X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie obudzil bol brzucha jak na @ :/ az normalnie sie obudzilam przestraszona, wlasnie sie sama uspokajam. Ktora ma takie bole w nocy?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę muszę uciekać czym prędzej z tej sali dzisiaj kolejna na porodówkę zjechała! O 4rano odeszły jej wody. Była w 36tc leżała na obserwacji bo czuła mało ruchów od poniedziałku. Na dzisiaj obie szykowałyśmy sie po cichu do domu a tu proszę!

3i498ribteorkobo.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni puszczaja cie dzisiaj do domu?

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka - ja mam takie bóle od paru dni. Dziś tez mnie obudzily. Lekarz mówi ze to główka bo dziecko nisko.ale żeby dać mu znać jak nie przejdzie - ciągu dnia jest ok,ale w nocy boli. Jutro mam ktg to zapytam.

nowatorka, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 37 tc :) pospalam Ale miałam jakieś dziwne sny :/ pogoda zapowiada się ładna :)dziś ktg i wizytuje :) miłego dnia:)

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    Esoni puszczaja cie dzisiaj do domu?

Czekam na wizytę . Mam nadzieje ze mnie puszczą. Chociaż dzisiaj rano ciśnienie 140/90 ale to przed lekarstwami to może dlatego. Boje sie ze mnie ogarnie tu epidemia porodów w dodatku od tego leżenia nie byłam w toalecie od poniedziałku jest mi juz z tym tak zle ze szok. W domu to jakoś inaczej człowiek sobie radzi. Nie miałam zatwardzeń jak dotąd. Pewnie malo ruchu i leżenie sie do tego przyczyniło! Wczoraj wieczór gruszkę popiłam mlekiem myślałam że coś ruszy ale oprócz niekomfortowych gazów NIC ! boje sie ze hemoroid mi znowu wylezie !

3i498ribteorkobo.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni będzie dobrze :) trzymamy kciuki.

• Milcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni a może poproś położną o czopka.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania chyba w 38 tygodniu... ;)

basia mnie tez to wkurza jak wszyscy ze mna jak z jajkiem, rozumiem ze sa sytuacje kiedy na prawde trzeba uwazac, nie dzwigac, oszczedzac sie ale jak wiem ze wszystko jest dobrze to po co mam sie nad soba jajczyc? Sasiadka mojej mamie ostatnio mowila zebym okien nie myla bo poronie... taaa jakby widziala co robie w domu to by sie za glowe zlapala. Jak czuje ze cos jest nie na moje sily to odpuszczam ale bez przesady.. :/

essoni powodzenia!

Co do malego brzucha, jedzenia owocow i zazywania witamin to u mnie jest tak: owocow ani slodyczy nie jem albo bardzo malo (bo nie lubie) ogolnie jem malo w tej ciazy bo nie mam apetytu, suplementow nie zazywalam tylko kwas foliowy a tu taka baba w brzuchu mi urosla ze hoho :p
    Brzuch mam maly ale przed ciaza duzo cwiczylam, teraz tez jeszcze walcze o kondycje wiec pewnie dlatego.
    W poprzedniej ciazy lykalam witaminy, pochlanialam wszystko jak odkurzacz, sama przytylam 30 kg a synek urodzil sie 10 dni po terminie z waga 3,450 ;) i badz tu czlowieku madry.

ania181111, jusella, Gagaga, eve90, TheForfie, kot_bury, nowatorka, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti no w zasadzie 38 zaczynam :) Masz rację ;)
    Co do porad "tego nie rób tamtego nie rob" to bez przesady :/ nie będę całe dnie leżała w łóżku :/ bo w domu kto za mnie posprzata itd . Nie będę z siebie robić jakiejś specjalnej troski :P zwłaszcza ze się dobrze czuję a jak nie mam już siły to idę leżeć :)
    O witaminach słyszałam że dzieci po nich dość duże się rodzą więc nie wiem :) ja biorę cala ciaze

jusella, TheForfie, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• esoni Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak zostaję. Juz straciłam nadzieję że stąd wyjde przed porodem. Lekarz powiedział że obrzęki jeszcze duże ciśnienie tez wysokie 2 razy dziennie KTG i mocz do powtórki. To tyle. Mam totalnego doła!

3i498ribteorkobo.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka ten ból jest raczej normalny na tym etapie, samo dziecko już mocno uciska dół. Ja mam ciągle te bóle, może też Ci się coś zaczyna skracać szyjka.
    Esoni ja w szpitalu też miałam problem w z wypróżnianiem, chyba przez te ich kleiki i na inne rarytasy..
    Powodzenia na wizytach, bo chyba ich dużo dziś ;)

jusella, nowatorka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Zonti Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esoni szkoda :( wiem że dobrze mi się mówi bo siedzę sobie w domu..., ale są też plusy tego wszystkiego: masz teraz fachową opiekę, gdyby nie daj Boże zaczęło się coś niepokojącego dziać w ciągu kilku minut masz poradę, pomoc, opiekę :)w razie porodu też jesteś na miejscu bez tej całej gonitwy, nerwówki. Poza tym wiesz na bieżąco co się dzieje a nie zastanawiasz się czy cokolwiek ruszyło czy to już czy może jeszcze nie.
    Tak czy siak ściskam mocno i dużo siły Ci życzę, wiem że szpital to nic fajnego bo spędziłam w nich dużo czasu.

jusella lubi tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• MirelS Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ciśnieniem nie ma żartów, będziesz pod kontrolą chociaż. Ja wiem, że ciężko wytrzymać, ale dasz radę :)

• Dalile Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MirelS wrote:
    Z ciśnieniem nie ma żartów, będziesz pod kontrolą chociaż. Ja wiem, że ciężko wytrzymać, ale dasz radę :)

MirelS napisała to, co ja chciałam. Jesteśmy z Tobą myślami!

Dzień dobry.
    Dziś wizyta, ale najpierw męża na szmaty wyciągnę, może coś kupię. Potrm po południu do labo po wyniki i wizyta.

MirelS, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni trzymaj się.

Ja dzisiaj mam zamiar skrócić paznokcie u rąk i stóp. No i zmyję już lakier ze stóp, bo teraz to już różnie może być. Hybrydy u rąk odpuściłam już ponad miesiąc temu.

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Juz nam coraz ciężej, bo to ostatnia prosta.
    Nowatorka, ja też czuję takie @ bóle w nocy. I skurcze zaczynają być trochę inne niż na początku, czasem lekko bolące.
    Ale będąc w szpitalu, lekarz mówił, że to naturalne, macica ćwiczy i przygotowuje się do porodu.

Esoni myślę, że lekarz boi się Cię wypuścić przez wysokie ciśnienie. Musisz wytrzymać, to wszystko dla Twojego i Malucha dobra :)

Dziewczyny coraz więcej z nas ma już donoszoną, zaraz będą porody i zdjęcia maluchów :) Jeju, ja się swojej córki doczekać nie mogę.

Trzymam kciuki za wizytujace dziś, czekam na same dobre wieści.
    No i dużo zdrówka tym co są w szpitalach. Trzymajcie się dzielnie :)

ania181111, jusella, eve90, TheForfie, kot_bury, nowatorka, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni trzymaj sie kochana i glowa do gory jeszcze troche.

Ja jeszcze leze w lozku i boje sie wstawac. Wczoraj po kolacji oczywiscie znowu musialam sie zalatwic i co sie okazalo ze hemoroid mi wyszedl, totalnie sie zalamalam. Teraz w brzuchu mi burczy z glodu a ja boje sie jesc zebym nie musiala zaraz leciec do wc. Pije duzo wody ale jesc tez musze. I to przed porodem takie cos. Co sie ze mna dzieje.
    Wczoraj sie staralam ogolic ale nie do konca mi wyszlo wiec dzis bede poprawiac.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.

ania181111, stokrotka2013, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się boję troszkę tego wszystkiego :( ze nie dam rady :/ ze mala będzie płakać A ja jej nie pomogę :( BoZee ... jakieś dziwne myśli mam :/
    Nowa wspolczuje bo to nic miłego :/ też miałam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 08:57

eve90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ja też się boję, ale i nie mogę się doczekać.
    A taki lek jest chyba naturalny, szczególnie przy pierwszym dziecku.

ania181111, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1115 1116 1117 1118 1119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ