X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • kijanka_88 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj przyłączam się do apelu o poród.... !!!!!!!!

ania181111, nowatorka, jusella, Zojka, Agness27, Kasiulina, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • ania181111 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już dziś mogę urodzić ;) już mam dość dzwigania brzucha :/
    jusella ja chce pod koniec czerwca urodzić :P i mojemu zrobić prezent na urodziny :)

jusella, Agness27 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]km5shdgeo9f0pp2m.png[/link]
  • aisa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajny artykuł a propo pośpiechu na porodówkę. Nie na darmo ciąża trwa 40 tygodni ;)

http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

LilouK, Agness27, eve90, September, Ejrene, Zonti, kot_bury, Ana32 lubią tę wiadomość

o148e6yd9z2ipahq.png
    wnidtv73ksjvw8t0.png
  • Zojka Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla czerwcowej mamusi :)

Ja melduje skurcze narazie co godzine + bol w krzyzu.
    Polozna mowi zeby poczekac,ale byc dobrej mysli ze do jutra mala bedzie na swiecie :)
    Czekamy wiec a malzonek zabiera mnie na spacer i lody :)

Z tym czopem to kurcze nie wiem jak. Ok 2 tyg temu na bieliznie mialam przezroczysta kulke jak z zelatyny i noc wiecej.
    No moze od wczoraj mokro w bieliznie, wkladki zmieniam co godzine ;)

Oby oby oby :)

jusella, ania181111, Agness27, nowatorka, Dalile, Naditta, alexxx, kot_bury lubią tę wiadomość

Spełniona mama z własną firmą www.paperstudio.pl
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa gratulacje :* pozazdrościć tak szybkiego porodu! duuużo zdrówka dla Was!
    Milcia szykuj się :D trzymam kciuki!

A ja dziś 38 tydzień, ciąża donoszona, ale jeszcze nie chcę rodzić, za tydzień zaliczam studia no i jeszcze pokój nie zrobiony dalej :/ Mam nadzieję, że dotrwam do tego 4 lipca na CC i nie przyspieszę sobie porodu :D
    Jutro pełnia - leże plackiem i nic nie robię!

jusella, Sanna, aisa, kot_bury lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • panna truskawka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też nic dziś się nie dzieje. W końcu zjadłam lody cytrynowe i teraz mam focha do męża ze mnie jeszcze na pizze nie zabrał .... cały czas jestem głodna i chce mi się ciągle siku

jusella, niezapominajka, Agness27 lubią tę wiadomość

wff2tv73hpz3pa50.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobietki my popołudniu pożegnaliśmy moich rodzicow mama pomogła mi dokończyć prasowanie dla małego siostra posprzątała rewelacyjnie łazienkę na dole a maz z tata przywieszki karnisz i rolete i pokoik uważam za skończony jeszcze na początku lipca poprosze panią sprzątaczkę o dokładne sprzątnięcie całego domu bo jest naprawde spory i juz sama nie dam rady przeprowadzić gruntownego sprzątania a tak poza tematem to mały dzis wierci sie caly dzien moze szykuje sie do wielkiego przewrotu

Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia trzymam kciuki powodzenia i wszystkiego dobrego

74di4z174lr410ce.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, z tego wszystkie umyłam włosy, ogoliłam pachy i nogi. Torbę dopakowałam. Mąż dzisiaj chciał zamówić pożegnalna pizzę, ale jak mi ten czop odszedł, to już stwierdziliśmy, że nie zamawiamy. Nie wiem, czy coś jeść czy już nic.

niezapominajka, Dalile, Agaax, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    hahaha ja tez wlasnie!
    Milcia no czekaj na skurcze

dziewczyny z hemoroidami jak to u was wyglada? bo mnie dzisiaj szczypie tam przy dziurce z tylu, jakbym jakas ranke miala, czy to moze byc hemoroid? (jeszcze tego brakowalo :/ )

U mnie jest bąbelek na zewnątrz.
    Spróbuj kucna i jak najbardziej nogi blisko brzuszka i zobacz reka czy coś tam ci wychodzi.ja tak u siebie zauwazylam i mam do tej pory.smaruje po 2-3 razy dziennie maścią posterisan i jest teraz raki malutki.No i wiadomo po każdym grubszym posiedzeniu w kibelku trzeba się umyć..

A my dzis byliśmy w galeri i mężu upatrzyl dla mnie adidasy nike i kupił ;)

Mulcia to czekamy na wieści;)
    Pelnia sie nie zaczela a my się rozpakowywujemy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 20:00

nowatorka, jusella, eve90 lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • angella908 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chciałbym już urodzić, jak narazie mam delikatne skurcze i nic więcej się nie dzieje

jusella, alexxx lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia może zjedz ogolnie cos bo nie wiadomo kiedy zaczną sie silniejsze skurcze a musisz miec sily :)

Agaax, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Wiecie co, z tego wszystkie umyłam włosy, ogoliłam pachy i nogi. Torbę dopakowałam. Mąż dzisiaj chciał zamówić pożegnalna pizzę, ale jak mi ten czop odszedł, to już stwierdziliśmy, że nie zamawiamy. Nie wiem, czy coś jeść czy już nic.
    Milcia radza zjesc cos przed porodem ale lekkiego. Pizza za ciezka ;)

Agness27 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no pizzę odpuszczam :) Boję się tej kombinacji, że czop + ciąża niedonoszona to coś nie do końca ok.

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Widzę, że powoli każda z nas marzy, żeby już był koniec:) niedługo będziemy wszystkim sprzątać domy, nawet klatkę schodową w bloku umyjemy:)Ja też jeszcze w dwupaku... Lekarz w końcu od jutra pozwolił mi wstać, więc jutro mój wielki dzień! Ruszam tyłek, ogarniam sypialnię Maluszkowi i idę wydepilować conieco:) Od trzech tygodni nie widziałam swojego bloku z zewnątrz (tyle tylko, co ze szpitala i do lekarza:)) U mnie skurcze są codziennie, czuję to jako taką "falę"idącą od dołu brzucha do góry, jakby ktoś mi mięśnie ściskał, co zapiera mi dech i nie powiem, troszku boli:) ale jest to nieregularne na szczęście jeszcze...
    Natomiast widzę, że powoli ruszyła maszyna rozpakowująca:) więc niedługo zamiast o odchodzących czopach będziemy rozmawiać o karmieniu, kolkach i pierwszych uśmiechach, hurra!:) Milcia czyżbyś była kolejna?:)
    Życzę nam szybkich i jak najmniej bolesnych porodów i żadnych depresji i baby bluesów:)
    Bo jak nie my to kto?

Agaax, ania181111, jusella, eve90, Sanna, Agness27, alexxx, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Agaax Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia - tak jak piszą dziewczyny, zjedz coś lepiej, lekkostrawnego. Musisz mieć siły przecież jak by coś się szykowało! :)
    " W I okresie porodu, jeszcze przed wyjazdem do szpitala, warto zjeść w domu lekkostrawny, ale pożywny posiłek, który zapewni ci energię na dalsze godziny. Mogą to być np. dwa jajka na miękko, lekka, pożywna zupa (np. krem z jarzyn, rosół z kury), makaron z delikatnym sosem albo kasza z ugotowanym kawałkiem kurczaka i gotowanymi jarzynami. Jeśli chodzi o napoje, podczas I okresu porodu możesz pić wodę, rozcieńczone soki owocowe albo napoje izotoniczne, które są nawet bardziej korzystne niż woda. Dobrym pomysłem jest dodanie do wody miodu i soku z cytryny. "

jusella, Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

201607055580.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam że szpitala....pojechałam sprawdzić bo co chwile mi twardnial brzuch i okazało się że mam regularne skurcze.
    Dostałam kroplowke i pierwsza dawkę na sterydów na rozwój płuc....
    Chyba wczoraj przegielam z robotą i mam teraz...

Kurde jak ja nie chce tu być :-(

Agness27, Agaax, kot_bury lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu trzymamy kciuki, jesteś pod dobrą opieką,ja mniej więcej w tym samym czasie byłam w szpitalu ze skurczami co 4 minuty i zahamowali wszystko w parę dni. Nie martw się, bo szkoda Maluszka, wszystko będzie dobrze zobaczysz!
    Czasami lepiej odpuścić sprzątanie, coś o tym wiem.

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia zaciskaj nogi i odpoczywaj :)

Julietta ja tak samo te skurcze czuje. Dosc czesto ale nie sa bolesne albo b malo bolesne tylko ze wlasnie mi wtedy tak zapiera dech w piersiach ze normalnie czuje sie jakby mi ktos klatke piers sciskal mocno.

julietta139 lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia! Ani mi się waż! Nogi skrzyżuj i nie wypuzczaj, za wcześnie.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
‹‹ 1138 1139 1140 1141 1142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ