X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam tylko u rodziców bo moja mama ma dziś imieniny i pozmywalam w domciu. Zaraz mam planach sałatkę żeby się kurczak nie zmarnował :p

jusella, majeczka87, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też przebimbalam cały dzień jedynie ubrania po praniu poskladalam o to moja aktywność na dziś :)
    Deszcz chyba już 12 h pada buuuuu

jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zaraz zacznie chyba padać. Czas zgarnąć pranie z balkonu :p

Dowiedziałam się że moje dwie siostry cioteczne są w ciąży :) ale fajnie. Jedna rodzi w październiku i będzie miała córkę a druga jest dopiero w 5 tyg ciąży ale jednak :)

A moja ma dzisiaj chyba lenia. No jak słowo daje. Rusza się jakby chciała a nie mogła...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 20:51

jusella, Kasiulina, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarłam do 31 maja z nadrabianiem Was, ale chyba nie dam rady... To dopiero 1019 strona ;)
    U nas nie jest wesoło - dzisiaj znaleźli w końcu dlaczego mój maluch zapomina o oddychaniu. Okazało się, ze ma atypowe zapalenie płuc, pochodzenia odchlamydiowego lub odmykoplazmowego, to się okaże jak przyjdą wyniki badań z centralnego labu. Przynajmniej wiadomo mniej więcej już co jest i podali antybiotyk. Miejmy nadzieję, ze trafiony... Jak się za 3 dni nie poprawi, to znowu będą zmieniać. Zajrzałam do wujka googla i opis powikłań chyba nie pozwoli mi dzisiaj zasnąć :/ nie wiem też kiedy wyjdzie do domu :( A tak poza tym młody rośnie jak szalony 2430g i dostaje mojego mleka 49ml każdorazowo. Niestety nie bardzo chce jeść ze smoka, po 5 ml zasypia znudzony. Jest kochaniutki taki, ze można go zjeść :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8cf194acb9aa.jpg

Odniosę się jeszcze do problemów, które pojawiły się do momentu, do którego doszłam
    Stelaż do wanienki - dla mnie niezbędny gadżet :) inaczej kręgosłup by mi chyba wysiadł. Mam prysznic w łazience i ciężko byłoby kąpać tam noworodka, później wstawiałam wanienkę i młody chlapał do woli.
    Nowa, u mnie była nie tyle wydzielina, co taki rozciągliwy jak przy owu śluz z nitkami krwi, mam jednak nadzieję, że u Ciebie to nie był zwiastun porodu...
    I jeśli chodzi o sam poród, planowałam z mężem - pierwszego syna urodziłam w asyście męża, ale dla niego było to traumatyczne przeżycie, przy drugim synu chciałam, żeby mąż był przy pierwszej fazie, ale życie napisało inny scenariusz i urodziłam sama, no właściwie z wielką pomocą położnej za co jej serdecznie jestem wdzięczna. Co do bólu, to o wszystkim się natychmiast zapomina jak tylko położą ci na piersi dziecko :) Mi nacinali krocze, powiem szczerze, ze miałam koszmarne doświadczenie po pierwszym porodzie, ale teraz chyba bym bez tego nie dała rady wypchnąć Jasia. Bardzo bałam się samego nacięcia i szycia, ale położna podała znieczulenie w czasie skurczu, nawet tego nie poczułam i przecinała też w czasie skurczu, a lekarka szyła tak, że nawet nie zauważyłam, kiedy skończyła. Największym problemem był tym razem hemoroid, który mi wylazł z wysiłku i po porodzie się znacznie powiększył i zrobił się w nim zakrzep. Poczułam nieznaczną ulgę dopiero jak pękł. I żaden chirurg (byłam u 3) nie chciał go naciąć, bo miał sam się wchłonąć. Wchłonął się, ale co się nacierpiałam to moje.

Agness27, kama005, Agaax, jusella, Karolajjn:), Kasiulina, aisa, alexxx, Sanna, Maka, eve90, kot_bury, LilouK, Ejrene, TheForfie, renieczka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że nie ja jedyna mam dzisiaj nijaki dzień ;)

jusella lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness no zielone wody świadczą właśnie, że dziecko zrobiło już kupę w brzuchu.

Z tą wagą dziecka to jest tak, że jeśli spadek przekroczy 10% wagi urodzeniowej, to nie wypuszczą dziecka.
    Niestety niektóre szpitale wypisują mamę, a dziecko zostawiają w szpitalu jeśli coś się dzieje. Chodzi o blokowanie łóżka. Trochę to słabe, bo wtedy może się laktacja rozjechać, no i nie ma się tego kontaktu cały czas z dzieckiem.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka fajnie, że mały rośnie jak na drożdżach :)

Matko jak mi moja dzisiaj daje czadu. No chyba za chwilę mi skóra peknię.

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka super wieści ze Jas przybiera i wszystko idzie w dobrym kierunku :)
    No i musisz zadbać teraz o siebie żeby szybko wyzdrowieć :)

A do tego jaki Jas śliczny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 21:37

niezapominajka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka dużo zdrówka dla maluszka i dla ciebie <3 jest śliczny dzielny i waleczny na pewno niebawem wszystko się ustabizuje i wyjdziecie do domu.

Co do stelaża na waniennke dziś przyszedł kupiłam uzywke ale jest w bardzo dobrym stanie i jestem zadowolona to była dobra decyzja :)

Agness27, niezapominajka, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja się ruszyła po batoniku i żelkach.

Niezapominajka niech mały szybciutko wraca do zdrowia. Nie czytaj za dużo Google bo ci to na zdrowie na pewno nie wyjdzie.
    Super że rośnie jak na drożdżach. Trzymamy kciuki za małego!!!

niezapominajka, jusella, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Ułożona dalej pośladkowo.
    4 lipca idę do szpitala na CC, mój lekarz akurat będzie na urlopie :/
    W każdym bądz razie, ma to swoje plusy, przynajmniej znam dokładną datę (nie wiem czy 4.07 mnie już będą cieli, czy na następny dzień?!) o ile wcześniej mnie coś nie chwyci :P
    W gratisie dostałam grzyba i mam troche mało wód płodowych, niby w normie, ale mogłoby być lepiej. Tak czy siak, z Małą okey - waży 2900g.
    Jeszcze tylko 20 dni <3

stokrotka2013, jusella, Naditta, mamuśka1, Sanna, aisa, eve90, kot_bury, Agness27, LilouK, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko trzymajcie sie cieplutko;* niechaj synek szybko wyzdrowieje i wyjdzie do domu, grunt ze znacie przyczyne slabego odddychania...;* teraz bedzie tylko lepiej/ wygladacie przeslicznie ;):* tez sie zastanawiam co to bedzie z moimi he,moroidami jak teraz czuje to co bedzie po parciu?? olaboga;(

jusella a ja dzis aktywna jak zaczelam o 9 to skonczylam dopiero i klaplam w lozku;) jestrem wypompowana;)

niezapominajka, jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaax dobrze ze znasz chociaż datę porodu :)

Agaax lubi tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka - życzę z całego serca, żeby antybiotyk zadziałał jak najszybciej i żeby Jaś już z Wami w domku był. Dobrze, że ładnie na wadze przybiera.

Pisałam Wam ostatnio o Dzieciaczku kuzyna mieszkającego w UK, który zaraził się paciorkowcem przy porodzie - wczoraj Maluszek wyszedł ze szpitala i tylko po antybiotyk codziennie z nim muszą się zgłaszać. Dzieć silny i na leczenie reaguje lepiej niż lekarze się spodziewali :-D

Mój Szymo rozrabia ile wlezie - brzuchol miałam już dziś powyciągany na wszystkie strony :-D. Teraz też mnie trenuje Zbój kochany :-D.

niezapominajka, Pauli11, aisa, eve90, kot_bury, stokrotka2013, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Ja mam dokladnie tak samo. Mojemu po szkole rodzenia sie jeszcze zachcialo przecinac pepowine :O . ja zawsze wychodzilam z zalozenia ze nie chce zeby byl przy samym porodzie bo mnie niektorzy straszyli ze facet potem po takim widoku ma problem z sexem...ale teraz sama nie wiem co myslec
    U mojego poród wywołał traumę - ale to dlatego, ze jak dzieć się przydusił i zaczęli panikować, ze trzeba cc, to go przegonili w niewłaściwe miejsce. Ostatecznie Mati urodził się sn, ale A widział jak wszystko, chyba łącznie z okrężnicą wyszło mi z tyłka... Na pocieszenie dodam, że te 6 tyg na mój połóg pozwoliło mu się pozbierać ;)

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka wspolczuje takich przezyc porodowych. Ja jednak zdecydowalam ze moj bedzie przy porodzie bo to byloby dla mnie zbyt traumatyczne byc tam sama i sama sie meczyc. Zastrzeglam sobie jednak ze ma stac z tylu i pod zadnym pozorem nie patrzec "tam" ...
    Ps. Slicznie wygladacie z Jasiem. Zycze szybkiego wypisania do domku :)

A mnie jakis strach wlasnie ogarnal :/

Poza tym mam twardnienia brzucha co 5 min

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 22:33

niezapominajka, kot_bury lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Niezapominajka wspolczuje takich przezyc porodowych. Ja jednak zdecydowalam ze moj bedzie przy porodzie bo to byloby dla mnie zbyt traumatyczne byc tam sama i sama sie meczyc. Zastrzeglam sobie jednak ze ma stac z tylu i pod zadnym pozorem nie patrzec "tam" ...
    Ps. Slicznie wygladacie z Jasiem. Zycze szybkiego wypisania do domku :)

A mnie jakis strach wlasnie ogarnal :/

Poza tym mam twardnienia brzucha co 5 min

Kochana, przy pierwszym porodzie byłam przerażona, bo wszystko się zaczęło w 35tc bez ostrzeżenia i nie miałam czasu się psychicznie na to przygotować i obecność A była dla mnie bardzo pokrzepiająca, choć on sam był zielony z przejęcia ;) Teraz od podawania wody i trzymania za rękę była studentka położnictwa :) Choć muszę przyznać, że wolałabym żeby był ze mną. Na szczęście Jaśko też był szybki ;)
    A co do tych twardnień, to ja tak miałam na 2h przed porodem :)

jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no u mnie te twardnienia chyba raczej nic nie zwiastuja bo dzisiaj rano bylam na ip (mialam plamienia ale to chyba z ranki na zewnatrz jak sie okazalo) i szyjka 2cm trzyma sie jeszcze chociaz miekka i rozwarcie na czubek palca. Skurcze tez mi sprawdzali ale nic szczegolnego nie powiedzieli wiec jeszcze niech mala posiedzi przynajmniej z 2 tyg ;)

jusella, kot_bury, stokrotka2013, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajak super ze mały tak ladne przybiera na wadze :) Duzo zdrówka dla niego :)

Agaax przykro mi ze mały uparciuch sie nie obrócił, ale to ze znasz juz date porodu taka bardziej dokałdna to musze przyznac ze zazdroszcze ;)Niech tylko mała jeszcze grzecznie posiedzi te 20 dni :)

Mój partner tez ma byc ze mna przy porodzie ale z zastrzezeniem ze nie zaglada gdzie nie powinien :) tak ze bedzie stal przy głowie i wspierał mnie trzymajac za reke :)

U nas znowu skurcze :/ co prawda nie jakies mocne czy bolesne ale dokuczaja, progesteron i magnez poszedł w ruch. Mam nadzieje ze jakos uda mi sie zamkanac oko i spokojnie sobie pospac. Bo zastrzegłam małej ze ja dzis nie rodze i juz ;p Wiec musi sie słuchac. Ale skurcze sa naprawde nieprzyjemne :/

niezapominajka, jusella, Agaax, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka cudownie wyglądacie zycze zdrowka i wszystkiego najlepszego Agaxx trzymam za Was kciuki ❤️

niezapominajka, Agaax, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
‹‹ 1107 1108 1109 1110 1111 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ