X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rammel wrote:
    Wypowiedzenie umowy jest zawsze miesięczne jeśli chodzi o komórkę, oczywiście ze skutkiem na koniec umowy bądź na koniec następnego okresu rozliczeniowego. Czyli musi być pełen miesiąc rozliczeniowy.

Jeśli chodzi o umowy, to nie przedłużają, tylko umowa przechodzi na czas nieokreślony, a co a tym idzie, wszystkie rabaty, które były przyznane na czas określony zostają wyłączone, co by tłumaczyło Twój wyższy rachunek. Jeśli miałaś abonament za 20 zł, a teraz masz za 60 to domyślam się, że miałaś ofertę bez telefonu. Jak najszybciej idź przedłużyć, wypowiedzieć, bądź przejdź do innego operatora, bo takie rachunki będziesz dostawać.
    Pamiętaj, że jeśli wypowiesz umowę w Orange, numer zostanie wyłączony i już go nie przeniesiesz.

To tak apropos Orange, bo akurat pracuje w tej firmie ;)

ale do konca umowy mam pol roku ponad... jestem w trakcie i nie koncze zadnej z ofert znizowych...

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka boskie te Twoje literki!~jestes wielka!

kijanko trzymamy kciuki za porod w takim razie;)

Zuzulka88, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leży ze mną na sali dziewczyna której lekarz nie zauważył że dziecko przestało rosnąć w zeszła niedziele przyszla z plamieniem a ze ma konflikt to pojawiła sie od razu dopiero w szpitalu jej powiedzieli ze dziecko zamiast na 36 tc ma 2kg jak w 33tc. Trzymali ja tydzień żeby sprawdzić przyrost. Jutro maja jej wywoływać poród a jesli nie pójdzie na kroplówki to cesarka . Straszne to jest jak w dzisiejszych czasach może dochodzić do takich akcji! Dziewczyna chodziła co 3tygodnie na badanie i okazuje sie ze tak na prawdę była pod taka opieka jakby jej nie miała!

3i498ribteorkobo.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni az nie chce się wierzyć że coś takiego miało miejsce w dzisiejszych czasach :/ !!!!

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta to szykuj sie w razie co na szpital -lepiej za wczasu sie przygotowac niż w biegu ;-)

Mi jak się zaczelo to leciał ze mnie jakby sluz zabarwiony na różowo bez skurczy i boleści.

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • *Słoneczko Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, ja mam kartę do liczenia ruchów tą metodą. Lekarz mi to tłumaczył tak, że jako ruch traktujemy wszystko, co dziecko wywija aż do przerwy (oprócz czkawki). Mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi. :)

Zuzulka88, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72733.png
    Wojtuś jest z nami od 02.07.2016r. Nasze największe szczęście!
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co mozna /nie mozna jesc/pic przy karmieniu? Bo sa rozne opinie a dzisiaj pytalam na szkole rodzenia i powiedziala ze wszystko mozna, ze te zakazy z czasow ciazy juz nie obowiazuja, ewentualnie jak sie zauwazy ze dziecko nie chce cycka to znaczy ze moze sie cos zjadlo czego juz nie powinno. I jeszcze mowila ze alkoholu nie ale tez nie tak calkowicie nie, ze troszke mozna... Musze spytac jeszcze gina o to

TheForfie lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes, właśnie trochę jestem wystraszona, ale mam nadzieję, że to jakiś jednorazowy incydent, otarcie lub coś takiego ;)
    Przecież ja nawet torby nie man wyjętej. Nie mówiąc o rzeczach dla małego, nawet nie zaczęłam prać.

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio położna powiedziała, że mam nie liczyć ruchów, tylko po prostu jak coś jest nie tak, dziecko się inaczej rusza, wcale lub mniej to od razu do szpitala.

jusella, kot_bury, TheForfie lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rammel wrote:
    Dziewczyny, macie też tak, że w nocy jak chcecie się przewrócić z boku na bok to po przewróceniu się najpierw na plecy, zaboli Was brzuch i potem dopiero możecie zrobić dalszą część przewrotu? Mam nadzieję, że wiecie o co chodzi.

Ja sobie z tym poradzić nie mogę, boję się przewracać, bo mnie boli, a jak śpie ciągle np na plecach to wszystko mnie boli jak wstanę Okropność :(

U mnie niestety podobnie :( tyle, że boli nie brzuch, a jakby kręgosłup. I tak mi ciężko się obrócić, że stękam :D
    Czasem we śnie się obrócę na plecy i zaraz mnie to budzi, bo nie mogę wtedy oddychać. Podobno Mały w takiej pozycji uciska jakąś większą żyłę i dlatego tak - ale niby przy leżeniu na prawym boku też ten ucisk jest, a na nim mogę spać normalnie. Trudno byłoby zresztą całą noc spać tak samo, budzę się czasem ze zdrętwiałą nogą albo dłonią i zwyczajnie muszę się przekatulać na drugi bok :)
    esoni wrote:
    Leży ze mną na sali dziewczyna której lekarz nie zauważył że dziecko przestało rosnąć w zeszła niedziele przyszla z plamieniem a ze ma konflikt to pojawiła sie od razu dopiero w szpitalu jej powiedzieli ze dziecko zamiast na 36 tc ma 2kg jak w 33tc.

Co za historia... :/ aż kurczę nie do uwierzenia, co za lekarz :/

Mąż złożył wózek... i przy okazji zepsuł fotelik. Próbował poluzować pasy bez czytania instrukcji, pociągnął (pewnie na siłę) za jakąś wajchę z blokadą na sprężynce, coś zrobiło brzdęk i wypadł jakiś mały, metalowy wałeczek. Poświecił latarką i okazało się, że przy okazji pękł plastik, o który ta sprężynka była zaczepiona. Niby wszystko działa i blokada siedzi na miejscu, ale nie ma mowy, żebyśmy używali takiego trefnego fotelika... obiecał jutro pojechać do sklepu i spróbować reklamować. Może naprawią, może będą chcieli zapłaty za naprawę, no ale przecież nie kupimy nowego :/
    Z drugiej strony, to chyba jednak mógł być feler fotelika, przecież takie pasy mają wytrzymać wypadek, a skoro regulator brzdęknął i wypluł jakiś pręcik przy szarpnięciu ręką, to trochę nie halo...

jusella, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• Rammel Koleżanka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka87 wrote:
    ale do konca umowy mam pol roku ponad... jestem w trakcie i nie koncze zadnej z ofert znizowych...
    A nie jest tak, że ostatnio wcześniej sobie przedłużyłaś umowę? Np pół roku wcześniej? Bo warunki wchodzą w życie zawsze od następnego okresu rozliczeniowego, a długość umowy czyli np 24 msc dodaje się do tych miesięcy co pozostały. Niestety, ale potem wygląda to tak, że pół roku wcześniej kończą Ci się ostatnie podpisane warunki promocyjne i pół roku jesteś na okresie niepromocyjnym :/

Córeczka 08.2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowatorka terminologia dieta kobiet KP już raczej nie istnieje. Nawet położne twierdzą że jak jadłas wszystko w ciąży to jedz też jak karmisz piersią. To jest też moja zasada która będę wyznawac :)

jusella, goodwill, Agness27, kot_bury, Agaax, LilouK, Evanlyn, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bym juz chciała spać! Marzę o moim łóżku z wygodnym materacem! Na tym nawet ręką nie mogę ruszyć bo skrzypi! A dziewczyna obok śpi i nie chce jej budzić jutro dla niej ważny dzień PIERWSZY RAZ PRZYTULI CÓRECZKĘ! Zostanie mamą!

jusella, Agaax, TheForfie, Evanlyn, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

3i498ribteorkobo.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kama005 wrote:
    Nowatorka terminologia dieta kobiet KP już raczej nie istnieje. Nawet położne twierdzą że jak jadłas wszystko w ciąży to jedz też jak karmisz piersią. To jest też moja zasada która będę wyznawac :)
    A co z tym wszystkim czego sie w ciazy nie moglo jesc? Typu sery niepasteryzowane, jajko surowe, owoce morza, ryby surowe?

TheForfie, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka - zdolna bestia z Ciebie - cudne literki.

Kocie - lubię za wózek ale za fotelik nie. Też mi się wydaje, że powinniście reklamować fotelik i powinni to uznać. Skoro posypał się przy próbie montażu to co by mogło się stać przy gwałtowniejszym hamowaniu, nie mówiąc już o wypadku. Nie pamiętam jaki masz fotelik - może napisz raz jeszcze - będzie wiadomo, czego unikać.

Nowatorka - teraz faktycznie przy kp można jeść wszystko, pod warunkiem, że Dzieciak to toleruje. Jedynie powinno się unikać cytrusów, nawet herbaty z cytryną - przynajmniej tak położna mówiła nam.
    Muszę się wziąć w garść i zeskanować te materiały z SR, które obiecałam - m.in. fajna broszurka o jedzeniu i kp.

Ja też mam problemyvze zmianą pozycji, matko! co ja się nastękam, nawyzywam a ile się umęczę. Czasem to jakoś tak wyląduję na plecach, że potem jak ten żuczek - ani na prawo, ani na lewo nie mogę się obrócić - tylko nogami i rękami w powietrzu macham :-D i po takiej akcji ataku śmiechu dostaję i już pospane mam :-D

Naditta, esoni, nowatorka, Maka, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdzam że mi się nie chce spać w ogóle...

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przekrecania sie z boku na bok to tez mam z tym problem bo czuje jakby mi cos sciskalo klatke piers. i ciezko mi zlapac oddech w tym momencie. Dziewczyny myslicie ze bedzie nam troszke brak tych wszystkich rzeczy jak juz dzidzia sie urodzi? Mi chyba bedzie brak troche jej stopek pod zebrami ;)

jusella, Agness27, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też poklucona.... Ah jak.on mnie czasem.wkurza! ser w nerwach poleciał...zauważyłam że muszę przy kłótni czymś rzucić...

Ah mam dzisiaj też jakiś.dzien... Zamiast się cieszyć ciąża to wieczny stres. ..

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • stokrotka2013 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nadrabiałam was ze aż uznałam :)
    bardzo serdecznie dziękuję za życzenia <3

Po wizycie wszystko ok szynką się zaczęła trochę skracać ale jest zamknięta i wysoko tak że narazie synkowi się nie spieszy i bardzo dobrze bo tata niecwyrobilby się z remontem a tak może zdąży :).

Po wizycie czuje też lekki nie dosyt bo gbs mój goń nie robi będę musiała zrobić sama w lab ale juz wszystko obczailam tylko muszę się umówić.

Jeszcze jedna będę miała u prowadzącego wizytę i koniec następne spotkanie to w szpitalu. Wystawił mi tez skierowanie wraziecw gdyby mnie nie chcieli przyjąć z jakich przyczyn.

Co do ułoży w moczu mam powtórzyć badanie na najbliższą wizytę i tyle ciśnienie mam kontrolować w domu gdyby było coś nie tak to na ip.

Ja jak zwykle już od jakiegoś tygodnia nie mogę spać między 4 a 6, przekrecam się z trudem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 05:13

LilouK, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72585.png
    Piotruś ur. 28.06.2016 (3200g 53cm naszego szczęścia <3)
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2016, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa znowu mam krew na majtkach i to kilka kropelek, wiecej niz kilka dni temu. Nie wiem co robic. Ba razie obserwuje

Jade do szpitala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 06:44

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 1099 1100 1101 1102 1103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ