X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś udało mi się nawet pomalować paznokcie u stóp i jestem z siebie dumna :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f4ebcbcfb769.jpg

A to moja 5 letnia córcia w stroju zucha z przedstawienia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d072402d1780.jpg

i foteczka z niedzielnego grilowania-zapewne juz ostatnie przed porodem :) ;-)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e8681b376ed3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:30

jusella, Maka, majeczka87, nowatorka, Pauli11, LilouK, ania181111, kama005, kot_bury, Kasiulina, Naditta, Zuzulka88, MirelS, Evanlyn, Agaax, aisa, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka samych wspaniałości Ci życzę.

LilouK fajowe naklejki, a karuzela... Zakochałam się. Gdzie kupiłaś?

Dziewczyny nie zazdroszczę Wam że nie macie chłopów obok... Mój stał się teraz "chłopcem do bicia" i nie wyobrażam sobie gdyby go nie było... Znosi wszystko dzielnie i czasem jestem mu za to wdzięczna... :-P

Majeczka ale jaja. Przecie nie mogą sami ot tak sobie abonamentu podnieść... Może telefonicznie coś Ci wcisneli?

MirelS też bym się wypisala, bez sensu..

Kuszą mnie też te literki.. Ale mam dylemat z pianki czy szyte? Nie mam kompletnie pomysłu na udekorowanie pokoiku.. Może jak już te meble wszystkie będą to coś wymyślę - czekamy jeszcze na nieszczęsne łóżeczko,regał i zwykłą komode. Pokoik jest duży i tak pusto w nim. No i marzy mi się tam taki wygodny fotel do karmienia..

A biustonosz do karmienia mam na razie jeden. Z kolejnym czekam na decyzję moich cyckow czy rosnąć czy nie.. :-/

jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88, MirelS, aisa, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z wciskaniem to mi od samego poczatku wciskaja..a potem sie wypieraja wszystkiego..uch niech ta umowa predzej sie konczy.. jak reklamacji nie uznaja to do rzecznika praw konsumenta bede musiala isc..tego mi jeszczse brakuje.. walki z ukochanym orange...

TAK JAK na wykresy malucha na belly paczam to wszystko w normie tylko kość udowa wystaje poza norme... Ma tak tez ktoras/;)

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za pozytywne opinie. Szczerze, to nie byłam pewna jak to wyjdzie, bo Heńkowy kurnik ma dosłownie 4m2, musiałam je rozbić na 2 ściany. One pięknie się prezentują na pustej, gładkiej ścianie, ale tak na wysokościach też nie jest najgorzej.
    Ponad kaczką przylepię jeszcze te drewniane literki dream, ale to musze wpierw zakupić rzepy do klejenia.

Tak Julietta, to są naklejki. Aż taka zdolna to nie jestem ;-) Naklejki i karuzelę kupiłam w Mothercare.

Ah, cieszę się Jusella, że "mały Kaczyński" na ścianie poprawił Ci humorek ;-) W sumie puziur też mi się uśmiecha jak na nie patrzę. A Ty się nie dołuj kochana, bo widzisz, mój cap pomimo, że często teraz bywa w domu, to leży taka odmóżdżona zwłoka na kanapie, gapi się w komórkę albo w tv, śmierdzi, pierdzi, chrapie i w ogóle na smalec to to przetopić, a z reszty bęben zrobić, bo pożytku ni ma O.o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:53

jusella, Dalile, kot_bury, Agness27, Zuzulka88, Pauli11, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

• Maka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko ostatnio się dowiedziałam że 2700 g (34+3) . Żadnych wymiarów nie dostałam, więc nawet nie umiem sprawdzić.

Agnes szacunek, ja mam problem żeby obciąć paznokcie a co dopiero malować. Zdecydowanie nie chciałbym tego widzieć.
    Piękna corunia i mamusia <3

A brzuch zaczął rosnąć jak szalony znowu +1 cm.

Muszę mezowatemu poprasowac koszulki.. Dla malutkiego mam już wszystko gotowe.

ania181111, kot_bury, jusella, majeczka87, LilouK, Agness27, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego wszystkiego zapomnialam wam napisac co u nas. Noc ciezka, skurcze regularne , szyjka skróciła sie do 1 cm i rozwarcie na palec, jak to lekrz mówi teraz juz wszystko moze sie zdarzyc ale caly czas jestem na kroplowce rozkurczowej dosłownie 24h/24 h nawet pod prysznic ide z kroplówka. I moge wstawac tylko do toalty.
    Dzis na szczescie skurcze sie uspokoily i cały dzien jest ok. zobaczymy jak bedzie w nocy.

Dzis mnie szpital bardzo przyjemnie zaskoczył :) rano miałam masaz limfatyczny nóg zeby nie puchły od lezenia i masaz pleców na rozluznienie miesni :) przez chwile poczulam sie jak w spa :)

Co do posiłków to dzis bez szału :
    śniadanie :
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6931dac49d96.jpg
    Na sniadanie chlebek, serek topiony, konfitura , jogurt naturalny i herbata.

obiad:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0f7074ea4a54.jpg
    Zupa krem z cukini, kuskus z sosem z jagniecina ( sos bardzo smaczny , jagnieciny nie lubie :p na deser jogurt owocowy i banan.

kolacja:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a795138852ec.jpg
    kolacja własnie przyszła i jest chlebek, swieza wedlina, zupa krem z pomidorów i na deser jogurt owocowy.

Ja tez kupiłam drewnaine literki ale białe i sama je pomalowałam :) zawisna nad łozeczkiem Aurelki :)

LilouK, Maka, jusella, Naditta, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, goodwill, Zonti, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka ja też już mam praktycznie wszystko gotowe :) torby spakowane do szpitala i najważniejsze :) tylko nie wiem na jaki rozmiar się nastawiac przy naszej małej :/ Wiec spakowalam 3 rozmiary :) I zobaczymy jak coś to mój mi dowiezie rzeczy dla małej :)
    A Wy co zescie z ubranek smakowały ? Ja pajacyki głównie bo są najwygodniejsze

Pauli jakie smakołyki Ci serwują;) zaciskaj nogi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 18:05

Pauli11, jusella, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zaraz biorę za prasowanie koszul mężowi. Nie znoszę tego!

Robię także jakiś większy ład i skład w moich papierach ciążowych.

Pauli same pyszności :D

Pauli11, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli jestem zachwycona standardem Twojego szpitala. W Pl zwykły śmiertelnik o czymś takim nawet nie marzy.

Ania ja to biorę wszystkiego po trochu. Tj. Pajace, body krótki rękaw, body długi rękaw, polspiochy, skarpetki, czapeczka i niedrapki. Chociaż u nas w szpitalu w jakieś potargance ubierają i ponoć nie trzeba ubranek mieć.

ania181111, Agness27, kot_bury, Zuzulka88, Pauli11 lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liczy któraś z was ruchy metoda Cardiff?

f2wlanlihx9vcryh.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maka mam nadzieję ze za mało nie spakowalam :/
    majeczka nie wiem nawet co to jest ta "metoda " :/ pierwsze słyszę

Maka, Agness27, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos takiego ze 10 ty ruch ktory poczujesz od 9 rano zaznacz sie krzyzykiem o której on wystapil.. ale niewiem czy jako ruch traktowac pojedyncze kopniecie czy cala serie ruchow jako jeden ruch

f2wlanlihx9vcryh.png
  • esoni Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ! Ja jednak w szpitalu. Ciśnienie dzis miałam najpierw 140/105 a w szpitalu 150/100 położyli mnie na porodówce juz się bałam ze chca żebym rodziła! Podali mi leki na cisnienie kroplówkę na płucka i magnez zrobili przepływy i ktg i cale szczęście ciśnienie mi spadło do 135/85 wtedy dopiero przewieźli mnie na patologię! Co 4godziny mam podawane leki na ciśnienie. Na IP lekarz mnie tak zbadał że zaczęłam plamić był strasznie niedelikatny. Mam nadzieje ze mnie skurcze do tego nie wezmą bo już jeden miałam chwilkę temu taki nieprzyjemnie bolący pewnie po tym badaniu ! Zaraz będę was nadrabiać bo nie było kiedy do was wpaść! A na kolacje 3kromki chleba i jakiś farsz jakby na uszka !!! GDZIE MOJ MĄŻ Z ZAKUPAMI !!!

3i498ribteorkobo.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni. ...trzymaj się tam :/lekarze wiedzą co dla Was najlepsze .
    Pl szpitala są okropne jeżeli chodzi o jedzenie ...sama wiem coś na ten temat :/

• jusella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk to mój facet ma podobne "funkcje" jak i Twój ;-). Szczerze - to momentami nie mogłam się doczekać, aż wyjedzie tak mnie wkurzał. A teraz głupia tęsknię - dobrze, że mi przypomniałaś o tych kilku "szczegółach" - od razu lepiej - masz u mnie duże lody :-D.

Paulii dobrze, żeś zagramanicą w szpitalu (tzn. nie dobrze, że w szpitalu ale lepiej tam niż tu)- w PL to o takich cudach nawet ciężko pomarzyć. U nas to luksus jak papier toaletowy jest :/.

Ania ja tylko na wyjście ze szpitala mam wziąć ubranka i tu się waham - pajac + skarpetko-butki + bluza + czapa (oczywiście zależnie od pogody wszystko założy albo część) i wariant nr 2: body, spodenki, skarpety, bluza, czapunia. Naszykuję oba warianty bo jeden w rozmiarze 56 a drugi 62.

Oj, Kama też nienawidzę prasowania koszul - oby szybko i sprawnie Ci poszło.

Esoni trzymaj się!

Szanowne Koleżanki - z racji tego, że najprawdopodobniej wiekiem najstarsza jestem, nakładam szlaban na leżenie w szpitalu. Od dziś do szpitala można się udać by urodzić - to po 37 tc.
    Przepraszam, że zachowuję się tak apodyktycznie ale za dużo z nas ostatnio ląduje w tym przybytku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 18:59

LilouK, kijanka_88, kot_bury, Agness27, Zuzulka88, Pauli11, Agaax, Zonti, eve90 lubią tę wiadomość

• esoni Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym łóżku to ja nie poleżę długo bez bóli pleców! Juz mam dość a jestem na nim może 1,5 godziny, to juz to na porodówce było o niebo lepsze ! Mam nadzieje że szybko mnie puszczą do domu.

3i498ribteorkobo.png
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się, dzień ciężki, bo dużo się działo dopiero dotarałam do komp. przepraszam że wcześniej nie odp.
    Skurcze były nieregularne od rana do około 13 potem ustąpiły teraz tylko czasami, ruszam na wizyte dam znac co i jak ...

Liluk jak przeczytałam twój opis objawów to aż M przeczytałam bo to idealnie odwzorowuje sytuacje :)

Jusella głowa do góry z wszytskim sobie pięknie radzisz.. i Cię podziwiam... a czas do przyjazdu teraz szybciutko zleci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 19:23

LilouK, kot_bury, Zuzulka88, jusella, Agness27, aisa lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK, można powiedzieć, że artystka z Ciebie, takie cuda na ścianie "wymalować" Słodko!

U mnie urządzanie kącika dla malucha w toku, jestem dumna z męża, tyle ma chęci do pracy. Chyba jemu zamiast mi włączył się syndrom wicia gniazda :D Dzisiaj wrócił z pracy, szybko wziął prysznic i od razu do roboty. Zrobił przykrycie do szuflady pod łóżeczkiem (bo okazało się, że był odkryta co mi się bardzo nie podobało) i półkę na wzór tej:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/22b064329519.png

No złoty chłop z niego ostatnio, aż nie poznaję! :P

Jusella, przytulam. Nie płakaj, czas szybko leci i niedługo będziecie we 3 ;)

Esoni, dobrze, że jesteś pod profesjonalną opieką. Ciśnienie to nie żarty.

A Jusella ma rację, koniec ze szpitalami dziewczyny, przynajmniej na kilka tygodni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 19:37

jusella, Zuzulka88, Pauli11, Agness27, Zonti, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    essoni sciskam!

f2wlanlihx9vcryh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esoni trzymaj się tam :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1097 1098 1099 1100 1101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ