Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam się w 37 tygodniu i 9 miesiącu
Ostatnia prosta. Dzisiaj o niebo lepiej się czuję jak wczoraj. Mała nadal bardzo aktywna. Za dwa dni wizyta i już się nie mogę doczekać. Obstawiam, że mała będzie ważyć już ok 3600 g według ostatnich przyrostów wagi.
Dzisiaj już pozamiatałam i wstawiłam pranie. Może coś upiekęGagaga, Agness27, kot_bury, TheForfie, majeczka87, eve90, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Pauli ja mam bujaczek Tiny Love 3 w 1. Kupiliśmy go na chrzciny chrześniakowi męża, a teraz oni nam go pożyczyli
Jest bardzo fajny, bo to taka jakby gondola, w której dziecko może spokojnie spać. Można z niego zrobić też bujaczek i leżaczek. Także na pierwsze obiadki w pozycji półsiedzącej będzie też ok.
Agness27, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Dziewuszki nadrobiłam Was, ale zamotałam się co miałam komu odpisać więc napiszę co pamiętam.
Niezapominajka - jaki kolos z tego Jasia, czy on przypadkiem wcześniaczkiem nie był?Dobrze, że już wiadomo jak go leczyć. Zaraz będziecie w domku.
Dziewczyny w szpitalach dzielnie się trzymajcie, a dzieci mają się słuchać i w brzuchach siedzieć!
Ja mam huśtawkę po koleżance, ale bez bajerów typu muzyka czy karuzela - będzie akurat do spania.
Od rana u mnie pod domem młotem pneumatycznym napierdzielają... nic tylko zejść i obić. Mąż miał wczoraj o 22 rozmowę o pracę z formą z USA. Trzymajcie kciuki, żeby dostał to zlecenie!!Agaax, Sanna, Naditta, jusella, Agness27, aisa, Kasiulina, kot_bury, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Na dzisiaj mamy przewidziane badania DOPPLERA USG i 2*KTG dowiedziałam sie w końcu ze to jednak gestoza mnie dopadła miałam kwas moczowy w krwi chociaż mocz był czysty od białka. Nie dociera to do mnie jeszcze jak pomyśle do czego to mogło doprowadzić! Całe szczęście że zadzwoniłam do mojego lekarza bo sama na szpital bym się nie zdecydowała.
-
nick nieaktualny
-
Ja 10:20 wizyta u mojej gin więc zaraz się ogarniam, potem z mężem jedziemy do Jysk, potem do jego matki na obiad i przy okazji bierzemy fotelik, bazę i kolejna walizkę a następnie w domu akcja ogarnianie, ogarnianie łóżeczka, pakowanie torby
i będziemy gotowi
Moja mała ma chyba dzisiaj lepszy dzień bo się więcej kręci niż wczoraj. Oby tak przez cały dzień
Esoni dobrze źr jest już poprawa
I także się witam w 37 tygodniu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 09:17
jusella, Agness27, alexxx, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
ja wczoraj o 21 padlam i spałam do prawie 8
Tak ze pospalam
Esoni! Wiedziałam ze będzie dobrze
Ja dziś spokojnie ... obiadek i lazienka do ogarnięciaI małe zakupy
jusella, Agness27, alexxx, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dzień dobry.
Niezapominajka, dużo zdrówka dla Was i trzymam kciuki, żebyście mogli jak najszybciej pożegnać się że szpitalem i cieszyć się sobą wzajemnie,ale we własnym domku!
Esoni, a Ty czułaś jakoś że to ciśnienie masz wysokie? Bo wstyd się przyznać, ale ja nawet nie mam ciśnieniomierza, więc pewnie nie potrafiłabym zareagować w porę, co mnie przerażachociaż ostatnio te wizyty mam non stop, prawie co tydzień i mierzą ciśnienie zawsze.
Co do bujaczka to my kupiliśmy używany, bo znajoma znajomej sprzedawała. Mamy jakiś full wypas z wibracji, melodyjkami i nawet sam się husta. Koleżanka, która niedawno rodziła, radziła mi żeby się w coś takiego zaopatrzyć, bo można złapać chwilę spokoju wkładając do tego dziecko.
Po nocy jestem wyczerpana. Bardzo chciało mi się spać, ale jak już przysypialam to moje dziecko kopalo mnie tak, że aż cała się bujalam. Masakra jakaś. Teraz oczywiście ja wstaję, a on sobie śpi dalej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 09:26
jusella, Agness27, niezapominajka, stokrotka2013, kot_bury, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Cześć dziewczyny,
Niezapominajka strasznie się cieszę, że się odezwałaś bo tutaj co chwila któraś o Ciebie pytała. Bardzo się cieszę, że synuś rośnie a wierze, że jeszcze chwilę a zapomnisz o tym, że coś było nie tak i antybiotyki szybko zadziałają. W miarę możliwości dawaj znać co u was.
Esoni jak to położna na SR mówi matka natura wie co robi i kobieca intuicja nie zawodzi, dobrze, że już wiecie co jest nie tak.
Trzymam kciuki dziś za dziewczyny wizytujące i za wszystkie, które są na ,,wakacjach " w szpitalu.
Ja dziś się zwarzyłam rano i okazuje się że schudłam, mniej jem bo nie mam tak apetytu ale się nie spodziewałam, że schudnę.
Ja zamierzam kupić leżaczek-bujaczk i nianię elektoniczną ale dopiero po porodzie.
Synuś strasznie się dziś wierci i wypycha aż boli mnie wszystko w środku. Wczoraj miałam zaplanowane golenie ale nie mogłam się zebrać ale zrobiłam porządek z paznokciami u rąk i stóp i jestem z siebie dumna.
Życzę nam dziś pogodnego dnia i dobrego humorkujusella, ania181111, Dalile, alexxx, niezapominajka, stokrotka2013, kot_bury, Pauli11, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
ania181111 wrote:Nowa ja wczoraj walczyłam z zarostem
z lusterkiem
I powiem Wam że poszło nawet ok
jestem dumna z siebie
ania181111 Brawo ty
Ja dziś postaram się za to zabrać...ania181111, stokrotka2013, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Próbowałam się wczoraj ogolić i dziś już chyba spasuję i poprosze męża o pomoc. Zobaczę może dziś mi pójdzie lepiej przy kąpieli.
Za to położna mówiła, żeby się nie golić tylko przystrzygać, bo golenie może doprowadzić do zapalenia mieszka włosowego i zakażenia przy porodzie. Nawet na stronie szpitala z Olsztyna napisali, żeby się nie golić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 09:42
ania181111, stokrotka2013, jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące
co do zarostu to w razie w staram sie na bieżąco ogarniać sytuacje
a ja lecę zaraz na ryneczek po fasolkę szparagową, brokuła, czereśnietaki mam dzisiaj kaprys i do tego bułka tarta z masłem
a mężowi upiekę jeszcze piersi z kurczaka
kompot truskawkowo - agrestowy już ugotowanyzaraz nastawię pranie.
i dzisiaj w końcu spakuje torbę co bym nie była zaskoczonaDalile, stokrotka2013, jusella, Agaax, Pauli11, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
2 lipca 2016r. Marcel -
Hej
Wizytującym dziś powodzenia życzę!
Niezapominajka, ślicznie Jasio przybiera na wadze, oby tak dalej. No i super że jest diagnoza odnośnie oddychania i odpowiednie leki. Oby jeszcze troszkę i do domu!!
Esoni, wszystko jasne już. Oby teraz z górki było!
Mój pierwszy poród też długi był jak diabli, oby ten drugi był podobnie szybki jak Twój drugi
Dalile, trzymam kciuki za pracę męża!
Kama, kciuki żeby żadna skarga nie przyszła!jusella, niezapominajka, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Moja mała nie rusza się jak kiedyś. Ruchy ślabna albo są inne nie wiem... Może to znak że już niedługo? Poza tym ma mniej miejsca ale jak czytam że wasze fo wiercipiety to moja przy waszych to leń!
Ja ciśnieniomierze w domu też nie mam. Sprawdzam tyle co na wizytach u Gin. Na wagę na szczęście też tylko wtedy wchodzę.jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Dalile wrote:Dzień dobry!
Dziewuszki nadrobiłam Was, ale zamotałam się co miałam komu odpisać więc napiszę co pamiętam.
Niezapominajka - jaki kolos z tego Jasia, czy on przypadkiem wcześniaczkiem nie był?Dobrze, że już wiadomo jak go leczyć. Zaraz będziecie w domku
Przyrost dzienny masy to ok 70g...
Sanna, jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość