Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
dziewczyny zycze Wam miłego dnia
jade po male zakupy
na obiad dziś tradycyjny schabowy z ziemniaczkami i mizerią
a po drodze wpadne chyba na kawke i ciastko do MC poki jeszcze mogę będę sobie pozwalac na takie male przyjemnościAgaax, aisa, kot_bury, jusella, Agness27, nowatorka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
kama005 wrote:Nowatorka dobrze ze wszystko ok
Esoni zaciskamy nóżki bo to jeszcze nie czas.
Ja jak wstałam to mnie wszystko bolało aż ledwo chodziłam
Do tego miałam prawa rękę tak spuchnietą że ledwo trzymałam nóż. Masakra jakaś. Na swoje stopy nawet nie chce patrzeć
Jutro wizyta u Gin
Bóle jak na @ są, brzuch prawie cały czas twardy.
Dzisiaj muszę dokończyć sprzątać łazienkę i ogarnąć kuchnie i może pójdę popołudniu do rodziców[/QUOTE
Uważaj z tą opuchlizną u mnie od tego się zaczęło! Później dołączyło ciśnienie. Maleństwo dużo mniej sie rusza ale co chwile sprawdzają tętno zaraz pewnie będę miała ktg.kama005, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Trzymam za wszystkie dziewczyny w szpitalach kciuki
Ja dziś wizytuję o 19:00, dowiem się czy Mała się obróciła - czy nie. Czyli, czy będzie CC czy SN
Rano byłam zrobić sobie morfologie i mocz, dodatkowo jonogram sobie wykonałam, a co!
Też macie tak wzmożony apetyt ostatnio? Ja musze się pilnować, bo pochłaniam wszystko jak odkurzaczLilouK, majeczka87, TheForfie, Eithlinn, kot_bury, Kasiulina, jusella, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Agaax ja mam na odwrot, nie mam apetytu, a jak juz na cos mam ochote i sie skusze to dwa trzy gryzy i pelna jestem. Trzymam kciuki za udana wizyte i ksiazkowa pozycje Ani
U mnie cisnienie dzis po porannej kawie wynosilo 99/64 , chyba jeszcze jedna kawe sobie zrobie bo zaraz zasneAgaax, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Zonti wrote:Agaax ja mam na odwrot, nie mam apetytu, a jak juz na cos mam ochote i sie skusze to dwa trzy gryzy i pelna jestem. Trzymam kciuki za udana wizyte i ksiazkowa pozycje Ani
U mnie cisnienie dzis po porannej kawie wynosilo 99/64 , chyba jeszcze jedna kawe sobie zrobie bo zaraz zasne
Ale Ci zazdroszczę tej kawki chodzi za mną juz od paru dni ale nie mogę . Wczoraj na porodówce lekarz przyszedł z kawą tak pachniało a ja ciśnienie 150\100 i zapachem musiałam sie obejść!Agaax, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
esoni wrote:kama005 wrote:Nowatorka dobrze ze wszystko ok
Esoni zaciskamy nóżki bo to jeszcze nie czas.
Ja jak wstałam to mnie wszystko bolało aż ledwo chodziłam
Do tego miałam prawa rękę tak spuchnietą że ledwo trzymałam nóż. Masakra jakaś. Na swoje stopy nawet nie chce patrzeć
Jutro wizyta u Gin
Bóle jak na @ są, brzuch prawie cały czas twardy.
Dzisiaj muszę dokończyć sprzątać łazienkę i ogarnąć kuchnie i może pójdę popołudniu do rodziców[/QUOTE
Uważaj z tą opuchlizną u mnie od tego się zaczęło! Później dołączyło ciśnienie. Maleństwo dużo mniej sie rusza ale co chwile sprawdzają tętno zaraz pewnie będę miała ktg.
No właśnie moja też jakby mniej się rusza. Jutro będę mieć mierzone ciśnienie.
Jak wspominałam o tej opuchliznie to kazała mi zrobić morfologie ale tam nic nie Wyszło oprócz anemii...
No nic czas zrobić sobie pokrzywe. Szkoda ze nie ma kremów dla kobiet w ciąży na opuchniete ręce!jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
" Picie herbaty z liści malin - Napar należy zacząć pić już od końca 36 tygodnia ciązy . I nie chodzi tu o herbatke malinową typu instant , herbatkę z owoców malin czy o sok malinowy , tylko o zaparzanie jej z suszonych lisci malin i pociętych/skruszonych łętów( badyli łodyg ) malinowych.
Herbatka z lisci malin :
- 3 łyżki stołowe suszonych lisci malin z łętami , miód do smaku , sok z cytryny
- 1/2 l.wody zagotować razem z liścmi i łętami . Zostawic pod przykryciem ok.15 min . Pic 3 razy dziennie z dodatkiem miodu i sokiem z cytryny .
Polecam – powoduje wzmocnienie mięśni macicy w ten sposób , że wyzwolone skurcze stają sie naprawde efektywne . "
jusella, Sanna, TheForfie, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Ja kupiłam tą herbatę ale pic jej nie będę mogla ze względu na ciśnienie. Kupiłam ja właśnie w zielarskim
.
Na skurcze mam tylko magnez w MEGA dawce bo aż mi serce kołacze a lecieć będzie chyba cały dzień ta butla . Pewnie z przerwą na sterydy dla córy.Agaax lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie mąż zadzwonił do mnie z pracy - koledze urodziło się dziecko, a żona tez miała termin na lipiec. Ładnie to tak, bez kolejki?
Swoją drogą, chłopy są jakieś dziwne - pytam, czy to chłopiec, czy dziewczynka, jak duże, ile wcześniej... a ten "no nie wiem, kolega odebrał telefon, krzyknął na pół biura, że żona urodziła i więcej nie pytałem"Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 11:23
aisa, Agaax, Naditta, Eithlinn, Ejrene, stokrotka2013, jusella, TheForfie, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Na tym etapie już potrafię wymacać co gdzie ma dziecko. Nauczyłam się przy Jasiu bo leżał poprzecznie do 37tc. Teraz jest łatwiej bo Młoda główkowo to nie myli się głową z pupą
Agaxx, kciuki za wizyte i główkowe ułożenie córeczki!!
Nowatorka, dobrze że wszystko jest ok!
Esoni, myślę że rozwarcie i plamienia są od niezbyt delikatnego badania Cię na dole. Ty jako wieloródka możesz mieć na tym etapie już rozwarcie które nie powinno mieć znaczenia ale tymi badaniami nie pomagają. No ale przez ciśnienie musisz być w szpitalu. Oby Mała z tego wszystkiego nie chciała jeszcze wychodzić!
Pauli, kciuki za dobrą reakcje organizmu i wyjście do domu!
Recepta na dobry sen bez pobudek-całe dnie z dwulatkiemkot_bury, Agaax, Pauli11, Eithlinn, Ejrene, LilouK, stokrotka2013, jusella, Sanna, Agness27, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
mój synuś jest ułożony już do wyjścia więc doskonale wiem czym się wypycha a najgorzej jest jak się przeciąga i wypycha nóżki, że aż boli.
Ja niestety wiem, że jak się budzę w nocy na siusiu to muszę wstać bo jak nie wstanę to później bardzo boli mnie brzuch, słaby pęcherz mam.
Pomidorówkę zrobiłam a teraz zabieram się za robienie golonki dla mężaPauli11, kot_bury, jusella, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
No to dzis jednak nie wyjdziemy
a juz tak sie napalilam
musze odczekac 24 godziny bez kroplówki a zostła odłaczona dopiero dzis o 8 rano. No nic czeka mnie jeszcze 1 noc w szpitalu. Oby bez przygód i ostania:)
Lekarz mnie uspokoił ze malutka jest zabezpieczona lekami , ma swoja wage 2400g i jest bezpieczna
Do domu dostane progesteron i magnez i bede czekac na rozwój sytuacji co dalej :)W domu nie musze lezec plackiem ale mam sie nie wysilac wiec bede duzo odpoczywac i sie relaksowac.Gagaga, aisa, stokrotka2013, jusella, Agaax, Agness27, eve90, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny,
Trzymam kciuki za te w szpitalach!
Ja teraz nadrabiam czytanie bo właśnie wróciłam z weekendu nad morzem - to był nasz ostatni wypad we dwoje
Jestem też po badaniu - wszystko ok,tylko główka uciska i boli mnie na dole.ale szyjka ok, wiec nic tam się jeszcze nie zaczyna. Ale kurcze...do 8 lipca czyli mojego terminu zostało 3 tygodnie z hakiem. Trochę przerażające!dziś w końcu pióre wszystkie ciuszki, kocyki, tetry i te inne - na szczęście całość zmieści się w dwóch turach
a co robicie z elementami wózka, tez pierzecie co się da? Misie, zabawki tez?
Pauli11, Maka, jusella, aisa, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość