X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lipiec 2016
Odpowiedz

Lipiec 2016

Oceń ten wątek:
  • Zonti Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojka no to widze ze u Ciebie tez sie dzieje :) relacjonuj na bierzaco ;)

julietta tylko nie przeforsuj sie jutro bo pewnie bedziesz chciala nadrobic wszystko ;)

Sanna to bardzo milo ze strony twojej rodziny, tacy bliscy to skarb :)

julietta139, Sanna, Agness27, alexxx, kot_bury lubią tę wiadomość

qb3cwn15phdifg4q.png

klz9mg7y7dfrnb84.png

• NovaM Koleżanka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czytałam że rozmawiałyście o siarze w piersiach. Ja mam z obu piersi tak mniej wiecej już od 30 tc "delikatne wycieki" najczęściej jak wstaję rano to po nocy mam mokrą piżamę... nie są to mega ilosci ale produkcja trwa, ciekawa jestem tylko czy to nie za wcześnie i czy nie okaże się że teraz coś się dzieje a później klops i nic...

Co do objawów porodu to też bym już chciała... mam termin na 8.07 ale chyba nic się póki co nie szykuje, jak byłam w środę u gina to powiedział że wszystko pozamykane...
    A mężu cały czas mówi do brzucha "Lemon wyłaź już... tata czeka" ;P - ale nie słucha zupełnie :)

Mam jeszcze od jakiegoś czasu uczucie bólu hmmm chyba w kościach łonowych... tak jakby się rozchodziły. Odczucie jest takie jakbym zsiadła z roweru po bardzo długiej przejażdżce... ciężko się podnieść z pozycji leżącej ale przy siedzeniu też doskwiera...

Powodzenia dla Was wszystkich którym już się zaczyna akcja porodowa i łączę się myślami ze wszystkimi które oczekują na rozpoczęcie :)

Basia7777 - a Ty odpoczywaj i relaksuj się na Ciebie jeszcze przyjdzie czas więc niech maluszek jeszcze się nie spieszy :)

Pozdrawiam Was serdecznie !!

Dalile, Agness27, jusella, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

Lwica
  • nowa! Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak u was wygladal ten czop ?
    U mnie nocne skurcze przeszly i nic nie zapowiada porodu.
    Trzymam kciuki za wszystkie mamusie ktore spedza dzisiejsza noc na porodowce :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 20:58

Agness27, kot_bury lubią tę wiadomość

• Sanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia myśl pozytywnie i rozmawiaj z maleństwem ze to jeszcze nie pora ze trzeba bedzie jeszcze chwilke poczekać

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam ale musze zapytać bo sie zmartwiłam dzis mialam sporo śluzu a teraz przy podcieraniu w toalecie śluz z czerwonymi niteczkami what the fuck??

74di4z174lr410ce.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wlasnie co noc od paru dni skurcze i bol malpowy ale potem rozchodze i przechodzi

Sanna moze u ciebie tez czop. U nas na szk.rodzenia mowili zeby nic nie robic jak odejdzie czop z nitkami. Dopiero jak sie ma duzo krwi to jechac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 20:59

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • kama005 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam powera. Normalnie mogę sprzątać ogarniac itp :)

Milcia zjedz coś. Na wszelki wypadek :) i zdawaj relacje :)

Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kama005 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ostatnio sporo śluzu też.

Brzuch mi się dzisiaj stawia dosyć często. Hmmm....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2016, 21:00

Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

1usapiqvhk164civ.png
  • kijanka_88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj sypiemy się ;)

Ja już nie wiem czy mam skurcze czy nie, bo mnie dzisiaj boli raz tak raz siak, ale spojenie znowu rozrywa uroczo.. usiadałam do doktoratu i stwierdziłam że odwróce uwagę..

Koleżanka która ma mnie dzisiaj w "opiece" M nie ma w nocy, włąsnie dzwoniła czy się rozkręcam biedna się stresuje bardziej niż ja... a ja coś czuje że ta noc będzie spokojna... zobaczymy jutro...

Sanna to może być czop...

Dziewczyny w Szpialach która " nie donoszona" nóżki zaciskać.. pełnia idzie ;)

kama005, nowatorka, Agness27, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Kijanka
  • Naditta Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj widzę, że się zaczyna coś dziać.
    To wszystko wina księżyca!
    Te co mają donoszoną, niech rodzą, a reszta wytrzymać jeszcze trochę!

Dziewczyny, jest mnóstwo artykułów w internecie na temat długości ciąży o i tym, że na prawdę każdy dzień dla maluszka w brzuchu ma ogromne znaczenie. Więc nie spieszcie się tak bardzo, proszę!
    Też wcześniej mówiłam, że chcialabym urodzić wcześniej, ale po zorientowaniu się w sytuacji jednak chciałabym donosic do 39-40 tygodnia.
    Niestety od nas niewiele zależy :)

kama005, eve90, aisa, Agness27, jusella, Agaax, stokrotka2013, kot_bury lubią tę wiadomość

17.07.2016

mhsve6yd8ca1xiv9.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże zeby to nie był czop :(

74di4z174lr410ce.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba pójdę spac zeby sie nie stresować powodzenia dziewczyny

kama005, eve90 lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • eve90 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymajcie sie!

atdc9vvj1ddua2x5.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna ale czop nie znaczy ze zaraz bedziesz rodzic :) na tym etapie moze sobie odpasc juz

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Sanna Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za wsparcie stresujący czas dla nas Kochane nie chce pachnąć sie w kolejkę w przyszły wtorek dopiero usg kontrolne chyba bede do tego czasu tylko leżeć dziekuje do jutra

nowatorka, jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

74di4z174lr410ce.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agness27 wrote:
    U mnie jest bąbelek na zewnątrz.
    Spróbuj kucna i jak najbardziej nogi blisko brzuszka i zobacz reka czy coś tam ci wychodzi.ja tak u siebie zauwazylam i mam do tej pory.smaruje po 2-3 razy dziennie maścią posterisan i jest teraz raki malutki.No i wiadomo po każdym grubszym posiedzeniu w kibelku trzeba się umyć..
    Zrobilam ten "test" ale nic nie mam. Ale dalej szczypie

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • basia7777 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanna raczej skrawające się szyjka.

Ktoś chętny to oddam moje skurcze z miłą chęcią.... A przepis też sprzedam...zamiatanie ulicy koło domu i to spory kawałek....

https://www.maluchy.pl/li-72635.png
  • julietta139 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zonti masz rację, chciałbym wszystko nadrobić, ale już raz sprzątanie źle się skończyło,więc teraz jestem już odpowiedzialna. Mąż mi pomaga, kurz nie zalega a każdy dzień dla Malca w brzuchu jest ważny. Chciałbym minimum jeszcze tydzień wytrzymać :) Basiu daj znać jak się czujesz.
    Sanna czop może odejść nawet 2 tygodnie wcześniej, nie martw się jeśli nie ma innych objawów to wszystko zgodnie z naturą :)
    Doceniajmy ostatnie chwile dziewuszki,jeszcze zatęsknimy za tym,że możemy iść się walnąć na łóżko i po prostu zasnąć:) już naprawdę zostało niewiele czasu, a natura i tak zrobi swoje, czasami niczego nie przyspieszymy, choć byśmy okna wszystkie umyły i piły różne mikstury to nasze dzieci same zadecydują, kiedy postanowią się z nami spotkać :)

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

f2w3qqmzk2myg5sd.png
  • Milcia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę do szpitala. Skurcze co 5-6 minut. Nie przeszły po prysznicu.

Naditta, mamuśka1, nowatorka, ania181111, Zonti, Agness27, kijanka_88, Pauli11, kama005, Kasiulina, Agaax, stokrotka2013, Marta22, kot_bury, Ana32 lubią tę wiadomość

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Pauli11 Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2016, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu zaciskaj nogi będzie dobrze :) Ja wyladowałam w szpitalu w podobnym czasie co ty :) A dzis swietuje skonczony 35 tydzień :) Byle do przodu :)

Milcia koniecznie cos jeszcze zjedz, porod po odejsciu czopu z krwia moze sie nawet zaczac za 2 dni. Teraz musisz cierpliwie czekac :)

U nas po kilku dniach spokoju skurcze wrociły, na szczescie nie sa bolesne wiec sie nie stresuje tylko poleguje na lewym boczku i nic ale to nic nie robie :p ale mam juz dosc tego lenistwa :p

jusella, kot_bury lubią tę wiadomość

Aurelia 9.07.2016 15.27
‹‹ 1139 1140 1141 1142 1143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ