Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
panna truskawka wrote:dziewczyny,a jak ten czop odchodzi to tego jest od razu tak dużo czy może być stopniowo? bo ja dwa dni temu trochę takiego śluzu i dziś gesty nie duzy taki glut biało żółty i nie wiem czy to to czy jak
Jesteśmy już na takim etapie, że szyjka może się powoli skracać i rozwierać i w wyniku tego czop może odchodzić też w częściach. Nie musi wypaść od razu cały.
Mi odszedł na razie taki malutki fragmencik przezroczystego czopa. Nie dało go się pomylić ze śluzem. Był jak zbita, zwarta galaretka. Ale podobno może być zabarwiony na białawy, różowy,itd czy mieć nitki krwi gdy jest już bliżej porodu. Choć moja koleżanka mówiła, że jej odszedł pierwszy fragment 6 tyg przed porodem, a drugi już po odejściu wód i oba były "czyste". Więc pewnie, co kobieta to inaczejjusella, Ejrene, eve90, aisa, Agness27, Wiola90, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Zuzulka88 wrote:Wywołuje, wywołuje
W ostatnim czasie bratowa i kuzynka miały wywoływane
Truskawka czop ma być gęsty niby, ze mnie wypadła taka galareta z krwią w szpitalu i usłyszałam " to z szyjki ".Sama nie wiem czy to to.
Mnie męczą bóle szyjki i okresowe okropnie dziś, a planuję pranie pieluch i kocyków
Za dużo tych objawów, lada dzień posypią się maluchy coś czuję..
jusella, majeczka87, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Dunda wrote:A slyszalyscie o tym, że jak mama ma grupę krwi 0 to jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia żoltaczki u bobasa? Takie rzeczy na SR mówili.
Co do koszuli to ja mam taka rozpinana z przodu ale potem i tak ja wywale no ale od razu po urodzeniu przykladaja dzieciaczka juz do piersi wiec musi byc tez "do karmienia"
No z ta pelnia to chyba niestety ta lipcowa bardziej u nas bedzie wchodzic w gre...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 08:52
jusella lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDunda wrote:
Pytanie, czy Wy do samego porodu ubieracie jakas zwykła koszule czy juz taka do karmienia? Oczywiście pytam te, które muszą mieć swoje. Na dzis to mój największy dylemat ha ha
Ja szukałam po lumpach, zwykłej ale rozpinanej z przodu żeby można było dziecia położyćno i takiej której mi nie będzie żal wyrzucić. W efekcie znalazłam jakąś swoją starą u rodziców, obciełam rękawy żeby nie było za gorąco i jest git
taka do kolan z guzikami przy dekolcie
Zonti, jusella, Agaax, renieczka, stokrotka2013, Agness27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, widzę że więcej nas pospalo;) ja-12 godzin!
Wczoraj miałam ktg, babka mi powiedziała tylko ze wszystko ok. I że bóle okresowe raczej na razie nie przejdą
Młoda mi się mniej jakoś rusza,ale zwalal na pogodę.
Na szczęście mąż miał wolne wczoraj i poziomy na lody, było miło! U dziś się zapowiada piękna sobota!jusella, stokrotka2013 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Dziś szczęśliwa jestem i wyspana. Jaja wstawiłam i na śniadanie pasta jajeczna będzie ze szczypiorkiem.
Kochane Dziewczynki mam propozycję - jak już ma być ta pełnia i co poniektóre mają rodzić to niech to będą donoszone Mamuśki a reszta grzecznie niech czeka na swoją kolej. Jakiś porządek musi obowiązywać!
Mnie wczoraj kawałek przezroczystej galarety wypadł i znacznie różnił się od śluzu, który w moim przypadku jest mleczno-biały.
Miłego dnia wszystkim życzęGagaga, Agaax, renieczka, stokrotka2013, eve90, aisa, Agness27 lubią tę wiadomość
-
Telashe wrote:hej wam
nadrobię was tzn. postaram się
mam masę pracy ostatnio, i ważne pytanie. Czy któraś z Was orientuje się jakie badania trzeba zrobić do zzo? -
Dzień dobry!
U mnie żadnych skurczów, czopów, nic. Wychodzi na to,że nigdy nie urodzę.
Mój pierwszy termin porodu to 20 lipca, więc w samiuśką pełnię, ale raczej nie mam zamiaru czekać do tej pory ( taaa, gdyby to ode mnie miało zależeć...).
Oszukali nas, bo miało być słońce a go nie ma
Ja się zbieram na zakupy, bo mąż cały czas chodzi i powtarza, że szczur się w lodówce wiesza,cokolwiek to znaczy.
Miłej soboty mamuśki!jusella, kama005, renieczka, eve90, aisa, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
A przepraszam! Oszukałam Was, że u mnie nic. Wczoraj urządziłam sobie wielkie sprzątanie, łącznie z praniem zasłon, czyszczeniem wszystkiego. I od wczorajszego wieczora boli mnie brzuch jak na @. Do tego mały mi cały czas wwierca się głową zaraz przy kości łonowej. Chyba chce juz wyjść
.
jusella, ania181111, renieczka, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Ach pospane jak cholera może że 3,5h. Głupia noc.
Ale mimo wszystko czuje się dobrze. W nocy lapały mnie bóle okresowe raz delikatne raz mocniejsze do tego wszystkiego...
Ja czopu jeszcze nir zauważyłam więc pewnie grzecznie sobie jeszcze tam jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2016, 10:31
-
Witam was mamusie weekendowo
My dalej w dwupaku i jestem bardzo z tego powodu szczesliwaOgolnie dzisiejsza noc spokojna i bez rewlacji
dobrze bylo sie wyspac bez bolesnych skurczy
Zaczynam byc optymistycznie nastawiona
Wczoraj bylismy tylko na chwile w sklepie z rzeczami dla dzieci , gdzie dokupilismy juz wszystko co potrbne maluszkowi
Jestesmy juz naprawde gotowiAle niech mała jeszcze cierpliwie poczeka
Wczoraj tez ustawilismy ostatecznie mebelki w sypialni i zostało tylko zawiesic literki na scianieNawet monitor oddechu z niania sa juz podłoaczone
Troche juz mnie wszystko swedzi od tego odpoczywania ;p najchetniej zabrałbym sie za generalne porzadki :p Trzeba wymyc okna i zajrzec w kazdy kat bo wszedzie sporo kurzu. Ale jak tylko dotrwam to zajme sie tym po 36 tygoniuCzyli musze wytrzymac jeszcze tydzien na kanapie
jusella, renieczka, aisa, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
Aurelia 9.07.2016 15.27 -
Jeszcze pies dał rano czadu. Full zestaw w domu zrobił. Siku kupa i bełt. Kocham go ale sprzątanie tego trochę mniej. Piękny poranek po prostu. Teraz zdechła klucha leży i się obija. Miche z żarciem ma zabrana. Głodówke mu robimy