnie nie ma. Czuję że mały chyba naprawdę jest ciężki. Czasami jak kręci głową to tak mnie boli krocze że mam ciemno przed oczami a żeby krok postawić to mowy nie ma. :D pokój skończyliśmy. Jeszcze tylko białe cokoły przyjdą do zamontowania, firanki odbiorę i jest tip top. Torba dalej nie spakowana...
    Nie wiem co mi się dzieje od 3 dni już. Ciągle sprzątam i sprzątam..w dzień ani na chwilę się nie poloze. Mąż jest w szoku bo wcześniej to ciężko mi było naczynia ze zmywarki powyciaga :D od rana gotuje, ścieram kurze, układam, przesuwam, przestawiam. Coś zamawiam na allegro. Mąż się śmieje że gdzie się obroce tam coś kupię :D wczoraj kupiłam w końcu koszule do karmienia i szlafrok o tym zakupy szpitalne zamknęłam. Kupiłam sobie świetny szampon i odżywkę w drogerii Natura po 16 zł każdy i muszę Wam powiedzieć że dawno nie miałam tak miękkich, błyszczących i odzywionych włosów. U kosmetyczki pedicure bylan zrobić bo samej to nie ma szans i przy okazji zrobiłam masaż twarzy z maseczkami a co :D i chyba tyle u mnie. Ostatnio dowiedziałam się że moja przyjaciółka będzie miała też dzidzie i termin ma na grudzień. Nawet nie wiecie jak się ucieszylam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 06:51

nowatorka, jusella, Agaax, MirelS, Agness27, aisa, niezapominajka, Ejrene, eve90, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexx moja tez jest b duza kluska ;)

Ja walizke juz mam dawno gotowa. Brakuje tylko batonikow i napojow energetycznych typu cola (tak nam poradzili na szkole rodzenia) ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 07:02

alexxx, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzisz to mamy nasze małe kurczaczki pulchniutkie :D dobrze wiedzieć to też zakupie coś innego oprócz wody bo przecież padne tam. Póki co apetyt mnie nie opuszcza. Jak nie jem co 2 h to ciężko mi haha :D

Agaxx zazdroszczę że znasz już swój termin. I po cichu chyba jednak zazdroszczę cc. Jak zawsze byłam przeciwna tak po ostatnich Skurczach moje podejście się zmieniło :D

nowatorka, Agaax, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się zgadzam ze drugi poród jest szybszy krótszy i przyjemniejszy! Pierwszą córkę rodziłam 18,5 godziny w tym całą noc! Pod koniec miedzy skurczami potrafiłam zasypiać nie wiem jakim cudem ! Drugi synek przyszedł na świat w 1,5 godziny od przyjechania do szpitala. Nauczyłam się po pierwszym ze nie ma co za wcześnie jechać. W domu poczekałam aż skurcze będą naprawdę mocne i z konkretnymi bolami i rozwarciem na 5cm pojechałam do szpitala ! Nie wspominam juz tych boli za takie straszne bo bardzo szybko poszło. Teraz jeśli sie plany odnośnie porodu nie zmienią przez moje ciśnienie i będę mogla rodzic normalnie to tez mam zamiar wytrzymać do ostatniego momentu wole w domu sie relaksować niż w szpitalu.

A aaa dzisiaj ciśnienie w końcu spadło rano miałam 115/80! Skurcze się znacznie wyciszyły w końcu troche optymizmu ! :-)!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 07:24

alexxx, nowatorka, jusella, stokrotka2013, Agaax, Naditta, Agness27, aisa, kot_bury, eve90, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • alexxx Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni super :) bardzo się cieszę że ciśnienie się obnizylo :)

esoni, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
‹‹ 1108 1109 1110 1111 1112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ