Lipiec 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jusella, no to od dzisiaj już możesz rodzić na legalu
Ja z moim terminem to w ogóle na szarym końcu widzę jestem.
Maka, Jusella dobrze mówi. Musisz się postawić, bo jak czytałam to co napisałaś to aż miałam wnerwa. Na temat Twojej siostry to się nawet nie wypowiadam, ale pamiętaj, że to Ty musisz coś z tym zrobić. MUSISZ. Dla swojego i ich dobra.
Też wolałabym wypić taki koktajl niż masaż szyjki, dla mnie to jakieś nieludzkie jest ten cały masaż. Nie dam sobie tego zrobić przenigdy.Maka, jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość
17.07.2016
-
Jusella już wszystkim oznajmilam ostatnio, po porodzie wybywam do swojego M3 (piętro wyżej
) i interesuje mnie tylko i wyłącznie moja mała rodzinka.
Chociaż polubiłam nawet to gotowanie, sprawia mi radość jak wszystkim smakuje. Dziękują.
jusella, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Mi skurcze jelit nic nie pomagają miałam i w sumie mam je codziennie od początku tego tygodnia i wydaje mi się, że może mały gdzieś tak uciska na jelita bo nie znam innej przyczyny.
Myślę, że dla kobiety która pierwszy raz rodzi ciężko jest przewidzieć że coś się zaczyna ale wiem jedno, że im bliżej terminu tym bardziej kobieta o tym myśli i się frustruje.
Ja chciałabym rodzić naturalnie ale mały jak widać się nie spieszy a im dłużej siedzi tym mniejsze szanse na naturalny ale może coś się okaże na wizycie w środę.
Maka nie daj się zajechać, właśnie teraz powinnaś najwięcej odpoczywać bo później nie będzie na to czasu.
Jusella trzymam kciuki by Szymuś posłuchał mamusi:)jusella, Zojka, Maka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Kama super ze wynik ujemny
Milcia ja tylko te gorsze sprzedałam a niektóre do przedszkola zaniosłam bo zbierali.Trzymam no może jeszcze trzecia dzidzia będzie
Po synku też te lepsze zostawie a resztę sprzedam na wyprzedaży
jusella, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Ja część ciuszków po małej na pewno sprzedam a część zostawię bo mam sporo neutralnych także przydadzą się jak będę planować drugą dzidzię
Maka masz robić strajk.
Ja po owocach mam zawsze przeczyszczenie więc żaden problem jak dla mnie się najeść owoców i ganiać do kibelka. Winogrona i śliweczki szczególnie no i czereśnie
Ależ sraczkowy tematAgness27, jusella, stokrotka2013, Maka, renieczka lubią tę wiadomość
-
Jestem po wizycie. Mała ma już 3700 g i głowa jest już na 41 tydzień, a brzuch na 40, tak więc będzie większa niż pierwsza. No i mam już taki konkretny 1 cm rozwarcia już. Szyjka skrócona na 2/3 czyli ma ok 1.5 cm. Mogę praktycznie rodzić, ale jeszcze dobrze żeby poczekała do środy, bo będzie ciążą donoszona.
Naditta, jusella, Zojka, mamuśka1, Ejrene, Maka, majeczka87, LilouK, Pauli11, Agaax, stokrotka2013, Agness27, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość
-
Oj gdyby owoce + woda pomogly to by byla inna bajka. Nic mnie nie rusza, kurka ;(
Skurczy zadnych! A mala wczesniej tak sie pchala na swiat, ze i sterydy jej podawali i magnez w kroplowkach dostawalam.
Ksiezniczka ma focha, uparta po ojcu.
No ale mam nadzieje ze cos ruszy po tym swinstwie !
Bynajmniej jestem zwarta i gotowa by wyruszyc w podroz na porodowke
Czekamy a noz widelecjusella, majeczka87, Naditta, LilouK, Agness27, renieczka lubią tę wiadomość
Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl -
Milcia wrote:Jestem po wizycie. Mała ma już 3700 g i głowa jest już na 41 tydzień, a brzuch na 40, tak więc będzie większa niż pierwsza. No i mam już taki konkretny 1 cm rozwarcia już. Szyjka skrócona na 2/3 czyli ma ok 1.5 cm. Mogę praktycznie rodzić, ale jeszcze dobrze żeby poczekała do środy, bo będzie ciążą donoszona.
Do środy tylko 5 dni, każdy kolejny dzień będzie spoko:) Trzymamm kciuki -
ania181111 wrote:A to jak jest pełnia to można szybciej urodzić ???
Ania, ja już w jedną pełnię rodziłam i porodówka była przepełniona. Zabrakło łóżek na oddziale położniczym i musieli stworzyć prowizoryczny z dwóch sal na patologii ciąży.jusella, mamuśka1 lubią tę wiadomość
-
Milcia wrote:Ania, ja już w jedną pełnię rodziłam i porodówka była przepełniona. Zabrakło łóżek na oddziale położniczym i musieli stworzyć prowizoryczny z dwóch sal na patologii ciąży.
No co Ty gadasz ? Ciekawe czy to ma jakiś wpływ czy zbieg okoliczności[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ponoć ma wpływ, bo jak tylko byłam na IP, to lekarz powiedział, że miejsc nie ma na porodówce, bo wszystkie zajęte są i się śmiali właśnie, że pelnia jest. Tak samo burza ma wpływ tez na porody.
Już nie wspomnę, że potem każdego miesiąca jak była pełnia, to mieliśmy kiepską noc, bo dzieci też reagują na pełnię i np na duzy wiatr.ania181111 lubi tę wiadomość
-
Też słyszałam, że coś w tej pełni jest... I sama się boję, że mnie złapie, bo ja chodzę , o dziwo już pewnie jakieś 2 tyg. z 2cm rozwarciem i w 80% zgładzoną szyjką.
Pytała któraś o skurcze. Ja kiedyś myślałam, że to te bóle okresowe, które mam od 20któregoś tygodnia. Mama mi tłumaczyła, że przy skurczu masz wrażenie, że zaciska się na brzuchu obręcz. I faktycznie dziś coś takiego poczułam chyba pierwszy raz - twardnienia i taki zacisk. Może któraś wieloródka też coś podpowie, ale mi to mama chyba dobrze zobrazowałai lekarz w szpitalu też podobnie mi tłumaczył.
majeczka87, eve90, Pauli11, stokrotka2013, Agness27, renieczka, kot_bury lubią tę wiadomość