X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka jedz jak będzie fałszywy alarm to najwyżej wyślą Cie do domu ale będziesz spokojniejsza.
    Dawaj znac :)

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka trzymam kciuki! Lepiej być na IP raz za dużo, niż za mało.

Jusella, mamy Kiddy Evolution pro. Drogi jak sto bandytów, a taki delikatny... mąż twierdzi, że to nic takiego, przy wypadku pasy ciągną tę blokadę w przód, a problem jest z odblokowywaniem i jest bezpiecznie, ale niech on się już nie usprawiedliwia.

Co do alkoholu przy karmieniu, na SR położna dała małe przyzwolenie, ale już po ustabilizowaniu laktacji i kiedy mniej-wiecej da się przewidzieć następne karmienie. I, wiadomo, w małych ilościach typu jedno piwo czy lampka wina, nie że wódki do umoru :) Najlepiej wypić od razu po skończeniu karmienia i 2-3 godziny przed następnym - wtedy już alkoholu w mleku nie będzie. Ewentualnie dla bojących się można ściągnąć laktatorem i na następnym karmieniu podać to odciągnięte mleko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 08:39

nowatorka, Agness27, jusella, majeczka87, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na gina...

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka kciuki żeby wszystko było dobrze.

Alkohol jak każde inne jedzenie trawi się 6 do 8 godzin, także tak czy inaczej jedno karmienie trzeba będzie odpuścić, bo nadal będzie w organizmie. No i albo podać odciągnięte albo mm.

Ja też w nocy czuję się jak słoń. Przewracanie z boku na bok to cała operacja logistyczna :) A jeszcze w nocy bardzo mnie boli spojenie i przejście do kibelka, to makabra.

jusella, TheForfie, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaszalałam rano ciśnienie 160/90 skurcze od 2w nocy z bolami brzucha i plemienia wzięli mnie o 6:30 na badanie gin. rozwarcie takie jakie było ale odchodzi taki brązowo bury czop . Lekarz podczas badania zastanawiam sie czy wody sie nie sączą bo dużo tego było ale zrobił test i jak na razie jest ok. Martwię sie . Sama nie wiem skąd to rozwarcie skoro 6.06 wszystko było twarde długie i zamknięte a ja nie miałam żadnych skurczy w domu dopiero teraz po tym leku na ciśnienie albo badaniu doktora z reszta rano miałam zaszczyt być badana przez tego samego pana w podobny sposób . Właśnie przyszedł mój lekarz i kazał faszerować mnie magnezem i kroplówka na płucka bo nie wygląda to najlepiej jak stwierdził na wszelki wypadek ma jeszcze pomierzyć dziecko i określić stan w jakim ewentualnie może się urodzić. Trzymajcie kciuki za dzidzie żeby jeszcze pokopała mamę po żebrach juz nie będę mówić ała idź spod żeber.

Zonti, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana...

Wyspałąm się pięknie... padłam o 21
    Dzisiaj napięty plan, aby wszytsko dograć... jeszcze przed wielkim dniem..
    ... i to sprzątanie ... ja nie mam syndromu gniazda juz mi miną :P więc musze opanować ten sajgon ze średnio szczęśliwą miną ale wole teraz niż przyjść do domu z Małą i zaczać sprzątać..

Nowatorka zdawaj relacje, trzymam kciuki

Esoni nóżki zaciśnięte Ty masz jeszcze czas....

Ja marze o zimnym piwku, ale to może za 3 miesiące..

jusella, TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Kijanka
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. gin mnie obejrzala i nic nie widzi poza tym ze mam ranke na zewnatrz i moze to stad. Szyjke mam miekka ( nie wiem co to znaczy) ale zamknieta. Teraz jestem podlaczona pod monitoring jeszcze dla pewnosci

Agness27, jusella, TheForfie, aisa, kijanka_88, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka, dobrze, że pojechałaś. Lepiej na tym etapie już nic nie lekceważyć!
    Esoni ty bidoku to chyba jeszcze posiedzisz, nawet z samym ciśnieniem...

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu to się zaczyna dziać na forum ;-)

Ja też raz się wystraszylam że mam kilka kropli krwi, ale za chwilę się skaplam przecież się golilam :-)

Hemoroid dalej męczy ale dzisiaj pierwsza noc przespana, że mnie nie budził... Jeszcze w dzień tragedia...

Dzisiaj piore ciuszki i pakuje torbę do szpitala... Takie mam plany :-)

Agness27, jusella, TheForfie, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia no ja wlasnie wiedzialam ze mam taka krostke tam na dole ale nie myslalam ze z takiej malej krostki moze az tyle krwi pojsc, no ale moze to wszystko jest podraznione i bardziej krwawi.

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na hemoroidy niestety trzeba uzbroić sie w cierpliwość. Ja w święta wielkanocne miałam z nim przebój wystawał taki jak paznokieć kciuka po 7dniach stosowania maści prokto gyvelon czy jakos tak przeszło ale smarowałam przynajmniej dwa razy dziennie bolał i ciągnął strasznie cale szczęście przeszło. Szykuje się na powtórkę z rozrywki po porodzie ale mam wielką nadzieje ze to będzie w połowie lipca chociaż.

3i498ribteorkobo.png
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim dziewczynom w szpitalu i wymęczonych nieprzespanymi nocami, skurczami i bólami życzę w zamian szybkiego i bezproblemowego porodu- jakaś sprawiedliwość musi być ;)

U mnie cisza, spokój, jedyne co to ten czop który powoli odchodzi i brzuch który się obniżył- lepiej mi się oddycha. Lenistwo mnie dopadło i teraz ciężko mi się zmusić do jakiejkolwiek aktywności. Nawet ćwiczyć mi się już nie chce.

W temacie torby do szpitala- jest u mnie progres: wiem gdzie mogę jej szukać :P

jusella, Smile, kot_bury, Pauli11, esoni, aisa, Naditta, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• MirelS Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Za mną ciężka noc, bóle podbrzusza i kręgosłupa. Mam nadzieję, że nie zlikwiduje mi to szyjki całkiem. Ja chyba zeświruje z tego strachu przed porodem :/i też tak boli spojenie, że ciężko się do wc dokulać.
    Esoni trzymaj się tam!ja po niedelikatnym badaniu szyjki też krwawiłam jeden dzień, a następnego miałam brunatne plamienia.
    Nowatorka dobrze,że to fałszywy alarm ;)

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka to super ze jeszcze Cora chce poczekać ;-)

Esoni trzymaj sie ,ale ciśnienie masz duże i dobrze ze jesteś w szpitalu bo oni maja dobre leki na to i szybko działają :)

A ja dzis w końcu kupiłam w biedronce promocyjne truskaweczki po 4,99 w koszyczku - przynajmniej są ładne i nie pogniecione no i bdb słodkie :)
    A koszyczki dostana nowe życie w postaci przeznaczenia na spineczki dla córki ;-)

Naditta i Pauli jak tam u Was ???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 09:01

jusella, kot_bury, Pauli11, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka jak ja się cieszę, że to fałszywy alarm :-) - normalnie kamień z serca.

Esoni -trzymajcie się razem Dziewczynki - każdy dzień na wagę złota teraz.

Kijanka mam nadzieję, że uda Ci się wszystko dograć przed TYM dniem :-D

Ja znów średnio wyspana :-(. I do tego żołądek mnie boli - Szymo giczołki wcisnął i nie ma zamiaru ich wyjąć :/.

Dzień dobry Mamuśki :-D
    Życzę miłego dnia i oby udało nam się zrealizować to, co sobie na dziś zaplanowałyśmy :-)

Zuzulka88 lubi tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka dobrze ze wszystko ok :)

Esoni zaciskamy nóżki bo to jeszcze nie czas.

Ja jak wstałam to mnie wszystko bolało aż ledwo chodziłam

Do tego miałam prawa rękę tak spuchnietą że ledwo trzymałam nóż. Masakra jakaś. Na swoje stopy nawet nie chce patrzeć :D

Jutro wizyta u Gin

Bóle jak na @ są, brzuch prawie cały czas twardy.

Dzisiaj muszę dokończyć sprzątać łazienkę i ogarnąć kuchnie i może pójdę popołudniu do rodziców :)

jusella lubi tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Dziś pospalam tylko do 6.50 :/ dla mnie to troche za krótko :P bo N badanie krwi musiałam jechać :/ nie powiem trochę nas wytrzeslo w autobusie bo mój do pracy na rano i ooo :/
    Zaraz wracam do domu :) dziś znowu prasowanie Ale już ostatnie rzeczy mi zostały :) I porządek w kuchni muszę zrobić

Dziewczyna w szpitalach wspolczuje bo sama się nalezalam na początku ciazy więc wiem co to znaczy :/ ale dziewczyny to już końcówka więc nie ma co ;) trzymam za Was kciuki . Bedzie dobrze napewno ;)

jusella, Pauli11, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e942a70035a0c27fmed.jpg

no i bajo ;) moj sluch wrazliwy bedzie uratowany;) w czas kryzysu wsadze i bede sie dalej zajmowac dzieckiem hehe

ania181111, jusella, kot_bury, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) ale dużo koleżanek w szpitalach - trzymajcie się a ja trzymam za was kciuki!

Ja póki co nie mam żadnych niepokojących objawów ale zaczyna mnie przerażać w jakim szybkim tempie to idzie - przecież niektóre też nie miały a nagle się posypało... Torbę już mam prawie spakowana, czekam tylko na przesyłkę z Gemini. Ja do szpitala ciuszków brać nie muszę więc mam nadzieję że zmieszczę ale w niewielkiej torbie :)

Czy któraś wie może co u mamusi z lipca która już urodziła? Codziennie o tym myślę...

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rammel wrote:
    A nie jest tak, że ostatnio wcześniej sobie przedłużyłaś umowę? Np pół roku wcześniej? Bo warunki wchodzą w życie zawsze od następnego okresu rozliczeniowego, a długość umowy czyli np 24 msc dodaje się do tych miesięcy co pozostały. Niestety, ale potem wygląda to tak, że pół roku wcześniej kończą Ci się ostatnie podpisane warunki promocyjne i pół roku jesteś na okresie niepromocyjnym :/

nic nie skladałam kochana... ale na szczescie otrzymalam smsa wlasnie ze przyjeli reklamacje.

Wiesz co najgorsze jest to ze dwa razy zostsalam wkrecona, raz w salonie raz przez tel. potem sie wszystkiego wyparto a ja zostalam z produktem ktory mialam dostac w gratisie bez abonamentu i placimy za to 30 zl miesiacznie... Niby pani w salonie sama napisala ze swojejj strony sporstowanie ale tez nie uznali i pani poszla na macierzynski.... i wez i wez..to boli najbardziej;)

jusella lubi tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
‹‹ 1100 1101 1102 1103 1104 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ