X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • September Przyjaciółka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna truskawka wrote:
    dziewczyny,a jak ten czop odchodzi to tego jest od razu tak dużo czy może być stopniowo? bo ja dwa dni temu trochę takiego śluzu i dziś gesty nie duzy taki glut biało żółty i nie wiem czy to to czy jak ;-)

Jesteśmy już na takim etapie, że szyjka może się powoli skracać i rozwierać i w wyniku tego czop może odchodzić też w częściach. Nie musi wypaść od razu cały.

Mi odszedł na razie taki malutki fragmencik przezroczystego czopa. Nie dało go się pomylić ze śluzem. Był jak zbita, zwarta galaretka. Ale podobno może być zabarwiony na białawy, różowy,itd czy mieć nitki krwi gdy jest już bliżej porodu. Choć moja koleżanka mówiła, że jej odszedł pierwszy fragment 6 tyg przed porodem, a drugi już po odejściu wód i oba były "czyste". Więc pewnie, co kobieta to inaczej :)

jusella, Ejrene, eve90, aisa, Agness27, Wiola90, kot_bury lubią tę wiadomość

p19udqk32cxiv2un.png
  • MirelS Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzulka88 wrote:
    Wywołuje, wywołuje ;) W ostatnim czasie bratowa i kuzynka miały wywoływane :)
    O widzisz, to pewnie ja tak trafiłam na same CC w czasie pobytu.

Truskawka czop ma być gęsty niby, ze mnie wypadła taka galareta z krwią w szpitalu i usłyszałam " to z szyjki ".Sama nie wiem czy to to.
    Mnie męczą bóle szyjki i okresowe okropnie dziś, a planuję pranie pieluch i kocyków :/
    Za dużo tych objawów, lada dzień posypią się maluchy coś czuję..

jusella, majeczka87, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja spałam cala noc ... zero skurczy :) krwi już nie ma Bogu dzięki :)
    Więc jestem spokojna :)

nowatorka, Gagaga, jusella, stokrotka2013, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • ada89 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna na szkole rodzenia też mówiła o tej pełni, że się sprawdza :) U mnie to raczej następna wchodzi w grę ;)

jusella, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

06.2015 - poronienie

7v8r9n73vlu7ctsh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:
    A slyszalyscie o tym, że jak mama ma grupę krwi 0 to jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia żoltaczki u bobasa? Takie rzeczy na SR mówili.
    Mozliwe bo wlasnie moja mama ma 0+ i miala ze mna jakis konflikt grupowy po urodzeniu, nie mogla mnie karmic bo dostawalam zoltaczki
    Co do koszuli to ja mam taka rozpinana z przodu ale potem i tak ja wywale no ale od razu po urodzeniu przykladaja dzieciaczka juz do piersi wiec musi byc tez "do karmienia"

No z ta pelnia to chyba niestety ta lipcowa bardziej u nas bedzie wchodzic w gre...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 08:52

jusella lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dunda wrote:

Pytanie, czy Wy do samego porodu ubieracie jakas zwykła koszule czy juz taka do karmienia? Oczywiście pytam te, które muszą mieć swoje. Na dzis to mój największy dylemat ha ha :/

Ja szukałam po lumpach, zwykłej ale rozpinanej z przodu żeby można było dziecia położyć :) no i takiej której mi nie będzie żal wyrzucić. W efekcie znalazłam jakąś swoją starą u rodziców, obciełam rękawy żeby nie było za gorąco i jest git :) taka do kolan z guzikami przy dekolcie

Zonti, jusella, Agaax, renieczka, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, widzę że więcej nas pospalo;) ja-12 godzin!
    Wczoraj miałam ktg, babka mi powiedziała tylko ze wszystko ok. I że bóle okresowe raczej na razie nie przejdą ;)
    Młoda mi się mniej jakoś rusza,ale zwalal na pogodę.
    Na szczęście mąż miał wolne wczoraj i poziomy na lody, było miło! U dziś się zapowiada piękna sobota!

jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

• jusella Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-D
    Dziś szczęśliwa jestem i wyspana :-D. Jaja wstawiłam i na śniadanie pasta jajeczna będzie ze szczypiorkiem.

Kochane Dziewczynki mam propozycję - jak już ma być ta pełnia i co poniektóre mają rodzić to niech to będą donoszone Mamuśki a reszta grzecznie niech czeka na swoją kolej ;-). Jakiś porządek musi obowiązywać!

Mnie wczoraj kawałek przezroczystej galarety wypadł i znacznie różnił się od śluzu, który w moim przypadku jest mleczno-biały.

Miłego dnia wszystkim życzę :-D

Gagaga, Agaax, renieczka, stokrotka2013, eve90, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość

• Telashe Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam :) nadrobię was tzn. postaram się
    mam masę pracy ostatnio, i ważne pytanie. Czy któraś z Was orientuje się jakie badania trzeba zrobić do zzo?

oLWKp1.png Sergiusz <3
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Telashe wrote:
    hej wam :) nadrobię was tzn. postaram się
    mam masę pracy ostatnio, i ważne pytanie. Czy któraś z Was orientuje się jakie badania trzeba zrobić do zzo?
    Ja robie PT i PTT (to chyba z moczu) no i poza tym te standardowe zapalenie watroby b i c i krew, mocz ogolne

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

U mnie żadnych skurczów, czopów, nic. Wychodzi na to,że nigdy nie urodzę :P.
    Mój pierwszy termin porodu to 20 lipca, więc w samiuśką pełnię, ale raczej nie mam zamiaru czekać do tej pory ( taaa, gdyby to ode mnie miało zależeć...).

Oszukali nas, bo miało być słońce a go nie ma :(
    Ja się zbieram na zakupy, bo mąż cały czas chodzi i powtarza, że szczur się w lodówce wiesza,cokolwiek to znaczy.

Miłej soboty mamuśki!

jusella, kama005, renieczka, eve90, aisa, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przepraszam! Oszukałam Was, że u mnie nic. Wczoraj urządziłam sobie wielkie sprzątanie, łącznie z praniem zasłon, czyszczeniem wszystkiego. I od wczorajszego wieczora boli mnie brzuch jak na @. Do tego mały mi cały czas wwierca się głową zaraz przy kości łonowej. Chyba chce juz wyjść :D.

jusella, ania181111, renieczka, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Karolajjn:) Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naditta. Taki sam termin jak mój, wiec pozostaje nam zaciskac nóżki i czekać na swoja kolej,chociaż chciałabym żeby to było wczesniej hi hi hi

jusella, Naditta, kot_bury lubią tę wiadomość

vbrjclq.png[/url]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach pospane jak cholera może że 3,5h. Głupia noc.

Ale mimo wszystko czuje się dobrze. W nocy lapały mnie bóle okresowe raz delikatne raz mocniejsze do tego wszystkiego...

Ja czopu jeszcze nir zauważyłam więc pewnie grzecznie sobie jeszcze tam jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 10:31

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdarza wam sie wymiotowac na tym etapie? Bo ja wypilam rano 2 szklanki shwepsa i mialam po tym taka zgage ze musialam isc do kibelka i zwrocic tego shwepsa :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 10:32

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was mamusie weekendowo :)

My dalej w dwupaku i jestem bardzo z tego powodu szczesliwa :) Ogolnie dzisiejsza noc spokojna i bez rewlacji :) dobrze bylo sie wyspac bez bolesnych skurczy :) Zaczynam byc optymistycznie nastawiona :)

Wczoraj bylismy tylko na chwile w sklepie z rzeczami dla dzieci , gdzie dokupilismy juz wszystko co potrbne maluszkowi :)
    Jestesmy juz naprawde gotowi :) Ale niech mała jeszcze cierpliwie poczeka :)

Wczoraj tez ustawilismy ostatecznie mebelki w sypialni i zostało tylko zawiesic literki na scianie :) Nawet monitor oddechu z niania sa juz podłoaczone :)

Troche juz mnie wszystko swedzi od tego odpoczywania ;p najchetniej zabrałbym sie za generalne porzadki :p Trzeba wymyc okna i zajrzec w kazdy kat bo wszedzie sporo kurzu. Ale jak tylko dotrwam to zajme sie tym po 36 tygoniu :) Czyli musze wytrzymac jeszcze tydzien na kanapie :)

jusella, renieczka, aisa, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze pies dał rano czadu. Full zestaw w domu zrobił. Siku kupa i bełt. Kocham go ale sprzątanie tego trochę mniej. Piękny poranek po prostu. Teraz zdechła klucha leży i się obija. Miche z żarciem ma zabrana. Głodówke mu robimy

1usapiqvhk164civ.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauli11 to może zamienimy się - ja Tobie oddam lenia mojego a Ty mi zapał do roboty. I obie zadowolone będziemy :-D

Pauli11, renieczka, eve90, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• ania181111 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś relaks :) jedziemy do rodziców N grila :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę dzisiaj do rodziców na obiad. Nie chce mi się gotować dla siebie samej. Mąż pracuje w ten weekend.

jusella, ania181111, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

1usapiqvhk164civ.png
‹‹ 1131 1132 1133 1134 1135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ