X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w tą deszczową środe :)

My nadal w dwupaku, chociaz noc i poranek ciezki był :/ skurcze co 5-7 minut :/ No ale wychodzimy dzis do domu. Miałam usg szyjki juz wlasciwie brak :/ Dostałam leki i idzimy czekac na rozwój sytujacji w domu. Lekarz i tak mówi ze wiecej zrobic nie moga teraz to natura bedzie decydowac. Za tydzien wizyta kontrolna chyba ze wczesniej pojawia sie bolesne i regularne skurcze. Chyba czas na powaznie spakowac torbe.

nowatorka wszystko jest na pewno dobrze. Posciskaj jeszcze nogi ze 2 tygodnie i mała mozna wyganiac z brzucha.

esoni super ze cisnienie spadło i ze skurcze sie uspokoiły :) Oby tak dalej :) nie lubie za gestoze :/ mam nadzieje ze teraz jak jestescie pod opieka to juz bedzie tylko dobrze.

Milcia grtuluje 9 miesiaca :) Teraz juz z górki :) Zwróce uwage na ten lezaczek dzieki :)

Dalile trzymamy kciuki za zlecenia dla męża :)

alexxx ale pysznosci dzis przygotowujesz :)tez bym zjadła fasolke szparagowa.

jusella, kot_bury, Milcia, nowatorka, aisa, Naditta, Agness27, TheForfie, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czereśnie tylko pisałyście że niewskazane nie.

3i498ribteorkobo.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jajko dziś zniosę dziewuszki. Rozmowa pozła lubemu dobrze, chwalili go, ale z decyzją mieli się odezwac dziś rano.
    I teraz jazda bez trzymanki - nasze rano? angielskie, gdzie jest firma odpowiadająca za kontakt, czy amerykańskie? :D

Mój luby udaje, że się nie stresuje, ale widzę jak go nosi. Dostanie dobre krokiety, to może troszkę mu lepiej będzie.

kot_bury, aisa, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni ponoć czereśnie mogą skurcze wywołać ale ja ryzykuję. Już i tak długo się wstrzymywałam z ich nie jedzeniem.

Tu fajny artykuł o owocach sezonowych znalazłam i nic o skurczach nie ma

http://www.mjakmama24.pl/ciaza/dieta-w-ciazy/jakie-owoce-sezonowe-mozna-i-warto-jesc-w-ciazy,540_6002.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 12:49

ania181111, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu ne jedzmy ich w kilogramach :) Będzie dobrze.
    No i na poprawę humoru:

https://www.youtube.com/watch?v=zLOXPBJARVE

jusella, ania181111, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile to ja chyba nie jestem w ciąży :/

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wzdęło cię i tyle. :) To się odczuwa!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 12:50

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ząb nie boli :-( to chyba faktycznie wzdęcie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 12:51

• esoni Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak nie ma mi kto kupić! Wiec muszę obejść sie smakiem . Mąż musi się zająć domem i dziecmi pracuje do późna.. Moja mama schorowana szpitali ma dość pilnuje dzieci siostry jakby wiedziała że tu leżę to zaraz by do mnie wypruła a po co jej życie dezorganizować a teściowa nie chodzi za dużo tylko kolo domu z laską jest po operacji kręgosłupa wie ze tu jestem i gotuje obiadki dla moich dzieciaków.

3i498ribteorkobo.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalie :P O kuzwaaa widziałam to :P haha :P po co test jak ząb boli :P
    Powiem Wam ze my chyba nie jesteśmy w ciąży :p

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Maka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam dzisiaj z koleżanką i do szpitala do którego idę nie trzeba brać kompletnie nic do dziecka. Dostaje się nawet pampersy i krem do pupy, który zabiera się ze sobą później do domu. Ubranka można wziąć ale nie trzeba. Wymagane są tylko na powrót.
    Mimo wszystko chyba wezmę swoje. W razie gdyby.

U mnie dzisiaj na obiad schabowy z ryżem i sosem z prawdziwkow i surówka.

Dalile czekamy na dobre wieści w sprawie mezowej pracy.

Mam dzisiaj takiego lenia, że ciężko mi nawet rękami ruszać. Obiad to będzie naprawdę wyzwanie.

jusella, aisa, Agness27, stokrotka2013, kot_bury, Agaax, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli wypuszczaja Cie mimo skurczow co 5 minut i braku szyjki? ja bym sie zapierala rekami zeby zostac;)

Agness27, TheForfie, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://rafjolka.pl/pol_m_Ciaza-i-macierzynstwo_Biustonosze-do-karmienia-230.html- nawet spoko cyckonosze ;) jest w czym wybierac

niezapominajka masz sliczne malenstwo! duzo zdrowka dla Was!

pauli to powodzenia :) teraz to juz moze sie zaczac w kazdej chwili

jusella, niezapominajka, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• esoni Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś na obiad miałam gołąbki w sosie pomidorowym ! W szoku byłam swoja drogą.

nowatorka, kot_bury, Zonti, jusella, aisa, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK ja tez mam wrazenie ze mnie brzuch boli od jelit ( bo ide do kibelka i jest lepiej) a nie od macicy ale czasem sie zastanawiam czy na pewno..tzn co bylo pierwsze kura czy jajko hehe

co do czeresni to ja jem i bede jadla bo mam na nie straszna ochote

Dalile powodzenia dla meza!
    majeczka87 wrote:
    Pauli wypuszczaja Cie mimo skurczow co 5 minut i braku szyjki? ja bym sie zapierala rekami zeby zostac;)
    no wlasnie troche dziwne.. moze te skurcze nieregularne jeszcze..

ja dzisiaj jem "salatke" z ryzem, kurczakiem i ananasem :)

co do porodu to ja tez sie zawsze balam i boje nadal ze przenosze i tak duza kluske ale jakos wczoraj mnie naszedl strach na ten wczesniejszy porod ze wzglesu na wizyte na ip i coraz gorsze samopoczucie, twardy brzuch,bole okresowe itd :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 13:31

Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esoni pomimo mojego braku apetytu to golabki bym szarpala jak reksio boczek :p mniamiii.
    Mnie moja mama poczestowala wlasnie plackami ziemniaczamymi- tez byly pyszne :)

nowatorka ja tez mam cykora kiedy to bedzie ze wzgledu na ten czop ktory sobie juz poszedl ;)

Postanowilam jeszcze przed porodem isc do fryzjera i zrobic sobie hybrydy bo niecierpie miec zapuszczonych paznokci a przy malym dziecku to czasu tez.bedzie mniej na takie rzeczy.

jusella, aisa, Agness27, Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wypuścili mnie bo skurcze nie bolesne. Tzn tylko dochodzące do 50-60 na ktg co 5-7 minut Z reszta powiedzieli ze mogę sie spokojnie dopakowac. I poczekać na to co przyniosą te skurcze. Narazie wracam powoli do domu. Lekarz mowi ze rodzic to teraz mogę w każdym momencie. Przyjechać dopiero z bolesnymi i regularnymi skurczami.

jusella, Naditta, aisa, nowatorka, Agness27, stokrotka2013, kot_bury, TheForfie, Agaax, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chyba musiałybyśmy jeść codziennie po 5 kg tych czereśni, żeby wywołać jakieś skurcze ;) Ja jem ile mam ochotę i nic się nie dzieje, a jadłam teraz 3 dni pod rząd. U nas okropnie drogie, bo po 6 funtów za kg, ale co mi tam!

Właśnie zaliczyłam spacer 6 km, od razu lepiej pod kopułą! I dosłownie 2 minuty przed deszczem weszłam do domu, fuks :D

U mnie dzisiaj na obiad grillowana karkówka dla męża, a dla mnie albo falafel albo kotlety sojowe. Nie mogę się zdecydować póki co. A z samego rana uczyniłam jakieś niby-ciasto bez mąki i cukru z kaszy manny z brzoskwiniami. Czekam aż stężeje, ale w smaku było całkiem fajne. Ależ jestem twórcza dzisiaj!

jusella, aisa, Agness27, kot_bury, TheForfie, eve90, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    co do porodu to ja tez sie zawsze balam i boje nadal ze przenosze i tak duza kluske ale jakos wczoraj mnie naszedl strach na ten wczesniejszy porod ze wzglesu na wizyte na ip i coraz gorsze samopoczucie, twardy brzuch,bole okresowe itd :/
    Strach to pewnie, że będzie bo poród to jednak nieznane, nie wiemy jak organizm zareaguje, jak my zareagujemy na ten poziom bólu itp
    Natura wie co robi w tym ostatnim miesiącu, ma boleć i przygotować organizm do porodu, macica musi teraz ćwiczyć żeby dała radę przy porodzie. A kobieta czuje się na tyle źle, że marzy tylko żeby już urodzić i nie kulać się jak kaczka ;) a w nocy nie przekręcać się jak waleń na brzegu morza :P

LilouK, MirelS, nowatorka, jusella, kot_bury, Sanna, eve90, Ejrene, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, u mnie kg czereśni po 90kr, czyli lekko ponad 40zł... No ale trochę trzeba dziabnąć. Truskawki na szczęście z własnego ogródka bo cena ich też nie lepsza...

Pauli, kciukam żebyś jeszcze trochę wytrzymała w 2-paku...

Naditta, jusella, kot_bury, Pauli11, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
‹‹ 1111 1112 1113 1114 1115 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ