X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytam, bo ja pochłaniam ostatnio ogromne ilości owoców i nie wiedziałam, że to może jakoś znacząco zwiększać wagę dziecka.
    Małym brzuchem to ja bym się w ogóle nie przejmowała. Mi też wszyscy mówią, że mam malutki. Dają mi najwyżej 6 miesiąc. Zobacz jakie brzuchy mają kobiety, które są szczupłe, albo takie które ćwiczą. Malutkie, a rodzą zdrowe i duże dzieci. Ta położna jakaś dziwna ;)

jusella, eve90, Agness27, aisa, Zonti, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta - owoce to cukry proste, od nich się tyje. Tak samo my jak i dzieci :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie do końca prawda:

http://www.drlifestyle.pl/odzywianie/czy-od-owocow-sie-tyje/

Agness27 lubi tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem przykładem, że można rodzić bez opadniętego brzucha i bez odejścia czopa. Miałam tak przy pierwszym porodzie.

Teraz czuję już małą bardzo dobrze w kanale. Jeszcze dzisiaj mówiłam do męża, że chwilami czuję ją tak jak podczas porodu jak kazali mi usiąść na piłce.

Dzisiaj moja położna mi powiedziała, że brzuch mam już duży i mówi, żeby przestać już jeść witaminy, bo one powodują, że dzieci na ostatniej prostej właśnie od nich przybierają najbardziej. W piątek mam wizytę, to zapytam gin, co ona o tym sądzi.

Pauli11, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wizytuję dopiero o 15:40 - z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej - pierwszy raz mam lęki :/. No i cały czas sobie powtarzam, żeby nie zapomnieć zapłacić za wizytę :-P. Chyba na dzień dobry kasiorę wyciągnę bo znów się czymś podekscytuję i mi to z głowy wyleci. Mam prośbę - zawsze jak czekam na wizytę, to zaglądam tu, na forum i jakby któraś z Was tak o 15:30 przypomniała mi, żebym nie uciekła bez płacenia to byłabym bardzo wdzięczna :-D

Sanna, Maka, eve90, Agness27, aisa, Zonti, Pauli11, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella - ja o 15:15 mam wizytę. Też się boję, mam nadzieję, że jak zawsze wszystko będzie ok.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Nie do końca prawda:

http://www.drlifestyle.pl/odzywianie/czy-od-owocow-sie-tyje/

Nie o to mi chodziło :) Bardziej o cukier - czy zastanawiasz się na IG owoców gdy je jesz? Wiadomo, że owoce wyjdą przy odchudzaniu lepiej niż słodycze.

"Zwiększone spożycie owoców i nieskrobiowych warzyw jest związane z wyższą utratą masy ciała, ale istotny jest rodzaj owoców i warzyw – wpływ na wyższy spadek masy ciała wykazano tylko w przypadku owoców i warzyw o niskim indeksie glikemicznym i wysokiej zawartości błonnika."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 21:56

• Naditta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak zwykle we wszystkim: najważniejszy umiar ;)

A mi właśnie owoce zastępują słodycze ostatnio. Nie mam ochoty na czekoladki, ale arbuzy czy czereśnia chciałabym jeść codziennie. Po przeanalizowaniu swojego jadłospisu stwierdziłam jednak, że nie jem tego ZA DUŻO, wszystko z umiarem :)

Mi chodzi tylko o to, że od samych warzyw i owoców nie przytyjemy. Przytyjemy co najwyżej od tego co zjemy później, a właśnie indeks glikemiczny, zawartość cukrów prostych w poszczególnych owocach może zdecydować o tym, na co będziemy mieć ochotę np po zjedzeniu arbuza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 22:05

jusella, Agness27, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dziś trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty Jusella, Dalile i oczywiście inne mamusie. Odrobina siły mi wróciła to zrobiłam kolację.
    Martwię się znowu trochę bo co zjem to za dłuższą chwilę lecę do wc ale załatwiam się normalnie. To już druga taka akcja w ostatnim czasie może mały na jelita ciśnie i dlatego.

Mam ogromną ochotę na czereśnie ale nigdzie dzisiaj nie dostałam... buuu... muszę się zadowolić bananem :)

jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też codziennie jem jakiś owoc, bo bym zgłupiała bez słodyczy. :) Jestem osobą, która była od nich uzależniona, ale teraz jak zjem coś słodniego, to mnie wszystkie zęby zaraz bolą :)
    Dziś kupiliśmy przecudowne nektarynki (niski indeks :) ) Wcześniej czereśnie, banany, kiwi i gruszki. No i truskawki i maliny :)

eve90, Agness27, Pauli11, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Agaax Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat jak Was nadrabiałam i naczytałam się tyle o jedzeniu to kolacja wjechała:
    13453079_10208696687048365_1266544236_o.jpg
    :D <3

jusella, Naditta, Agness27, Zonti, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax wrote:
    Akurat jak Was nadrabiałam i naczytałam się tyle o jedzeniu to kolacja wjechała:
    13453079_10208696687048365_1266544236_o.jpg
    :D <3

Tej Pani już podziękujemy :D

Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

• Naditta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ja jestem przykładem, że można rodzić bez opadniętego brzucha i bez odejścia czopa. Miałam tak przy pierwszym porodzie.

Teraz czuję już małą bardzo dobrze w kanale. Jeszcze dzisiaj mówiłam do męża, że chwilami czuję ją tak jak podczas porodu jak kazali mi usiąść na piłce.

Dzisiaj moja położna mi powiedziała, że brzuch mam już duży i mówi, żeby przestać już jeść witaminy, bo one powodują, że dzieci na ostatniej prostej właśnie od nich przybierają najbardziej. W piątek mam wizytę, to zapytam gin, co ona o tym sądzi.

Milcia o tych witaminach to też słyszałam, więc coś w tym chyba jest. Już kiedyś pisałam, że koleżanka urodziła duże dziecko (bardzo ciężki poród), brzuch miała ogromniasty, a na koniec dostała od lekarza konkretny opierdziel za to, że jadła witaminy do samego końca ciąży.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, to muszę spytać mojego lekarza o witaminy. Do tej pory kazał brać.

• Naditta Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile, to przynajmniej dobra rzecz wynikająca z Twojej cukrzycy ciążowej, że zapewne już nie wrócisz do swoich nawyków sprzed ciąży. Bo słodycze to przecież uzależnienie, a jak dasz radę tyle czasu to już nawet potem ochoty ciągle nie będziesz miała na słodkie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 22:10

Agaax, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda mi będzie figury :)

Agness27, Pauli11, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• niezapominajka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta wrote:
    Dalile, to przynajmniej dobra rzecz wynikająca z Twojej cukrzycy ciążowej, że zapewne już nie wrócisz do swoich nawyków sprzed ciąży. Bo słodycze to przecież uzależnienie, a jak dasz radę tyle czasu to już nawet potem ochoty ciągle nie będziesz miała na słodkie ;)
    Ja wróciłąm do mojego słodkiego nałogu, nadrabiam za ostatnie 5 m-cy
    Dzisiaj duza czekolada z pistacjami zginęła w czeluściach mojego żołądka ;)
    Ale macie rację, muszę przerzucić się na owoce, bo dupa rośnie.

Maka, Agness27, eve90, jusella, Pauli11, LilouK, stokrotka2013, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usajw4zj5vrwf30.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk partner Cie rozpieszcza ;-)

Sanna ja dzis jadlam snikersa z Cora :)

Jusella ja dziś kupiłam w biedronce pizze z kurczakiem ale w końcu jej nie grzalam bo się owocami z Cora obiadlysmy :)
    Wszystkie widzę podobne smaki mamy :-)

Eve piękny prezent Ciocia Ci zafunduje :).Male dzieci przeslodko wyglądają na tych sesjach <3
    Co do wielkości brzuszka to ja u siebie w przychodni widuje dziewczynę ktora pare tyg starsza ciaze ma a brzuszek ledwo co widac ale normalnie przybiera maluszek u niej na wadze bo się sama zdziwiłam ze brzuszek malutki.
    Najważniejsze ze dziecko dobrze na wadze przybiera.A wsga u Ciebie wcale taka mala nie jest.

A i gratuluje udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 22:51

eve90, jusella, aisa, Sanna, LilouK, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! sukces!!!!!

Torba spakowana!!!! Jesteśmy gotowi!

Ja jitro jak wstanę lecę na morfologie zlecona przez endokrynolog a o 10:20 mam USG tarczycy. A w piątek endokrynolog. I tak się to toczy wszystko.

Mieliśmy ubrać łóżeczko ale założyłam aż organizer bo sił już nie miałam. Jitro to zrobimy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2016, 23:27

jusella, Pauli11, LilouK, stokrotka2013, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też powiedzieli ze powinnam odstawić witaminy pod koniec ciąży... Szkoda że po fakcie było ;-)
    Teraz nic jie biorę w tej ciąży i jest git Wszytko.

Ja też w pierwszej ciąży brzuch mi nie opadł nawet po odejściu wód ;-) ani czop nawet nie wiem jak wygląda.

Arbuza jej codziennie.... Dzisiaj zjadłam pół dużego... Jestem uzależniona od niego oraz od słonecznika luskanego.... Przypiekam na maśle i dodaje trochę soli... Poprostu jak narkotyk..

Jak mnie widzą i pytają kiedy rodze to też mnie wkurza bo aż się zapowietrzaja jak mówię że 30 lipiec...

A najbardziej to mnie wnierwiaja te durne baby wszystkie ala koleżanki!!!!
    Kolejna dzisiaj w sklepie cytat :
    Tylko nie dźwigaj nic
    A ja mowie a przestań robię w ogrodzie Wszytko i wiadomo że coś poniose bez przesady.... Facet za mną w sklepie i dobrze że pani robi lepszy poród!
    A ja No pewnie!
    Kolezaneczka musiała dopiec.... A koleżanka dzwigala i w 6 miesiącu rodziła martwe.... No kurw....mogła sobie darować!
    Co chwile jak nie łożysko słyszę nie całkiem wyciągnięte itp...nie wiem bawi ich to... A ja biedna potem mam stres...
    Ah wyzalilam się...

jusella, Zonti, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 1114 1115 1116 1117 1118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ