X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella nie jestes sama.. Moj właśnie znowu pojechal do Poznania. Wroci dopiero w sobote kolo poludnia i to po nocce wiec pojdzie spac. A w poniedzialek znowu bedzie jechal. I tak w kolko od 3 miesiecy. Widzimy sie tylko na weekend. Wiec gdyby pracowal na miejscu 12 godz to bylby luksus...przy porodzie chce byc wiec mam nadzieje ze kubus nie zrobi nam niespodzianki sporo przed terminem :)

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    kama, o właśnie dobrze, że mi przypomniałaś, żeby osłonki wyparzyć :)
    Milcia, rodzisz w jakiejś prywatnej klinice?

Nie, w państwowym szpitalu. Jeszcze rozmawiałam z koleżanką, która też tam rodziła i mówi, że codziennie studentki dokładają pieluchy, waciki i ubranka dla dzieci. Jest specjalne miejsce dla dzieci do przewijania i kąpania.

jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku kp żeby nie zaburzać odruchu ssania u maleństwa zalecane jest karmienie łyżeczką, strzykawką albo kubeczkiem. Młode zjada na raz niewiele za to często.
    Można zakupić coś takiego
    2a19a0a6f12c7df0med.jpg
    Jak się laktacja ustabilizuje i dziecię załapie o co chodzi w ssaniu piersi to pewnie włączenie normalnie butelki nie będzie stanowić dla malucha już problemu. Choć to już zależy od dziecka. Bo z butelki szybciej leci a przy piersi musi się "namęczyć".

Przynajmniej 2 pierwsze tygodnie z noworodkiem w domu to hardcore. Zmęczenie, hormony puszczają, tu ciągnie, tam z piersi kapie... Na szczęście z każdym dniem jest lepiej.
    Jak się pamięta o kilku zasadach to da się przetrwać ;)
    1. Nie zgrywać matki polki, odpoczywać kiedy się da a nie od razu łapać się za sprzątanie czy pranie.
    2. Dziecko na początku jest "nieodkładalne", chce wciąż być na rękach, czuć bliskość mamy, no i chce do cyca ;)
    3. Jednym wyznacznikiem tego czy dziecko się najada jest przyrost wagi. I nie ma czegoś takiego jak moje mleko jest za słabe dla mojego dziecka.
    Oczywiście zdarzają się dzieci wyjątkowe, które zjedzą i śpią, ale w pierwszych tygodniach życia zdarza się to rzadko.

jusella, panna truskawka, Ejrene, LilouK, kot_bury, majeczka87, Agness27, Zuzulka88, eve90, September lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, powodzenia z teściami!

Kocie bury, nie ma to jak wózek na poprawę nastroju ;)

MirelS, Pauli i Esoni - halo!?

jusella, MirelS, kot_bury, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie dziewczyny co zamówiłam :) przed chwilą przyszło :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pokazywarka.pl/ldhqsu/ Literki :)

*Słoneczko, Maka, goodwill, MirelS, MirelS, jusella, kot_bury, Karolla., Kasiulina, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byście chcialy to to jest link na allegro do tych literek :)
    http://allegro.pl/neju-literki-3d-20-imie-dziecka-gratis-3-dekory-i6231529186.html

kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zamowilam tylko drwewniane :) czekaja na przyklejenie:)

ania181111, kot_bury, Agness27 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Słoneczko, powodzenia z teściami!

Kocie bury, nie ma to jak wózek na poprawę nastroju ;)

MirelS, Pauli i Esoni - halo!?

Melduję się! :D wypisałam się dziś na życzenie. Chcieli mnie zostawić jeszcze dwie doby żeby nadal mierzyć cukier glukometrem. Po rozmowie z ordynatorem zdecydowałam się wyjść, a ograniczyć cukier i kontrolować w labo niż siedzieć tam tylko z tego względu. Jeśli w jutrzejszym badaniu dalej wyjdzie mi glukoza to przejdę na dietę cukrzycową pewnie.
    Spotkałam też swoją prowadząca i na przyszły poniedziałek mam wizytę. Oby dało się wytrzymać w dwupaku. Dopiero wróciłam do domu i chyba Idę spać, bo nie spałam całą noc tak współlokatorka chrapała :P

LilouK, kama005, ania181111, Naditta, Maka, jusella, kot_bury, Pauli11, majeczka87, Agness27, Dalile, renieczka, Zuzulka88, Evanlyn, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypakowalam sterylizator i podgrzewacz (stoi tylko w folii), postawiłem obok butelki i smoczki i stwierdziłam że czas odpocząć :p

Ogarnęłam do tego regał w salonie bo przy nim stoi wózek i musiałam z tych zaslonietych przez wozek części przenieść rzeczy bardziej potrzebne do części niezaslonietej.

MirelS nie dziwię się. Też bym się wypisała na własne życzenie jak tylko ma glukoze miałabym siedzieć.

Jakoze w domu nie mam nic do jedzenia wtjelam z zamrażarki bagiegtke czosnkowa :) piekarnik się już grzeje :)

Czeka mnie jeszcze prasowanie ale to później.

Mój powinien być w domu po 21 także mam jeszcze chwilę czasu ;p

jusella, Agness27, Zuzulka88, MirelS lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak zacisnęłam poślady i takie oto efekty:

34c015f0756b8eeamed.jpg

Z koordynatorem prac na wysokościach ;-)

36fbc19c59e9d2c2med.jpg

Jestem z siebie dumna :-D

Ana32, jusella, majeczka87, Gagaga, kot_bury, nowatorka, Maka, Agness27, Kasiulina, Agaax, Naditta, Zuzulka88, MirelS, Evanlyn, aisa, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajne te naklejki - subtelne :) Lubię to.

Agness27 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk! Czy to są naklejki na ścianę? Boże jakie piękne, skąd takie masz? ;)

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piękne naklejki też takie chce!

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie nadal w dwupaku :) co po tej nocy było niezłym wyzwaniem :)

Nowa! piekny brzuszek, taka piłeczka :)

Widze ze wiekszosc z nas ma juz dolegliwosci bole, ciagniecie itd.

Ja nie bede motac w nic swojeo spiocha małego :) chyba ze naprawde bedzie taka potrzba. Nierapek na łapki tez nie bede zakładac.

basia7777 wspołczuje hemoroidów. ja mam nadzieje ze mnie ta przypadłosc nie dopadnie.

majeczka87 gratuluje zakupu wózka :) jaki model ? kolor ?

My zeby spac spokojniej zdecydowalismy sie na monitor oddechu angel care AC1100 juz zamóiowny bedzie dostawa na czwartek piątek :) mam nadzieje ze do tego czasu wróce juz do domu. Teraz na amazonie jest w promocji i mozna kupic za 150 funtów. to o 100 mniej niz zwykle.

Jusella trzymam kciuki za zrealizowanie planu 10 dniowego :)

renieczka gratulje wyjscia do domu :) tez juz tylko o tym marze :) mimo doskonalych warunków w szpitalu.

stokrotka wszytiego najlepszego samych przyjemnosci i spelnienia wszystkich marzen :)

co do biustonoszy to ja mam 2 :) kupiłam jakis czas temu i jak narazie sa dobre ) w razie co po porodzie dokupie kolejne wieksze :)

Lilouk powinnas załozyc bloga :) masz bardzo fajne i lekkie pioro :) czyta sie to z przyjemnoscia :)

Julietta :) ciaza donoszona to mozna rodzic :) chciałbym byc juz w tym 37 -38 tygodniu :) Co do laktatora to ja narazie ne kupiłam ale połozna polecała jak cos tylko eketryczne i najlepszy mandala wiec jak bedzie potreba to sie zaopatrze własnie w ta firme :)

aisa gratuluje donoszonej ciazy :)

mamuśka śliczne to twoje łozeczko :) u nas narzie bedzie tylko przescieradło bez ochrniaczy i inncyh bajerów, załozyny przecierdało jak mała sie urodzi.

Dalile ja do terminu tez mam 40 dni :) i wydawało sie ze to duzo :) tymczasem mojej Aureli bardzo sie spieszy na ten swiat :)

ania ja mam cała rodzine ponad 1200 km od domu moge liczyc tylko na siebie i mojego partnera , ale damy rade :)

Jusella głowa do góry , nie płacz niedługo ttusiek wróci i was przytuli :)
    A

Agness27, kot_bury, jusella, Dalile, ania181111, renieczka, mamuśka1, Zuzulka88, julietta139, aisa, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK też jestem z Ciebie dumna :-D. Jak patrzę na te naklejki (szczególnie kaczuszkę, a może to gąska?) to buzia mi się śmieje :-). Bardzo potrzebny był mi taki pozytywny akcent dzisiaj bo jakiegoś doła podłapałam :-( - dzięki Lilouk za te fotki :-D.

Tatusiek dopiero za 3-4 tygodnie przyleci i tylko na 10 dni :-( a ja tak strasznie tęsknię...

Agness27, kot_bury, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam spokoj z orange... ale na krotko znow mnie denerwują...żeby brzydko nie przeklnac... wrrrr... podwyzszyli sobie sami z siebie moj abonament z 20 kilku zl na 60 kilka... mozna?! można?!

Bylam dzis w klinice w ktorej chce rodzić, w przyblezeniu berbeć mój waży ok 2900;)

Pauli - riko nano kolor szary;) http://olx.pl/oferta/wozek-riko-nano-3w1-CID88-IDg64RH.html#fb98f573c3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:03

kama005, Pauli11, jusella, Zuzulka88, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK super to wygląda. :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ania śliczne literki zamówiłaś :)

Ada a Ty z jakiej strony zamawiałaś literki ? :)

Mirel to zaciskaj mocno nóżki w domu i odpoczywaj :)

Lilouk śliczny pokoik ,a te naklejki wręcz cudne,chyba tez takie małemu sprawię na ścianę :) Ja już nie mogę się doczekac kiedy ogarniemy pokój małego :)

Majeczka co do umowy z orange to masz wypowiedzenie u nich złożone?.Bo jeżeli się w pore nie wypowie umowy to oni ja przedłużaja a wtedy chyba okres wypowiedzenia trwa chyba 3 mies.
    Jak masz wypowiedzenie w domu to biegnij do salonu i złoż skarge ,tylko bron boze nie dawaj swojego orginalu-tylko niech zrobia xsero a wtedy oni przysla ci wyrównanie.
    Moja kolezanka tak miała i na szczescie wyjaśniła sytuacje ale zadnych przeprosin nawet nie usłyszała! :(

Jusella nie płacz-bedzie dobrze.ja też ostatnio w tygodniu zostaje sama bo moj wyjezdza z pracy na naprawy i wraca w piatki po południu badz wieczorem na weekend no i lekko nie jest mi ale zawsze stara zrobic wieksze zakupy mi w weekend bym mało miała do dzwigania.Ma uprosic szefa zeby ostatnie 2 tyg miał prace na miejscu ze wzgledu na porod bo boje sie ze jak sie zacznie to bede sama z córka...

A co do hemoroidów tez mam z nimi problem po czestszym stosowaniu maści posterisan troche zmalał ale nadal jest :(
    Mam nadzieje ze tylko nie peknie mi przy porodzie bo wtedy ponoc bardzo boli :(

jusella, ania181111, kot_bury, Zuzulka88, MirelS lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK sliczny pokoik. :)

ja wracam z zajec szkoly rodzenia. bylo o karmieniu i potwierdzili nam ze maly powinien spac na plecach, glowa plasko, raczki wolne, ze jak jest malutki to nie da rady tymi raczkami sie przekrecic na bok czy brzuch a jak nawet sie zadrapie to nic, nastepnym razem sie nauczy ;)

jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ