Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam was nadal w dwupaku
Stokrotka trzymam kciuki zeby maly posiedział do konca remontu
esoni trzymaj się tam , zaciskaj noginie podaja ci nic rozkurczowego oprócz magnezu ?
U mnie 1.06 tez wszystko było pozamykane, ba w piątek szyjka miała nadal 28mm a juz w sobote 1 cm i rozwarcie na palec. Dalej nie wiem bo nie chca dotykać szyjki zeby jej dodatkowo nie stymulowac do rozwierania sie , wiec jak nie ma skurczy ,,porodowych,, to nie badaja szyjki.
Narazie dzieki lekom i lezeniu dosłownie plackiem wszystko sie uspokoiło. Tzn skurcze nadal mam ale nie tak bolesne i dosc krótko trwaja. Trzymamy kciuki zeby i u ciebie sie powyciszało.
U nas dzis dzien testowy, po 3 pełnych dniach na kroplówce non stop rozkurczoej 24/24 odstawiamy kroplówke i czekamy na reakce organizmu jak bedzie dobrze to bede mogła wrócic wieczorem albo jutro do domu.
nowatorka to super ze to tylko fłaszywy alarm, zawsze lepiej 2 razy zbadac niz rz zaniedbacdobrze ze pojechłas sprawdzic.
Agness27, nowatorka, jusella, majeczka87, MirelS, aisa, stokrotka2013, kot_bury, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Dzien dobry
czytam i mysle jak nam ten czas szybko upłynął
mój brzuch tez już niżej, miewam bóle małpowe
we znaki daje mi się również bol spojenia lonowego i straszliwy bol kolan
28 usg sprawdzające ulozenie małego
Trzymam kciuki za dziewczyny w szpitalach niech to będą krótkie i niestresujące pobyty a jeśli już na poważnie to niech będą szczęśliwie zakonczone
pozdrawiamy jeszcze z łożkajusella, aisa, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
majeczka87 wrote:nic nie skladałam kochana... ale na szczescie otrzymalam smsa wlasnie ze przyjeli reklamacje.
Wiesz co najgorsze jest to ze dwa razy zostsalam wkrecona, raz w salonie raz przez tel. potem sie wszystkiego wyparto a ja zostalam z produktem ktory mialam dostac w gratisie bez abonamentu i placimy za to 30 zl miesiacznie... Niby pani w salonie sama napisala ze swojejj strony sporstowanie ale tez nie uznali i pani poszla na macierzynski.... i wez i wez..to boli najbardziej;)
Moge Ci doradzić tak jak mój mąż robił.gdy tylko ktos np dzwonil czy w salonie to zapisywal godz rozmowy co dokladnie proponuje za ile no i imię i nazwisko gdyż te rozmowy są nagrywane i 2 razy chcieli nas oszukać tylko zcyfry.pan proponował mega promocje a nic nie wlaczyli.zdxiwili sie jak mąż podal wszystkie szczegół rozmowy i postraszył rzecznikiem praw konsumenta i od razu zmiekli no i sie wyjaśniło na nasze
Z oszustami i naciagaczami trzeba walczyć.
Teraz mamy na kartę i mamy spokój z umowamijusella, majeczka87 lubią tę wiadomość
-
Witam się dziewczyny,
Mocno ściskam was dziewczyny w szpitalach i mam nadzieję, że jeszcze na chwilę akcje porodowe się wyciszą.
Ja jestem na etapie donoszonej ciąży więc już czekam na jakieś objawy aczkolwiek bardzo sobie odpuściłam temat porodu po ostatnim straszeniu mnie o rychłym porodzie.
Wczoraj umyłam okna w sypialni, podłogi oczywiście wszystko z głową. Później pojechałam na SR i zakupy i czułam się całkiem dobrze. Najbardziej męczy mnie wstawanie z łóżka w nocy do wc czasami nawet po 6x.A jak nie wstanę i usnę to później tak mnie pęcherz boli i dół brzucha że mam wrażenie że nie dojdę do ubikacji.
nowatorka ja jestem zdania, że jak coś nas niepokoi to powinniśmy to skonsultować bo niepotrzebnie się czasami denerwujemy.
Wiecie co dziewczyny ja ostatnio stwierdziłam, że mój synek musi bardzo pazernie połykać wody płodowe bo bardzo często ma czkawkęania181111, Pauli11, Agness27, nowatorka, Dalile, jusella, MirelS, aisa, TheForfie, stokrotka2013, kot_bury, Gagaga, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry.
Oj widzę, że dzieje się coraz więcej. I tylko patrzeć jak zaraz zaczniemy się wypakowywac.
Trzymam kciuki za wszystkie mamusie w szpitalach. Jesteście pod opieką i to jest najważniejsze.
U mnie ostatnie przygotowania pokoiku i wyprawki. Dopakuję torbę i będę czekać.
Ten pobyt w szpitalu trochę też mi dał obraz tego co się dzieje w szpitalu w którym będę rodzić. Słyszałam najróżniejsze opinie, czasem przerażające i wiem, że sporo odbiegają od rzeczywistości. Mój lekarz prowadzący tam nie pracuje, mimo to byłam traktowana bardzo dobrze. Lekarze konkretni, odpowiadali na moje pytania. Położne przesympatyczne, troskliwe i uczynne. Co chwilę zaglądają i pytają czy wszystko w porządku. Oprócz zaordynowanego przez lekarza ktg 3 razy na dobę przychodziły co godzinę lub co dwie po to żeby podłączyć sprzęt i posłuchać tętna maluszka. To naprawdę uspokajalo.
Także, wiem, że jak coś nas niepokoi to lepiej jechać do szpitala. Lepiej zareagować raz za dużo, niż raz za mało. Osobiście bałam się, że pomyślą o mnie, że przesadzam, panikuje, czy wymyślam coś sobie. Nic podobnego. Potraktowano nie bardzo poważnie, profesjonalnie i ultra szybko!
Ale się zozpisalam
Ok dziewczyny, uciekam, troszkę mam roboty w domu, zakupy trzeba zrobić i obiad dla męża a ja jeszcze w gaciach chodzę
Spokojnego dniaSanna, jusella, aisa, Pauli11, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
ania181111 wrote:Sanna też mam bole kolan
takie ze się podnieść jak ukucne nie mogę
ja czasami z sedesu nie mogę się podnieśćale zaciskam zęby i z odgłosem ogra wstaję
Nowa! czkawka to najlepsze co może ćwiczyć płucka naszych maluchów
czy odróżniacie jaką część ciała wypina dziecko ??
Nasz synek jest ułożony jeszcze miednicowo i nie wiem co tak naprawdę widze jak się krecikama005, jusella, aisa, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Moja też ma kilka razy Dziennie czkawke. Wbrew pozorom jak czuję czkawke to się uspokajam.
Ja mam bóle kolan takie ze ledwo po schodach laze czy kucam. Ogólnie mam bardzo słabe stawy i już miałam problemy z kolanami plus jeden wypadek i raznplyn w kolanie. Także superowo. Odczuwam wiele urazów z przeszłości normalnie podczas tej ciąży.
Do tego jeszcze po urodzeniu mam obowiązkowe Rtg kręgosłupa! Jej!
Dziewczyny w szpitalach trzymajcie się dzielnie. Niech maluchy jeszcze w swoich apartamentach posiedzą!
jusella, kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny,
nadrobiłam was w nocy, bo jak obudziłam się o 2:00 na sik, tak do 5 z groszem kiszka i nie spałam
Młoda szaleje mi w brzuchu, żeby chociaż z tego wszystkiego ułożyła się główkowo...
Trzymam kciuki za was dziewczyny, które walczycie o każdy dzień Maleństwa w brzuszku :* Dacie radę. Wierzę w to.
I nie wiem teraz czy iść spać czy coś działać... do luftu ten dzień dzisiaj będzie.kot_bury, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MOżecie mi ooddać wasze objawy
u mnie ciąża donoszona a nic sie nie dzieje, ze spaniem też mam proclemy bo w każdej pozycji cieżko się oddycha, a przewracanie z boku na bok to coś strasznego;/
majeczka87, Zonti, TheForfie, kot_bury, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
Sanna wrote:ja czasami z sedesu nie mogę się podnieść
ale zaciskam zęby i z odgłosem ogra wstaję
Nowa! czkawka to najlepsze co może ćwiczyć płucka naszych maluchów
czy odróżniacie jaką część ciała wypina dziecko ??
Nasz synek jest ułożony jeszcze miednicowo i nie wiem co tak naprawdę widze jak się kreci
ja juz odrozniam;) wczesniej mylilam tylek od nog a teraz jak zobaczylam na usg jak lezy to faktycznie keidy mi wbija stope to juz wiem;)
Martus a nie odzywala sie dawno... maluszek byl na w inkubatorze jeszcze a jak teraz jest, czy sa w domu to nie wiem nic... moze nie bawetm sie odezwie;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 10:33
Marta22, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
Adaś skarbuś56 cm szczęścia 3580 g miłości
Urodziłem się 12 lipca 2016
-
angella908 wrote:MOżecie mi ooddać wasze objawy
u mnie ciąża donoszona a nic sie nie dzieje, ze spaniem też mam proclemy bo w każdej pozycji cieżko się oddycha, a przewracanie z boku na bok to coś strasznego;/
Az nie można sobie przyomniec jak to było jak człowiek przewrocil się z boku na bok w nocy nawet o tym nie wiedzac
a teraz każdy obrot znaczy przebudzenie i wykonanie odpowiednio skoordynowanego ruchu
to prawda ze ostatnie dwa miesiące sa najcięższestokrotka2013, jusella, Agness27, Zuzulka88 lubią tę wiadomość
-
ojej ile tutaj sie dzieje.. Ja juz sie nie moge doczekac az zasczna tu sie zdjecia dzidziusiow pojawiac
Ja po wizycie, wszystko ok. mała wazy 2500
spi mi sie lepiej bo ostatnimi dniami spalam po 3,4 godz, budzilam sie zmeczona jak diabli w nocy, filmy zadnego nie obejze bo oczy sie zamykaja ale zasnac nie mozna.. ;( ale ostatnie noce przespalam cale! Cud!dzisiaj mam zamiar poprac ciuszki, ale zobaczymy jak to w praktyce wyjdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2016, 10:56
Zonti, Sanna, Agaax, LilouK, Naditta, aisa, kot_bury, jusella, Kasiulina, Agness27, nowatorka, eve90, Zuzulka88 lubią tę wiadomość