X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zycze Wam miłego dnia
    jade po male zakupy
    na obiad dziś tradycyjny schabowy z ziemniaczkami i mizerią :)

a po drodze wpadne chyba na kawke i ciastko do MC poki jeszcze mogę będę sobie pozwalac na takie male przyjemności :)

Agaax, aisa, kot_bury, jusella, Agness27, nowatorka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Nowatorka dobrze ze wszystko ok :)

Esoni zaciskamy nóżki bo to jeszcze nie czas.

Ja jak wstałam to mnie wszystko bolało aż ledwo chodziłam

Do tego miałam prawa rękę tak spuchnietą że ledwo trzymałam nóż. Masakra jakaś. Na swoje stopy nawet nie chce patrzeć :D

Jutro wizyta u Gin

Bóle jak na @ są, brzuch prawie cały czas twardy.

Dzisiaj muszę dokończyć sprzątać łazienkę i ogarnąć kuchnie i może pójdę popołudniu do rodziców :)[/QUOTE

Uważaj z tą opuchlizną u mnie od tego się zaczęło! Później dołączyło ciśnienie. Maleństwo dużo mniej sie rusza ale co chwile sprawdzają tętno zaraz pewnie będę miała ktg.

kama005, kot_bury lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za wszystkie dziewczyny w szpitalach kciuki <3 :)

Ja dziś wizytuję o 19:00, dowiem się czy Mała się obróciła - czy nie. Czyli, czy będzie CC czy SN :D
    Rano byłam zrobić sobie morfologie i mocz, dodatkowo jonogram sobie wykonałam, a co! :D
    Też macie tak wzmożony apetyt ostatnio? Ja musze się pilnować, bo pochłaniam wszystko jak odkurzacz :O

LilouK, majeczka87, TheForfie, Eithlinn, kot_bury, Kasiulina, jusella, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Agaax!!! :*

Agaax lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax ja mam na odwrot, nie mam apetytu, a jak juz na cos mam ochote i sie skusze to dwa trzy gryzy i pelna jestem. Trzymam kciuki za udana wizyte i ksiazkowa pozycje Ani ;)

U mnie cisnienie dzis po porannej kawie wynosilo 99/64 , chyba jeszcze jedna kawe sobie zrobie bo zaraz zasne

Agaax, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• esoni Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti wrote:
    Agaax ja mam na odwrot, nie mam apetytu, a jak juz na cos mam ochote i sie skusze to dwa trzy gryzy i pelna jestem. Trzymam kciuki za udana wizyte i ksiazkowa pozycje Ani ;)

U mnie cisnienie dzis po porannej kawie wynosilo 99/64 , chyba jeszcze jedna kawe sobie zrobie bo zaraz zasne

Ale Ci zazdroszczę tej kawki chodzi za mną juz od paru dni ale nie mogę . Wczoraj na porodówce lekarz przyszedł z kawą tak pachniało a ja ciśnienie 150\100 i zapachem musiałam sie obejść!

Agaax, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    esoni wrote:
    kama005 wrote:
    Nowatorka dobrze ze wszystko ok :)

Esoni zaciskamy nóżki bo to jeszcze nie czas.

Ja jak wstałam to mnie wszystko bolało aż ledwo chodziłam

Do tego miałam prawa rękę tak spuchnietą że ledwo trzymałam nóż. Masakra jakaś. Na swoje stopy nawet nie chce patrzeć :D

Jutro wizyta u Gin

Bóle jak na @ są, brzuch prawie cały czas twardy.

Dzisiaj muszę dokończyć sprzątać łazienkę i ogarnąć kuchnie i może pójdę popołudniu do rodziców :)[/QUOTE

Uważaj z tą opuchlizną u mnie od tego się zaczęło! Później dołączyło ciśnienie. Maleństwo dużo mniej sie rusza ale co chwile sprawdzają tętno zaraz pewnie będę miała ktg.

No właśnie moja też jakby mniej się rusza. Jutro będę mieć mierzone ciśnienie.

Jak wspominałam o tej opuchliznie to kazała mi zrobić morfologie ale tam nic nie Wyszło oprócz anemii...

No nic czas zrobić sobie pokrzywe. Szkoda ze nie ma kremów dla kobiet w ciąży na opuchniete ręce!

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos herbaty z malin. Któraś może polecić jakąś konkretną? Patrzyłam w sklepie to sporo jest po prostu aromatyzowanych

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*

Zonti ja też potrafię mieć takie ciśnienie po kawie, już 2 dziś wypiłam i chyba zaraz się kimnę i tak :D

Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    A propos herbaty z malin. Któraś może polecić jakąś konkretną? Patrzyłam w sklepie to sporo jest po prostu aromatyzowanych
    Hmm, może w zielarskim spróbuj :>

201607055580.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuję akurat mam po drugiej stronie ulicy :)

Agaax, Agness27 lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    " Picie herbaty z liści malin - Napar należy zacząć pić już od końca 36 tygodnia ciązy . I nie chodzi tu o herbatke malinową typu instant , herbatkę z owoców malin czy o sok malinowy , tylko o zaparzanie jej z suszonych lisci malin i pociętych/skruszonych łętów( badyli łodyg ) malinowych.

Herbatka z lisci malin :
    - 3 łyżki stołowe suszonych lisci malin z łętami , miód do smaku , sok z cytryny
    - 1/2 l.wody zagotować razem z liścmi i łętami . Zostawic pod przykryciem ok.15 min . Pic 3 razy dziennie z dodatkiem miodu i sokiem z cytryny .
    Polecam – powoduje wzmocnienie mięśni macicy w ten sposób , że wyzwolone skurcze stają sie naprawde efektywne . "

jusella, Sanna, TheForfie, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • Eithlinn Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaax, trzymam kciuki :)

Narobiłyście mi smaka na kawę. Teraz tylko zgramolić się z kanapy...

Agaax, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

thgfrjjgpv9iu5fg.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam tą herbatę ale pic jej nie będę mogla ze względu na ciśnienie. Kupiłam ja właśnie w zielarskim
    .

Na skurcze mam tylko magnez w MEGA dawce bo aż mi serce kołacze a lecieć będzie chyba cały dzień ta butla . Pewnie z przerwą na sterydy dla córy.

Agaax lubi tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha to się chyba przejdę do zielarskiego dzisiaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 11:19

1usapiqvhk164civ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mąż zadzwonił do mnie z pracy - koledze urodziło się dziecko, a żona tez miała termin na lipiec. Ładnie to tak, bez kolejki? :)

Swoją drogą, chłopy są jakieś dziwne - pytam, czy to chłopiec, czy dziewczynka, jak duże, ile wcześniej... a ten "no nie wiem, kolega odebrał telefon, krzyknął na pół biura, że żona urodziła i więcej nie pytałem" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 11:23

aisa, Agaax, Naditta, Eithlinn, Ejrene, stokrotka2013, jusella, TheForfie, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• aisa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie już potrafię wymacać co gdzie ma dziecko. Nauczyłam się przy Jasiu bo leżał poprzecznie do 37tc. Teraz jest łatwiej bo Młoda główkowo to nie myli się głową z pupą :P

Agaxx, kciuki za wizyte i główkowe ułożenie córeczki!!

Nowatorka, dobrze że wszystko jest ok!

Esoni, myślę że rozwarcie i plamienia są od niezbyt delikatnego badania Cię na dole. Ty jako wieloródka możesz mieć na tym etapie już rozwarcie które nie powinno mieć znaczenia ale tymi badaniami nie pomagają. No ale przez ciśnienie musisz być w szpitalu. Oby Mała z tego wszystkiego nie chciała jeszcze wychodzić!

Pauli, kciuki za dobrą reakcje organizmu i wyjście do domu!

Recepta na dobry sen bez pobudek-całe dnie z dwulatkiem :P

kot_bury, Agaax, Pauli11, Eithlinn, Ejrene, LilouK, stokrotka2013, jusella, Sanna, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój synuś jest ułożony już do wyjścia więc doskonale wiem czym się wypycha a najgorzej jest jak się przeciąga i wypycha nóżki, że aż boli.

Ja niestety wiem, że jak się budzę w nocy na siusiu to muszę wstać bo jak nie wstanę to później bardzo boli mnie brzuch, słaby pęcherz mam.

Pomidorówkę zrobiłam a teraz zabieram się za robienie golonki dla męża :)

Pauli11, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dzis jednak nie wyjdziemy :( a juz tak sie napalilam :/ musze odczekac 24 godziny bez kroplówki a zostła odłaczona dopiero dzis o 8 rano. No nic czeka mnie jeszcze 1 noc w szpitalu. Oby bez przygód i ostania:)
    Lekarz mnie uspokoił ze malutka jest zabezpieczona lekami , ma swoja wage 2400g i jest bezpieczna :)

Do domu dostane progesteron i magnez i bede czekac na rozwój sytuacji co dalej :)W domu nie musze lezec plackiem ale mam sie nie wysilac wiec bede duzo odpoczywac i sie relaksowac. :)

Gagaga, aisa, stokrotka2013, jusella, Agaax, Agness27, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,
    Trzymam kciuki za te w szpitalach!
    Ja teraz nadrabiam czytanie bo właśnie wróciłam z weekendu nad morzem - to był nasz ostatni wypad we dwoje :)
    Jestem też po badaniu - wszystko ok,tylko główka uciska i boli mnie na dole.ale szyjka ok, wiec nic tam się jeszcze nie zaczyna. Ale kurcze...do 8 lipca czyli mojego terminu zostało 3 tygodnie z hakiem. Trochę przerażające!:) dziś w końcu pióre wszystkie ciuszki, kocyki, tetry i te inne - na szczęście całość zmieści się w dwóch turach :) a co robicie z elementami wózka, tez pierzecie co się da? Misie, zabawki tez?

Pauli11, Maka, jusella, aisa, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

‹‹ 1102 1103 1104 1105 1106 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ