Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
LilouK, pozazdrościć obudzonego romantyzmu u chłopa! I to tak bez okazji?
Te Twoje położne jakieś bardziej ogarnięte, ja swojej ostatnio pytałam czy jest w stanie mi powiedzieć ile waży/będzie ważyć dziecko, to mi powiedziała, że oni tylko mogą dno macicy sprawdzić na jakiej jest wysokości i na tej podstawie stwierdzić, że dziecko rośnie. A wagi to ona mi nie jest w stanie powiedzieć.
Ja jutro wizytuje, więc może dowiem się coś nowego, chociaż nie sądzę.
Dziewczyny, a Wy czujecie, że Wasze młode się już wstawiły w kanał? Bo ja ciągle nie zauważyłam obniżenia brzucha, a moje dziecko główkę chyba ciągle ma lekko po lewej na dole, bo tam czuję wiercenie. A chyba już się powinien zbierać do ewakuacji co nie?LilouK, kot_bury, eve90, Agaax, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Naditta, no właśnie tak bez okazji się szarpnął. Może seksić mu się chce czy coś?
Mam tylko jedną połóżną, młodą dziewczynę. Bardzo fajna i miła Angielka. Przygotowała mi nawet taki wykres wzrostu dziecia na podstawie pomiarów.
Ktoś coś wie o co kaman z tym wstawieniem się w kanał? 2/5 to dużo, mało?jusella, Naditta, Agness27, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
MirelS własciwie to nie czuje małej tak nisko , mi nawet czop nie odszedł wiec az trudno uwierzyc ze wszystko moze sie zdarzyc. Jak patrze na siebie to mój brzuch nie opadł nawet. Za to boli mnie kosc krzyzowa i całe posladki ze chodze jak kaczka, do tego brzuch sie barzo spina. Na szczescie narazie odczuwam tylko dyskomfort a nie bol.
co do zwiekszonej ilosci wydzieliny to rzeczywiscie mam jej sporo wiecej. w szpitalu nawet kilka razy sprawdzali czy to nie wody. Ale na szczescie nie.
u nas w Belgi czeresnie sa po 10 euro za kg. Ale tak je uwielbiam ze ciagle mi moj partner kupuje
Lilouk super ze z małym wszytko dobrze no i super ze bukiet róz dostałąsto takie urocze
jusella, LilouK, MirelS, Naditta, eve90, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Oj dziewczyny brak sił dopadł dziś i mnie..
Od rana kiepsko się czuję jakoś tak może z gorąca słabo mi się robiło , mały dziś jakiś niespokojny i napiera do dołu, że aż boli. Co zjem to idę do ubikacji ale nie to że biegunka i przez to wszystko jakoś humor całkiem straciłam a i niepokój mnie dopadł.
I szczerze mówiąc dość mam zapytań na kiedy termin i jak się czuję, nie wiem czy wyglądam jak słonica czy o co chodzi...
A ostatnio miałam taki fajny i spokojny czas. -
LilouK jaki to piękny gest!!!!
A ja nie mam napadów głodu i zachcianek;) gotowac wymyslne dania i wymagajace hmm nie mam checi wogle;) no zjesc by sie zjadlo ale nie na tyle zeby sterczec przy garach bo zaraz brzuch w dol ciagnie;) chyba sie do was wprowadze;) po tygodniu do kazdej;)
nowa jak nie ma sil to trzeba odpoczywac;* jutri nowy dzien i nowe siły;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:25
eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
LilouK, ja próbowałam coś czytać i spotkałam tylko jakieś wypowiedzi, że jak miały dziewczyny po 2/5 główki dziecka w kanale, to za tydzień już rodziły
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:49
LilouK, jusella, eve90, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
LiloUK super niespodzianka
Pauli nie każdej chyba opada brzuch właśnie. Ja czuję małego bardzo nisko, lekarze też mówili,że mocno napiera w kanał i jak chodzę to mam wrażenie, że mi wypadnie a brzuch mi nie opadł. Czop chyba też nie wypadł, leciała ze mnie galaretowata krew w szpitalu , ale to chyba po badaniu szyjki.
Nowa ja miałam wczoraj podobny dzień,pociesz się, że już niedługo
Ja sobie pojadłam pierogów z truskawkami właśnieLilouK, jusella, eve90, stokrotka2013, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Naditta, też widziałam to na jakimś forum i mnie z leksza szokło
Na innych stronach znowu piszą, że czasem minie 2-4tyg zanim dzieć zdecyduje się wyjść.
A z tym brzuchem to też nie kumam. Wydawało mi się, że mi opadł, do tego dzieć zszedł niżej, a po pomiarach dno jest na 35cm- wzrosło o 2,5cm od 1 maja, a byłam pewna, że albo zostało na tym samym poziomie, albo nawet opadło niżej. Tak że tego, czarna magia jak na mój mały móżdżek...
-
Czyli nie ma reguły. Spotkałam też gdzieś wypowiedzi, że jak dziecko się nie wstawia w kanał na czas to znaczy, że może być za duże i trzeba robić cc. Ciekawe.
U mnie dno wg pomiarów jest zawsze na wysokości odpowiadającej tygodniowi ciąży, tzn tydzień temu (34t) było na wysokości 34 cm. Zawsze mówią, że "that's perfect". Jutro idę na wizytę do lekarza, nie do położnej, ale ostatnio mnie zbadali przed samą wizytą, więc może jutro będzie podobnie. Zapytam czy młode się już zbiera
LilouK, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Witam dziewczyny!
Niezapominajka Jasio śliczny i doobrze że wszystko zmierza ku dobremu
Daaawno mnie tu nie było... Ale jakoś dopadł mnie brak sił... Dzisiaj sobie poplakalam a potem zajadlam to lodami czekoladowymi z brownie to jakoś mi przeszło z grubsza.. Ahh ciężkie czasy nastały dla mojej psychiki.. ciężko, zmęczenie dopada, nie mam ochoty i sił na nic...
Pisalyscie o placuszkach to ja dziś opędzlowalam parę u babci na obiadkuprzyszło też zamówienie z gemini więc biorę się za pakowanie torby... Nie spieszy mi się i z tym.. choć powiem wam ze czuje po sobie ze swoją ciąże przenoszę, skoro dzidziuś jest i tak drobny to niech siedzi i rośnie, położna kazała jeść dużo owoców żeby podbić wage synka (a przy tym powiększyć mój brzuch)
Ja również mam dodatni gbs, a w dodatku bakterie e.colii w przeciwieństwie do was obecnie jestem na antybiotyku, lekarz nic nie mówił o zastrzyku przy porodzie, stąd pewnie moj spadek samopoczucia po tym antybiotyku
LilouK śliczny gest Twojego mezczyzny
A tak poza tym pochwalę się wam ze ostatnio moja ciocia zapytała czy w prezencie dla małego chciałabym sesje noworodkowa - na co byłam w szoku i oczywiście powiedziałam ze bardzo chętnie i jestem zadowolona bo sama nad tym myślałam, tylko wiadomo dodatkowe koszta by byly a tu taka niespodzianka
Miłego wieczoru wszystkimjusella, niezapominajka, nowatorka, LilouK, Agness27, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Hello melduje sie w dwupaku,
Liluk suuper gest szanownego
Jusella pizza za mna chodzi chcialam nawet robic ale padlam...
Ja apetytu wzmozonego nie mam, wrecz przeciwnie os obiadow mnie odrzuca, rano sniadanie potem okolo 11 drugie i obiadokolacja na ktora dzisiaj bym arbuz
Czsem mnie na slodkie najdzie...
Ja zasnelam o 17 mowie m zeby mnie obudzil za max godz jakbybco, no i tak sie wlasnie obudzilam, m spi w najleosze, w nocy to chyba bede sciany zwiedzac mieszkania bo wyspana jestem przednio...
Mloda napiera na szyjke a ja zacieszam z kazdym kluciem szyjki i bolem podbrzusza ze szyjka puszcza.. WariatkaLilouK, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
W koncu 34 2200g i lekarz mówił że mały ale ze wszystko ok, a ostatnio położna na sr jak tam badala to mówi że za mały brzuch coś (chociaż przybralam na wadze 12,5kg) i żeby jeść bardzo dużo owoców teraz to dziecko więcej przybierze, mi się wydaje że to normalna waga, a brzuch każdemu inaczej rosnie, mój nie jest za duży ale też nie jest jakis malutki przecież, na górze jest taki mniej pełny jakby i to może daje taki efekt a jak się kładę do badania to się rozlewa i też wydaje się mniejszy, w nast. tygodniu wizyta to się dowiem dokładniej jeszcze od lekarza co i jak
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Nadrobiłam Was ale coś mi się forum zwiesiłoni lajkować nie chce
Ja czereśnie jadłam dopiero raz- ale mam dwa drzewa pod domem tylko jeszcze nie dojrzałe
Co do golenia to w polskich szpitalach już nie trzeba być ogolonym i się nie praktykuje, chyba że CC to wiadomo ale ja sobie nie wyobrażam pójść zarośnięta nic tam nie przycinając. Mi włosy w ciąży wszędzie wolniej rosną Wam też?
Eve też vtak sądzę z tym brzuchem, każda ma inną figurę i nie ma co porównywać. Poza tym nie każda musi rodzić dziecko po 4 kg.
Ja też ostatnio mam mniejszy apetyt i na kolację przeważnie jem owoce. Ale jutro zrobię gołąbki bez zawijania- bo mi apetytu narobiłyście a robi się szybciej niż tradycyjne
Ja jutro chyba rozpocznę serię wizyt bo mam już o 8 rano.
LilouK, jusella, stokrotka2013, eve90, Agness27, aisa, September, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość