Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusella nie jestes sama.. Moj właśnie znowu pojechal do Poznania. Wroci dopiero w sobote kolo poludnia i to po nocce wiec pojdzie spac. A w poniedzialek znowu bedzie jechal. I tak w kolko od 3 miesiecy. Widzimy sie tylko na weekend. Wiec gdyby pracowal na miejscu 12 godz to bylby luksus...przy porodzie chce byc wiec mam nadzieje ze kubus nie zrobi nam niespodzianki sporo przed terminem
jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
06.2015 - poronienie
-
Karolla. wrote:kama, o właśnie dobrze, że mi przypomniałaś, żeby osłonki wyparzyć
Milcia, rodzisz w jakiejś prywatnej klinice?
Nie, w państwowym szpitalu. Jeszcze rozmawiałam z koleżanką, która też tam rodziła i mówi, że codziennie studentki dokładają pieluchy, waciki i ubranka dla dzieci. Jest specjalne miejsce dla dzieci do przewijania i kąpania.jusella, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Na początku kp żeby nie zaburzać odruchu ssania u maleństwa zalecane jest karmienie łyżeczką, strzykawką albo kubeczkiem. Młode zjada na raz niewiele za to często.
Można zakupić coś takiego
Jak się laktacja ustabilizuje i dziecię załapie o co chodzi w ssaniu piersi to pewnie włączenie normalnie butelki nie będzie stanowić dla malucha już problemu. Choć to już zależy od dziecka. Bo z butelki szybciej leci a przy piersi musi się "namęczyć".
Przynajmniej 2 pierwsze tygodnie z noworodkiem w domu to hardcore. Zmęczenie, hormony puszczają, tu ciągnie, tam z piersi kapie... Na szczęście z każdym dniem jest lepiej.
Jak się pamięta o kilku zasadach to da się przetrwać
1. Nie zgrywać matki polki, odpoczywać kiedy się da a nie od razu łapać się za sprzątanie czy pranie.
2. Dziecko na początku jest "nieodkładalne", chce wciąż być na rękach, czuć bliskość mamy, no i chce do cyca
3. Jednym wyznacznikiem tego czy dziecko się najada jest przyrost wagi. I nie ma czegoś takiego jak moje mleko jest za słabe dla mojego dziecka.
Oczywiście zdarzają się dzieci wyjątkowe, które zjedzą i śpią, ale w pierwszych tygodniach życia zdarza się to rzadko.jusella, panna truskawka, Ejrene, LilouK, kot_bury, majeczka87, Agness27, Zuzulka88, eve90, September lubią tę wiadomość
-
aisa wrote:Słoneczko, powodzenia z teściami!
Kocie bury, nie ma to jak wózek na poprawę nastroju
MirelS, Pauli i Esoni - halo!?
Melduję się!wypisałam się dziś na życzenie. Chcieli mnie zostawić jeszcze dwie doby żeby nadal mierzyć cukier glukometrem. Po rozmowie z ordynatorem zdecydowałam się wyjść, a ograniczyć cukier i kontrolować w labo niż siedzieć tam tylko z tego względu. Jeśli w jutrzejszym badaniu dalej wyjdzie mi glukoza to przejdę na dietę cukrzycową pewnie.
Spotkałam też swoją prowadząca i na przyszły poniedziałek mam wizytę. Oby dało się wytrzymać w dwupaku. Dopiero wróciłam do domu i chyba Idę spać, bo nie spałam całą noc tak współlokatorka chrapała
LilouK, kama005, ania181111, Naditta, Maka, jusella, kot_bury, Pauli11, majeczka87, Agness27, Dalile, renieczka, Zuzulka88, Evanlyn, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
-
Wypakowalam sterylizator i podgrzewacz (stoi tylko w folii), postawiłem obok butelki i smoczki i stwierdziłam że czas odpocząć :p
Ogarnęłam do tego regał w salonie bo przy nim stoi wózek i musiałam z tych zaslonietych przez wozek części przenieść rzeczy bardziej potrzebne do części niezaslonietej.
MirelS nie dziwię się. Też bym się wypisała na własne życzenie jak tylko ma glukoze miałabym siedzieć.
Jakoze w domu nie mam nic do jedzenia wtjelam z zamrażarki bagiegtke czosnkowapiekarnik się już grzeje
Czeka mnie jeszcze prasowanie ale to później.
Mój powinien być w domu po 21 także mam jeszcze chwilę czasu ;pjusella, Agness27, Zuzulka88, MirelS lubią tę wiadomość
-
Witam sie nadal w dwupaku
co po tej nocy było niezłym wyzwaniem
Nowa! piekny brzuszek, taka piłeczka
Widze ze wiekszosc z nas ma juz dolegliwosci bole, ciagniecie itd.
Ja nie bede motac w nic swojeo spiocha małegochyba ze naprawde bedzie taka potrzba. Nierapek na łapki tez nie bede zakładac.
basia7777 wspołczuje hemoroidów. ja mam nadzieje ze mnie ta przypadłosc nie dopadnie.
majeczka87 gratuluje zakupu wózkajaki model ? kolor ?
My zeby spac spokojniej zdecydowalismy sie na monitor oddechu angel care AC1100 juz zamóiowny bedzie dostawa na czwartek piątekmam nadzieje ze do tego czasu wróce juz do domu. Teraz na amazonie jest w promocji i mozna kupic za 150 funtów. to o 100 mniej niz zwykle.
Jusella trzymam kciuki za zrealizowanie planu 10 dniowego
renieczka gratulje wyjscia do domutez juz tylko o tym marze
mimo doskonalych warunków w szpitalu.
stokrotka wszytiego najlepszego samych przyjemnosci i spelnienia wszystkich marzen
co do biustonoszy to ja mam 2kupiłam jakis czas temu i jak narazie sa dobre ) w razie co po porodzie dokupie kolejne wieksze
Lilouk powinnas załozyc blogamasz bardzo fajne i lekkie pioro
czyta sie to z przyjemnoscia
Juliettaciaza donoszona to mozna rodzic
chciałbym byc juz w tym 37 -38 tygodniu
Co do laktatora to ja narazie ne kupiłam ale połozna polecała jak cos tylko eketryczne i najlepszy mandala wiec jak bedzie potreba to sie zaopatrze własnie w ta firme
aisa gratuluje donoszonej ciazy
mamuśka śliczne to twoje łozeczkou nas narzie bedzie tylko przescieradło bez ochrniaczy i inncyh bajerów, załozyny przecierdało jak mała sie urodzi.
Dalile ja do terminu tez mam 40 dnii wydawało sie ze to duzo
tymczasem mojej Aureli bardzo sie spieszy na ten swiat
ania ja mam cała rodzine ponad 1200 km od domu moge liczyc tylko na siebie i mojego partnera , ale damy rade
Jusella głowa do góry , nie płacz niedługo ttusiek wróci i was przytuli
AAgness27, kot_bury, jusella, Dalile, ania181111, renieczka, mamuśka1, Zuzulka88, julietta139, aisa, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
LilouK też jestem z Ciebie dumna
. Jak patrzę na te naklejki (szczególnie kaczuszkę, a może to gąska?) to buzia mi się śmieje
. Bardzo potrzebny był mi taki pozytywny akcent dzisiaj bo jakiegoś doła podłapałam
- dzięki Lilouk za te fotki
.
Tatusiek dopiero za 3-4 tygodnie przyleci i tylko na 10 dnia ja tak strasznie tęsknię...
Agness27, kot_bury, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość
-
Miałam spokoj z orange... ale na krotko znow mnie denerwują...żeby brzydko nie przeklnac... wrrrr... podwyzszyli sobie sami z siebie moj abonament z 20 kilku zl na 60 kilka... mozna?! można?!
Bylam dzis w klinice w ktorej chce rodzić, w przyblezeniu berbeć mój waży ok 2900;)
Pauli - riko nano kolor szary;) http://olx.pl/oferta/wozek-riko-nano-3w1-CID88-IDg64RH.html#fb98f573c3Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:03
kama005, Pauli11, jusella, Zuzulka88, aisa, eve90 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
Ania śliczne literki zamówiłaś
Ada a Ty z jakiej strony zamawiałaś literki ?
Mirel to zaciskaj mocno nóżki w domu i odpoczywaj
Lilouk śliczny pokoik ,a te naklejki wręcz cudne,chyba tez takie małemu sprawię na ścianęJa już nie mogę się doczekac kiedy ogarniemy pokój małego
Majeczka co do umowy z orange to masz wypowiedzenie u nich złożone?.Bo jeżeli się w pore nie wypowie umowy to oni ja przedłużaja a wtedy chyba okres wypowiedzenia trwa chyba 3 mies.
Jak masz wypowiedzenie w domu to biegnij do salonu i złoż skarge ,tylko bron boze nie dawaj swojego orginalu-tylko niech zrobia xsero a wtedy oni przysla ci wyrównanie.
Moja kolezanka tak miała i na szczescie wyjaśniła sytuacje ale zadnych przeprosin nawet nie usłyszała!
Jusella nie płacz-bedzie dobrze.ja też ostatnio w tygodniu zostaje sama bo moj wyjezdza z pracy na naprawy i wraca w piatki po południu badz wieczorem na weekend no i lekko nie jest mi ale zawsze stara zrobic wieksze zakupy mi w weekend bym mało miała do dzwigania.Ma uprosic szefa zeby ostatnie 2 tyg miał prace na miejscu ze wzgledu na porod bo boje sie ze jak sie zacznie to bede sama z córka...
A co do hemoroidów tez mam z nimi problem po czestszym stosowaniu maści posterisan troche zmalał ale nadal jest
Mam nadzieje ze tylko nie peknie mi przy porodzie bo wtedy ponoc bardzo boli
jusella, ania181111, kot_bury, Zuzulka88, MirelS lubią tę wiadomość
-
LilouK sliczny pokoik.
ja wracam z zajec szkoly rodzenia. bylo o karmieniu i potwierdzili nam ze maly powinien spac na plecach, glowa plasko, raczki wolne, ze jak jest malutki to nie da rady tymi raczkami sie przekrecic na bok czy brzuch a jak nawet sie zadrapie to nic, nastepnym razem sie nauczyjusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88, aisa, eve90 lubią tę wiadomość