X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale urocze ze strony męża

LilouK, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, pozazdrościć obudzonego romantyzmu u chłopa! I to tak bez okazji? :P

Te Twoje położne jakieś bardziej ogarnięte, ja swojej ostatnio pytałam czy jest w stanie mi powiedzieć ile waży/będzie ważyć dziecko, to mi powiedziała, że oni tylko mogą dno macicy sprawdzić na jakiej jest wysokości i na tej podstawie stwierdzić, że dziecko rośnie. A wagi to ona mi nie jest w stanie powiedzieć.

Ja jutro wizytuje, więc może dowiem się coś nowego, chociaż nie sądzę.

Dziewczyny, a Wy czujecie, że Wasze młode się już wstawiły w kanał? Bo ja ciągle nie zauważyłam obniżenia brzucha, a moje dziecko główkę chyba ciągle ma lekko po lewej na dole, bo tam czuję wiercenie. A chyba już się powinien zbierać do ewakuacji co nie?

LilouK, kot_bury, eve90, Agaax, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, no właśnie tak bez okazji się szarpnął. Może seksić mu się chce czy coś? :-D

Mam tylko jedną połóżną, młodą dziewczynę. Bardzo fajna i miła Angielka. Przygotowała mi nawet taki wykres wzrostu dziecia na podstawie pomiarów.

Ktoś coś wie o co kaman z tym wstawieniem się w kanał? 2/5 to dużo, mało?

jusella, Naditta, Agness27, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś

MirelS własciwie to nie czuje małej tak nisko , mi nawet czop nie odszedł wiec az trudno uwierzyc ze wszystko moze sie zdarzyc. Jak patrze na siebie to mój brzuch nie opadł nawet. Za to boli mnie kosc krzyzowa i całe posladki ze chodze jak kaczka, do tego brzuch sie barzo spina. Na szczescie narazie odczuwam tylko dyskomfort a nie bol.

co do zwiekszonej ilosci wydzieliny to rzeczywiscie mam jej sporo wiecej. w szpitalu nawet kilka razy sprawdzali czy to nie wody. Ale na szczescie nie.

u nas w Belgi czeresnie sa po 10 euro za kg. Ale tak je uwielbiam ze ciagle mi moj partner kupuje :)

Lilouk super ze z małym wszytko dobrze no i super ze bukiet róz dostałąs :) to takie urocze :)

jusella, LilouK, MirelS, Naditta, eve90, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny brak sił dopadł dziś i mnie..
    Od rana kiepsko się czuję jakoś tak może z gorąca słabo mi się robiło , mały dziś jakiś niespokojny i napiera do dołu, że aż boli. Co zjem to idę do ubikacji ale nie to że biegunka i przez to wszystko jakoś humor całkiem straciłam a i niepokój mnie dopadł.
    I szczerze mówiąc dość mam zapytań na kiedy termin i jak się czuję, nie wiem czy wyglądam jak słonica czy o co chodzi...
    A ostatnio miałam taki fajny i spokojny czas.

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK jaki to piękny gest!!!! <3

A ja nie mam napadów głodu i zachcianek;) gotowac wymyslne dania i wymagajace hmm nie mam checi wogle;) no zjesc by sie zjadlo ale nie na tyle zeby sterczec przy garach bo zaraz brzuch w dol ciagnie;) chyba sie do was wprowadze;) po tygodniu do kazdej;)

nowa jak nie ma sil to trzeba odpoczywac;* jutri nowy dzien i nowe siły;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:25

eve90, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa głowa do góry jestesmy z Toba i Cie w pełni rozumiemy ten ostatni czas w którym jestesmy to naprawde ciężkie chwile przeplatane euforia i łzami buźka mimo wszystko milego wieczorku

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa hahaha mnie tez sie pytaja kiedy termin i jak mowie ze za miesiac to robia taka mine - a dopiero?

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, ja próbowałam coś czytać i spotkałam tylko jakieś wypowiedzi, że jak miały dziewczyny po 2/5 główki dziecka w kanale, to za tydzień już rodziły :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 19:49

LilouK, jusella, eve90, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LiloUK super niespodzianka :D
    Pauli nie każdej chyba opada brzuch właśnie. Ja czuję małego bardzo nisko, lekarze też mówili,że mocno napiera w kanał i jak chodzę to mam wrażenie, że mi wypadnie a brzuch mi nie opadł. Czop chyba też nie wypadł, leciała ze mnie galaretowata krew w szpitalu , ale to chyba po badaniu szyjki.

Nowa ja miałam wczoraj podobny dzień,pociesz się, że już niedługo :)

Ja sobie pojadłam pierogów z truskawkami właśnie :)

LilouK, jusella, eve90, stokrotka2013, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszyłyście mnie dziewczyny, że nie zawsze i nie każdemu opada brzuch! :)
    Bo ja nic takiego nie zauważyłam.

LilouK, nowatorka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po dość boesnym badaniu przez ginekologa czuje się jak bym miała dostać za chwilę okres innych objawów brak.

Mnie też zaczynają się pytać, ale jeszcze nie przeszkadza; )

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta nie kazdej opada albo opada dopiero dzien przed porodem ;) moj jest b wysoko

jusella, Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta, też widziałam to na jakimś forum i mnie z leksza szokło O.o Na innych stronach znowu piszą, że czasem minie 2-4tyg zanim dzieć zdecyduje się wyjść.

A z tym brzuchem to też nie kumam. Wydawało mi się, że mi opadł, do tego dzieć zszedł niżej, a po pomiarach dno jest na 35cm- wzrosło o 2,5cm od 1 maja, a byłam pewna, że albo zostało na tym samym poziomie, albo nawet opadło niżej. Tak że tego, czarna magia jak na mój mały móżdżek...

• Naditta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie ma reguły. Spotkałam też gdzieś wypowiedzi, że jak dziecko się nie wstawia w kanał na czas to znaczy, że może być za duże i trzeba robić cc. Ciekawe.

U mnie dno wg pomiarów jest zawsze na wysokości odpowiadającej tygodniowi ciąży, tzn tydzień temu (34t) było na wysokości 34 cm. Zawsze mówią, że "that's perfect" :D. Jutro idę na wizytę do lekarza, nie do położnej, ale ostatnio mnie zbadali przed samą wizytą, więc może jutro będzie podobnie. Zapytam czy młode się już zbiera :D

LilouK, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!

Niezapominajka Jasio śliczny i doobrze że wszystko zmierza ku dobremu :)

Daaawno mnie tu nie było... Ale jakoś dopadł mnie brak sił... Dzisiaj sobie poplakalam a potem zajadlam to lodami czekoladowymi z brownie to jakoś mi przeszło z grubsza.. Ahh ciężkie czasy nastały dla mojej psychiki.. ciężko, zmęczenie dopada, nie mam ochoty i sił na nic...

Pisalyscie o placuszkach to ja dziś opędzlowalam parę u babci na obiadku :) przyszło też zamówienie z gemini więc biorę się za pakowanie torby... Nie spieszy mi się i z tym.. choć powiem wam ze czuje po sobie ze swoją ciąże przenoszę, skoro dzidziuś jest i tak drobny to niech siedzi i rośnie, położna kazała jeść dużo owoców żeby podbić wage synka (a przy tym powiększyć mój brzuch)

Ja również mam dodatni gbs, a w dodatku bakterie e.coli :/ i w przeciwieństwie do was obecnie jestem na antybiotyku, lekarz nic nie mówił o zastrzyku przy porodzie, stąd pewnie moj spadek samopoczucia po tym antybiotyku

LilouK śliczny gest Twojego mezczyzny :)

A tak poza tym pochwalę się wam ze ostatnio moja ciocia zapytała czy w prezencie dla małego chciałabym sesje noworodkowa - na co byłam w szoku i oczywiście powiedziałam ze bardzo chętnie i jestem zadowolona bo sama nad tym myślałam, tylko wiadomo dodatkowe koszta by byly a tu taka niespodzianka :)

Miłego wieczoru wszystkim :)

jusella, niezapominajka, nowatorka, LilouK, Agness27, aisa, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello melduje sie w dwupaku,
    Liluk suuper gest szanownego :)

Jusella pizza za mna chodzi chcialam nawet robic ale padlam...
    Ja apetytu wzmozonego nie mam, wrecz przeciwnie os obiadow mnie odrzuca, rano sniadanie potem okolo 11 drugie i obiadokolacja na ktora dzisiaj bym arbuz
    Czsem mnie na slodkie najdzie...

Ja zasnelam o 17 mowie m zeby mnie obudzil za max godz jakbybco, no i tak sie wlasnie obudzilam, m spi w najleosze, w nocy to chyba bede sciany zwiedzac mieszkania bo wyspana jestem przednio...

Mloda napiera na szyjke a ja zacieszam z kazdym kluciem szyjki i bolem podbrzusza ze szyjka puszcza.. Wariatka

LilouK, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eve, to ile waży Twoje dziecko, że każą Ci go podtuczyć owocami?

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W koncu 34 2200g i lekarz mówił że mały ale ze wszystko ok, a ostatnio położna na sr jak tam badala to mówi że za mały brzuch coś (chociaż przybralam na wadze 12,5kg) i żeby jeść bardzo dużo owoców teraz to dziecko więcej przybierze, mi się wydaje że to normalna waga, a brzuch każdemu inaczej rosnie, mój nie jest za duży ale też nie jest jakis malutki przecież, na górze jest taki mniej pełny jakby i to może daje taki efekt a jak się kładę do badania to się rozlewa i też wydaje się mniejszy, w nast. tygodniu wizyta to się dowiem dokładniej jeszcze od lekarza co i jak

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • Ejrene Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam Was ale coś mi się forum zwiesiłoni lajkować nie chce :/

Ja czereśnie jadłam dopiero raz- ale mam dwa drzewa pod domem tylko jeszcze nie dojrzałe :)

Co do golenia to w polskich szpitalach już nie trzeba być ogolonym i się nie praktykuje, chyba że CC to wiadomo ale ja sobie nie wyobrażam pójść zarośnięta nic tam nie przycinając. Mi włosy w ciąży wszędzie wolniej rosną Wam też?

Eve też vtak sądzę z tym brzuchem, każda ma inną figurę i nie ma co porównywać. Poza tym nie każda musi rodzić dziecko po 4 kg.

Ja też ostatnio mam mniejszy apetyt i na kolację przeważnie jem owoce. Ale jutro zrobię gołąbki bez zawijania- bo mi apetytu narobiłyście a robi się szybciej niż tradycyjne :)

Ja jutro chyba rozpocznę serię wizyt bo mam już o 8 rano.

LilouK, jusella, stokrotka2013, eve90, Agness27, aisa, September, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc15nmjt4tk663.png
‹‹ 1113 1114 1115 1116 1117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ