Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Zonti ale zgrabnoutki i malutki brzuszek
Ja melduję się pierwsza po wizycie. Szyjka długa ale już miękka. Mój syn według lekarza waży 3800- kto dda więcej ? I dlatego że duży za trzy tygodnie jak nie urodzę do tego czasu mam kontrolę jego wagi. A jak nie urodzę do terminu to raczej dostanę skierowanie do szpitala by w dzień porodu się zgłosić i nie czekać tych 2 tygodni Jeszcze by nie urósł do 4,5 kg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 11:28
eve90, aisa, figaa, Kasiulina, jusella, kot_bury, renieczka, nowatorka, MirelS, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Ja musiałam szybko zgłosić kierownikowi swoją ciążę bo nie wolno mi pracować w ciąży na moim stanowisku.
Zawsze mam problem z pobieraniem krwi z prawej ręki... Nie wiem czemu... Panie już w pewnym momencie stwierdziłybze mi z dłoni pobiera :p ale się udało z lewej. :p -
Ejrene chyba zero zjadlo jedno;) usg sie wacha -+400g to moze nie bedzie tako... Niech maja reke na pulsie bo oczywiscie lepiej wiedziec czy masz sn rodzic czy cc. Ale nie wszystko jeszcze przesadadzone;)
eve90, Agness27 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Dzień dobry!
To ja pierwsza bo już po wizycie. Co prawda do Waszych się nie umywa, bo dzidziolka nie podgladamy na wizytach, ale zawsze to coś.
Prawie wszystko dobrze, bo okazało się, że mam jakąś infekcje pęcherza, dostałam antybiotyk na tydzień czasu, żeby nie poszło na nerki.
Poza tym dziecko dalej ułożone glowkowo, ale główka jeszcze nie zeszła do kanału. Mam się nie przejmować, bo dziecko ma jeszcze czas na to.
I uwaga, cenna informacja: Pan doktor powiedział, że będzie "normalnym" 3-3.5 kg dzieckiem, czyli uff nie będę musiala rodzić klockamajeczka87, LilouK, Zonti, eve90, aisa, figaa, TheForfie, Agaax, Kasiulina, jusella, kot_bury, Gagaga, stokrotka2013, renieczka, nowatorka, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Witam się i ja...
Nowtorka ja mam takie bóle od około tygodnia, a dzisiaj mam dzień kaczki tak mnie boli spojenie i dół brzucha ze chodzić normalnie nie umiem i dreptam jak kaczka, ew. wańka wstańka, bo to mi ulgę przynosi...
Rozmawiałam dzisiaj z moim gin przez tel, mam podjechać na ktg dla kontroli jutro, mała wyraźniej mniej się rusza ale wszytsko wygląda na takie przedporodowe przygotowania , co jakiś czas się odezwie więc się nie martwię...
JA dzisiaj mam dzień na słodkie, wczoraj przespałam cały, teraz też już mnie łamie aby się położyć ale od 07:00 latałam jak z motorkiem w tyle ze z bólami ale trudno trzeba rozchodzić...
Ja bym to już chciała urodzić...
A ze strachem o dziecko... że sobie nie poradzimy, oczywiście że sobie poradzimy, kto jak nie my... ostatnio m do mnie przyszedł i mówi, że on to się jednak troche stresuje że mała bedzie płąkać że nie bedzie wiedział co zrobić... to mu powiedziłam że nikt jej bardziej od niego kochać nie bedzie i na pewno sobie poradzi... to dzielny mężczyzna jest... jak sobie poradziliśmy sami z tyloma problemami, teraz mamy na głowie jeszcze budowe, ja miałam konie sama i daliśmy rade to damy.. więc dziewczyny głowa do góry... zaczyna się suuper okrestylko trzeba to wszytsko wypchnąć...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 11:10
majeczka87, aisa, LilouK, jusella, stokrotka2013, renieczka, nowatorka, Agness27 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
eve90 wrote:Jak pokonać lenia jak trochę rzeczy do roboty jest? - leżę i się zastanawiam
Witam mamusie, miłego dnia życzę wszystkim i dobrego samopoczucia
łącze się z Tobą w walce aktualniewoda z płynem naszykowana ale wstać z kanapy się chwilowo nie chce ;P
eve90, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
Kijanka
-
Dziewczyny mam pytanie, bo ciągle się waham.
Kupiłam wózek używany. Generalnie jest czysty, ale chciałabym go po swojemu wyprać i dręczy mnie to, czy mogę. Materacyk jest z pianki, obszyty jakimś materiałem, jest też torba do wózka, która chyba jednak wymaga odświeżenia, ale boję się, że coś źle załączę i coś może pójść nie tak.
Czy któraś z Was już prała wózek, bądź ma taki zamiar, albo wie jak zrobić żeby było OK? Myślicie że program delikatny na 30*C i wirowanie na 400 obrotów będzie dobrym programem?Córeczka 08.2016 -
Hej ja również dzisiaj już po wizycie. Szyjkę mam nadal długą ale miękką. Miałam pierwsze KTG i wszystko w normie. Niestety lekarz nie zrobił mi dzisiaj usg, więc nie wiem ile waży maluszek. Muszę czekać do 4 lipca.
majeczka87, LilouK, Agaax, eve90, jusella, kot_bury, stokrotka2013, renieczka, nowatorka, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Hej
Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne Wizytujące
Coś miałam jeszcze napisać, ale nie pamiętam co komu...
Pogoda u mnie cienka, zachmurzone od rana i mży. Kisimy się z Jasiem w domu..majeczka87, LilouK, Ejrene, eve90, jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Zonti ale zgrabny brzuch, zazdroszcze, mój 3 razy większy;)
Dziewczyny ja tez mam lenia, malo robię a i tak jestem zmęczona ciągle, ostatnio codziennie muszę zaliczyć drzemke w środku dnia. Ale juz polowe ciuszkow upralam i uprasowalam, wiec nie jest źle;) tylko mam wieczny bałagan w domu:/
Miłego dnia:)
eve90, jusella lubią tę wiadomość
-
Ja juz części wózka i nosidełka mam poorane nastawiłam na program delikatny wirowanie 400 temp 30-40 i mnie dzis dopadł len wstałam przed 8 zjadłam śniadanie położyłam sie spac wstałam o 10 zjadłam ciasto malinowe z inka i żniw leżę zmywarka pracuje pralka tez a ja leżę nawet kwiatów na tarasie nie chce mi sie ruszyć podlac
jusella, Zonti, renieczka, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Nasz wózek tylko się wietrzy. Nie pierzemy go jakkolwiek.
Ja mam dzisiaj lenia ale muszę pojechać do leroy Merlin. Szkoda tylko że to dosyć daleko jest. No ale cóż.nie chce nam się dziur w ścianie wiercic to trzeba pupcie ruszyć.
-
Dalile wrote:Aniu powiem ci coś głupiego - ja się w ogóle tego nie boję. Nie przeraża mnie kąpanie, przewijanie czy uspokajanie. Mnie przerażało TYLKO i wyłącznie ubieranie (czy nie za zimno, czy nie za ciepło). Ale wzięłam się na sposób - tak długo czytałam i wypytywałam dziewczyn, że z lęku nie zostało już nic.
Myślę, że musisz przygotować się na to, że na początku nie zawsze bez błędu rozszyfrujesz czemu Hania będzie płakać. Mama mówiła, że zdarzało się, że tato leciał z pieluszką, a ja się chciałam tylko i wyłącznie poprzytulać i krzyczałam jak mnie odkładano. Pamiętaj, że takie maleńtwo ma mało potrzeb - jeść, spać, mokro, tulać... jeśli to nie będzie żadna z tych potrzeb masz nas, lekarzy - wspólnie dojdziemy do tego co się dzieje!
Jednak najważniejsze, że przy niej będziesz - nauczycie się komunikować i po krótkim czasie z kuchni usłyszysz i rozróżnisz co się stało - czy to pieluszka, czy może głodna. Zobaczysz - to instynkt. Hania będzie uważała Cię za najlepszą mamę na świecie.
Dalie masz racjęnie ma co panikowac
jesteście Wy jeszcze więc jakoś to wszystko zniesiemy i będzie dobrze
jusella, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Eve jak znajdziesz sposób na lenia to proszę, daj znać
.
Zonti malusi, zgrabniusi brzuszek masz - ja przy Tobie to na 12 miesiąc wyglądam...
Zgłodniałam, ale nie chce mi się nawet bobu ugotować - leń poziom master...leżę i sobie mówię - za godzinkę wstaję - i tak od 9tej.
No i oczywiście gratuluję udanych wizyt.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 12:29
ania181111, Maka, stokrotka2013, renieczka, eve90, MirelS, Ejrene, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za wsparcie ! Strasznie tu jestem zmęczona niewyspana i przez to chyba mnie złapała deprecha !
Teraz juz troszkę lepiej mój lekarz mówi ze nie może wziąć za mnie odpowiedzialności i puścić mnie do domu tym bardziej ze ktg wyszlo mało czytelnie separacja dzidzi słaba.