Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kot_bury, aisa, jusella, LilouK, Gagaga, Ejrene, Naditta, MirelS, Kasiulina, Maka, Eithlinn, nowatorka, TheForfie, renieczka, Dalile, mamuśka1, Pauli11, Agness27, majeczka87, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Kot bury ja to niewiele ponad 160 ale maz 190cm wiec moze po nim. Ale z mojej strony znowu byly duze dzieci. Siostra 4,5kg 65 cm a moj tato prawie 5kg :o wiec w tym polaczeniu moze wyjsc duzy chlop
jesli chodzi o torbielke to jestem dobrej mysli i staram sie nie panikowac, chociaz to sie tak nie da nie myslec... Czekam na kolejne usg na poczatku lipca i zobaczymy. Zdecydowalam sie juz zmienic szpital na odlegly 40km ale wiem ze tam zrobia dzidziusiowi usg przez glowke po urodzeniu bo w moim miejscowym nie maja takiego sprzetu. O ile dojade
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 15:39
kot_bury, jusella, aisa, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
Milcia może to chwilowe te skurcz - spróbuj ciepły prysznic, albo trochę poleżeć na lewym boku, albo rozchodzić. Mnie jak miałam podobnie jak Ty to tylko chodzenie pomogło - jak tylko się kładłam to znów się zaczynało
. Po 4 godzinach się uspokoiło.
aisa, Zonti, kama005, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:Chyba skurcze mi się pojawiły co 10-12 minut... Taki ból okresowy falami mi przychodzi i odchodzi. Oby to jeszcze nie było to.
Jak masz możliwość to weź ciepłą kąpiel. Jeśli przejdzie to fałszywy alarm a jak nie no to wiadomo
Życzę by to nie było jeszcze to.LilouK, jusella, Ejrene, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
ada89 wrote:Ona2012 a gdzie dokladnie twoj synek mial umiejscowiona ta torbiel?Pamietasz jaka miala wielkosc? Po jakim czasie sie wchlonela?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 16:00
-
Z całego mojego pobytu w szpitalu dowiedziałam się takiej rzeczy: Ból w dole brzucha jak na okres może powodować skracanie i rozwieranie się szyjki, u mnie właśnie to się stało.Jest normalny pod koniec ciąży. Skurcze porodowe z kolei to takie które cały brzuch ogarniają i są regularne. Nie przechodzą po zmianie pozycji czy ciepłych kąpielach.
Jak mnie w szpitalu bolało jak na okres i to mocno to zapis na ktg tego nie pokazywał.
Jak coś zawsze można podjechać na IP i sprawdzić
jusella, Agaax, nowatorka, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
To u mnie jest w prawym ale gornym.Nie wiem czy to duza roznica.. Lekarz niby powiedzial ze dopoki nie ma 10mm to niby nic nie uciska i nie przeszkadza. Wiec oby juz nie rosla...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 16:30
06.2015 - poronienie
-
Gagaga wow 6,5kg to naprawde bbb malo. Mam kolezanke ktora jest w 8 m-cu i jest na 0 ale ona na poczatku strasznie schudla i dlatego, no i ma jakies problemy z cukrem i musi stosowac diete.
Angella ja tez mam apetyt na slodycze a konkretnie czekolade. musze codziennie zjesc przynajmniej pol tabliczki no musze
Pauli a ja lubie rybki i bym z checia ta twoja pozarla
Milcia tak jak pisza dziewczyny wez ciepla kapiel i poczekaj, teoretycznie powinno sie jechac jak sa co 5 min i taka sama intensywnosc i dlugosc ale przy 2 dziecku to moze sie wszystko troche szybciej potoczyc
A mnie dzisiaj w szpitalu to nawet na wozku wiezli z sali do sali hehe, troche mnie to smieszylo ale widac takie procedury
jusella, aisa, Pauli11, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Gagaga ja jak mialam nowy wozek to go nie pralam.Teraz zamierzam wyprac bo jest mocno zakurzony
Stokrotka ja zabieram wszystkie badania ale na wierzchu naszykuje :
Karta ciazy
Aktualne badanie morfologii i moczu
Ostatnie usg i GBS
Inne wazne zlecone badania
Dowod osobisty
Grupa krwi
A ja wlasnie pije sobie kompocik z rabarbaru i truskawkami przegryzam
Dzis sprzatnelam lazienke i u corci umylam okno,przetarlam kurze ,upralam firanke i misie z pokoju.
Jutro zabieram sie za kibelek i salon
jusella, stokrotka2013, aisa, Pauli11, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Agness Ty dziś tak jak ja
przygotowałam lozeczko Ale bez pościeli
przykleilam literki na ścianę
pranie ostatnie wstawilam wszędzie poodkurzalam i pozmywalam podłogi
aaaa i w toalecie wysprzatalam jutro tylko w łazience posprzatam i będzie ok
można powoli rodzić
Jutro postanowiłam spaghetti carbonare zrobić
Teraz leżę i odpoczywamjusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Milcia czekamy na info.
Co do skarg. To praca w komunikacji miejskiej jest specyficzna a pasażer ma.oretensje do wszystkich tylko nie do siebie... Niestety...
Mam nadzieję że będzie dobrzejuż dzisiaj miał jedna sytuację zła i boi się że przyjdzie skarga. I to właśnie takie 3 tygodnie będą.... Chyba że mała przyjdzie na świat to pójdzie na urlop tacierzynski i będzie spokój :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 17:29
-
Jak odejdą wody to trzeba od razu jechać do szpitala - tak mi tlumaczono;)
po porodzie sn jak jest wszystko ok to bodajże 3-4 dni jest się w szpitalu
Kama Ale masz robotęwspolczuje
ja bym nie mogła się z ludźmi uzerac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 17:19
jusella, Agness27 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dzięki dziewczyny. Trzymało mnie tak ok 1.5 h, ale przeszło. Brzuch nadal twardy się robi, ale te bóle przeszły. W piątek mam wizytę i liczę się z tym, że powie mi, że jest już rozwarcie.
Jeśli wody odejdą zielone to trzeba od razu jechać do szpitala. A jeśli czyste to na spokojnie. Po naturalnym porodzie, o ile wszystko jest dobrze, to puszczają na 3 dobę do domu.ania181111, MirelS, aisa, aga9009, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość