X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama-ale w sumie czemu miałaby jakakolwiek skarga przyjść? Bądź dobrej myśli, 3 tyg to dużo ale potem może być dobry :)

Ja dziś ustaliła ze mój mąż po cesarce dostanie zwolnienie na 2 tyg żeby móc ze mną być i nie będzie musiał tacierxynskiego wykorzystywać teraz :)

• jusella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka u nas na liście szpitalnej "co do porodu wziąć" jest czekolada bez orzechów, bez nadzienia, woda z miodem i cytryną i woda n/g.

Co do badań - karta ciąży, oryginał grupy krwi, GBS, ostatnie USG. Karta ciąży oczywiście uzupełniona przez lekarza.

Kama - będzie dobrze :-D

Mnie też bardzo dłonie opuchły i mam problem np. z odkręceniem butelki czy utrzymaniem noża. I jak zginam palce to trochę boli. Do tego ciśnienie w górnej granicy normy jaką mi lekarz narzucił ale na szczęście nie przekracza 135/85. Dlatego teraz będę kontrolować je częściej - ze 4x dziennie. Heratka z pokrzywy też poszła w ruch. W czwartek wizyta - oby spokojnie dotrwać :-)

No i znów muszę się pożalić - jak Szymcio się urodzi to zupełnie sama przez parę dni będę - "Teściowa" 5 lipca jedzie nad morze z wnuczkami, dziś się okazało, że moja Pani 28 czerwca musi do szpitala na minimum 2-3 tyg gdzieś tam hen od domu bo ją rehabilitować będą - chciała zrezygnować ale nie pozwolę na to, bo wiadomo ile na terminy trzeba czekać no a Tatusiek dopiero ok. 15 lipca przylatuje (chciał wcześniej ale po długich rozmowach taki termin ustaliliśmy). A Synu Pierworodny 3go lipca też na wakacje jedzie. :/ - także ciekawie będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 13:59

Zonti, Marta22, stokrotka2013, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Milcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sobie też taką rybę wciągnęła :) Pauli ryby są bardzo dobre w diecie i dla matki i dla dziecka. Ale jak się czegoś nie lubi, to się tego nie przeskoczy :)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wrote:
    Stokrotka u nas na liście szpitalnej "co do porodu wziąć" jest czekolada bez orzechów, bez nadzienia, woda z miodem i cytryną i woda n/g.

Co do badań - karta ciąży, oryginał grupy krwi, GBS, ostatnie USG. Karta ciąży oczywiście uzupełniona przez lekarza.

Jeszcze aktualne wyniki na kiłę i antyHbs.

Agaax, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jusella wspolczuje :( bedziemy Ci dotrzymywac towarzystwa tu na forum :) jakby co to pisz, zal sie, marudz ile wlezie :) a juz 15 lipca bedziecie w komplecie :)

jusella, TheForfie, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• jusella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Zonti :-D

Abstrahując od tematów - kociambry w końcu otrzymały imiona - po lewej Balbinka a po Prawej Michalinka
    http://static.pokazywarka.pl/i/6679442/732432/0-02-01-fd869b73365a8f64ba27e2b7579a47e8b3c1cfcbf418c7a4320073ac9f78f300-full.jpg
    Kurde - ucięło mi Miśkę a nie mogę innej foty zrobić bo śpią zbóje małe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 14:14

LilouK, Pauli11, Agaax, Naditta, aisa, kot_bury, Maka, Gagaga, Kasiulina, Agness27, kijanka_88, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka ja z przekasek za rada połoznej na sam poród zabrałam batony owsiane , migdały i suszona zurawine. Do tego mam sok pomaranczowy i 2 butelki wody.

esoni nie martw sie na zapas wynikiem ktg mi tez cały czas wychodza skurcze na poziomie 50-60 i mówia mi ze dokoki nie sa bolesne i regularne to to zupelnie normalne skurcze na tym etapie ciązy ( przynajmniej tak mnie tu uspokajja)

Maka zazdroszcze swieżych malin z działki :) mi sie kojarza z ogrodem u dziadków ten smak jest wyjatkowy i kojarzy mi sie z dziecinstwem :)

Jusella kontroluj cisnienie. A z małym Szymkiem doskonale dasz sobie rade. Bedziesz miała te magiczne chwile tylko dla was :) nauczycie sie sibie to tez brdzo cenne :)
    Za wczasu poprs kogos o wieksze zakypy zrob zapas jedzonka do zamrazarki i dacie sobie rade :)

Ja po porodze zamierzam przygotowywac posiłki w parwarze, szybko i zdrowo :) juz w zamrazarce zmagazynowałam piersi z kurczaka, indyk itd :) potem tylko napanieruje i do parowaru :) do tego warzya :) na kuchnie mojego partnera nie za bardzo moge liczyc :)
    Smieszne te twoje burasy ) musisz miec z nimi wesoło :)

jusella, aisa, stokrotka2013, Agness27, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhuhu, rzeczywiście robi się poważnie na wątku. Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się!

Jusella, a nie ma jakiejś opcji, żeby Tatusiek wcześniej przyjechał? Albo żeby pierworodny pojechał na wakacje w innym terminie? Kurcze, nie powinnaś być sama w takim momencie bidulko!

Pauli, obiad superowy, ale widzę, że należysz do tych co odrzuca na sam widok ryby. No co poradzisz, musisz głodować.
    Ja pewnie podobnie zareagowałabym na widok flaków albo kaszanki :P

Kama, pozytywne myślenie przede wszystkim!

U mnie dzisiaj pogoda taka, że musiałam stać w oknie i czaić się, żeby pójść do sklepu między jedną a drugą chmurą. Narzędzia kupione, biorę się za malowanie półeczki nad łóżeczko ;)

Od kilku dni mam wrażenie jakby moje dziecko urosło dwukrotnie. Ruchy ma już inne, mega się rozpycha, a to jak wkłada mi stopy pod żebra... Czasem mam wrażenie, że aż kości strzelają i boję się, że mnie połamie! Też tak macie?

jusella, Pauli11, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie dzisiaj podlamalam. Bylam u lekarza bo odbior opisu usg z piatku i myslalam ze nic mnie dzisiaj nie zaskoczy. Jak sie okazalo lekarz ktory robil usg bardzo sobie zaokraglil wielkosc torbielki. Myslalam ze ma 4mm bo tak mi powiedzial i ze nie rosnie a tu okazuje sie ze ma 4,9mm wiec jak dla mmnie to juz 5 a nie 4 :( bardzo sie boje ze nadal bedzie rosla...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulii i właśnie tak będę musiała zrobić - mięcho na zapas do zamrażalnika a warzywa czy pieczywko to już mój tata ogarnie :-). Sąsiadów też spoko mam i mogę na nich liczyć - źle nie będzie :-D. Też masz rację z tym, że będę mogła ten czas tylko Szymciowi poświęcić i nikt nie będzie mi się pod nogami plątał :-D. Babcie potrafią czasem być upierdliwe a jak wiadomo - nadgorliwość gorsza od faszyzmu :-P.

Naditta tak całkiem sama nie będę - dziadkowie zostają na miejscu :/ no i z sąsiadami jestem bardzo zżyta :-D. Już jakiś czas temu ustaliłyśmy z sąsiadką, że na początku będzie mi przy kąpieli pomagać - odchowała wnuka a teraz jako opiekunka pracuje więc ma doświadczenie

A kociambry są bardzo grzeczne (jak sobie nie zapomną) - ok. 21szej po kolacji przychodzą do mnie na przytulanki, po godzince mają przerwę na zabawę i ok. 23-24tej idą spać do siebie :-D. Rano po 6 tej przyłażą znów na przytulanki i potem razem wstajemy. Oby im tak zostało.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 14:49

Pauli11, kot_bury, stokrotka2013, Maka, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak ostanio dostałam kopniaka to aż coś strzeliło troche się przestraszyłam, mój synuś tak nogi wypycha że czasem mam wrażenie że wyjdzie bokiem :)

jusella, Maka, TheForfie, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze polozna pytala czy nie mam cukrzycy ze maly taki duzy. I nozkami wyprzeda az o 3 tyg date porodu z ostatniej miesiaczki...

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • ona2012 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Ja dzisiaj odebrałam wyniki GBS i mam ujemne.
    Agaax ja też ostatnio tylko się objadam. Mam taki apetyt, no ale i waga niestety szybciutko idzie do góry:/

Ada89 ja na twoim miejscu narazie nie przejmowałabym się tą torbielką, ponieważ one bardzo często wchłaniają się nawet kilka miesięcy po urodzeniu. Na pewno wykonają twojemu maleństwu usg główki w szpitalu, a potem co jakiś czas będziesz musiała powtarzać to badanie. Mojemu synkowi wykryli taką torbiel jak miał 1,5 roku. Lekarka nie kazała tym się absolutnie przejmować. Nie dała nam nawet żadnego skierowania na dalsze badania.

ada89, Agaax, aisa, jusella, TheForfie, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

atdc3e5erjm386my.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ada, nie martw się, przecież te pomiary nigdy nie są dokładne w 100%. Wszystko będzie dobrze, zobaczysz! Nie stresuj się już teraz i spokojnie czekaj na przyjście na świat maluszka.

Agaax, jusella, ada89, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi to u mnie ostatnio zupełnie na odwrót: mam mniejszy apetyt, czasem jem z rozsądku a waga idzie do góry. Nie wiem o co tu chodzi :/

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata trzymam kciuki za Anie ja mam to samo z Pawełkiem :) Pauli obiad wyglada super ale rozumiem jak sie czegoś nie lubi to koniec ale pomysł następny obiad w domku

Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prania piorę wszystko od ubranek po pokrowce materaca wózka itd

jusella lubi tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prałam to, żego dziecko będzie dotykać - także pokrowca od materaca nie, wyprałam prześcieradła i myślę, że wystarczy.

TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli, jak ryby nie znoszę (co najwyżej okazjonalnie tuńczyka albo śledzia w pomidorach), to na widok tej Twojej poleciała mi ślinka... albo może to od fasolki obok, uwielbiam fasolkę, wczoraj kupiłam pół kilo i sama zeżarłam :)

Ada, chyba położna coś Cię straszy, bo pamiętam, że Twój synek był wagowo podobnie jak mój, a mi lekarz powiedział, że jest w normie, niedużo większy od średniej. Jeśli ma długie nogi, to one też mogą przeszacowywać wagę, bo liiczy ją jakiś algorytm na podstawie długości nóżek i obwodów głowy i brzuszka. Co do długości o 3 tygodnie do przodu, jesteście wysocy? Może po prostu będzie wysoki po którymś z Was :)

Z przekąsek planuję coś niewielkiego do zjedzenia na szybko - batoniki musli, orzechy, może ciastka albo czekoladę. Jeśli w szpitalu nie wolno jeść, to już od dwóch położnych słyszałam, żeby i tak wziąć, bo ten zakaz to ich zdaniem barbarzyństwo (został wprowadzony ze względu na możliwość zapalenia płuc w wyniku komplikacji po znieczuleniu ogólnym - tyle, że dziś takie znieczulenie stosuje się naprawdę rzadko i większość przypadków kończy się bez komplikacji). Jeśli boimy się np. wymiotów i że położna zobaczy, że jadłyśmy i będzie krzyczeć, to polecały białą czekoladę albo słodzone mleko w tubce, bo wygląd mają podobny do treści żołądka na czczo, ale większość położnych przymyka oko na drobne przekąski.
    W końcu, jak ktoś wyjdzie po sporym obiedzie na spacer i ma wypadek, to biorą na stół od razu i nie czekają, aż wszystko przetrawi...

Moje koty już opanowały wózek :)
    c3bd9abda8482e19med.jpg

Naditta, LilouK, aisa, jusella, ada89, kama005, mamuśka1, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heelo. Ja już zadowolona bo wybrałam jednak inny szpital gdzie dają zoo. Do tego załatwilam po znajomości sobie położna która tam pracuje i ma mega doświadczenie. W poniedziałek jadę do nowego gina aby przetrzeć ślady uff czuję się spokojniejsza.

kot_bury, jusella, nowatorka, Agness27, majeczka87, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
‹‹ 1104 1105 1106 1107 1108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ