X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 37 tygodniu i 9 miesiącu :) Ostatnia prosta. Dzisiaj o niebo lepiej się czuję jak wczoraj. Mała nadal bardzo aktywna. Za dwa dni wizyta i już się nie mogę doczekać. Obstawiam, że mała będzie ważyć już ok 3600 g według ostatnich przyrostów wagi.
    Dzisiaj już pozamiatałam i wstawiłam pranie. Może coś upiekę :)

Gagaga, Agness27, kot_bury, TheForfie, majeczka87, eve90, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli ja mam bujaczek Tiny Love 3 w 1. Kupiliśmy go na chrzciny chrześniakowi męża, a teraz oni nam go pożyczyli :) Jest bardzo fajny, bo to taka jakby gondola, w której dziecko może spokojnie spać. Można z niego zrobić też bujaczek i leżaczek. Także na pierwsze obiadki w pozycji półsiedzącej będzie też ok.

Agness27, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Dziewuszki nadrobiłam Was, ale zamotałam się co miałam komu odpisać więc napiszę co pamiętam.
    Niezapominajka - jaki kolos z tego Jasia, czy on przypadkiem wcześniaczkiem nie był?:) Dobrze, że już wiadomo jak go leczyć. Zaraz będziecie w domku.

Dziewczyny w szpitalach dzielnie się trzymajcie, a dzieci mają się słuchać i w brzuchach siedzieć!

Ja mam huśtawkę po koleżance, ale bez bajerów typu muzyka czy karuzela - będzie akurat do spania.

Od rana u mnie pod domem młotem pneumatycznym napierdzielają... nic tylko zejść i obić. Mąż miał wczoraj o 22 rozmowę o pracę z formą z USA. Trzymajcie kciuki, żeby dostał to zlecenie!!

Agaax, Sanna, Naditta, jusella, Agness27, aisa, Kasiulina, kot_bury, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzisiaj mamy przewidziane badania DOPPLERA USG i 2*KTG dowiedziałam sie w końcu ze to jednak gestoza mnie dopadła miałam kwas moczowy w krwi chociaż mocz był czysty od białka. Nie dociera to do mnie jeszcze jak pomyśle do czego to mogło doprowadzić! Całe szczęście że zadzwoniłam do mojego lekarza bo sama na szpital bym się nie zdecydowała.

3i498ribteorkobo.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dowód na to, że trzeba reagować na każdy sygnał.

Mój luby na mnie krzyczy, bo on by jeździł na IP z każdym bólem i kłuciem, a ja z kolei dopiero jak się naprawdę wystraszę, tak jak wtedy, kiedy mnie skurcze złapały.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej - ja się witam. Chociaż zmeczona i w kiepskim humorze,bo od 4 boli mnie brzuch a Młoda się wierci. Ale wierzę lekarzowi, wczoraj mówił ze wszystko ok. W pt ktg.
    Miłego dnia!

jusella lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gagaga na pewno wszystko w porządku!

Gagaga lubi tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie i my u nas pochmurno a plan na dzis jest taki odebrać dywany podjechać do sklepów z oświetleniem potem po składniki na polędwiczek duszona w szparagach a narazie jeszcze w powijakach czekam na paczkę z gemini

jusella lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) jak tam pospały?
    Bo u mnie noc nawet ok, teraz odlicza do 12 i ide na wizytę :)

jusella, stokrotka2013, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 10:20 wizyta u mojej gin więc zaraz się ogarniam, potem z mężem jedziemy do Jysk, potem do jego matki na obiad i przy okazji bierzemy fotelik, bazę i kolejna walizkę a następnie w domu akcja ogarnianie, ogarnianie łóżeczka, pakowanie torby :) i będziemy gotowi

Moja mała ma chyba dzisiaj lepszy dzień bo się więcej kręci niż wczoraj. Oby tak przez cały dzień :)

Esoni dobrze źr jest już poprawa :)

I także się witam w 37 tygodniu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 09:17

jusella, Agness27, alexxx, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ja wczoraj o 21 padlam i spałam do prawie 8 :) Tak ze pospalam :)
    Esoni! Wiedziałam ze będzie dobrze :)
    Ja dziś spokojnie ... obiadek i lazienka do ogarnięcia :) I małe zakupy :)

jusella, Agness27, alexxx, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Niezapominajka, dużo zdrówka dla Was i trzymam kciuki, żebyście mogli jak najszybciej pożegnać się że szpitalem i cieszyć się sobą wzajemnie,ale we własnym domku!

Esoni, a Ty czułaś jakoś że to ciśnienie masz wysokie? Bo wstyd się przyznać, ale ja nawet nie mam ciśnieniomierza, więc pewnie nie potrafiłabym zareagować w porę, co mnie przeraża :( chociaż ostatnio te wizyty mam non stop, prawie co tydzień i mierzą ciśnienie zawsze.

Co do bujaczka to my kupiliśmy używany, bo znajoma znajomej sprzedawała. Mamy jakiś full wypas z wibracji, melodyjkami i nawet sam się husta. Koleżanka, która niedawno rodziła, radziła mi żeby się w coś takiego zaopatrzyć, bo można złapać chwilę spokoju wkładając do tego dziecko.

Po nocy jestem wyczerpana. Bardzo chciało mi się spać, ale jak już przysypialam to moje dziecko kopalo mnie tak, że aż cała się bujalam. Masakra jakaś. Teraz oczywiście ja wstaję, a on sobie śpi dalej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 09:26

jusella, Agness27, niezapominajka, stokrotka2013, kot_bury, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Niezapominajka strasznie się cieszę, że się odezwałaś bo tutaj co chwila któraś o Ciebie pytała. Bardzo się cieszę, że synuś rośnie a wierze, że jeszcze chwilę a zapomnisz o tym, że coś było nie tak i antybiotyki szybko zadziałają. W miarę możliwości dawaj znać co u was.

Esoni jak to położna na SR mówi matka natura wie co robi i kobieca intuicja nie zawodzi, dobrze, że już wiecie co jest nie tak.

Trzymam kciuki dziś za dziewczyny wizytujące i za wszystkie, które są na ,,wakacjach " w szpitalu.
    Ja dziś się zwarzyłam rano i okazuje się że schudłam, mniej jem bo nie mam tak apetytu ale się nie spodziewałam, że schudnę.
    Ja zamierzam kupić leżaczek-bujaczk i nianię elektoniczną ale dopiero po porodzie.
    Synuś strasznie się dziś wierci i wypycha aż boli mnie wszystko w środku. Wczoraj miałam zaplanowane golenie ale nie mogłam się zebrać ale zrobiłam porządek z paznokciami u rąk i stóp i jestem z siebie dumna.

Życzę nam dziś pogodnego dnia i dobrego humorku :)

jusella, ania181111, Dalile, alexxx, niezapominajka, stokrotka2013, kot_bury, Pauli11, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ja wczoraj walczyłam z zarostem :P z lusterkiem :) I powiem Wam że poszło nawet ok :) jestem dumna z siebie :D

jusella, Dalile, stokrotka2013, kot_bury, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    Nowa ja wczoraj walczyłam z zarostem :P z lusterkiem :) I powiem Wam że poszło nawet ok :) jestem dumna z siebie :D

ania181111 Brawo ty :)
    Ja dziś postaram się za to zabrać...

ania181111, stokrotka2013, jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam się wczoraj ogolić i dziś już chyba spasuję i poprosze męża o pomoc. Zobaczę może dziś mi pójdzie lepiej przy kąpieli.

Za to położna mówiła, żeby się nie golić tylko przystrzygać, bo golenie może doprowadzić do zapalenia mieszka włosowego i zakażenia przy porodzie. Nawet na stronie szpitala z Olsztyna napisali, żeby się nie golić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 09:42

ania181111, stokrotka2013, jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• alexxx Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytujące :)
    co do zarostu to w razie w staram sie na bieżąco ogarniać sytuacje :D
    a ja lecę zaraz na ryneczek po fasolkę szparagową, brokuła, czereśnie :D taki mam dzisiaj kaprys i do tego bułka tarta z masłem :D a mężowi upiekę jeszcze piersi z kurczaka :D
    kompot truskawkowo - agrestowy już ugotowany :) zaraz nastawię pranie.
    i dzisiaj w końcu spakuje torbę co bym nie była zaskoczona :)

Dalile, stokrotka2013, jusella, Agaax, Pauli11, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

2 lipca 2016r. Marcel
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Wizytującym dziś powodzenia życzę!

Niezapominajka, ślicznie Jasio przybiera na wadze, oby tak dalej. No i super że jest diagnoza odnośnie oddychania i odpowiednie leki. Oby jeszcze troszkę i do domu!!

Esoni, wszystko jasne już. Oby teraz z górki było!
    Mój pierwszy poród też długi był jak diabli, oby ten drugi był podobnie szybki jak Twój drugi :)

Dalile, trzymam kciuki za pracę męża!

Kama, kciuki żeby żadna skarga nie przyszła!

jusella, niezapominajka, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała nie rusza się jak kiedyś. Ruchy ślabna albo są inne nie wiem... Może to znak że już niedługo? Poza tym ma mniej miejsca ale jak czytam że wasze fo wiercipiety to moja przy waszych to leń!

Ja ciśnieniomierze w domu też nie mam. Sprawdzam tyle co na wizytach u Gin. Na wagę na szczęście też tylko wtedy wchodzę.

jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • niezapominajka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Dzień dobry!
    Dziewuszki nadrobiłam Was, ale zamotałam się co miałam komu odpisać więc napiszę co pamiętam.
    Niezapominajka - jaki kolos z tego Jasia, czy on przypadkiem wcześniaczkiem nie był?:) Dobrze, że już wiadomo jak go leczyć. Zaraz będziecie w domku
    Dalile, Jaśko to wcześniak z 32tc :) Przyrost dzienny masy to ok 70g...

Sanna, jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
‹‹ 1109 1110 1111 1112 1113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ