X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo chyba o to chodzi mocna biegunka
    ->skurcze.

Ale w moim akcie desperacji przezyje chyba juz wszystko byle mala byla juz na tym swiecie :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • majeczka87 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo ma powodowac sraczke i spowodowac skurcze macicu przy okazji ;)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

f2wlanlihx9vcryh.png
    Adaś skarbuś ;) 56 cm szczęścia 3580 g miłości <3
    Urodziłem się 12 lipca 2016
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella, no to od dzisiaj już możesz rodzić na legalu :)
    Ja z moim terminem to w ogóle na szarym końcu widzę jestem.

Maka, Jusella dobrze mówi. Musisz się postawić, bo jak czytałam to co napisałaś to aż miałam wnerwa. Na temat Twojej siostry to się nawet nie wypowiadam, ale pamiętaj, że to Ty musisz coś z tym zrobić. MUSISZ. Dla swojego i ich dobra.

Też wolałabym wypić taki koktajl niż masaż szyjki, dla mnie to jakieś nieludzkie jest ten cały masaż. Nie dam sobie tego zrobić przenigdy.

Maka, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Maka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jusella już wszystkim oznajmilam ostatnio, po porodzie wybywam do swojego M3 (piętro wyżej :-P) i interesuje mnie tylko i wyłącznie moja mała rodzinka.

Chociaż polubiłam nawet to gotowanie, sprawia mi radość jak wszystkim smakuje. Dziękują.

jusella, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

ckaik0s3070dl07t.png
  • jusella Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki to ja mam smaczniejszy sposób na biegunę - zeżreć czereśnie i popić gazowaną mineralką - w 90% działa a do tego smaczne :- D

stokrotka2013, Maka, eve90, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

• nowa! Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi skurcze jelit nic nie pomagają miałam i w sumie mam je codziennie od początku tego tygodnia i wydaje mi się, że może mały gdzieś tak uciska na jelita bo nie znam innej przyczyny.
    Myślę, że dla kobiety która pierwszy raz rodzi ciężko jest przewidzieć że coś się zaczyna ale wiem jedno, że im bliżej terminu tym bardziej kobieta o tym myśli i się frustruje.
    Ja chciałabym rodzić naturalnie ale mały jak widać się nie spieszy a im dłużej siedzi tym mniejsze szanse na naturalny ale może coś się okaże na wizycie w środę.
    Maka nie daj się zajechać, właśnie teraz powinnaś najwięcej odpoczywać bo później nie będzie na to czasu.
    Jusella trzymam kciuki by Szymuś posłuchał mamusi:)

jusella, Zojka, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość

• Agness27 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama super ze wynik ujemny :)

Milcia ja tylko te gorsze sprzedałam a niektóre do przedszkola zaniosłam bo zbierali.Trzymam no może jeszcze trzecia dzidzia będzie ;)
    Po synku też te lepsze zostawie a resztę sprzedam na wyprzedaży ;)

jusella, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja część ciuszków po małej na pewno sprzedam a część zostawię bo mam sporo neutralnych także przydadzą się jak będę planować drugą dzidzię :)

Maka masz robić strajk.

Ja po owocach mam zawsze przeczyszczenie więc żaden problem jak dla mnie się najeść owoców i ganiać do kibelka. Winogrona i śliweczki szczególnie no i czereśnie :D

Ależ sraczkowy temat :D

Agness27, jusella, stokrotka2013, Maka, renieczka lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Mała ma już 3700 g i głowa jest już na 41 tydzień, a brzuch na 40, tak więc będzie większa niż pierwsza. No i mam już taki konkretny 1 cm rozwarcia już. Szyjka skrócona na 2/3 czyli ma ok 1.5 cm. Mogę praktycznie rodzić, ale jeszcze dobrze żeby poczekała do środy, bo będzie ciążą donoszona.

Naditta, jusella, Zojka, mamuśka1, Ejrene, Maka, majeczka87, LilouK, Pauli11, Agaax, stokrotka2013, Agness27, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia trzymaj małą w brzuszku!

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj gdyby owoce + woda pomogly to by byla inna bajka. Nic mnie nie rusza, kurka ;(

Skurczy zadnych! A mala wczesniej tak sie pchala na swiat, ze i sterydy jej podawali i magnez w kroplowkach dostawalam.
    Ksiezniczka ma focha, uparta po ojcu.
    No ale mam nadzieje ze cos ruszy po tym swinstwie !
    Bynajmniej jestem zwarta i gotowa by wyruszyc w podroz na porodowke :)
    Czekamy a noz widelec :)

jusella, majeczka87, Naditta, LilouK, Agness27, renieczka lubią tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Jestem po wizycie. Mała ma już 3700 g i głowa jest już na 41 tydzień, a brzuch na 40, tak więc będzie większa niż pierwsza. No i mam już taki konkretny 1 cm rozwarcia już. Szyjka skrócona na 2/3 czyli ma ok 1.5 cm. Mogę praktycznie rodzić, ale jeszcze dobrze żeby poczekała do środy, bo będzie ciążą donoszona.

Do środy tylko 5 dni, każdy kolejny dzień będzie spoko:) Trzymamm kciuki :)

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia, Zolka jest szansa 20tego ( pelnia)
    :D

kama005, jusella, Zojka, stokrotka2013 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to jak jest pełnia to można szybciej urodzić ???:)

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania181111 wrote:
    A to jak jest pełnia to można szybciej urodzić ???:)

Ania, ja już w jedną pełnię rodziłam i porodówka była przepełniona. Zabrakło łóżek na oddziale położniczym i musieli stworzyć prowizoryczny z dwóch sal na patologii ciąży.

jusella, mamuśka1 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Ania, ja już w jedną pełnię rodziłam i porodówka była przepełniona. Zabrakło łóżek na oddziale położniczym i musieli stworzyć prowizoryczny z dwóch sal na patologii ciąży.

No co Ty gadasz ? Ciekawe czy to ma jakiś wpływ czy zbieg okoliczności :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć ma wpływ, bo jak tylko byłam na IP, to lekarz powiedział, że miejsc nie ma na porodówce, bo wszystkie zajęte są i się śmiali właśnie, że pelnia jest. Tak samo burza ma wpływ tez na porody.

Już nie wspomnę, że potem każdego miesiąca jak była pełnia, to mieliśmy kiepską noc, bo dzieci też reagują na pełnię i np na duzy wiatr.

ania181111 lubi tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę jakich ciekawostek można się dowiedzieć :) no to cooo czekamy na pełnie; )

• MirelS Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też słyszałam, że coś w tej pełni jest... I sama się boję, że mnie złapie, bo ja chodzę , o dziwo już pewnie jakieś 2 tyg. z 2cm rozwarciem i w 80% zgładzoną szyjką.

Pytała któraś o skurcze. Ja kiedyś myślałam, że to te bóle okresowe, które mam od 20któregoś tygodnia. Mama mi tłumaczyła, że przy skurczu masz wrażenie, że zaciska się na brzuchu obręcz. I faktycznie dziś coś takiego poczułam chyba pierwszy raz - twardnienia i taki zacisk. Może któraś wieloródka też coś podpowie, ale mi to mama chyba dobrze zobrazowała ;) i lekarz w szpitalu też podobnie mi tłumaczył.

majeczka87, eve90, Pauli11, stokrotka2013, Agness27, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość

• Zojka Koleżanka

Wysłany: 17 czerwca 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj Panie Boze i pelnie :)

jusella, mamuśka1 lubią tę wiadomość

‹‹ 1129 1130 1131 1132 1133 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ