Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella nie jestes sama.. Moj właśnie znowu pojechal do Poznania. Wroci dopiero w sobote kolo poludnia i to po nocce wiec pojdzie spac. A w poniedzialek znowu bedzie jechal. I tak w kolko od 3 miesiecy. Widzimy sie tylko na weekend. Wiec gdyby pracowal na miejscu 12 godz to bylby luksus...przy porodzie chce byc wiec mam nadzieje ze kubus nie zrobi nam niespodzianki sporo przed terminem :)

jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla. wrote:
    kama, o właśnie dobrze, że mi przypomniałaś, żeby osłonki wyparzyć :)
    Milcia, rodzisz w jakiejś prywatnej klinice?

Nie, w państwowym szpitalu. Jeszcze rozmawiałam z koleżanką, która też tam rodziła i mówi, że codziennie studentki dokładają pieluchy, waciki i ubranka dla dzieci. Jest specjalne miejsce dla dzieci do przewijania i kąpania.

jusella, nick nieaktualny, Zuzulka88 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku kp żeby nie zaburzać odruchu ssania u maleństwa zalecane jest karmienie łyżeczką, strzykawką albo kubeczkiem. Młode zjada na raz niewiele za to często.
    Można zakupić coś takiego
    2a19a0a6f12c7df0med.jpg
    Jak się laktacja ustabilizuje i dziecię załapie o co chodzi w ssaniu piersi to pewnie włączenie normalnie butelki nie będzie stanowić dla malucha już problemu. Choć to już zależy od dziecka. Bo z butelki szybciej leci a przy piersi musi się "namęczyć".

Przynajmniej 2 pierwsze tygodnie z noworodkiem w domu to hardcore. Zmęczenie, hormony puszczają, tu ciągnie, tam z piersi kapie... Na szczęście z każdym dniem jest lepiej.
    Jak się pamięta o kilku zasadach to da się przetrwać ;)
    1. Nie zgrywać matki polki, odpoczywać kiedy się da a nie od razu łapać się za sprzątanie czy pranie.
    2. Dziecko na początku jest "nieodkładalne", chce wciąż być na rękach, czuć bliskość mamy, no i chce do cyca ;)
    3. Jednym wyznacznikiem tego czy dziecko się najada jest przyrost wagi. I nie ma czegoś takiego jak moje mleko jest za słabe dla mojego dziecka.
    Oczywiście zdarzają się dzieci wyjątkowe, które zjedzą i śpią, ale w pierwszych tygodniach życia zdarza się to rzadko.

jusella, panna truskawka, Ejrene, LilouK, nick nieaktualny, majeczka87, Agness27, Zuzulka88, eve90, September lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • aisa Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko, powodzenia z teściami!

Kocie bury, nie ma to jak wózek na poprawę nastroju ;)

MirelS, Pauli i Esoni - halo!?

jusella, MirelS, nick nieaktualny, Agness27, eve90 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczcie dziewczyny co zamówiłam :) przed chwilą przyszło :)

majeczka87 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://pokazywarka.pl/ldhqsu/ Literki :)

*Słoneczko, Maka, goodwill, MirelS, MirelS, jusella, nick nieaktualny, Karolla., Kasiulina, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byście chcialy to to jest link na allegro do tych literek :)
    http://allegro.pl/neju-literki-3d-20-imie-dziecka-gratis-3-dekory-i6231529186.html

nick nieaktualny, Agness27 lubią tę wiadomość

• ada89 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zamowilam tylko drwewniane :) czekaja na przyklejenie:)

ania181111, nick nieaktualny, Agness27 lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aisa wrote:
    Słoneczko, powodzenia z teściami!

Kocie bury, nie ma to jak wózek na poprawę nastroju ;)

MirelS, Pauli i Esoni - halo!?

Melduję się! :D wypisałam się dziś na życzenie. Chcieli mnie zostawić jeszcze dwie doby żeby nadal mierzyć cukier glukometrem. Po rozmowie z ordynatorem zdecydowałam się wyjść, a ograniczyć cukier i kontrolować w labo niż siedzieć tam tylko z tego względu. Jeśli w jutrzejszym badaniu dalej wyjdzie mi glukoza to przejdę na dietę cukrzycową pewnie.
    Spotkałam też swoją prowadząca i na przyszły poniedziałek mam wizytę. Oby dało się wytrzymać w dwupaku. Dopiero wróciłam do domu i chyba Idę spać, bo nie spałam całą noc tak współlokatorka chrapała :P

LilouK, kama005, ania181111, Naditta, Maka, jusella, nick nieaktualny, Pauli11, majeczka87, Agness27, Dalile, nick nieaktualny, Zuzulka88, Evanlyn, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

• kama005 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypakowalam sterylizator i podgrzewacz (stoi tylko w folii), postawiłem obok butelki i smoczki i stwierdziłam że czas odpocząć :p

Ogarnęłam do tego regał w salonie bo przy nim stoi wózek i musiałam z tych zaslonietych przez wozek części przenieść rzeczy bardziej potrzebne do części niezaslonietej.

MirelS nie dziwię się. Też bym się wypisała na własne życzenie jak tylko ma glukoze miałabym siedzieć.

Jakoze w domu nie mam nic do jedzenia wtjelam z zamrażarki bagiegtke czosnkowa :) piekarnik się już grzeje :)

Czeka mnie jeszcze prasowanie ale to później.

Mój powinien być w domu po 21 także mam jeszcze chwilę czasu ;p

jusella, Agness27, Zuzulka88, MirelS lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • LilouK Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jednak zacisnęłam poślady i takie oto efekty:

34c015f0756b8eeamed.jpg

Z koordynatorem prac na wysokościach ;-)

36fbc19c59e9d2c2med.jpg

Jestem z siebie dumna :-D

Ana32, jusella, majeczka87, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nowatorka, Maka, Agness27, Kasiulina, Agaax, Naditta, Zuzulka88, MirelS, Evanlyn, aisa, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajne te naklejki - subtelne :) Lubię to.

Agness27 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilouk! Czy to są naklejki na ścianę? Boże jakie piękne, skąd takie masz? ;)

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No piękne naklejki też takie chce!

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2016, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie nadal w dwupaku :) co po tej nocy było niezłym wyzwaniem :)

Nowa! piekny brzuszek, taka piłeczka :)

Widze ze wiekszosc z nas ma juz dolegliwosci bole, ciagniecie itd.

Ja nie bede motac w nic swojeo spiocha małego :) chyba ze naprawde bedzie taka potrzba. Nierapek na łapki tez nie bede zakładac.

basia7777 wspołczuje hemoroidów. ja mam nadzieje ze mnie ta przypadłosc nie dopadnie.

majeczka87 gratuluje zakupu wózka :) jaki model ? kolor ?

My zeby spac spokojniej zdecydowalismy sie na monitor oddechu angel care AC1100 juz zamóiowny bedzie dostawa na czwartek piątek :) mam nadzieje ze do tego czasu wróce juz do domu. Teraz na amazonie jest w promocji i mozna kupic za 150 funtów. to o 100 mniej niz zwykle.

Jusella trzymam kciuki za zrealizowanie planu 10 dniowego :)

renieczka gratulje wyjscia do domu :) tez juz tylko o tym marze :) mimo doskonalych warunków w szpitalu.

stokrotka wszytiego najlepszego samych przyjemnosci i spelnienia wszystkich marzen :)

co do biustonoszy to ja mam 2 :) kupiłam jakis czas temu i jak narazie sa dobre ) w razie co po porodzie dokupie kolejne wieksze :)

Lilouk powinnas załozyc bloga :) masz bardzo fajne i lekkie pioro :) czyta sie to z przyjemnoscia :)

Julietta :) ciaza donoszona to mozna rodzic :) chciałbym byc juz w tym 37 -38 tygodniu :) Co do laktatora to ja narazie ne kupiłam ale połozna polecała jak cos tylko eketryczne i najlepszy mandala wiec jak bedzie potreba to sie zaopatrze własnie w ta firme :)

aisa gratuluje donoszonej ciazy :)

mamuśka śliczne to twoje łozeczko :) u nas narzie bedzie tylko przescieradło bez ochrniaczy i inncyh bajerów, załozyny przecierdało jak mała sie urodzi.

Dalile ja do terminu tez mam 40 dni :) i wydawało sie ze to duzo :) tymczasem mojej Aureli bardzo sie spieszy na ten swiat :)

ania ja mam cała rodzine ponad 1200 km od domu moge liczyc tylko na siebie i mojego partnera , ale damy rade :)

Jusella głowa do góry , nie płacz niedługo ttusiek wróci i was przytuli :)
    A

Agness27, nick nieaktualny, jusella, Dalile, ania181111, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Zuzulka88, julietta139, aisa, stokrotka2013, eve90 lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • jusella Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK też jestem z Ciebie dumna :-D. Jak patrzę na te naklejki (szczególnie kaczuszkę, a może to gąska?) to buzia mi się śmieje :-). Bardzo potrzebny był mi taki pozytywny akcent dzisiaj bo jakiegoś doła podłapałam :-( - dzięki Lilouk za te fotki :-D.

Tatusiek dopiero za 3-4 tygodnie przyleci i tylko na 10 dni :-( a ja tak strasznie tęsknię...

Agness27, nick nieaktualny, Zuzulka88, eve90 lubią tę wiadomość

• majeczka87 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam spokoj z orange... ale na krotko znow mnie denerwują...żeby brzydko nie przeklnac... wrrrr... podwyzszyli sobie sami z siebie moj abonament z 20 kilku zl na 60 kilka... mozna?! można?!

Bylam dzis w klinice w ktorej chce rodzić, w przyblezeniu berbeć mój waży ok 2900;)

Pauli - riko nano kolor szary;) http://olx.pl/oferta/wozek-riko-nano-3w1-CID88-IDg64RH.html#fb98f573c3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2016, 17:03

kama005, Pauli11, jusella, Zuzulka88, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK super to wygląda. :)

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ania śliczne literki zamówiłaś :)

Ada a Ty z jakiej strony zamawiałaś literki ? :)

Mirel to zaciskaj mocno nóżki w domu i odpoczywaj :)

Lilouk śliczny pokoik ,a te naklejki wręcz cudne,chyba tez takie małemu sprawię na ścianę :) Ja już nie mogę się doczekac kiedy ogarniemy pokój małego :)

Majeczka co do umowy z orange to masz wypowiedzenie u nich złożone?.Bo jeżeli się w pore nie wypowie umowy to oni ja przedłużaja a wtedy chyba okres wypowiedzenia trwa chyba 3 mies.
    Jak masz wypowiedzenie w domu to biegnij do salonu i złoż skarge ,tylko bron boze nie dawaj swojego orginalu-tylko niech zrobia xsero a wtedy oni przysla ci wyrównanie.
    Moja kolezanka tak miała i na szczescie wyjaśniła sytuacje ale zadnych przeprosin nawet nie usłyszała! :(

Jusella nie płacz-bedzie dobrze.ja też ostatnio w tygodniu zostaje sama bo moj wyjezdza z pracy na naprawy i wraca w piatki po południu badz wieczorem na weekend no i lekko nie jest mi ale zawsze stara zrobic wieksze zakupy mi w weekend bym mało miała do dzwigania.Ma uprosic szefa zeby ostatnie 2 tyg miał prace na miejscu ze wzgledu na porod bo boje sie ze jak sie zacznie to bede sama z córka...

A co do hemoroidów tez mam z nimi problem po czestszym stosowaniu maści posterisan troche zmalał ale nadal jest :(
    Mam nadzieje ze tylko nie peknie mi przy porodzie bo wtedy ponoc bardzo boli :(

jusella, ania181111, nick nieaktualny, Zuzulka88, MirelS lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2016, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LilouK sliczny pokoik. :)

ja wracam z zajec szkoly rodzenia. bylo o karmieniu i potwierdzili nam ze maly powinien spac na plecach, glowa plasko, raczki wolne, ze jak jest malutki to nie da rady tymi raczkami sie przekrecic na bok czy brzuch a jak nawet sie zadrapie to nic, nastepnym razem sie nauczy ;)

jusella, nick nieaktualny, Agness27, Zuzulka88, aisa, eve90 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 1096 1097 1098 1099 1100 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ